1821 Digital Gallery

Αντιδρά η Apple στη πρόταση της Κομισιόν για κοινό φορτιστή

Apple
Apple © Unsplash
Η ανακοίνωση πλήττει κυρίως την Apple η οποία διαθέτει το δικό της ξεχωριστό καλώδιο
  • A-
  • A+
0
Η Apple δήλωσε αντίθετη στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αποφάσισε να προωθήσει νομοθεσία για την χρήση ενός μόνο φορτιστή για όλες τις συσκευές.

Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple εξέφρασε την αντίθεση του στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία θέλει να προωθήσει νομοθεσία για την χρήση ενός μόνο κοινού φορτιστή για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει: «Εξακολουθούμε να ανησυχούμε ότι η αυστηρή ρύθμιση που επιβάλλει μόνο έναν τύπο φορτιστή καταπνίγει την καινοτομία αντί να την ενθαρρύνει, η οποία με τη σειρά της θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο».

Εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τη διετή μεταβατική περίοδο για συμμόρφωση των εταιρειών. 

Η ανακοίνωση της Κομισιόν πλήττει κυρίως την Apple,  η οποία διαθέτει το δικό της ξεχωριστό καλώδιο τύπου Lightning αντί για USB, για τη φόρτιση των iPhone και άλλων προϊόντων της. 

Τι πρότεινε η Κομισιόν για τους κοινούς φορτιστές για όλες τις συσκευές

Σχετικα
Koμισιόν: Ένας κοινός φορτιστής για τις ηλεκτρονικές συσκευές
Koμισιόν: Ένας κοινός φορτιστής για τις ηλεκτρονικές συσκευές

Nωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα νομοθεσία για την καθιέρωση μιας κοινής λύσης φόρτισης για όλες τις σχετικές ηλεκτρονικές συσκευές. Η USB-C θα καταστεί η πρότυπη κοινή θύρα για όλα τα έξυπνα τηλέφωνα, τις ταμπλέτες, τις φωτογραφικές μηχανές, τα ακουστικά κεφαλής, τα φορητά ηχεία και τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός.

Επιπλέον, η Επιτροπή προτείνει τον διαχωρισμό της πώλησης φορτιστών από την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι καταναλωτές (χρησιμοποιώντας έναν φορτιστή για πολλές συσκευές) και να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που σχετίζεται με την παραγωγή και τη διάθεση φορτιστών, υποστηρίζοντας έτσι την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.

Η κ. Μαργκρέιτε Βεστάγκερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή, δήλωσε: «Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές ταλαιπωρούνται ήδη πολύ καιρό από τους ασύμβατους φορτιστές, οι οποίοι σωρεύονται στα συρτάρια τους. Δώσαμε στον κλάδο άφθονο χρόνο για να βρει τις δικές του λύσεις και πλέον είναι καιρός να αναληφθεί νομοθετική δράση για έναν κοινού τύπου φορτιστή. Η δράση αυτή συνάδει με τις οικολογικές και τις ψηφιακές φιλοδοξίες μας και θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές και το περιβάλλον μας.»

Σχετικα
Η Apple λανσάρει εργαλείο μάθησης κώδικα για μαθητές δημοτικού
Η Apple λανσάρει εργαλείο μάθησης κώδικα για μαθητές δημοτικού

Ο κ. Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά, δήλωσε: «Οι φορτιστές τροφοδοτούν τις σημαντικότερες ηλεκτρονικές συσκευές μας. Καθώς οι συσκευές αυξάνονται διαρκώς, πωλούνται όλο και περισσότεροι φορτιστές που δεν είναι εναλλάξιμοι ή δεν είναι απαραίτητοι. Θέτουμε τέλος σ' αυτό. Με την πρότασή μας, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν έναν μοναδικό φορτιστή για όλες τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές τους, γεγονός που θα προσφέρει σημαντική ευκολία και θα μειώσει τα απόβλητα.»

Τα χρόνια συνεργασίας με τη βιομηχανία σε μια εθελοντική προσέγγιση μείωσαν ήδη τον αριθμό των φορτιστών κινητών τηλεφώνων από 30 σε 3 μέσα στην τελευταία δεκαετία, αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν μια ολοκληρωμένη λύση. Η Επιτροπή προτείνει τώρα νομοθεσία για τη δημιουργία κοινής λύσης χρέωσης για όλες τις σχετικές συσκευές.

Η σημερινή πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο με συνήθη νομοθετική διαδικασία (συναπόφαση), ενώ μεταβατική περίοδος 24 μηνών από την ημερομηνία έγκρισης θα δώσει στη βιομηχανία αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί πριν από την έναρξη της εφαρμογής. Πρακτικά ο πλήρης συντονισμός θα είναι εμφανής από το τέλος του 2024.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5