Trending Now

Κορωνοϊός: Πώς να μη θολώνουν τα γυαλιά με τη μάσκα;

Τα 4 βήματα που συστήνουν οι ειδικοί

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάσκα, Κορωνοϊός
Μάσκα, Κορωνοϊός © Photo by Nonsap Visuals on Unsplash

Τέσσερα απλά βήματα για να μη θολώνουν οι φακοί των γυαλιών όταν φοράμε την προστατευτική για τον κορωνοϊό μάσκα.

Υποχρεωτική η προαιρετική η προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό έχει μπει στη ζωή μας. Χάρτινη, πάνινη ή βαμβακερή η μάσκα θολώνει τα γυαλιά και είναι κάπως ενοχλητικό.  Η ζεστή ανάσα που ξεφεύγει από το πάνω μέρος της μάσκας  αναπόφευκτα θολώνει τους φακούς των γυαλιών. Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις και είναι εύκολες. Τα αποτελέσματα, βεβαίως, μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με το είδος και τη μορφή της μάσκας, τη δομή του προσώπου, τη θερμοκρασία του σώματος κι άλλους παράγοντες.

Η βρετανική ιατρική επιθεώρηση παρουσιάζει μια έρευνα του Royal College of Surgeons of England με τέσσερα βήματα. Τίτλος της έρευνας: «Μια απλή μέθοδος για να μη θολώνουν οι φακοί των γυαλιών από την προστατευτική μάσκα». Και είναι τα εξής:

  • Πλένουμε τους φακούς με σαπουνόνερο
  • Τινάζουμε το νερό
  • Τους αφήνουμε να στεγνώσουν στο αέρα
  • Τους στεγνώνουμε με μαλακό χαρτομάντιλο

Είστε έτοιμοι! «Αμέσως προτού φορέσουμε τη μάσκα προσώπου, να πλύνουμε τους φακούς μας με σαπουνόνερο. Στη συνέχεια, να τους αφήσουμε να στεγνώσουν στον αέρα, ή να τους στεγνώσουμε ελαφρά με ένα μαλακό χαρτομάντιλο πριν τους ξαναφορέσουμε. Τώρα οι φακοί δεν θα πρέπει να θολώνουν όταν η μάσκα προσώπου είναι φορεμένη», αναφέρει συγκεκριμένα η έρευνα του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών της Αγγλίας.

Το Μητροπολιτικό Αστυνομικό Τμήμα του Τόκιου προτείνει: αν το πάνω μέρος της μάσκας μας ακουμπά χαλαρά, απλά να το αναδιπλώσουμε πριν τη φορέσουμε. Αυτό δεν ισχύει για τις μάσκες που έχουν μεταλλική «μύτη», αλλά έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε επιπλέον χώρο για την αναπνοή μας έτσι ώστε να «δραπετεύσει» από τη μάσκα προτού έρθει σε επαφή με τα γυαλιά μας.

Το μειονέκτημα της εν λόγω μεθόδου μειώνει το μέγεθος της μάσκας. Τα άκρα της μάσκας θα πρέπει να εφάπτονται άνετα και να καλύπτουν την μύτη και το στόμα μας. Γι’ αυτό, αν η συγκεκριμένη μέθοδος απειλεί τη ασφάλειά μας, ας δοκιμάσουμε κάποια άλλη μέθοδο.

Μια άλλη λύση είναι να συνδέσουμε ένα διπλωμένο χαρτομάντιλο μέσα στο πάνω μέρος της μάσκας. Αυτή η μέθοδος βοηθά στο να απορροφηθεί η υγρασία από την ανάσα μας παρεμποδίζοντας τη συμπύκνωση.

How to wear a face mask without your eyeglasses fogging up l GMA Digital

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ