Trending Now

Μίλα μου βρώμικα 429

Καλησπέρα… Ήθελα να σου γράψω πολύ καιρό...

41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 429
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37498-84292.jpg

Καλησπέρα… Ήθελα να σου γράψω πολύ καιρό... είχα την ανάγκη να βγάλω από μέσα μου κάποια πράγματα. Αυτό που περνάω λέγεται με 2 λέξεις: Ανεκπλήρωτος Έρωτας. Aυτό που με στενοχωρεί είναι πως θα μείνει για πάντα ανεκπλήρωτος λόγω των καταστάσεων. Tο άλλο πρόσωπο βρίσκεται κυριολεκτικά στην άλλη άκρη της γης... αλλά το κυριότερο είναι πως, κατά κάποιο τρόπο, είναι συγγενής μου. Απλά είναι πολύ μεγάλη ιστορία και με πονάει πολύ, Μυρτώ. Έχω πάει σε ψυχολόγο, έχω διαβάσει βιβλία, έχω σχέση με μια σπάνια κοπέλα, αλλά το θέμα αυτό με νικάει. Δεν ζητιανεύω βοήθεια γιατί ξέρω πως δεν υπάρχει. Απλά είσαι ένα από τα 4 άτομα που θα ’θελα να το ξέρουν. -Γ.Α.

Ε, αφού σας νικάει δοκιμάστε να πάτε για λίγους μήνες στην άλλη άκρη της Γης να δείτε πώς είναι ο Εκπληρωμένος Έρωτας. Όσο για την κατά κάποιο τρόπο συγγένεια, αν σας φαίνεται αυτό το κυριότερο πρόβλημα, τι να πω, θυσιάστε τα αισθήματά σας και καθίστε στα κατά κάποιο τρόπο βολικά αυγά σας. Μάλιστα, εν όψει Πάσχα, μπορείτε να τα βάψετε και κόκκινα. Με λαδομπογιά νερού πάντα, που είναι και άοσμη.

Υ.Γ. Το πόσο άξιζε μια θυσία το καταλαβαίνεις από την απώλεια της χαράς που σου έδινε αυτό που θυσίασες. Αυτό έχω να πω. Σε σας, σε μένα και σε όλους.


Μυρτώ, είμαι ερωτευμένη με τον κολλητό μου. Πού να το φανταστώ ποτέ πως θα γινόμουν κολλητή με κάποιον που λατρεύει τα μαθηματικά, που είναι ολίγον ρατσιστής, που καπνίζει, που κάνει υγιεινή διατροφή και γυμνάζεται, που ο αδερφός του με μισεί, μαζί και όλοι οι φίλοι, και ενώ τον ήξερα φατσικά 5 και κάτι χρόνια δεν είχαμε ανταλλάξει κουβέντα; Μας γνώρισε μια κοινή μας φίλη-φίδι, σταμάτησα να μιλάω με το φίδι και άρχισα να κλείνω 3ωρα στο τηλέφωνο με εκείνο το αγόρι που ίδρωνε από τη γυμναστική και ερχόταν και με έπαιρνε ιδρωμένες αγκαλιές. Μου είπε πως η μισή του καρδιά είναι δική μου. Εγώ του είπα πως έχει οικογένεια, φίλους, κοπέλα, αλλά αυτός απάντησε να μη με νοιάζει, απλά να την κρατήσω, γιατί ξέρει πού δίνει την καρδιά του. Μου έχει τραγουδήσει με κιθάρα το «Να μ’ αγαπάς» του Σιδηρόπουλου. Μου έχει πει πως με αγαπάει (φιλικά εννοείται), ενώ δεν είναι από τους ανθρώπους που λένε σ’ αγαπώ και πως είμαι για αυτόν πιο σημαντική και από την κοπέλα του. Μου λέει όνειρα γλυκά (σε κανέναν άλλο δεν λέει γιατί το θεωρεί φλωριά) και μου ανακοίνωσε πως ο μόνος λόγος που μου το λέει είναι για να τον αγαπάω και ότι διαφορετικά θα σταματήσει να μου το λέει. Του είπα πως θα ήθελα πολύ κάποιος, κάποτε, να γράψει κάτι για μένα, ένα ποίημα, ένα τραγούδι, ένα βιβλίο, κάτι, και μου είπε πως κάποτε θα μου γράψει αυτός ένα τραγούδι. Καμία φίλη μου δεν μπορεί να πιστέψει πώς ο τόσο ψυχρός και πεζός αυτός άνθρωπος μου φέρεται τόσο γλυκά (αυτό με τρελαίνει, που μόνο με μένα του βγαίνει το ρομαντικό του, με τους υπόλοιπους είναι ο απόλυτος κάφρος). Η κολλητή μου πιστεύει πως θα καταλήξουμε μαζί. Δεν ξέρω τι να κάνω. Ξέρω πως δεν υπάρχει περίπτωση να νιώθει κάτι παραπάνω για μένα και γνωρίζω πως εάν του πω πώς νιώθω θα νομίσει πως τον πρόδωσα και δεν θα μου ξαναμιλήσει ποτέ.

Αν αυτό σας δίνει ελπίδες, η συμπεριφορά του δεν δείχνει απολύτως φιλικά αισθήματα.

Υ.Γ. Το κόβω εδώ, για να μην παρασυρθώ και σας πω τη γνώμη μου για τον τύπο, μια και δεν μου πέφτει λόγος.


Μυρτώ, εδώ και ένα χρόνο συναναστρέφομαι αραιά και πού με ένα βουτυρομπεμπέ-μπούλη ανωμαλάκο με τον οποίο εκ των πραγμάτων (δηλαδή εξαιτίας της διαφοράς ηλικίας, «μεγαλύτερος αρκετά») δεν μπορώ να κάνω τίποτα παραπάνω από σεξ. Ξέρω ότι νιώθει τρυφερότητα –ας τολμήσω να πω και ψήγματα αγάπης– για μένα, αλλά η κατάσταση κωλύεται από παντού. Προσφάτως, οι δύο καλές μου φίλες που γνωρίζουν το θέμα μου επικοινώνησαν μαζί του και μου τον εμφάνισαν φάντη μπαστούνι έκπληξη, ως δώρο. Και τότε συνειδητοποίησα ότι θέλω, έστω, να βρίσκομαι συχνότερα μαζί του. Η έλξη που μου ασκεί δεν μου επιτρέπει το αντίθετο. Πώς μπορώ όμως να κάνω κάτι τέτοιο; Χώρισα, ακόμα, για να είμαι εντάξει απέναντι στον «άμαχο πληθυσμό», ωστόσο γνωρίζω πολύ καλά μέχρι πού μπορεί να φτάσει το μεταξύ μας σενάριο. Καταφέρνω να φθείρομαι μόνο ψυχικά με αυτόν τον τρόπο; Είναι θέμα εμπειριών του καθενός; Μπορώ να κάνω κάτι εγώ; -Η ούσα...

Δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε. Το μοναδικό κώλυμα συνθήκης που αναγνωρίζω όταν πρόκειται για ζητήματα επιθυμίας και καρδιάς είναι μακάβριο και γι’ αυτό θα το αφήσω απλώς να εννοηθεί. Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι όλα έχουν θέση κάτω από αυτό τον παράφορο ουρανό.

Υ.Γ. Αν ξεκινάτε μια καινούργια διαδρομή με μίζερα «μέχρι πού», καλύτερα αφήστε το από τώρα. Μόνο τα λεωφορεία έχουν συγκεκριμένες διαδρομές, στάσεις και τέρματα, που μπορείτε να τα ξέρετε από πριν με σιγουριά.


Στείλε το γράμμα σου ταχυδρομικά ή στο fax της A.V. ή στο info@athensvoice.gr για τη στήλη «Μίλα μου βρώμικα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ