Κοσμος

Ιταλία: Εστιατόριο δεν χρεώνει τους πελάτες με βάση το τι τρώνε

Η λύση που βρήκαν οι ιδιοκτήτες για τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εστιατόριο
Εστιατόριο © ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ/UNSPLASH

To Vagh in Ufezzi στη Μπολόνια της Ιταλίας αποφάσισε να χρεώνει τους πελάτες του με βάση την ώρα που καταναλώνουν στο γεύμα τους και όχι την παραγγελία τους.

Μία άκρως επιχειρηματική ιδέα για να επιβιώσει εν μέσω πανδημίας βρήκε το "Vagh in Ufezzi", ένα εστιατόριο στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Και αυτή ήταν να πληρώνουν οι πελάτες όχι με βάση το τι τρώει αλλά πόσο γρήγορα ή αργά τρώει. Η «χρονοχρέωση» αυτή διαμορφώνει το λογαριασμό και όχι το τι παραγγέλνει ο εκάστοτε πελάτης.

Έτσι η μία ώρα χρεώνεται 18 ευρώ το άτομο και οι δύο ώρες 26 ευρώ, για φαγητό, νερό και αναψυκτικά, ενώ εξαιρούνται οι παραγγελίες οινοπνευματωδών και καφέ.

«Έπρεπε να βρούμε μια νέα φόρμουλα, διαφορετικά δε θα καταφέρναμε να μείνουμε ανοικτοί πέρα από τα Χριστούγεννα,» δηλώνει στο BBC η Αντονέλα ντε Σάνκτις, η οποία σερβίρει το φαγητό που μαγειρεύει ο σύζυγός της, Μίρκο Καράτι.

Η ιδέα γεννήθηκε στο ζευγάρι από ιστορίες που άκουγε ο κ. Καράτι στα παιδικά του χρόνια για τη μεταπολεμική Μπολόνια. Εκεί οι φτωχοί είχαν τη δυνατότητα να φάνε «10 λεπτά της ώρας ζυμαρικά και φασόλια. Η μία ώρα είναι για βιαστικούς και πεινασμένους, ενώ οι δύο ώρες είναι ένα κανονικό δείπνο,» λέει ο κ. Καράτι.

Και οι πελάτες έρχονταν σε... κύματα. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα της εφαρμογής του, παρά την αραίωση των τραπεζιών με θέσεις μόνο για 15-16 άτομα αντί 25-30 προ πανδημίας, τα έσοδα επανήλθαν στα επίπεδα πριν τον τρομερό φετινό Μάρτιο.

«Είναι καλή λύση, αλλά όχι για όλους,» σχολιάζει ο πρόεδρος των εστιατόρων της Μπολόνια, Βιντσέντσο Βοτέρο, «καθώς ο τομέας της εστίασης έχει τεράστια ποικιλία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ