- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σίγουρα χρειάζεται παραπάνω χρόνο από το καθημερινό σου τοστάκι. Αλλά αυτά τα pancakes με μήλο δεν είναι το συνηθισμένο σου πρωινό. Είναι εκείνο που θα φτιάξεις κάποιο τεμπέλικο πρωί και θα κάνεις όλο το σπίτι να μοσχοβολά φθινόπωρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Topping: Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μήλα (ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια), τη ζάχαρη, την κανέλα, και το αλάτι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και η ζάχαρη να λιώσει – θα χρειαστούν περίπου 3-5 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και απομακρύνουμε το τηγάνι από την εστία.
- Pancakes: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικινγ πάουντερ και την κανέλα.
- Προσθέτουμε στο μπολ το γάλα, το βούτυρο (λιωμένο και όχι καυτό), τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και ρίχνουμε στο μπολ το μήλο (καθαρισμένο και τριμμένο). Ανακατεύουμε πάλι και αφήνουμε τη ζύμη να καθίσει για 5 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε στο τηγάνι μια κ. σ. ελαιόλαδο και στριφογυρίζουμε το τηγάνι να πάει παντού το λάδι. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη ζύμη των pancakes στο τηγάνι και μαγειρεύουμε κάθε pancake 3-4 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος του τηγανιού σας). Μαγειρεύουμε μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του pancake και οι άκρες του να έχουν ψηθεί. Αν τα pancakes μαγειρεύονται πολύ γρήγορα, χαμηλώστε το μάτι.
- Αναποδογυρίζουμε τα pancakes. Μαγειρεύουμε την άλλη πλευρά για ακόμη 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε τα pancakes σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη, φροντίζοντας να προσθέσουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. λάδι πριν από κάθε παρτίδα.
- Σερβίρουμε με τα μήλα και αν θέλουμε περιχύνουμε τα pancakes με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.