Trending Now

Can I kick it?

Σκανδαλωδώς εύστοχος νορβηγός σουτέρ σαρώνει στο YouTube και εξασφαλίζει δοκιμαστικό στο NFL

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
32244-71913.jpg

Με ποιο τρόπο διασχίζεις τις εσχατιές του Stavanger της νοτιοδυτικής Νορβηγίας για να φτάσεις μετά βαΐων και κλάδων στο New Jersey, σπίτι των New York Jets του NFL, δίχως να έχεις παίξει ούτε ένα επαγγελματικό παιχνίδι αμερικάνικου ποδοσφαίρου ως τα 27 σου;

Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τρόποι, όμως ο Havard Rugland διάλεξε τον πιο σταράτο: τους έδειξε τι μπορεί να κάνει! Ανεβάζοντας στο YouTube το «Kickalicious», ένα τετράλεπτο βίντεο με οργιώδες metal στα ηχεία και ταχυδακτυλουργικές επιδόσεις με τη μπάλα, έφτασε να πιάνει τα 5.000 χτυπήματα ημερησίως, άγγιξε τις 1.700.000 θεάσεις, ώσπου συνέβη κάτι ακόμη πιο παράδοξο. Το δίκτυο ESPN, δημοφιλέστερο αθλητικό Μέσο των ΗΠΑ, απηύθυνε ένα tweet προς τη λίγκα των επαγγελματικών ομάδων: «Αγαπητές ομάδες του NFL, σε περίπτωση που αναζητάτε σουτέρ, τσεκάρετε αυτό τον τύπο».

Σα να μην έφταναν οι αλληλουχίες γκροτέσκων γεγονότων, συνέβη και το πλέον παράδοξο όλων –ένας μάνατζερ εισάκουσε τη συμβουλή του δικτύου και μετέφερε όντως τον Rugland στην Αμερική, προκειμένου να δοκιμαστεί στους New York Jets. Οι προπονήσεις του Havard δεν πήγαν άσχημα, και όπως μάλιστα δήλωσαν μέσω δελτίου Τύπου, οι Jets «εξακρίβωσαν τις δυνατότητές του. Μπορεί μεν να στερείται εμπειρίας, αλλά η δύναμη του ποδιού του εντυπωσιάζει. Θέλουμε να συνεχίσει να προπονείται και να επιστρέψει για μια ακόμη δοκιμή στα τέλη Φεβρουαρίου».

Διόλου άσχημες προοπτικές, δηλαδή, για κάποιον που ξεκίνησε φτιάχνοντας ένα βίντεο για να το διασκεδάσει με τα φιλαράκια του. Ο ίδιος δηλώνει πως θα κάνει ό, τι περνάει από τα πόδια του για να εξασφαλίσει επαγγελματικό συμβόλαιο πριν το ξεκίνημα της προετοιμασίας για την επόμενη σαιζόν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ