Trending Now

Ο ξεχασιάρης Κάμερον

Και το παρατημένο «κόκκινο κουτί» του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48711-100057.jpg

Το περίφημο «κόκκινο κουτί» με  απόρρητα έγγραφα, που παράτησε αφύλαχτο μέσα σε τρένο της γραμμής Λονδίνο - Εδιμβούργο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας κ. Ντέιβιντ Κάμερον, επισήμανε ένας επιβάτης και το φωτογράφισε.

«Και αν τα μυστικά της βρετανικής κυβέρνησης στο θέμα της Συρίας έπεφταν στα χέρια ενός απλού επιβάτη του τρένου;», ρώτησε ρητορικά η εφημερίδα «Daily Mirror», που δημοσίευσε τη σχετική φωτογραφία.

Η ετικέτα στο κουτί με την επιγραφή «πρωθυπουργός» φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία. Τα μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του πρωθυπουργού διαβεβαίωσαν ότι το κουτί δεν μένει ποτέ χωρίς επιτήρηση. Αλλά ο ερασιτέχνης φωτογράφος τους διέψευσε: «Ήταν ακουμπισμένο εκεί. Πιθανότατα θα μπορούσα να το είχα πάρει μαζί μου, αν το ήθελα». Το κλειδί ήταν πάνω στην κλειδαριά. Το ότι η φωτιγραφία τραβήχτηκε αβίαστα, δείχνει ποιος λέει την αλήθεια.

Το παραδοσιακό «κόκκινο κουτί» χρησιμοποιείται από υπουργούς και τον πρωθυπουργό για τη μεταφορά και μελέτη (απόρρητων) εγγράφων.

(Σ.Σ. Δεν ξέρει τι να πρωτοθαυμάσει κανείς. Τη βρετανική παράδοση, μια και η φωτογραφία δείχνει πως το συγκεκριμένο κουτί έχει μακρά ζωή και έχει περάσει από ποιος ξέρει πόσα πρωθυπουργικά χέρια; Το ότι ο πρωθυπουργός κυκλοφορεί με τρένο σαν κοινός θνητός; Ή την παροιμιώδη αφηρημάδα του κ. Κάμερον, που παλιότερα είχε ξεχάσει σε μια παμπ την ίδια του την κόρη;).

Μ.Φ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ