Visual Browsing
Λινγκουίνι με μανιτάρια από τον σεφ Γιώργο Κοσκινά
Συνταγή για λινγκουίνι με μανιτάρια, παρμεζάνα και βούτυρο δεντρολίβανου

Λιγκουίνι με μανιτάρια και παρμεζάνα

Μια εύκολη συνταγή από τον σεφ Γιώργο Κοσκινά

Τα ζυμαρικά με μανιτάρια είναι από τους πιο νόστιμους γευστικούς συνδυασμούς. Ακόμα και το πιο νόστιμο πιάτο, όμως, πάντα μπορεί να γίνει νοστιμότερο. Σε αυτή τη συνταγή, που μας έδωσε ο executive chef του ξενοδοχείου Crowne Plaza Γιώργος Κοσκινάς, υπάρχει ένα μυστικό που κάνει όλη τη διαφορά. Είναι το βούτυρο δεντρολίβανου που χαρίζει ένα ξεχωριστό άρωμα στα ζυμαρικά μας. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και αφού το φτιάξετε, μπορείτε να το φυλάξετε στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλες συνταγές.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 40 γρ. βούτυρο δεντρολίβανου*
  • 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 400γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 πακέτο λιγνκουίνι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

*Για το βούτυρο του δεντρολίβανου θα χρειαστούμε ένα κλαράκι δεντρολίβανο που θα ψιλοκόψουμε τα φύλλα του. Τα ανακατεύουμε με αγελαδινό βούτυρο το οποίο το έχουμε βγάλει από το ψυγείο να μαλακώσει και προσθέτουμε και λίγο αλάτι.

  1. Σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι μέχρι να αποβάλουν το νερό τους και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) σε αλατισμένο νερό (η σε ελαφρύ ζωμό κοτόπουλου, κάτι που θα δώσει μεγαλύτερη γεύση).
  3. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο δεντρολίβανου και ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα μακαρόνια, το μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται, προσθέτουμε και άλλο αλάτι.
  4. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο προσθέτοντας την παρμεζάνα.

Tip: Βούτυρο δεντρολίβανου μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να το κρατήσουμε στο ψυγείο η στην κατάψυξη.

  • Βασικό υλικό Ζυμαρικά
  • Κουζίνα ιταλική κουζίνα
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5