1821 Digital Gallery
Οι τέλειες τηγανητές πατάτες

Οι τέλειες τηγανητές πατάτες

Σκόρδο, παρμεζάνα και ψήσιμο στον φούρνο

Οι τηγανητές πατάτες είναι ωραίες σε όλες τους τις εκδοχές. Ας είμαστε ειλικρινείς: θα τις φάμε όσο κακά τηγανισμένες κι αν είναι, όσο προτηγανισμένες κι αν φαίνονται. Αλλά δεν αξίζει. Τουλάχιστον όσο υπάρχουν μερικές συνταγές που τις απογειώνουν. Γιατί (προφανώς) και η τηγανητή πατάτα έχει τα μυστικά της. 

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες
  • 8 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πάστα σκόρδου
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό και γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και παγάκια. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες. (Μπορείς να καθαρίσεις τις πατάτες αν θες, αλλά η φλούδα προσθέτει υφή και γεύση).
  4. Ρίχνουμε στο βραστό νερό το ¼ από τις πατάτες και τις αφήνουμε για 2 λεπτά.
  5. Έπειτα μεταφέρουμε τις πατάτες στο μπολ με το παγωμένο νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στις υπόλοιπες πατάτες.
  6. Βγάζουμε τις πατάτες από το παγωμένο νερό και τις απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Τις σκουπίζουμε για να στεγνώσουν εντελώς και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  7. Σε ένα μικρό μπολάκι αναμειγνύουμε την παρμεζάνα, το αλάτι και την πάστα σκόρδου.
  8. Σταλάζουμε το ελαιόλαδο πάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με το μείγμα της παρμεζάνας και ανακατεύουμε ξανά.
  9. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε δύο ταψιά και απλώνουμε εκεί τις πατάτες.
  10. Ψήνουμε ταυτόχρονα τα δύο ταψιά για 25-28 λεπτά, αναποδογυρίζοντας κατά διαστήματα τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν.
  11. Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό. 
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5