Trending Now

Ισλαμικές παιδικές κούκλες με τρομοκρατικά υπονοούμενα

«Θα σου τινάξει τα μυαλά στον αέρα» (video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40529-86234.jpg

Όλα ξεκίνησαν όταν η κόρη της Farzana Rahman έφτασε στην ηλικία των δυόμιση ετών. « Ήθελα να της βρω ένα παιχνίδι που να τη βοηθάει να μιλήσει τη μητρική της γλώσσα, Urdu», δηλωτική της μουσουλμανικής πίστης και επίσημη γλώσσα του Πακιστάν γράφει η ιδρυτής της εταιρίας.

Η κούκλα Aamina, φοράει ρόζ μουσουλμανική μαντίλα, φόρεμα με λουλούδια και στην ευχετήρια κάρτα που εσωκλείεται στην συσκευασία αναγράφεται το χιουμοριστικά προβοκατόρικο μήνυμα «τράβα το κορδόνι αν τολμάς, σ’ αγαπάει μέχρι θανάτου», αφήνοντας δηκτικά τρομοκρατικό υπονοούμενο. Σημειωτέον προκείμενου να μιλήσει η κούκλα, πρέπει κανείς να τραβήξει τον κρίκο από το κορδόνι που θυμίζει το μηχανισμό απασφάλισης εκρηκτικών.

Το προϊόν είχε κυκλοφορήσει το 2011, όμως μόνο πολύ πρόσφατα και πάντως μετά την τραγωδία της Βοστώνης το πήρε το μάτι κάποιου υπεύθυνου του συμβουλίου Αμερικανό-Ισλαμικών σχέσεων C.A.I.R, εντός ενός καταστήματος καινοτόμων παιχνιδιών στο Chicago προκειμένου να πάρει το δρόμο της δημοσιότητας. Η Farzana αποφάσισε να συνεργαστεί με την εταιρία NobleWorks Inc. προκειμένου να κάνει το προϊόν της πιο ανταγωνιστικό στην αγορά, ιδέα των οποίων ήταν οι επίμαχες ευχετήριες κάρτες.

 n

Μουσουλμανικές κοινότητες καταλογίζουν στην εταιρία ότι οι κάρτες ποινικοποιούν τα βασικά ισλαμικά γνωρίσματα προς ίδιον όφελος. Ο εκπρόσωπος της προαναφερθείσας εταιρίας παραπέμπει στο βασικό τους moto «Dare to Laugh, Fuck them if they can’t take a joke».Πρωτότυπα ευφυής τρόπος διαφήμισης ή μακάβριος επιχειρηματικός κυνισμός, διαλέγετε και παίρνετε.

Δ.Τ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ