Trending Now

Ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ σε μπαλκόνι της Αθήνας - Μεσίστια σημαία (εικόνες)

Εκδηλώσεις πένθους και στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ σε μπαλκόνι της Αθήνας
Ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ σε μπαλκόνι της Αθήνας © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πένθος και στην Ελλάδα - Ομοίωμά της σε μπαλκόνι πολυκατοικίας στην Αθήνα

Ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ τοποθετήθηκε σε μπαλκόνι στην Αθήνα, από πολίτη που συμμετέχει στο πένθος για τον θάνατο της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας. 

Στο ίδιο μπαλκόνι, ο ένοικος της πολυκατοικίας, έχει τοποθετήσει τη σημαία της Βρετανίας που κυματίζει μεσίστια. 

Ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ σε μπαλκόνι της Αθήνας
Πένθος για τη βασίλισσα Ελισάβετ στην Αθήνα © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ σε μπαλκόνι της Αθήνας
Ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ σε μπαλκόνι της Αθήνας © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Μεσίστια σημαία σε μπαλκόνι της Αθήνας για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ
Μεσίστια σημαία σε μπαλκόνι της Αθήνας για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία της

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, καθώς οι προσκλήσεις από το Παλάτι απευθύνονται σε αρχηγούς κρατών και όχι κυβερνήσεων. Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τη Δευτέρα θα διεξαχθεί με κάθε μεγαλοπρέπεια και με όλα όσα συνοδεύουν μια επίσημη, πλήρη, κρατική κηδεία, κατά τους όρους που χρησιμοποιούν στη Βρετανία. Αντίστοιχη κηδεία είχε να γίνει στο Λονδίνο από το 1965 και τον θάνατο του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Στο Λονδίνο αναμένονται τη Δευτέρα να βρίσκονται άνω του 1 εκατ. επισκέπτες, που θα καταφθάσουν από διάφορες πόλεις της Βρετανίας αλλά και το εξωτερικό. Το παρών θα δώσουν δεκάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο, η ηγεσία της ΕΕ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του Τζιλ και πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Αύριο Κυριακή το απόγευμα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα δεχθεί τους επικεφαλής των κρατών στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ. Ο βασιλιάς ολοκλήρωσε χθες στην Ουαλία την περιοδεία του στις τέσσερις χώρες που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο: την Αγγλία, τη Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία.

Η Ελισάβετ Β’ θα ταφεί τη Δευτέρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον πύργο του Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο, δίπλα στον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο Στ’ και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επίσκεψη Καρόλου - Ουίλιαμ στις ουρές 

Ο βασιλιάς Κάρολος III και ο πρίγκιπας της Ουαλίας Ουίλιαμ έκαναν σήμερα αιφνιδιαστική εμφάνιση στην ουρά που σχημάτιζαν επί ώρες στο Λονδίνο οι πολίτες για να προσκυνήσουν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Βρετανός βασιλιάς και ο διάδοχος του θρόνου αντάλλαξαν χειραψία με κάποιους από τους πολίτες που περίμεναν υπομονετικά στην ουρά.

Η βρετανική κυβέρνηση έκανε σήμερα έκκληση στους πολίτες να μη συρρέουν στο Λονδίνο για να σταθούν στην ουρά και να προσκυνήσουν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ καθώς η τεράστια ζήτηση σημαίνει ότι ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τις 24 ώρες. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη προσκυνήσει, έχοντας περιμένει επί ώρες μέσα στο κρύο για να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα.

Το κοινό μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα ως τις 06:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας.

In full: King Charles and Prince William greet mourners in the queue to see the Queen's coffin

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ