Trending Now

Πέταξε το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αεροπλάνο στον κόσμο (video)

Ιστορική μέρα για την αεροβιομηχανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αεροπλάνο στον κόσμο
Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αεροπλάνο στον κόσμο ©YouTube

Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αεροπλάνο στον κόσμο έκανε την πρώτη του πτήση πάνω από την Ουάσιγκτον.

Έκανε την πρώτη του πτήση το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αεροσκάφος στον κόσμο με μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Το Cessna Caravan που είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό κινητήρα πέταξε πάνω από την πολιτεία της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ. Το αεροπλάνο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας κατασκευής κινητήρων magniX και της αεροδιαστημικής εταιρείας AeroTEC και θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και εννέα επιβάτες, 

Το Cessna Caravan είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα αεροπλάνα μεσαίας εμβέλειας στον κόσμο, με περισσότερα από 2.600 να λειτουργούν σε 100 χώρες. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρίας, ο απώτερος στόχος της είναι να συνδέσει καλύτερα τις κοινότητες, φέρνοντας στην αγορά ένα προηγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης που προσφέρει χαμηλότερο κόστος λειτουργίας ενώ παράγει μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Ο Roei Ganzarski, Διευθύνων Σύμβουλος της magniX, δήλωσε πως «Τα ηλεκτρικά αεροπλάνα θα έχουν 40% -70% χαμηλότερο κόστος λειτουργίας ανά ώρα πτήσης. Αυτό σημαίνει ότι οι αερομεταφορείς θα μπορούν να πετούν περισσότερα αεροπλάνα σε μικρότερα αεροδρόμια, που επίσης σημαίνει μεν μικρότερη εμπειρία, χωρίς όμως επιβλαβείς εκπομπές άνθρακα». Δήλωσε επίσης ότι όλες οι πτήσεις μικρότερες από 1.000 μίλια θα είναι εξ’ολοκλήρου ηλεκτρικές σε 15 χρόνια.

First successful flight for world's largest all-electric plane

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ