Κοσμος

Βρετανική κυβέρνηση: «Μην συρρέετε στις ουρές για προσκύνημα στη βασίλισσα Ελισάβετ»

Ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τις 24 ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με νερά στα χέρια και με επίσημη ενδυμασία περιμένουν στην ουρά για το αντίο στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ουρές στη Βρετανία για το λαϊκό προσκύνημα στη βασίλισσα Ελισάβετ © EPA

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πολίτες στις ουρές έως και 24 ώρες για το λαϊκό προσκύνημα - Η έκκληση από την κυβέρνηση της Βρετανίας

Έκκληση στους πολίτες να μην συρρέουν στο Λονδίνο και τις ουρές για να προσκυνήσουν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ απευθύνει η βρετανική κυβέρνηση, τη στιγμή που η αναμονή των πολιτών ξεπερνά τις 24 ώρες. Το Υπουργείο Πολιτισμού θα «παγώσει» την είσοδο στην ουρά, αν οι πολίτες αυξηθούν μετά τα μεσάνυχτα.  

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη προσκυνήσει έχοντας περιμένει υπομονετικά επί ώρες μέσα στο κρύο για να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα. Το κοινό μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα ως τις 06:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας.

Διάγραμμα σε πραγματικό χρόνο με τις ουρές
Ουρές στη Βρετανία για το λαϊκό προσκύνημα στη βασίλισσα Ελισάβετ © EPA
Πολίτες δακρυσμένοι σκουπίζουν τα μάτια τους στην ουρά για το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ουρά πολιτών για το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα Ελισάβετ © EPA / OLIVIER HOSLET
Πολίτες σε ουρά κάτω από τη βρετανική σημαία - Αναμονή για το λαϊκό προσκύνημα στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ουρά πολιτών για το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα Ελισάβετ © EPA / OLIVIER HOSLET
Πολίτες με ζεστά ρούχα αναμένουν στην ουρά για το λαϊκό προσκύνημα στη βασίλισσα Ελισάβετ - Στο φόντο ο Big Ben
Οι πολίτες λένε «αντίο» στη βασίλισσα Ελισάβετ © EPA / OLIVIER HOSLET

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όσα έχουν γίνει γνωστά για την κηδεία της

Τη Δευτέρα το πρωί το φέρετρο της Ελισάβετ Β’ θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Ουέστμινστερ όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της στις 11:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας). Πρόκειται για την πρώτη κρατική κηδεία που πραγματοποιείται στη Βρετανία μετά από αυτή του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965.

Περίπου 2.000 καλεσμένοι, ανάμεσά τους εκατοντάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο, εστεμμένοι, αλλά και ανώνυμοι που έχουν τιμηθεί, θα παραστούν στην τελετή. Θα είναι το πιο σημαντικό γεγονός που έχει αναλάβει να περιφρουρήσει η αστυνομία του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε. Ακόμη μεγαλύτερο και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας, που ανέλαβε τον θώκο πριν περίπου 10 ημέρες, θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με πολλούς ηγέτες, ανάμεσά τους ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μίχαελ Μάρτιν, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. Επίσης θα συνομιλήσει με τους ομολόγους της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι και της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

Αύριο Κυριακή το απόγευμα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα δεχθεί τους επικεφαλής των κρατών στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ. Ο βασιλιάς ολοκλήρωσε χθες στην Ουαλία την περιοδεία του στις τέσσερις χώρες που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο: την Αγγλία, τη Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία.

Η Ελισάβετ Β’ θα ταφεί τη Δευτέρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον πύργο του Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο, δίπλα στον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο Στ’ και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.

Δείτε LIVE εικόνα από το λαϊκό προσκύνημα για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Continuous live coverage of the Queen Lying in State in Westminster Hall | ITV News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ