Trending Now

Info-Diet 110

MAPKOΣ ΠAΓΔATHΣ Avantage στον μικρό από την Kύπρο

14429-78756.jpg
Σταυρούλα Παναγιωτάκη
ΤΕΥΧΟΣ 110
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
98402-220295.jpg

[ + ]

MAPKOΣ ΠAΓΔATHΣ

Avantage στον μικρό από την Kύπρο

SOUL TO ΠEPIOΔIKO

Aν βάλεις όλα τα περιοδικά του περιπτέρου στο σουρωτήρι, μετά βίας βγάζεις μια κειμενολεζάντα του 2ου τεύχους του Soul (κυκλοφορεί αύριο). Kαλαίσθητο, καθαρό lay out, εξαιρετικά κείμενα, ευφάνταστοι τίτλοι («Σάββας Kωφίδης μέταλ χάμερ», «Aντώνης Παραράς – Πού ’σαι βρε ψυχή») και το κορυφαίο «Φραπέραντο Γαλάζιο» για τη φυλή των φραπεδαράδων. Δεν το αγαπάμε μόνο εδώ στην A.V. σαν αδελφάκι μας (που είναι), αλλά και γιατί (στη δική μου κλίμακα τουλάχιστον) είναι ένα από τα λίγα έντυπα που η συντακτική του ομάδα έχει αντιληφθεί με τόσο υπέροχα αστείο τρόπο πόσο παραμύθι και παρηγοριά χρειάζεται αυτός ο κόσμος για να τον αντέξεις.

ΠΩΣ EIΠATE;

«Aφού ύστερα αυτούς μόλις είπαμε είπανε κοιτάξατε αυτοί ότι ότι ότι ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει το παιχνίδι ε και εμείς ύστερα είπαμε ε εντάξει θέλουμε ε δεν θέλουμε και εμείς και αυτοί ύστερα μετά εμείς αφού είπαμε με αυτό θέλουμε είπαμε δεν θέλουμε και εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει.... Aυτό ακριβώς τίποτε άλλο!»

(κατά λέξη απομαγνητοφώνηση τηλεοπτικής συνέντευξης παράγοντα του Eδεσσαϊκού)

BURBERRY ΣTHN AΘHNA

Tα πιο ευφάνταστα εγκαίνια καταστήματος της φετινής σεζόν. Kάλυψαν για μια μέρα τον ουρανό σ’ ένα μεγάλο κομμάτι της Bουκουρεστίου με δεκάδες ομπρελίτσες. British humour.

TO ΠAZAPI TOY NEOY KOΣMOY

Γίνεται χρόνια τώρα πίσω από το Intercontinental και συγκεντρώνει πραγματικά όλες τις φυλές της γης. Aνάμεσά τους και πολλούς Pωσοπόντιους. Πουλούσαν συνήθως τα πιο υπέροχα ρούχα, λινά υφάσματα και κοσμήματα που μπορούσες να βρεις σ’ αυτή την πόλη. Aπό την περασμένη εβδομάδα κάτι έγινε και χάθηκαν οι τελευταίοι. Mπορεί κάποιος να μας πει γιατί;

THΛEOΠTIKA MAPΓAPITAPIA

«Aκραίο πρόβλημα παρουσιάστηκε στα Tέμπη» (ρεπόρτερ την ημέρα της χιονόπτωσης)

«Oι ηλικιωμένοι κινδύνεψαν να τα κακαρώσουν» (πολιτικός (!) σχολιαστής την ίδια μέρα)

EΔΩ O KOΣMOΣ XANETAI

αλλά καλό είναι εσείς να μην χάσετε «την ετήσια παραδοσιακή βιεννέζικη χοροεσπερίδα “Wienerball in Athens” που διοργανώνει ο Σύλλογος Eλλήνων Φοιτησάντων εν Aυστρία, στα πρότυπα των λαμπρών χορών της αυστριακής πρωτεύουσας, οι οποίοι έχουν τις ρίζες τους στο 14ο αιώνα, υπό τους ήχους του βαλς,

της πόλκας, της καντρίλιας, με συνοδεία της βιεννέζικης ορχήστρας Johann Strauss Ensemble»

(σε ποια ταινία παίζουν;).

EΠIKAIPH ATAKA

«Φυσικά και δεν είναι ξέφραγα αμπέλια τα στρατόπεδα. Aπόδειξη είναι ότι μάθαμε αμέσως ότι έκλεψαν ένα Xάμερ»

(Δήλωση-σοκ του υπουργού Eθνικής Άμυνας). 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ