Trending Now

Η γλυκιά Νόρμα δεν θα ταξιδέψει ξανά

Έφυγε η γιαγιά που επέλεξε να γυρίσει τις ΗΠΑ με τροχόσπιτο αντί να κάνει χημειοθεραπείες

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327420-676654.jpg

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή η πιο γλυκιά γιαγιά που ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπους με τις αναρτήσεις της στα social media αλλά και με τη δίψα της για ζωή και ταξίδια. Είναι η γιαγιά Νόρμα Τζον Μπάουερσμιντ, η οποία διεγνώσθη το 2015 με καρκίνο στη μήτρα σε προχωρημένο στάδιο. Αυτό έγινε μόλις δύο ημέρες μετά το θάνατο του συζύγου της, Λέο.

Οι γιατροί είπαν στην Νόρμα πως εάν υποβαλλόταν σε επέμβαση και στη συνέχεια σε χημειοθεραπεία υπήρχε πιθανότητα να νικήσει τον καρκίνο. Η Νόρμα, όμως, αποφάσισε να μην κάνει τίποτα και να συνεχίσει τη ζωή της ταξιδεύοντας με αυτοκίνητο στις αγαπημένες της Ηνωμένες Πολιτείες. Και αυτό έκανε μέχρι το τέλος της ζωής της που ήρθε στις 5 Οκτωβρίου. Η νύφη της θυμάται τι είχε πει η Νόρμα στο γιατρό: «Άκου αγόρι μου, είμαι 90 ετών. Θα πάρω τους δρόμους».

Τα ταξίδια της Νόρμα ακολουθούσαν στο Facebook περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι. Η σελίδα της λεγόταν 'Driving Miss Norma' και ανέβαζε συνέχεια φωτογραφίες και ιστορίες από τα ταξίδια της.  Η κυρία Μπάουερσμιντ, από το Μίσιγκαν, πέρασε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο ταξιδεύοντας με το γιο της, Τιμ και την σύζυγό του, Ράμι Λίντλ, με το τροχόσπιτό τους. Διένυσαν πάνω από 20.000 χιλιόμετρα και επισκέφτηκαν 75 τοποθεσίες σε 34 πολιτείες. «Εγώ και ο Τιμ ζούμε στο δρόμο εδώ και μερικά χρόνια, και όταν ο σύζυγός της πέθανε, κάναμε αυτό που θα έκανε κάθε οικογένεια. Την καλέσαμε να ζήσει μαζί μας. Το σκέφτηκε για περίπου 2 λεπτά και είπε το ναι. Ήταν έτοιμη για μια περιπέτεια», εξηγεί η νύφη της ταξιδιάρας πεθεράς.

Η Νόρμα εκπλήρωσε τις πιο τρελές επιθυμίες της σε αυτό το ταξίδι. Έκανε βόλτα με αερόστατο, ιππασία στα 90. Έζησε μικρές χαρές και απολαύσεις, όπως να φάει στρείδια μέχρι σκασμού, να κάνει πεντικιούρ και να δοκιμάσει πράσινες τηγανητές ντομάτες.

Η οικογένεια Μπάουερσμιντ πήρε μέρος στην παρέλαση για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου στη Νότια Καρολίνα, επισκέφθηκε το Εθνικό Πάρκο Yellowstoneκαι τις ακτές της Μασαχουσέτης.

Η Νόρμα άλλαξε ζώνη ώρας εννέα φορές σε 12 μήνες. Τον Αύγουστο βοήθησε στη συγκομιδή φουντουκιών στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Αυτός ήταν ο τελευταίος σταθμός της ζωής της. Από τότε η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται και οι δυνάμεις της να την εγκαταλείπουν. Η ιστορία της θα γίνει βιβλίο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ