Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας | 7-13 Δεκεμβρίου 2020

Τοξότη, όλα στον υπερθετικό βαθμό και κάπως απερίσκεπτα, κινήσεις τύπου πυροτέχνημα

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 765
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
toksotis.jpg

Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 7-13 Δεκεμβρίου 2020

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Θετικότερη ψυχολογία και διάθεση που σε κάνει να ξεχνάς τις δεσμεύσεις σου
Με περιορισμούς ή χωρίς, οι ερχόμενες εορτές κάνουν δουλίτσα στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά σου, με μεγαλύτερη ευδιαθεσία και αισιοδοξία από τη μία και με μεγαλύτερη δυσκολία να καθίσεις στα αυγά σου ή να περιορίσεις τις επαφές σου. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται αρκετή προσοχή από την άποψη πως τείνεις να προτρέχεις και να θέλεις να πηδήξεις στο παρακάτω ενώ παραμένουν εκκρεμότητες, θέματα υγείας και διάφορες απογοητεύσεις και κουράσεις. Δύσκολα θα παραμείνεις συνεπής είτε στη διάθεση, είτε στους ενθουσιασμούς σου, εφόσον δεν τα λαμβάνεις σοβαρά υπόψη σου και δεν ξεκινάς από το δύσκολο. Αν και μπορεί να αισθάνεσαι πιο θαρραλέος και επαναστατικός από ό,τι συνήθως, η οικονομική σου κατάσταση, όπως και το γενικότερο επαγγελματικό και κοινωνικό κλίμα δεν είναι επιδεκτικά σε οτιδήποτε στηρίζεται αποκλειστικά στην πεποίθησή, τον ενθουσιασμό ή την επιθυμία σου. Κοινώς, χρειάζεται να προσεγγίσεις προσεκτικά και οργανωμένα οτιδήποτε επιθυμείς προκειμένου να αποφύγεις μια στεγνή ματαίωση, απόρριψη ή άρνηση από τον απέναντι ή τις συνθήκες.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Οφέλη και διευκολύνσεις που τείνουν να σε οδηγήσουν σε απληστία και αχορτασιά
Τείνεις να παραπροσγειωθείς και οδεύεις μονοκόμματα σχεδόν προς τον υπερβολικό υλισμό σε ό,τι αφορά τις οικονομικές σου δοσοληψίες και σχέσεις, ενώ σε προσωπικό επίπεδο συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με μια μάλλον ανώφελη προσήλωση στο σεξουαλικό κομμάτι και συγκεκριμένα στην ποσότητα που υπάρχει ή δεν υπάρχει. Αυτή η προσέγγιση επειδή είναι αρκετά μονόπλευρη και εγωιστική, ακόμη κι αν δεν την αισθάνεσαι έτσι, κάνει πολλές από τις δραστηριότητες και τα σχέδι΄σ σου να φαίνονται απογοητευτικά, ακόμη και την ανταπόκριση από τις φιλίες σου. Βέβαια, μοχλό γι’ αυτό αποτελούν οι προσδοκίες σου και συγκεκριμένα η μάλλον άστοχη επιθυμία οι άνθρωποι και τα πράγματα να δουλέψουν ακόμη περισσότερο προς όφελός σου. Ωστόσο είναι κάπως ανώφελο να πιστεύεις πως είναι χρέος των άλλων να συνδράμουν στο να διορθώσεις προβλήματα που είναι πολύ περισσότερο δικά σου, παρά δικά τους. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να επιμείνεις στη συστηματική δουλειά που κάνεις για να βελτιωθείς σαν άτομο, επαγγελματίας και οτιδήποτε άλλο χωρίς να περιμένεις θαύματα όμως.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Πιο ευχάριστο και θετικό κλίμα στις σχέσεις σου, που οδηγεί σε άστοχες προσδοκίες
Είναι πάρα πολύ δύσκολο για σένα να διατηρήσεις οποιαδήποτε αίσθηση του μέτρου στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, όταν τα πράγματα αρχίζουν να έχουν πιο ευδιάθετο και χαρούμενο χαρακτήρα. Ωστόσο, καλό είναι να προσπαθήσεις να διατηρείς όσο μπορείς μια ορθή αίσθηση αναλογίας και να παραμένεις σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες της καριέρας σου και της προσωπικής σου ζωής, κυρίως για να αποφύγεις είτε την απογοήτευση, είτε την αίσθηση ότι κατέβαλες προσπάθεια και επένδυσες σε καταστάσεις και εγχειρήματα τα οποία δεν φαίνεται να οδηγούν εκεί που πίστευες. Προτρέχεις και μάλιστα αρκετά σε σχέση με τις εξωεπαγγελματικές σου δραστηριότητες, όπως και σε σχέση με τα σχέδιά σου, ενώ ακόμη οι συνθήκες οικονομικά και συναισθηματικά είναι ιδιαίτερα περιοριστικές. Παράλληλα στο κομμάτι της υγείας και της ψυχολογίας σου βαίνει μια μεγάλη αναδιοργάνωση που απαιτεί την προσοχή και τη συνεργασία σου, την οποία όμως φαίνεται να αγνοείς οικειοθελώς. Αυτό καλύτερα να μην το κάνεις, για να μη βρίσκεσαι διαρκώς προ εκπλήξεων.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Πολλά πραγματάκια ή τίποτα, πάντως με κάποιον τρόπο πιο ευχάριστη ρουτίνα
Είτε συσσωρεύοντας πολλές δραστηριότητες και πραγματάκια, είτε κάνοντας ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή γράφοντας ό, τι πρακτικό μπορείς να αγνοήσεις, έχεις βρει ένα μέτρο ευχαρίστησης και μια κάπως θετικότερη στάση στην καθημερινότητά σου. Αυτό αν και από μόνο του είναι καλό, τείνει να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία σου ή/και στη δουλειά σου εξαιτίας της υπερβολής που ενέχει. Καλό είναι να προσπαθήσεις να ξεδιαλέξεις τι είναι τι και αν όντως η στάση και οι επιλογές σου είναι ωφέλιμες, έτσι ώστε να μη βρεθείς σε δεύτερο χρόνο να συνειδητοποιείς ότι έκανες μαντάρα ευκαιρίες ή το επόμενο βήμα ή ότι κατέβαλες πολύ μεγάλες προσπάθειες που τελικά δεν είχαν μέλλον. Όσον αφορά την καριέρα, τον γάμο και την κοινωνική σου ζωή, συνεχίζεις να προωθείς κάπως επιθετικά το δικό σου κι αυτό που θέλεις. Για να μην είναι χάσιμο χρόνου η οποιαδήποτε πρωτοβουλία σου, χρειάζεται οπωσδήποτε να αφομοιώσεις το γεγονός ότι μόνος σου δεν πηγαίνεις πουθενά. Χρειάζεται να βρεις τρόπο να προχωρήσεις μαζί με τους άλλους.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αισιοδοξία και θετικότητα που σε κάνουν να υποτιμάς τη σημασία του πρακτικού
Υπάρχει αρκετή ευχαρίστηση και καλή διάθεση στην ατμόσφαιρα, έτσι ώστε να είσαι κι εσύ ευκολότερα και πιο αυτόματα προσανατολισμένος στο θετικό. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξαιρετικό για τις προσωπικές σου σχέσεις, ιδιαίτερα για τα ερωτικά σου και τη σχέση με τα παιδιά σου. Αυτό που χρειάζεται να προσέξεις είναι να μην το παρακάνεις και βρεθείς σε δεύτερο χρόνο να αναιρείς τον εαυτό σου ή να αποτυγχάνεις να συντηρήσεις τη στάση που εγκαθίδρυσες εξαιτίας του φόρτου της καθημερινότητας και της δουλειάς σου ή ακόμη και της υγείας σου ή της κούρασής σου. Κόψε κάτι από αυτά που φαίνονται τώρα δυνατά και από τις εμπνεύσεις που μπορεί να έχεις, κράτησε το ένα τρίτο, ώστε να μην υπάρξει λόγος να αντιμετωπίσεις συναισθηματική απογοήτευση στον επόμενο τόνο ή να πρέπει να ξεμπλέξεις κάποια ατυχή οικονομική τοποθέτηση. Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικό το ότι βρίσκεσαι σε θετική κι αισιόδοξη περίοδο, ωστόσο καλό θα ήταν να θυμάσαι πως αυτό από μόνο του δεν αρκεί πρακτικά.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Αναμπουμπούλα στο σπίτι και μέσα σου, ευχάριστη και φορτική ταυτόχρονα
Η διαδρομή προς τις γιορτές φαίνεται να δημιουργεί έντονη κινητικότητα στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον, όπως και μέσα σου. Είτε πρόκειται απλά για τον στολισμό και την προσπάθειά σου να αισθανθείς καλύτερα στον χώρο σου, είτε πρόκειται για την αναστάτωσή σου με όλα αυτά που θεωρείς ότι θα έπρεπε να κάνεις και δεν κάνεις, η αναμπουμπούλα υφίσταται, και το πέρασμα από το ευχάριστο στο συγχυσμένο γίνεται με μεγάλη ευκολία και ταχύτητα. Σε κάθε περίπτωση βοηθά να μη σπρώχνεις τους δικούς σου, ούτε και τον εαυτό σου, σε ρυθμούς και δραστηριότητες που κανείς δεν μπορεί στην πραγματικότητα να υποστηρίξει. Δεν φταίει ο απέναντι, κανείς δεν είναι ο σούπερμαν ή η σουπεργούμαν. Στην ερωτική σου ζωή τα θέλω μεγαλώνουν ιδιαίτερα κι αυτό συνήθως προοιωνίζει ένα «καπάκωμα» όταν συνειδητοποιείς ότι οι συνθήκες που έχεις διαμορφώσει, αυτά που θεωρείς δέοντα και γενικώς οι πολλοί σου κανόνες βρίσκονται σε αντιδιαστολή με τις «μεγάλες κινήσεις». Χρειάζεται τελείως καινούρια οργάνωση για το μέλλον σου.


Ζυγός  (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Κοινωνική κι εξωστρεφής διάθεση που διευκολύνει την έλλειψη διάκρισης
Με πιο ευχάριστη κι ανάλαφρη θεματολογία γίνονται οι κουβέντες και οι συναντήσεις σου αυτές τις ημέρες, ωστόσο το γεγονός σε κάνει να θέλεις να κυκλοφορήσεις πολύ περισσότερο, όπως και να δεις παραπάνω κόσμο. Ίσως μάλιστα σε οδηγεί να το κάνεις κάπως άκριτα και θεωρώντας ότι μπορείς να συντονίσεις πολύ περισσότερα πράγματα στην καθημερινότητά σου από ό,τι όντως γίνεται. Καλό είναι να είσαι προσεκτικός έτσι ώστε να αποφύγεις έναν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σου, στη δουλειά σου ή γενικά στις ισορροπίες της ρουτίνας σου. Οι τόνοι παραμένουν αρκετά ανεβασμένοι στη σχέση σου και τις συνεργασίες σου, πράγμα που μπορεί εύκολα να σε παρασύρει να πεις και να κάνεις διάφορα άστοχα πράγματα, με την εντύπωση πως επειδή επιθυμείς κάτι πάρα πολύ πρέπει και να συμβεί. Ωστόσο τα βασικά δεδομένα σου παραμένουν ίδια προς το παρόν και ο βαθμός στον οποίο είναι περιοριστικά ή υποστηρικτικά δεν έχει αλλάξει, ούτε πρόκειται να αλλάξει εφόσον συνεχίζεις να επιμένεις σε σχέσεις κάθε είδους που κυρίως σε απομυζούν.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Επειδή λειτουργούν κάποια πράγματα, πας να τα επαναλάβεις ακόμη κι αν δεν σου κάνουν
Η σχετικά μεγαλύτερη ασφάλεια και ικανοποίηση που αισθάνεσαι σε συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο οδηγούν σε μια απροθυμία να κουνηθείς από τη θέση σου επειδή αποζημιώνεσαι οικονομικά ή συναισθηματικά ή στην επιμονή σε μία πλειάδα δραστηριοτήτων που σου είναι γνώριμες κι ευχάριστες, ασχέτως αν έχουν επαφή με αυτά που χρειάζεσαι ή είσαι. Ειδικά στα ερωτικά σου και σε σχέση με τη δημιουργικότητά σου χρειάζεται μεγάλη προσοχή, επειδή τρέχεις σε μελλοντικά σενάρια και προσδοκίες με μεγάλες ταχύτητες και μάλιστα με την τάση να αγνοήσεις το πραγματικά καινούριο και να επιμείνεις σ’ αυτό που ξέρεις κι εμπιστεύεσαι. Ωστόσο, η κατάσταση είναι προσωρινή και σε δεύτερο χρόνο οποιαδήποτε απροθυμία να ανοιχτείς ή να μετακινηθείς συνδέεται με προβλήματα, παρά με την επίλυσή τους. Μεταχειρίσου το σώμα και την καθημερινότητά σου με μεγάλη προσοχή επειδή είσαι επιρρεπής σε χαζοκαταστάσεις και βιασύνες που τελικά καταλήγουν να σε καθυστερούν, παρά το αντίθετο. Ιδιαίτερα στις σχέσεις σου, οι απαραίτητες αλλαγές θέλουν χρόνο, ό,τι κι αν πιστεύεις.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Όλα στον υπερθετικό βαθμό και κάπως απερίσκεπτα, κινήσεις τύπου πυροτέχνημα
Η φυσική σου τάση να μην μπορείς να συμμαζέψεις τον εαυτό σου, είτε από τη θετική, είτε από την αρνητική κατεύθυνση, έχει την τιμητική της αυτές τις ημέρες, με ιδιαίτερη έμφαση στα προσωπικά σου. Καλό είναι να θυμάσαι να χρησιμοποιείς το νου σου, επειδή τα συναισθηματικά ρεύματα των ημερών τείνουν να σε παρασύρουν εξ ολοκλήρου χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία εγγύηση για κάποιο ευεργετικό αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια οτιδήποτε κάνεις χωρίς να το έχεις σκεφτεί πολύ καλά προηγουμένως, είναι πολύ πιθανότερο να επιβεβαιώσει φοβίες, στερήσεις, αρνήσεις και ανοικειοθελείς δεσμεύσεις, σε οικονομικό και συναισθηματικό επίπεδο, παρά να σε οδηγήσει κάπου όμορφα, όπως επιθυμείς και πιστεύεις. Στο κλίμα των ημερών, φαίνεται να ξεχνάς για μία ακόμη φορά πως η οικογένειά σου και η κατάσταση στο σπίτι είναι αυτά που είναι και να αφήνεσαι, μέσα στην αισιοδοξία σου, να περιμένεις πάρα πολλά. Έχε το νου σου, επειδή μάλλον για άδειασμα σε προετοιμάζεις.


Αιγόκερος (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ανυπομονείς περισσότερο από ό,τι μπορείς να υποστηρίξεις για το παρακάτω
Εξαιτίας της προσέγγισης στις γιορτές και της ψυχολογίας σου, η οποία σαφώς έχει δει καλύτερες μέρες, είσαι επιρρεπής σε επιβλαβές επιλογές σε θέματα υγείας, όπως η διατροφή σου, η κατανάλωση αλκοόλ, το θέμα της άσκησης, η άστοχη υπεραισιοδοξία και η ανάλωση των δυνάμεων σου μέχρι εξαντλήσεως. Σε παρόμοια διάθεση βρίσκεσαι και συναισθηματικά με αποτέλεσμα να αναζητάς εύκολες λύσεις, κυρίως στο παρελθόν σου και σε γνωστές προβληματικές καταστάσεις πιθανώς στη λογική πως στην αναβροχιά, καλό και το χαλάζι. Δεν είναι. Εάν μπορείς να μετριάσεις τις προσπάθειές σου να επιταχύνεις αλλαγές στο σπίτι, τον χώρο σου και μέσα σου, θα σου κάνει καλό, όσο κι αν πιστεύεις το αντίθετο. Αυτό που χρειάζεσαι κυρίως είναι να δώσεις στον εαυτό σου τη δυνατότητα να κάνει μία παύση, ώστε να μπορέσεις να δεις πού ακριβώς βρίσκεσαι. Ειδάλλως οι αποφάσεις σου και οι ενέργειές σου είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχουν οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα. Είναι καιρός για φασίνα και ξεδιάλεγμα, όχι για ανοίγματα.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Ορεξάτος με μπόλικα σχέδια, όμως και πολλές αδυναμίες κι ανοίγματα που θέλουν προσοχή
Η προεορταστική περίοδος έχει ιδιαίτερα ευχάριστο αντίκτυπο στη διάθεσή σου κυρίως γιατί δικαιολογεί την περισσότερη ενασχόλησή σου με τα σχέδια που σ’ αρέσουν, με τις εξωπεαγγελματικές σου δραστηριότητες, όπως και με τις φιλίες σου. Κι όλα αυτά σε ένα σαφώς θετικό και αισιόδοξο κλίμα. Πολύ ωραία και συνέχισε, απλώς φρόντισε να μην προτρέχεις σε βαθμό που βγαίνεις έξω από αυτά που μπορείς να υποστηρίξεις συναισθηματικά και οικονομικά. Λίγη περισσότερη συνέπεια και προσοχή σε όλες τις διαδικασίες εκκαθάρισης, φροντίδας της υγείας σου, τακτοποίησης εκκρεμοτήτων και γενικά «συμμαζέματος» θα δημιουργήσουν χώρο για τα πράγματα που προετοιμάζεις. Γενικά είναι προτιμότερο να κάνεις παρά να μιλάς πάρα πολύ για όσα έχεις στο μυαλό σου και όσα επιδιώκεις επειδή το κλίμα γύρω σου δεν είναι το πλέον υποστηρικτικό κι ευχάριστο. Φρόντισε λοιπόν να μη δημιουργείς μόνος σου ευκαιρίες να εμφανιστούν προβλήματα. Ασχολήσου με το σπίτι και την ψυχολογία σου όσο μπορείς, στη λογική της αναδιοργάνωσης και του συμμαζέματος, επειδή αυτά είναι η βάση.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Προοπτικές και ανοιχτός ορίζοντας που σε κάνει να υπερτιμάς τις δυνατότητές σου
Με μεγαλύτερη αίσθηση σκοπού και με πιο ανοιχτό ορίζοντα στην καριέρα και τον γάμο σου σε βρίσκει αυτή η εβδομάδα. Μαζί τους βέβαια έρχεται και μια γερή δόση «μαγικής σκέψης», καθώς τείνεις να θεωρείς πράγματα που έχεις απλώς σκεφτεί ή έχουν προταθεί ή φαίνονται σαν προοπτικές, πιο κοντά στην πραγματικότητα και την υλοποίηση από ό,τι πραγματικά είναι. Επειδή η τάση λοιπόν θα είναι να ποντάρεις ή να υποσχεθείς πάρα πολλά, πριν το κάνεις προσπάθησε να εξετάσεις τον εαυτό σου και τις πραγματικές σου δυνατότητες όσο καλύτερα μπορείς, ώστε να μην αντιμετωπίσεις ανυπέρβλητες δυσκολίες κι απογοητεύσεις, με θυμούς και σωματικά προβληματάκια ως γαρνιτούρα. Προσπάθησε να περιορίσεις τον κόπο, όπως και τα χρήματα που καταβάλλεις για σχέδια, δραστηριότητες και «όνειρα» τα οποία δεν φαίνεται να μετακινούνται εκατοστό παρά τις προσπάθειές σου. Η λύση για να συμβεί κάτι δεν είναι πάντα να αυξήσει κανείς τη δόση κι αυτό ακριβώς χρειάζεται να αποφύγεις. Αναλογίσου την πιθανότητα πως σχεδίαζες σε λάθος κατεύθυνση, προσωπικά κι επαγγελματικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ