Trending Now

Τα γεράκια του «εμίρη» πετούν με Airbus σε διακεκριμένες θέσεις (εικόνα)

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338879-704825.jpg

Η φωτογραφία των 80 αρπακτικών γερακιών που ταξιδεύουν αεροπορικώς στη Μέση Ανατολή έγινε viral και κάνει το γύρο του κόσμου μετά την πρώτη ανάρτησή της στο Reddit.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας και επιχειρηματίας, Αχμέτ Γιασάρ, ο οποίος δημοσίευσε τη φωτογραφία, δήλωσε στο BBC ότι την τράβηξε φίλος του πριν από τέσσερις εβδομάδες. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι ο φίλος του είναι πιλότος.  

Γεράκια

Τα γεράκια ταξίδευαν με προορισμό την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας για ένα κυνηγητικό ταξίδι αναψυχής. Τα συγκεκριμένα πουλιά χρησιμοποιούνται στο κυνήγι. Σύμφωνα με το Business Insider τα γεράκια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν και διαβατήριο, που τους επιτρέπει να ταξιδεύουν σε Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Πακιστάν, Μαρόκο και Συρία.

«Είναι κάτι το συνηθισμένο στη Μέση Ανατολή η αεροπορική μεταφορά πουλιών για κυνηγητικούς σκοπούς. Εν προκειμένω η αξία του κάθε γερακιού υπολογίζεται στα 8.000 δολάρια», δήλωσε ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει την έδρα του στην Τουρκία.   

Η Qatar Airways αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι κάποιος μπορεί να βάλει στην οικονομική θέση έως και έξι γεράκια, ενώ και η Etihad Airways επιτρέπει την επιβίβαση αυτών των πτηνών στα αεροσκάφη της. Κάτι παρόμοιο έγινε σε πτήση το 2014 και κάποιος τράβηξε το βίντεο που ακολουθεί: 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ