1821 Digital Gallery
Ένας σκύλος απεικονίζεται να πίνει νερό, αφού έχει διασωθεί από τις φλόγες που καίνε τη Βόρεια Αττική.

Τι γίνεται με τα ζώα που διασώζονται από τις πυρκαγιές

Οι εθελοντές έχουν φωτογραφίσει και καταγράψει τα ζώα που έχουν διασωθεί, για να μπορέσουν να επιστρέψουν στους «κηδεμόνες» τους
Ζώα διασώζονται από τα πύρινα μέτωπα στη Βόρεια Αττική © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Η Dogs' Voice και οι εθελοντές δρουν στο πεδίο, δημιούργησαν μια 24ωρη δομή φιλοξενίας για τα πυρόπληκτα ζώα και ενημερώνουν για τις ανάγκες που πρόκύπτουν.

Η ΜΚΟ Dogs' Voice, που δρα για την προστασία των αδέσποτων ζώων, βίσκεται ενεργά στο πεδίο λόγω των επιτακτικών αναγκών που έχουν προκύψει από τις φωτιές στη Βορεία Αττική. Η δραστηριότητα της όμως και στα κοινωνικά δίκτυα είναι καταλυτική, καθώς μέσα από τους λογαριασμούς σε Facebook και Instagram γνωστοποιεί σε πραγματικό χρόνο τις ανάγκες που προκύπτουν. 

Χθες, Παρασκευή, περίπου 300 εθελοντές, μέσα σε μόλις 5 ώρες, δημιούργησαν από το μηδέν έναν 24ωρο χώρο προσωρινής φιλοξενίας πυρόπληκτων ζώων. Η προσπάθεια έγινε σε συνεργασία με το δήμο Γαλατσίου, που διέθεσε τον χώρο, στον οποίο υπάρχουν κτηνιάτροι και εκπαιδευτές σκύλων, που προσφέρουν τη δική τους βοήθεια. 

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΜΚΟ, αρκετά από τα ζώα του καταφυγίου στον Κάλαμο, μεταφέρθηκαν σε χώρο του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Τα υπόλοιπα από τα ζώα παρέμειναν στο χώρο του καταφυγιού, λόγω του ότι η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και απέφυγαν τον κίνδυνο. Οι εθελοντές φρόντιζαν τα ζώα, τα οποιά θα επιστραφούν στο καταφύγιο στειρωμένα και εμβολιασμένα, σε συνεννόηση με τους ανθρώπους που τα φροντίζουν.

Η ομάδα, έχει φωτογραφίσει και έχει καταγράψει τα ζώα που έχουν διασωθεί και βρίσκονται στους σταθμούς του Γαλατσίου και της ΕΚΔΕ στο Ολυμπιακό Χωριό. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τις εικόνες.

Σχετικα
Πώς να βοηθήσετε τους πληγέντες των πυρκαγιών
Πώς να βοηθήσετε τους πληγέντες των πυρκαγιών

Την ίδια ώρα, δεκάδες ζώα περισυλλέχθηκαν μεταφέρθηκαν στο ΟΑΚΑ και από εκεί σε ασφαλείς φιλοξενίες του μηχανισμού με διαχείριση του Stray.gr - Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανέβει και το αρχείο των φωτογραφιών τους.

Σε νεότερη ενημέρωση, αναφέρεται πως στο σταθμό της ΕΔΚΕ στο Ολυμπιακό Χωριό, στα ζώα παρέχονται μόνο πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρονται στο σταθμό Γαλατσιου για καταγραφή, κτηνιατρικό έλεγχο, αποπαρασίτωση, έλεγχος για τσιπ και κατόπιν μεταφορά σε φιλοξενία είτε εντός σταθμού είτε εκτός σε εθελοντές που έχουν δηλώσει μέσω φόρμας.

Ομάδες περισυλλογής που συντονίζει το stray.gr θα βρεθούν στο pet stop στις 17:00 για να αναζητήσουν αν υπάρχουν ζώα σε ανάγκη. Κατόπιν, θα μεταφερθούν στο σταθμό στο Γαλατσι.
 


Ανάγκες για τη φροντίδα των πυρόπληκτων ζώων:
  • Στο σταθμό του Γαλατσιου, σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση, δεν υπάρχουν ανάγκες σε τροφές, crate και εθελοντές. Γίνεται παράκληση από την ομάδα να μην προσέρχεται επιπλέον κόσμος, αν δεν υπάρχει έκκληση γιατί δημιουργείται πρόβλημα στη διαχείριση. Μπορείτε να ενημερώνεστε σε πρώτο χρόνο για τις ανάγκες από τις σελίδες.
  • Μεγάλες λεκάνες και σακούλες με πάγο για το σταθμό του Γαλατσιου.
  • Αντιπαρασιτικά για το σταθμό Γαλατσιου.
  • Σκίαστρα
  • Μεγάλα ψυγειά κάμπινκγ
  • Για εθελοντισμό μπορείτε να πρσερχεστε στο σταθμό του παλαιού λατομείου Γαλατσιου 06:00-01:00.
Σχετικα
TIME: Στις φωτογραφίες της χρόνιας η γυναίκα από την Εύβοια
TIME: Στις φωτογραφίες της χρόνιας η γυναίκα από την Εύβοια

 

«ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 6/8
1. Μέσα σε 5 ώρες περίπου 300 εθελοντές καθάρισαν εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έστησαν υποδομές, έφτιαξαν τέντες, μετέφεραν πράγματα, έκαναν χώρο προμηθειών, κατέγραψαν, φωτογράφισαν και δημιούργησαν από το μηδέν τον 24ωρο χώρο προσωρινής φιλοξενιας πυρόπληκτων ζώων ο οποίος ήδη φιλοξενεί τα πρώτα 34. Κάποια ήδη επανενωθηκαν με τους κηδεμονες τους. Μια πραγματικά τεράστια προσπάθεια με αρωγό τον Δήμο Γαλατσιου που ευχαριστούμε πολύ για τα μέσα που διέθεσε. Στο χώρο υπήρχαν κτηνίατροι και εκπαιδευτές σκύλων.
2. Τα ζώα των φωτογραφιών είναι ένα κομμάτι από αυτά που έχουν καταγράφει σήμερα στους σταθμούς του Γαλατσιου και του σταθμού της ΕΔΚΕ στο Ολυμπιακό χωριό.
3. Μέρος των ζώων του «καταφυγίου» στον Καλαμο μεταφέρθηκε σε χώρο του Δήμου Βάρης Βουλας Βουλιαγμένης ο οποίος έστειλε και δυο φορτηγά για τη μεταφορά τους. Οι εθελοντές δεν άφησαν τα ζώα από χθες το βράδυ λεπτό. Τα ζώα που δεν μεταφέρθηκαν παρέμειναν στο χώρο καθώς η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και δεν κινδύνευαν. Θα επιστρέψουν όλα στειρωμένα, εμβολιασμενα σε συνεννόηση με τους ανθρώπους που τα φροντίζουν.
4. Δεκάδες ζώα που περισυλλέχθηκαν μεταφέρθηκαν στο ΟΑΚΑ και από εκεί σε ασφαλείς φιλοξενίες του μηχανισμού με διαχείριση του Stray.gr - Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Official). Το αρχείο των φωτογραφιών τους θα ανεβεί τις επόμενες ώρες.
5. Η ΕΔΚΕ αύριο θα έχει παρουσία στο σταθμό του Γαλατσιου για πρώτες βοήθειες και στο σταθμό του Ωρωπου (αν τους επιτραπεί η είσοδος). Θα βγει το πρωί ανακοίνωση και για το σταθμό στο Ολυμπιακό Χωριό.
6. Χορηγοί και υποστηρικτές που διέθεσαν crate, νερά, λουριά και σκέπαστρα θα ανακοινωθούν αναλυτικά και με πλήρη διαφάνεια την Κυριακή.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1. Crate μεγάλου μεγέθους: είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή.
2. Μεγάλες λεκάνες και σακούλες με πάγο για το σταθμό του Γαλατσιου.
3. Αντιπαρασιτικά για το σταθμό Γαλατσιου.
4. Σκίαστρα
5. Για εθελοντισμό μπορείτε να πρσερχεστε στο σταθμό του παλαιού λατομείου Γαλατσιου 06:00-01:00.
Παρακολουθείτε ανακοινώσεις καθώς θα ενημερώνουμε συνεχώς».

 

 

«ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
1. Σχετικά με τον σταθμό της ΕΔΚΕ στο Ολυμπιακό Χωριό: στα ζώα παρέχονται μόνο πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια έρχονται στον σταθμό Γαλατσιου για καταγραφή και φιλοξενία.
2. Στο σταθμό του Γαλατσιου γίνεται πλήρης καταγραφή των ζώων, κτηνιατρικός έλεγχος, αποπαρασίτωση, έλεγχος για τσιπ και κατόπιν μεταφορά σε φιλοξενία είτε εντός σταθμού είτε εκτός σε εθελοντές που έχουν δηλώσει μέσω της φόρμας.
3. Στο σταθμό του Γαλατσιου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ούτε σε τροφές ούτε σε crate ούτε σε εθελοντές. Παρακαλούμε να μην προσέρχεται ο κόσμος αν δεν υπάρχει έκκληση γιατί δημιουργείται πρόβλημα στη διαχείριση.
4. Τροφές που έχουν συγκεντρωθεί σε διαφορά σημεία μπορούν από αύριο να παραδίδονται στον σταθμό του Γαλατσιου και από εκεί θα μεταφέρονται σε χώρο του Δήμου Γαλατσιου με σκοπό να παραδοθούν στα σωματεία των πληγέντων Δήμων και στους εθελοντές τους.
5. Ομάδες περισυλλογής που συντονίζει το stray.gr θα βρεθούν στο pet stop στις 5 για να ψάξουν ζώα σε ανάγκη. Τα ζώα αυτά κατόπιν θα μεταφερθούν στο σταθμό στο Γαλατσι.
Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση».

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5