- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ιταλία: Κυβερνητική κρίση - Παραιτήθηκαν οι υπουργοί του Ρέντσι
Καταρρέει η κυβέρνηση της χώρας
Ιταλία: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί του Ματέο Ρέντσι από την κυβέρνηση. - Τι θα κάνει ο Τζουζέπε Κόντε και ποια τα περιθώρια διαλόγου.
Κυβερνητική κρίση γνωρίζει η Ιταλία, που πλήττεται σφοδρά από την πανδημία του κορωνοϊού. Σήμερα, ο Ματέο Ρέτσι ανακοίνωσε ότι οι δύο υπουργοί του και ένας υφυπουργός του κόμματος του αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα του Τζουζέπε Κόντε.
«Δεν είναι εύκολη απόφαση, αλλά η κρίση έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Δεν παίζουμε με τους θεσμούς, διότι η Δημοκρατία δεν είναι τηλεοπτικό σόου», είπε ο Ρέντσι, σχετικά με την απόφαση αποχώρησής τους και σημείωσε ότι «οι παραιτήσεις αυτές στοχεύουν στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο, και αν θέλουν να το πράξουν και οι άλλες δυνάμεις της κυβέρνησης, είναι κάτι το εφικτό».
Ο Ρέτσι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου, όμως, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, με νέο πρόγραμμα και με νέες προτεραιότητες για την κυβερνητική δράση.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, αναμένεται ή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, ή θα παραιτηθεί μεταβαίνοντας στο προεδρικό μέγαρο, για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.
«Δεν θα συνεργαστώ με τις δυνάμεις της αντιευρωπαϊκής δεξιάς»
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης των υπουργών της «Ζωντανής Ιταλίας», ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι «δεν θα συνεργαστεί, σε καμία περίπτωση, με τις δυνάμεις της αντιευρωπαϊκής και εθνικιστικής δεξιάς» και προσέθεσε ότι δεν θεωρεί ότι η χώρα θα πάει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, «διότι στο κοινοβούλιο υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για να σχηματισθεί νέα κυβέρνηση».
Ο Ρέντσι, πάντως, τόνισε ότι το κόμμα του, τις αμέσως επόμενες ώρες θα ψηφίσει, στο κοινοβούλιο, υπέρ της αποζημίωσης 600 εκατομμυρίων ευρώ στους επιχειρηματίες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, την οποία εξήγγειλε η κυβέρνηση Κόντε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.