1821 Digital Gallery
Η Μέγκαν Μαρκλ στο δρόμο που χάραξε η Νταϊάνα – Άρχισε τις φιλανθρωπίες δύο δύο

Η Μέγκαν Μαρκλ στο δρόμο που χάραξε η Νταϊάνα – Άρχισε τις φιλανθρωπίες δύο δύο

Πού θα κάνει τις πρώτες εμφανίσεις της η μελοντική πριγκίπισσα
Chris Jackson / ideal / Getty Images

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ και την επίσημη φωτογράφισή τους, η Αμερικανίδα ηθοποιός έδωσε ήδη μία τηλεοπτική συνέντευξη και σήμερα θα παραστεί σε δύο φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Η ηθοποιός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS θα συναντηθεί με ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα από τη νόσο.

Εκπρόσωποι φιλανθρωπικών οργανώσεων εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Μέγκαν Μαρκλ θα στρέψει την προσοχή σε θέματα που άλλοι «μάλλον αποφεύγουν» θυμίζοντας ότι η μητέρα του πρίγκιπα Χάρι, η εκλιπούσα πριγκίπισσα Νταϊάνα, κατέβαλε προσπάθειες και συμμετείχε σε εκστρατείες για να καταρριφθεί το στίγμα του HIV.

Η Λίζι Τζόρνταν, πιθανότατα η πρώτη εκπρόσωπος οργάνωσης που θα συναντήσει η Μέγκαν Μαρκλ, δήλωσε στην εφημερίδα The Telegraph ότι ο πρίγκιπας και η αρραβωνιαστικιά του θα φωτίσουν το θέμα, ώστε να ενημερωθεί η νέα γενιά, 30 χρόνια μετά την κίνηση της Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας, η οποία έβγαλε το γάντι για να σφίξει το χέρι με ασθενή με AIDS.

Σχετικα
Alec Baldwin: Η πρώτη αντίδραση μετά το δυστύχημα
Alec Baldwin: Η πρώτη αντίδραση μετά το δυστύχημα

Ο Ίαν Γκριν, διευθύνων σύμβουλος του Terrence Higgins Trust, δήλωσε ότι η Νταϊάνα είχε αλλάξει το αφήγημα για όσους έχουν HIV, προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να υπογραμμίσω αρκετά τον αντίκτυπο που θα έχει ο Πρίγκιπας Χάρι και τώρα η Μέγκαν».

Η επίσκεψη στο Νότιγχαμ σήμερα όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση του Terrence Higgins Trust, ιδρύματος, το οποίο υλοποιεί δράσεις με στόχο τον τερματισμό της μετάδοσης του ιού HIV στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζει και ενισχύει άτομα που ζουν με τον ιό HIV και καταβάλλει προσπάθειες για την εξάλειψη του στιγματισμού και των διακρίσεων γύρω από τον ιό HIV είναι η πρώτη εμφάνιση για την Μέγκαν Μαρκλ στο πλευρό του πρίγκιπα Χάρι στα επίσημα καθήκοντά του.

Επέλεξαν τη φιλανθρωπική εκδήλωση του Terrence Higgins Trust με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids για την πρώτη τους κοινή επίσημη εμφάνιση, αφού προηγουμένως ο πρίγκιπας Χάρι προσπάθησε να βοηθήσει στην κατάρριψη του στίγματος κάνοντας δημόσια το τεστ για τον ιό HIV.

Σχετικα
Βασιλικός γάμος στην Αθήνα: Οι προετοιμασίες και η δεξίωση
Βασιλικός γάμος στην Αθήνα: Οι προετοιμασίες και η δεξίωση

Συνεχίζει το έργο της μητέρας του, το οποίο έγινε ιδιαίτερα γνωστό μετά την επίσκεψη ορόσημο σε νοσοκομείο το 1987 σε μια εποχή που λίγοι ήξεραν για το AIDS και ο περισσότερος κόσμος αντιμετώπιζε με τρόμο τη νόσο, αναφέρεται στο δημοσίευμα της The Telegraph.

Η 37χρονη Λίζι Τζόρνταν, η οποία έγινε μητέρα, χήρα και ανακάλυψε ότι ήταν θετική στον ιό μέσα σε διάστημα 18 μηνών, πριν από μια δεκαετία θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα συναντήσουν το ζευγάρι.

Tην περασμένη εβδομάδα, κλήθηκε να είναι εκπρόσωπος του αγώνα κατά του AIDS και να συναντηθεί με τον πρίγκιπα Χάρι, προτού μάθει ότι η Μέγκαν Μαρκλ θα είναι μαζί τους.

«Είναι πολύ σημαντικό, είναι απολύτως σημαντικό», είπε για την επιλογή τους να συναντηθούν μαζί της.

«Είναι απόδειξη ότι ο Χάρι ακολουθεί πραγματικά τα βήματα της μητέρας του και πρωτοστατεί σε ζητήματα που πολλοί άλλοι μάλλον αποφεύγουν» υπογράμμισε.

«Πηγαίνω σε σχολεία σε όλη τη χώρα κάθε εβδομάδα και οι νέοι που συναντώ δεν γνωρίζουν την εποχή της Νταϊάνα. Έχουμε μια γενιά, η οποία δεν γνωρίζει για τον ιό HIV» πρόσθεσε.

Έχω δει τις φωτογραφίες της Νταϊάνα τόσες φορές και άκουσα από τόσους πολλούς ανθρώπους από πρώτο χέρι για τον κεντρικό ρόλο που είχε, ανέφερε.

Η Λίζι Τζόρνταν σημείωσε ότι η επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ θα έχει αντίκτυπο στη νέα γενιά, η οποία θα λάβει το μήνυμα και θα συνειδητοποιήσει με ποιον τρόπο θα είναι ασφαλής.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επέλεξαν να μας βοηθήσουν να μνημονεύσουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και που θα είναι η πρώτη εκδήλωση στην οποία θα παραστούν μαζί» συμπλήρωσε ο κ. Γκριν.

«Ο πρίγκιπας Χάρι είναι υποστηρικτής του ιδρύματος και των σκοπών του εδώ και πολύ καιρό» υπογράμμισε.

«Αλλά το γεγονός ότι θα είναι μαζί του η Μέγκαν πραγματικά πρόκειται να στρέψει την προσοχή στον ιό HIV και έχουμε πολλές ελπίδες ότι το στίγμα που εξακολουθεί να συνδέεται με το AIDS θα νικηθεί και ότι θα ενθαρρυνθούν άνθρωποι να υποβληθούν σε τεστ» τόνισε.

Αργότερα, το ζευγάρι θα επισκεφθεί την Ακαδημία του Νότιγχαμ για να συναντήσει μαθητές και να ακούσει για την πρόοδο του Full Effect, ενός προγράμματος για την καταπολέμηση της βίας και της εγκληματικότητας των νέων.

 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5