Trending Now

Μίλα μου βρώμικα 424

Γεια σου, Μυρτώ! Λοιπόν, είμαι 15 χρονών και με λένε Αλεξία!

41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 424
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35257-79456.jpg

Γεια σου, Μυρτώ! Λοιπόν, είμαι 15 χρονών και με λένε Αλεξία! Το θέμα μου είναι πως έχω πάρα πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση και γενικά δεν τα είχα ποτέ με κάποιο αγόρι. Και προβλέπω πως θα αργήσω να αποκτήσω ένα. Δεν έχω πολλούς φίλους αγόρια και δεν ξέρω τι να κάνω για να τα φτιάξω με κάποιον. Γενικά δεν ξέρω πώς να συμπεριφερθώ και έχω πολύ άγχος όταν είμαι με αγόρια. Εκτός από αυτό θα ήθελα να πω ότι έχω κάποιες απορίες σχετικά με τη σωματική επαφή. Πιο συγκεκριμένα, θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι απαραίτητες προφυλάξεις που πρέπει να πάρω την πρώτη μου φορά και τι πρέπει να προσέχω έτσι ώστε να είμαι ασφαλής! Ευχαριστώ πολύ και θα περιμένω την απάντησή σου.

Δεν είμαι σίγουρη ότι έχετε την ανάγκη να τα φτιάξετε με κάποιον αυτή τη στιγμή. Πιο αναγκαίο μου φαίνεται να αποκτήσετε πρώτα γέφυρες με το άλλο φύλο και μετά να προχωρήσετε στο επόμενο βραχάκι. Τα ’χουμε ξαναπεί. Άλλες ωριμάζουμε νωρίτερα, άλλες αργότερα. Όσο για τη σωματική επαφή, η βασική απαραίτητη προφύλαξη (της ψυχής) είναι κατά τη γνώμη μου η αληθινή εμπιστοσύνη και η ατόφια σεξουαλική επιθυμία. Σε πρακτικό επίπεδο, εννοείται το προφυλακτικό.

Υ.Γ. Και ξαναλέω: Η γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111 είναι μια χρήσιμη Συμβουλευτική Υπηρεσία. Δεν υπάρχει κόστος και μπορείτε να μιλήσετε για οτιδήποτε – από το «τσακώθηκα με τη μαμά μου» ως το «δεν έχω αυτοπεποίθηση».


Γεια σας, Μυρτώ. Είμαι αναγνώστης σας και πατέρας ενός 25χρονου αγοριού. Ο γιος μου έχει σπουδάσει Νομική και ήδη δουλεύει μαζί μου (είμαι και εγώ δικηγόρος), είναι ένα παιδί θετικό, λογικό και γενικά άψογο σε όλα. Ανακαλύψαμε όμως με τη γυναίκα μου ότι ο γιος μας έχει σχέση με μια γυναίκα δεκατρία χρόνια μεγαλύτερή του και ανησυχούμε πάρα πολύ για το τι θα γίνει. Ακόμα δεν του έχουμε πει τίποτα, αλλά δεν είναι κι εύκολο. Τι νομίζετε;

Καλά κάνετε και ανησυχείτε. Μπορεί να παντρευτούν και να κάνουν κουτάβια. Πρέπει να ζητήσετε την άμεση παρέμβαση του δικηγορικού συλλόγου.

Υ.Γ. Επιτέλους λίγη σοβαρότητα, κύριε Σέρλοκ Χολμς.


Γεια σου, Μυρτώ. Το δικό μου στόρι έχει ως εξής. Πριν 2,5 χρόνια, σχεδόν 3, ήμουν με μια κοπελίτσα. Ήμασταν μαζί για περίπου 8 μήνες, αλλά λίγο η δική μου απειρία τότε στο να χειριστώ κατάλληλα το σεξουαλικό κομμάτι, λίγο το ότι εκείνη δεν ήταν και πολύ σίγουρη για τη σχέση μας, δεν ολοκληρώσαμε ποτέ. Ύστερα εκείνη βρήκε έναν γκόμενο και ήταν μαζί του για 2,5 χρόνια… Εγώ, ειδικά το πρώτο διάστημα, σε άθλια κατάσταση. Ήταν η πρώτη φορά που είχα ερωτευτεί τόσο σφόδρα (πού να ολοκληρώναμε κιόλας). Εκεί που ήμασταν μαζί από το πρωί ως το βράδυ, όλα αυτά τα χρόνια δεν την έβλεπα καθόλου. Σιγά-σιγά συνήθιζα τη νέα κατάσταση, αλλά μέσα μου ποτέ δεν την ξεπέρασα. Τελικά, μου έστειλε ένα μήνυμα και μου έλεγε πόσο της λείπω και πόσο πολύ θέλει να με δει και ότι δεν ήθελε να με χάσει από τη ζωή της. Δέχτηκα να ξαναβρεθούμε (παρεμπιπτόντως, τελικά χώρισε) νομίζοντας ότι ίσως τα πράγματα θα ήταν πιο... εύκολα αυτή τη φορά, αλλά καταλήξαμε να βγαίνουμε σαν φίλοι και εγώ άρχισα πάλι να τη θέλω ερωτικά. Αυτή όμως δεν δείχνει ιδιαίτερα ότι θα ήθελε να είμαστε ζευγάρι. Προτιμάει το φιλικό, δεν είναι σίγουρη για άλλη μια φορά! Ναι, μπορείς να με βρίσεις, αν θέλεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι στη ζωή μου, πάντα σχεδόν, άφηνα τα συναισθήματα και τη διαίσθησή μου να με οδηγούν. Καμιά συμβουλή, λοιπόν;  Ο Κανείς

Ακούς εκεί «μπορείς να με βρίσεις»! Ποια, εγώ, η σημαιοφόρος της παρορμητικότητας και της εμμονής; Δεν έχω καμία συμβουλή, μόνο να σας ευχηθώ να κάνετε σύντομα σεξ μαζί της, για να καθαρίσει το τοπίο. Είναι τόσο ισχυρή η εμμονή στο μη ολοκληρωμένο, που κρύβει ή λειαίνει στοιχεία του άλλου που ίσως μας ξενερώνουν τρελά. Πεζό, αλλά μακάρι να σας συμβεί.


Μυρτώ, με παράτησε και γύρισε στην Ελλάδα. 43 μήνες ήμασταν μαζί, αντέξαμε την Κρήτη, την Αθήνα, τον Βόλο, την Αυστραλία. Και πάνω που ήρθε εδώ και χτίζαμε τη ζωή μας πετραδάκι-πετραδάκι στην Αδελαΐδα, τα μάζεψε κι έφυγε. Δεν με άντεξε άλλο, μάλλον. Η αλήθεια είναι πως της έκανα λίγο τη ζωή δύσκολη. Πολλούς καβγάδες είχαμε τελευταία και από σεξ γιοκ. Δεν είχε καμία όρεξη. Και τώρα πώς την πείθω να ξαναγυρίσει; Ή το παίρνω απόφαση ότι έφυγε και πάω για άλλα; Προς το παρόν είμαι στα πατώματα... Μαίρη

Ελπίζω τα πατώματα να είναι ξύλινα. Ή να παίζει κάνα μάλλινο χαλί. Το λέω γιατί φαντάζομαι ότι θα περάσετε ένα άλφα διάστημα σε αυτή τη θέση. Μετά, θα αρχίσετε σιγά σιγά να αναρωτιέστε τι ακριβώς σας λείπει από εκείνη και αν αυτό που σας λείπει είναι ερωτικό. Και μετά, ω του θαύματος, μπορεί να σηκωθείτε και να πάτε καμιά βόλτα σε άλλους κήπους. Φιλιά πολλά.


Στείλε το γράμμα σου ταχυδρομικά ή στο fax της A.V. ή στο info@athensvoice.gr για τη στήλη «Μίλα μου βρώμικα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ