Κοσμος

Η αγενής πελάτισσα χωρίς μάσκα έγινε αιτία για να πάρει 80.000 $

Ένας μπαρίστα στην Καλιφόρνια έγινε στόχος διαδικτυακού bullying από πελάτισσα - Της γύρισε μπούμερανγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Gutierrez
Gutierrez ©Facebook

Μία ανάρτηση από πελάτισσα χωρίς μάσκα που ήθελε να εκθέσει έναν μπαρίστα εν μέσω πανδημίας προκάλεσε το αντίθετο αποτέλεσμα - Συγκεντρώθηκαν χρήματα για αυτόν.

Στις 22 Ιουνίου, η Amber Lynn Gilles από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, με στόχο να εκθέσει τον μπαρίστα των Starbucks, Lenin Gutierrez, επειδή αρνήθηκε να την εξυπηρετήσει καθώς δεν φορούσε μάσκα προσώπου εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Ο Gutierrez είπε ότι εργαζόταν, όταν η Gilles πλησίασε χωρίς μάσκα. Αφού ρώτησε τη γυναίκα αν είχε, εκείνη του απάντησε ότι δεν χρειάζεται και στη συνέχεια άρχισε να βρίζει τους υπαλλήλους.

Όπως είπε ο Gutierrez, η γυναίκα στη συνέχεια έφυγε για λίγο και επέστρεψε για να τον βγάλει φωτογραφία και να ρωτήσει το όνομά του. Στη συνέχεια τον απείλησε.

Στην ανάρτησή της με το πρόσωπο του μπαρίστα, η γυναίκα έγραψε: «Γνωρίστε τον Lenen (μάλλον τυπογραφικό λάθος για το όνομα του) από το Starbucks που αρνήθηκε να με εξυπηρετήσει γιατί δεν φοράω μάσκα. Την επόμενη φορά θα περιμένω τους αστυνομικούς και θα κάνω ιατρική εξέταση».

Ωστόσο, η προσπάθειά της να τον εκδικηθεί απέτυχε παταγωδώς. Αντί να συμφωνήσουν με τον Gilles, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Gutierrez και τον υποστήριξαν στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση που έγινε viral.

Ένας από αυτούς που υποστήριξαν την απόφαση του Gutierrez - ο οποίος ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες της εταιρείας λόγω κορωνοϊού - ήταν ο Matt Cowan, ο οποίος δημιούργησε μια εκστρατεία στο GoFundMe για τον μπαρίστα.

O Cowan (o οποίος δεν γνώριζε προσωπικά τον Gutierrez) έθεσε σαν αρχικό στόχο να συγκεντρώσει 1000 δολάρια. Τελικά σε μία εβδομάδα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 80.000

Την Τετάρτη, ο Gutierrez ανέβασε ένα βίντεο στο Facebook για να ευχαριστήσει τον κόσμο για «όλη την αγάπη και υποστήριξη».

«Ήταν μια εξαιρετικά εγκάρδια χειρονομία του Μatt, με τον οποίο δεν γνωρίζομαι προσωπικά. Ένιωθα κάπως περίεργα αλλά και πολύ περήφανος για όλη αυτή τη στήριξη όταν είχαν συγκεντρωθεί 1.000 δολάρια. Με το ποσό που έχει συγκεντρωθεί τώρα δεν έχω λόγια για να περιγράψω τη χαρά μου», λέει ο Γκουτιέρεζ. Τα χρήματα

θα τα χρησιμοποιήσει για να χρηματοδοτήσει το πάθος τoυ, δηλαδή να ανοίξει μία σχολή χορού ενώ σκοπεύει να δώσει ένα μέρος τους στην κοινότητα του Σαν Ντιέγκο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ