Κοσμος

Αυστρία: Kάποιες επαρχίες εξετάζουν την επιβολή πλήρους lockdown

Περίπου το 66% των Αυστριακών είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Αυστρία
Αυστρία © Joss Woodhead/Unsplash

Ανακοινώθηκε αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων covid-19 για το προηγούμενο 24ωρο, που φτάνει τις 15.145.

Αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων covid-19 για το προηγούμενο 24ωρο -15.145- ανακοίνωσαν οι αρχές στην Αυστρίαμε τον ημερήσιο αριθμό νέων μολύνσεων να ξεπερνά για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τις 15.000, την ώρα που οι πλέον πληγείσες επαρχίες αρχίζουν να σχεδιάζουν πλήρες lockdown και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να πράξει το ίδιο σε εθνικό επίπεδο. Περίπου το 66% των Αυστριακών είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της covid-19, ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στη δυτική Ευρώπη, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα είναι μεταξύ των υψηλότερων στην ήπειρο, με το ποσοστό επίπτωσης επτά ημερών να φτάνει τα 971 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους.

Η Άνω Αυστρία είναι μία από τις δύο επαρχίες που πλήττεται περισσότερο από αυτό το κύμα της επιδημίας, καθώς εκεί καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων αλλά και το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού. Ο κυβερνήτης της Άνω Αυστρίας Τόμας Στέλτσερ δήλωσε σήμερα ότι, αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν επιβάλει εθνικό lockdown, θα επιβάλει ο ίδιος στην επαρχία. «Αν δεν επιβληθεί εθνικό lockdown αύριο, σίγουρα θα επιβληθεί lockdown αρκετών εβδομάδων στην Άνω Αυστρία και το Σάλτσμπουργκ. Θα συντονιστούμε με τη γειτονική μας επαρχία και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», δήλωσε ο Στέλτσερ στο κοινοβούλιο της Άνω Αυστρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Kurier.

Aπό την πλευρά του ο κυβερνήτης του Σάλτσμπουργκ Βίλφριντ Χάσλαουερ δήλωσε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ότι όντως η επαρχία του προετοιμάζεται για lockdown. Οι εννέα κυβερνήτες της Αυστρίας θα συζητήσουν αύριο Παρασκευή την εξέλιξη της πανδημίας και έχουν καλέσει στη συνάντηση τον Αυστριακό καγκελάριο Αλεξάντερ Σάλεμπεργκ όπως και τον υπουργό Υγείας Βόλφγκανγκ Μίκσταϊν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ