Κοσμος

«Ανάφλεξη» του κορωνοϊού στη Βρετανία - Πάνω από 40.000 κρούσματα

Ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από τον Μάρτιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνοδος των κρουσμάτων στη Βρετανία
Αστυνομικοί στη Βρετανία σε έλεγχο των μέτρων για τη μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - © EPA

Η αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία τις τελευταίες μέρες έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία, με τα κρούσματα να κυμαίνονται άνω των 40.000 ημερησίως.

«Συναγερμός» έχει σημάνει στη Βρετανία για τη νέα έξαρση της νόσου καθώς οι ημερήσιοι θάνατοι έφτασαν το υψηλότερο επίπεδο των 7 μηνών (223) και τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 13% σε μια εβδομάδα σε 43.738. 

Οι ειδικοί φοβούνται ότι τα κρούσματα και οι εισαγωγές στο νοσοκομεία θα αυξηθούν σε ηλικιωμένους, φέτος το χειμώνα, καθώς η προστασία εξαντλείται από τα εμβόλια που είχαν πριν από έξι μήνες. Οι επιστήμονες προειδοποίησαν επίσης ότι μια νέα υπο-παραλλαγή του στελέχους Δέλτα, που ονομάζεται AY.4.2, κερδίζει έδαφος και μπορεί να είναι 15 % πιο μολυσματική.

Η Δέλτα plus, σύμφωνα με το BBC και τους Financial Times, αφορά στο 6% των νέων περιστατικών κορονοϊού που έχουν αναλυθεί γενετικά και δείχνουν ότι οφείλονται στη νέα αυτή μετάλλαξη. 


Στα παιδιά οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι επίπεδα μολύνσεων από κορωνοϊό στην Αγγλία πλησιάζουν πλέον την κορύφωση της επιδημιολογικής καμπύλης του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Αυτή τη φορά, τη μεγαλύτερη ώθηση δίνουν τα αυξημένα κρούσματα στις τάξεις των ανηλίκων.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (ONS), περίπου 1 στους 10 μαθητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκε θετικός στην Covid-19 την προηγούμενη εβδομάδα: το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα. Φαινόμενο, που αποδίδεται κυρίως στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού των παιδιών 12-15 ετών. Μόλις το 15% εξ αυτών έχει κάνει έστω μία δόση, στον ένα μήνα που έχει μεσολαβήσει από την έναρξη του προγράμματος για αυτή την ηλικιακή ομάδα. Σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας, μάλιστα, το ποσοστό πέφτει στο 5%.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αποκλείει το ενδεχόμενο ενός lockdown ή «περαιτέρω περιορισμούς» αυτό το χειμώνα, παρά την έκκληση των επικεφαλής του NHS σε υπουργούς να επιβάλουν μέτρα που αφορούν στο «Σχέδιο Β». 


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ