- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αυτή η συνταγή για αφράτα muffins κάνει όλο το σπίτι να μοσχοβολάει φθινόπωρο. Είναι τα αρώματα του μήλου και της κανέλας που όταν μπλέκονται, δημιουργούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό. Τα muffins με μήλο και κανέλα γίνονται πανεύκολα με υλικά που πιθανότατα ήδη υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας σου, ταιριάζουν άψογα με τον απογευματινό καφέ, τρώγονται ευχάριστα για πρωινό, ακόμη και την επόμενη μέρα.
Συνταγή για muffins με μήλο και κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάχνουμε το topping: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C και καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί κάθε θέση στη φόρμα για muffins.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με ψίχουλα.
- Φτιάχνουμε τα muffins: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και την κανέλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ενσωματώνουμε μέσα στο μπολ το μείγμα με το αλεύρι, μαζί με το κομμένο μήλο και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.
- Ρίχνουμε το μείγμα στις θέσεις της φόρμας και από πάνω πασπαλίζουμε με το topping (περίπου 2 κ.σ. για κάθε muffin).
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα muffins περίπου για 22-25 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Ύστερα τα βγάζουμε από τη φόρμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για ακόμα 30 λεπτά.
- Φτιάχνουμε το γλάσο: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το γάλα. Αν το γλάσο είναι πολύ παχύρρευστο, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη.
- Με ένα μικρό κουτάλι ρίχνουμε το γλάσο πάνω από τα muffins και τα αφήνουμε να καθίσουν για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.