Η μακαρονάδα με κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο comfort food πιάτα αυτής της ζωής. Έχει λίγο μπελαλίδικη συνταγή, αλλά είναι τόσο νόστιμη που αξίζει η άτιμη και τον κόπο και τις θερμίδες…
Συνταγή για μακαρονάδα με κεφτεδάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες, ώστε να μαριναριστεί το μείγμα.
- Μία ώρα πριν βγάλουμε τα κεφτεδάκια, ξεκινάμε να κάνουμε τη σάλτσα ντομάτας: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3 σκελίδες σκόρδο και 2 κλωνάρια βασιλικού, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τρεις μεγάλες ώριμες ντομάτες (τριμμένες), αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Στο τέλος, ρίχνουμε κι ένα ποτήρι νερό και βράζουμε τη σάλτσα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 45 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
- Όσο γίνεται η σάλτσα, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
- Αφού πλάσουμε όλα τα κεφτεδάκια, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι, αφού προηγουμένως τα έχουμε αλευρώσει και τινάξει καλά. Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν γίνουν τα κεφτεδάκια, τα απομακρύνουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει με χαρτί κουζίνας.
- Αφού τηγανίσουμε όλα τα κεφτεδάκια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά.
- Παράλληλα βράζουμε και τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να κρατήσουμε 1 ποτήρι από το νερό τους.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, και τα ρίχνουμε μαζί με το νερό που έχουμε κρατήσει μέσα στη σάλτσα με τα κεφτεδάκια. Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο φρέσκο βασιλικό.