1821 Digital Gallery
Ταβέρνα Άγιος Πέτρος στη Σκύρο, από αυτές που τις θυμάσαι και στην Αθήνα όταν πεινάς πολύ

Ταβέρνα Άγιος Πέτρος στη Σκύρο, από αυτές που τις θυμάσαι και στην Αθήνα όταν πεινάς πολύ

Κρέατα, μποστανικά, όλα δικά τους

Φεύγοντας από τη Χώρα της Σκύρου με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο και τον Βορρά, μπαίνουμε στο πευκόφυτο τμήμα του νησιού, ένα τοπίο τελείως διαφορετικό από το νότιο της Σκύρου που θυμίζει Κυκλάδες. Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, στην περιοχή Τραχύ, στην καρδιά του πευκοδάσους, βρίσκεται η παραδοσιακή-οικογενειακή ταβέρνα Άγιος Πέτρος.

Αποτελώντας τμήμα ενός αγροκτήματος, η ταβέρνα έχει μια μεγάλη κλειστή αίθουσα κι έναν μεγάλο ημιυπαίθριο χώρο, στεγασμένο με ξύλινη στέγη και μια καταπληκτική θέα μέσα στο δάσος με τα πεύκα.

Η ταβέρνα Άγιος Πέτρος, όμορφα και παραδοσιακά διακοσμημένη με παραστάσεις από τους κουδουνάτους στους τοίχους όπου βλέπεις τους πρωταγωνιστές των αποκριάτικων δρώμενων της Σκύρου (τον γέρο, την κορέλα, τον φράγκο κλπ), εκτός της καθημερινής πελατείας που υποδέχεται, είναι ιδανική για μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαφτίσια).

Σχετικα
Έτοιμοι για τα επικά cocktails του Athens Cocktail Festival;
Έτοιμοι για τα επικά cocktails του Athens Cocktail Festival;

Το μεγαλύτερο όμως προτέρημα της ταβέρνας είναι η μεγάλη ποικιλία φαγητών, ψητών και μαγειρευτών, που φτιάχνονται χρησιμοποιώντας πάντα τα φρέσκα και αγνά υλικά παραγωγής του αγροκτήματος. Και τι δεν παράγει το αγρόκτημα: κρέατα (αρνί, κατσίκι, μοσχάρι, χοιρινό), λαχανικά εποχής από το μποστάνι και τυριά (γραβιέρα, μυζήθρα, φέτα, ξινοτύρι).

Η οικογένεια Μαυρίκου προσφέρει στους πελάτες της ό,τι καλύτερο έχει η ενδοχώρα της Σκύρου (δηλαδή τα πάντα πλην ψαρικών και θαλασσινών). Την ψησταριά την έχει αναλάβει ο σύζυγος που ψήνει κατσικάκια, αρνάκια και «ισκάρια» (ζώα που τα ευνουχίζουν για να φαγωθούν σε δύο χρόνια και είναι νοστιμότατα), συκωταριές και παϊδάκια. Η κυρά Πόπη αναλαμβάνει την κουζίνα όπου πρωταγωνιστούν τα μαγειρευτά όπως το κατσικάκι στη λαδόκολλα, το λεμονάτο κατσικάκι, η κοκκορομακαρονάδα, η τοπική φάβα «παντρεμένη» με μάραθο, τα γαλέντερα ομελέτα και βέβαια σκυριανή λαδόπιτα που γίνεται εκείνη την ώρα στο τηγάνι συνοδευμένη με τα τοπικά τυριά όπως το ξινοτύρι ή την παλαιωμένη πιθαρίσια γραβιέρα Σκύρου. Περισσότερα.

Σχετικα
Italicus Aperitivo Challenge: όταν τα cocktails εμπνέονται από την Τέχνη
Italicus Aperitivo Challenge: όταν τα cocktails εμπνέονται από την Τέχνη

*Για τη Λαδόπιτα Σκύρου διαβάστε εδώ.

**Για τους Κουδουνάτους διαβάστε εδώ

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5