Κοσμος

Τζος Καβάλο: «Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι»

Come out από τον Αυστραλό αριστερό μπακ της Adelaide United

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάβαλο: «Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι»
O Tζος Καβάλο της Adelaide United ©Τwitter

Ο Αυστραλός Τζος Κάβαλο, έγινε ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής τοπ επιπέδου στον κόσμο, που δηλώνει ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος.

Ο Αυστραλός αριστερός μπακ της Adelaide United, Τζος Κάβαλο, έγινε ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον κόσμο αυτή τη στιγμή, που δηλώνει ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος.

Σε ένα βίντεο διάρκειας περίπου τριών λεπτών με τίτλο «η αλήθεια του Τζος», ο Κάβαλο ανοίγεται για πρώτη φορά και δηλώνει πως είναι ομοφυλόφιλος. 

«Επιτέλους νιώθω άνετα. Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι. Μέχρι σήμερα ζούσα μια διπλή ζωή. Έκρυβα αυτό που πραγματικά είμαι. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι για να φτάσω σε αυτό το σημείο να μπορώ να το πω, όμως είμαι πιο χαρούμενος από ποτέ με την απόφαση που πήρα, να το δημοσιοποιήσω. Εδώ και έξι χρόνια πολεμούσα τη σεξουαλικότητά μου, όμως πλέον αυτό σταματάει. Μεγαλώνοντας κρυβόμουν και φοβόμουν πως θα ήμουν ντροπιασμένος. Μεγάλωσα και ο δρόμος του ποδοσφαίρου δεν είχε ποτέ επαφή με το μονοπάτι των γκέι...» ανέφερε ο Τζος Κάβαλο.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος εν ενεργεία επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που το έκανε ήταν ο Τζάστιν Φάσανου ο οποίος παράλληλα ήταν ο πρώτος μαύρος ποδοσφαιριστής για τον οποίο ομάδα της Αγγλίας, η Νότιγχαμ Φόρεστ, ξόδεψε 1 εκατομμύριο λίρες για την μεταγραφή του. 

Το 1990 σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Sun» αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος. Υποστήριξε ότι είχε κάποια στιγμή σχέση με έναν παντρεμένο βουλευτή του συντηρητικού κόμματος, με τον οποίο είχαν γνωριστεί σε gay bar του Λονδίνου. Μετά από αυτές τις δηλώσεις ο αδερφός του, Τζον (επίσης επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα στη Γουίμπλεντον) δήλωσε ότι «ο Τζάστιν είναι η ντροπή, το απόβλητο της οικογένειας». Μετά από χρόνια ο Τζον Φάσανου παραδέχθηκε ότι ήταν λανθασμένη η συμπεριφορά του προς τον Τζάστιν και δήλωνε: «Ξέρω αρκετούς παίκτες στην Πρέμιερ Λιγκ που είναι gay, αλλά δεν αισθάνονται δυνατοί για να το παραδεχθούν δημόσια. Ξέρουν ότι έτσι θα καταστρέψουν την καριέρα τους». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ