Trending Now

Έρωτας και Augmented Reality

Ένα βίντεο για την πιθανή επίδραση της τεχνολογίας στις ανθρώπινες σχέσεις

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34776-76263.jpg

Οι εφαρμογές της τεχνολογίας στη ζωή μας είναι δεδομένο ότι αλλαζούν πολλές από τις συνήθειες μας άρα έχουν άμεση επίδραση στον τρόπο σκέψης και την συμπεριφορά μας. Είναι σαφώς πιο εύκολο να δεχθούμε αλλαγές που αφορούν τις εργασιακές π.χ. συνήθειες -ασχέτως αν και αυτές έχουν γενικότερη επίδραση. Όμως τι συμβαίνει όταν η επίδραση της τεχνολογίας αφορά τομείς της ζωής μας που λειτουργούν με βάση το συναίσθημα και το ένστικτο;

Η συγκεκριμένη ταινία μικρού μήκους δίνει μια εντύπωση για το πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι ένα ραντεβού όπου ο άνδρας και η γυναίκα φορούν φακούς επαφής με Augmented Reality*. Η καταγραφή των βιοχημικών αλλαγών και η παροχή πληροφορίων για τον άνθρωπο που κάθεται απεναντί σου καταλήγουν τρομακτικές, αποκλείουν την ευθύτητα, το λάθος και την χρήση ενστίκτου, σε μια κατάσταση που για το ανθρώπινο είδος ήταν ανέκαθεν μια -έστω πρόσκαιρη- νίκη πάνω στην τραγικότητα της ύπαρξής του. 

Μεγάλο προσόν στο συγκεκριμένο βίντεο επιστημονικής φαντασίας είναι το διφορούμενο φινάλε..Άνθρωπος ή εφαρμογή; Για αυτό το λόγο θέλουμε την γνώμη σας τόσο για το φινάλε όσο και για την επίδραση της τεχνολογίας στις ανθρώπινες σχέσεις.


Augmented Reality*

Πρόκειται για ένα τεχνητό περιβάλλον που δημιουργείται από τον συνδυασμό πραγματικού κόσμου και ψηφιακών δεδομένων. Μια εφαρμογή  που ήδη χρησιμοποιείται είναι τα πασίγνωστα Google Glasses που φορέθηκαν ακόμα και από μοντέλα στην πασαρέλα. 

Δείτε ένα βίντεο υπαρκτής Augmented Reality μέσω των Google Glasses

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ