ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτα pancakes με μήλο και κανέλα

Καλωσόρισε το φθινόπωρο με αυτό το ονειρεμένο πρωινό

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφράτα pancakes με μήλο και κανέλα

Σίγουρα χρειάζεται παραπάνω χρόνο από το καθημερινό σου τοστάκι. Αλλά αυτά τα pancakes με μήλο δεν είναι το συνηθισμένο σου πρωινό. Είναι εκείνο που θα φτιάξεις κάποιο τεμπέλικο πρωί και θα κάνεις όλο το σπίτι να μοσχοβολά φθινόπωρο.

Υλικά για 4 άτομα:

Για το topping:

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 μέτρια μήλα
  • 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
  • Λίγο αλάτι

Για τα pancakes:

  • 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • 1 μήλο
  • 4 κ. σ. λάδι
  • Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Medium
  • 40'
  • 4 Μερίδες
  • Autumn
  • 568
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Topping: Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μήλα (ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια), τη ζάχαρη, την κανέλα, και το αλάτι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και η ζάχαρη να λιώσει – θα χρειαστούν περίπου 3-5 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και απομακρύνουμε το τηγάνι από την εστία.
  2. Pancakes: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικινγ πάουντερ και την κανέλα.
  3. Προσθέτουμε στο μπολ το γάλα, το βούτυρο (λιωμένο και όχι καυτό), τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και ρίχνουμε στο μπολ το μήλο (καθαρισμένο και τριμμένο). Ανακατεύουμε πάλι και αφήνουμε τη ζύμη να καθίσει για 5 λεπτά.
  4. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε στο τηγάνι μια κ. σ. ελαιόλαδο και στριφογυρίζουμε το τηγάνι να πάει παντού το λάδι. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη ζύμη των pancakes στο τηγάνι και μαγειρεύουμε κάθε pancake 3-4 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος του τηγανιού σας). Μαγειρεύουμε μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του pancake και οι άκρες του να έχουν ψηθεί. Αν τα pancakes μαγειρεύονται πολύ γρήγορα, χαμηλώστε το μάτι.
  5. Αναποδογυρίζουμε τα pancakes. Μαγειρεύουμε την άλλη πλευρά για ακόμη 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε τα pancakes σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη, φροντίζοντας να προσθέσουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. λάδι πριν από κάθε παρτίδα.
  6. Σερβίρουμε με τα μήλα και αν θέλουμε περιχύνουμε τα pancakes με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ