Κοσμος

Ford: Εμβόλιο ή άδεια άνευ αποδοχών

Προθεσμία στους υπαλλήλους της

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ford: Εμβόλιο ή άδεια άνευ αποδοχών – Προθεσμία στους υπαλλήλους της
Ford © EPA Pool

Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford καλεί τους 32.000 υπαλλήλους της να εμβολιαστούν μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

Υποχρεωτικό εμβολιασμό μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου στους περίπου 32.000 εργαζομένους της επιβάλλει η αυτοκινητοβιομηχανία Ford. Σε διαφορετική περίπτωση θα βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών. Οι μόνες εξαιρέσεις που ενδέχεται να εξεταστούν από την αυτοκινητοβιομηχανία είναι όσοι δεν προχωρούν τον εμβολιασμό λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ή ιατρικών αναγκών.

Όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν και δεν έχουν κάποιο λόγο εξαίρεσης που να αποδέχεται η εταιρεία, θα βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών και θα έχουν προστασία από τον εργοδότη έως και 30 ημέρες, αναφέρει το CNBC. 

«Η υγεία και η ασφάλεια του εργατικού μας δυναμικού παραμένει η κορυφαία μας προτεραιότητα και μας έχει ενθαρρύνει πολύ η στήριξη των εργαζομένων μας να ακολουθήσουν τα πρωτόκολλά μας, συμπεριλαμβανομένου του περισσότερο από 84% των εργαζομένων στις ΗΠΑ, που έχει ήδη εμβολιαστεί», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Monique Brentley.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «συνεχίζοντας να θέτουμε μέτρα για να προστατεύσουμε την ομάδα μας, η Ford θα απαιτεί εφεξής από τους περισσότερους εργαζομένους στις ΗΠΑ να είναι πλήρως εμβολιασμένοι μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, το οποίο και είναι σύμφωνο με τις οδηγίες για ομοσπονδιακούς εργολάβους», στην οποία κατηγορία εντάσσονται οι περισσότερες δραστηριότητες της Ford.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχώς πληθαίνουν οι αμερικανές επιχειρήσεις και ιδίως στον τομέα της βιομηχανίας που επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό με την ποινή της άδειας άνευ αποδοχών. Πριν λίγο καιρό ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε προ ημέρων η Citigroup η οποία ζητά από τους υπαλλήλους της να καταθέσουν το αποδεικτικό του εμβολιασμού τους έως τις 8 Δεκεμβρίου, προσφέροντας μάλιστα και 200 δολάρια σε όποιον το κάνει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ