Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας | 23-29 Νοεμβρίου 2020

Σκορπιέ, αισθάνεσαι επιβεβαιωμένος και δυνατός σε βαθμό που ίσως το υπερεκτιμήσεις

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 763
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
toksotis.jpg

Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 23-29 Νοεμβρίου 2020

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ιδιαίτερη προσοχή στην υγεία σου, ασχέτως υποχρεώσεων και δυσκολιών
Στην αρχή της εβδομάδας καλό είναι να είσαι σε μεγαλύτερη (ναι, σε μεγαλύτερη) επιφυλακή όσον αφορά την υγεία σου. Καλό είναι να βαρύνει περισσότερο από τις συναισθηματικές εντάσεις που μπορεί να αντιμετωπίζεις στη σχέση σου ή από τις συνεχείς κουβέντες για τα χρήματα και τη δουλειά. Χρειάζεται να θυμάσαι πως μόνο αν είσαι υγιής μπορείς να κάνεις οτιδήποτε γι’ αυτά. Άλλωστε και σα δύο επίπεδα, όσα γίνονται τώρα απλά εντείνουν την ασάφεια και το μπέρδεμα, όμως όχι για πολύ. Για την ακρίβεια, φαίνεται οι προσπάθειές σου να έχουν το αντίθετο από το αποτέλεσμα που επιδιώκεις, σαν να τα κάνεις χειρότερα όσο προσπαθείς. Η ορθοδρόμηση του Ποσειδώνα (29) και η σεληνιακή έκλειψη (30) μεταβάλλουν δραστικά το ενεργειακό σκηνικό. Δηλαδή μπορείς να καταλάβεις ευκολότερα τι ακριβώς δημιουργεί το πρόβλημα στα προσωπικά σου ως επίσης τις εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν τα οικονομικά σου. Αυτά δεν είναι εύκολα, όμως τουλάχιστον φαίνεται σαφέστερα τιί είναι τι. Βοηθιέσαι έτσι δραστικά να θέσεις πιο σωστούς για σένα στόχους.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Κάποια ευχάριστα πραγματάκια που τείνεις να υπερεκτιμήσεις
Μπορεί να πάρεις πολλή φόρα στην αρχή της εβδομάδας, ιδιαίτερα στα προσωπικά σου, καθώς κάποιες συζητήσεις ή ίσως λίγο περισσότερη κατανόηση σου δίνουν μια θετικότερη οπτική. Παρόμοια και στο πρακτικό επίπεδο, με ζόρι ή χωρίς, ενδεχομένως να βλέπεις ότι τα πράγματα πηγαίνουν περισσότερο με τα νερά σου. Και στις δύο περιπτώσεις, καλό είναι να τσεκάρεις την τάση σου να εφησυχάζεις και να αναβάλλεις, επειδή βλέπεις κάποια, βασικά φανταστική προς το παρόν, προοπτική. Κοινώς, καλό είναι ότι θετικό συμβαίνει, όμως μη το χτίζεις τόσο πολύ μέσα σου και θεωρείς ότι «τα κατάφερες». Η ορθοδρόμηση του Ποσειδώνα (29) και η σεληνιακή έκλειψη (30) θα δείξουν με σαφήνεια πως ίσως έχεις επιλέξει ν’ αγνοήσεις συγκεκριμένα και γνωστά αρνητικά μοτίβα και στις δύο περιπτώσεις. Παράλληλα θα υπογραμμίσουν τη σημασία του κοινού σχεδιασμού και δράσης, όταν εμπλέκεσαι με άλλους, καθώς η προσπάθεια να χειριστείς ή να κατευθύνεις μόνος σου καταστάσεις θα φανεί ότι ανήκει στους «παλιούς» σου τρόπους που καλείσαι να αλλάξεις.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Πολλή δουλειά και υπέρμετρη προσπάθεια σε μάλλον άστοχες κατευθύνσεις
Στην αρχή της εβδομάδας τείνεις να πιέσεις υπερβολικά τον εαυτό σου σωματικά και ψυχολογικά, ζητώντας να ανταποκριθείς ενδεχομένως σε κάποια ευχάριστα πράγματα που συμβαίνουν σε σχέση με τη δημιουργικότητά σου και τα παιδιά ή την ερωτική σου ζωή. Κάποια θετική ανταπόκριση και είναι εύκολο να κάνεις αυτοσκοπό σου να την εξυπηρετήσεις. Ταυτόχρονα δεν λείπουν οι υποθέσεις του σπιτιού και της οικογένειας, όπως και θέματα υγείας που προσθέτουν στο φόρτο σου επειδή τα θεωρείς καθήκοντα και υποχρεώσεις σου. Χρειάζεται ωστόσο να σε προσέξεις, ώστε να μπορείς να συνεχίζεις. Η ορθοδρόμηση του Ποσειδώνα (29) και η σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη (30) και τον ζωδιακό σου άξονα, αποσαφηνίζουν το κατά πόσο αυτά που θεωρείς σκόπιμα σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο είναι όντως έτσι. Πολλά δεν είναι, αλλά είναι επιμονές σε πράγματα που έχεις ξαναδοκιμάσει κι απέτυχαν. Θα δεις πιο καθαρά τον απέναντι σε όλες τις σχέσεις σου, άσχετα από δικές σου προσδοκίες κι ελπίδες για να ζυγίσεις καλύτερα τους σχετικούς σου στόχους.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Θετικά μηνύματα και ανταποκρίσεις που παρερμηνεύεις ως θεμελιώδη αλλαγή
Στην αρχή της εβδομάδας βρίσκεις ικανοποίηση και χαρά σε αρκετά πράγματα που σχετίζονται με την οικογένεια και τους φίλους σου, ενώ τα μηνύματα είναι ενδεχομένως ενθαρρυντικά σε σχέση με συνεννοήσεις ή συμφωνίες που σου προξενούσαν άγχος ή αποτελούσαν εκκρεμότητες. Φαίνεται ακόμη πως ίσως υπάρχει κάποια πρόοδος στην επικοινωνία με παιδιά και σύντροφο για όσα σε ενοχλούν και γενικότερα για δύσκολα θέματα. Όλα αυτά σου δίνουν την εντύπωση πως έχει συμβεί κάποια σημαντική αλλαγή, μετατόπιση και ανανέωση και πως ίσως έχει βρεθεί μια καλύτερη κατεύθυνση. Η ορθοδρόμηση του Ποσειδώνα (29) και η σεληνιακή έκλειψη (30), υποδεικνύουν πως σε κάποιο βαθμό ίσως έχεις πέσει θύμα των ευσεβών σου πόθων και προσδοκιών και πως τελικά το σκεπτικό και οι στόχοι δεν είναι εκατέρωθεν όσο όμοιοι νόμιζες. Αποκτάς έτσι καλύτερη εποπτεία του τι συμβαίνει στην προσωπική κι εργασιακή σου καθημερινότητα, άσχετα από τις φοβίες σου, τους χειρισμούς σου και τα απωθημένα σου. Μπορείς λοιπόν να φροντίσεις καλύτερα και τον εαυτό σου και τις δουλειές σου.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Βιάζεσαι να θεωρήσεις πράγματα δεδομένα κι αγνοείς άλλα που είναι
Σε μια αλλόκοτη διάθεση σε βρίσκει η αρχή της εβδομάδας, αφού παραμένει το πολεμοχαρές και το συγκρουσιακό στο σπίτι, όμως ταυτόχρονα το έχεις αποδεχτεί κι αυτό σου επιτρέπει και να εστιαστείς (ίσως φανατικά) στο να βγει κάτι καλό από αυτό και να μην αγνοείς τις ευχάριστες στιγμές που υπάρχουν παρ' όλα αυτά. Έτσι οι μέρες δίνουν την εντύπωση κάποιας συναισθηματικής και οικονομικής σταθερότητας την οποία βιάζεσαι αρκετά να αναγνωρίσεις ως επίτευξη στις αντίστοιχες σχέσεις σου. Καθώς ο Ποσειδώνας ορθοδρομεί (29) και γίνεται η πρώτη, σεληνιακή, έκλειψη της περιόδου (30), ενδεχομένως να αντιληφθείς πως οι συναισθηματικές-ερωτικές και οικονομικές "ασφάλειες" που είχες κατά νου, δεν έχουν και πολλή μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα, ούτε ιδιαίτερη αμοιβαιότητα, αλλά είναι μάλλον δικές σου ερμηνείες της κατάστασης. Ίσως αισθανθείς πως «χάνεις» κάτι, όμως στην πραγματικότητα δεν το είχες ποτέ. Αυτό βοηθά να εστιαστείς περισσότερο στο παρόν, στα δημιουργικά και χαρούμενα πράγματα της προσωπικής κι επαγγελματικής σου ζωής, άσχετα από τα σενάρια σου για το μέλλον.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Χαμήλωσε τον τόνο της βεβαιότητας, ίσως να μην ελέγχεις όσο νομίζεις
Ξεκινάς με σχετικά μεγάλη βεβαιότητα ότι έχεις βρει ένα καλό μέτρο συνεννόησης και ασφάλειας στις σχέσεις με τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου, όπως και σχετικά με το που βαδίζεις σαν άτομο και στις ερωτικές και οικονομικές σου σχέσεις. Παράλληλα ενδεχομένως να υπάρχουν θετικά μηνύματα σε σχέση με τους επαγγελματικούς και προσωπικούς σου στόχους. Αυτά, παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες, σου δίνουν την εντύπωση πως «ελέγχεις» στις σχέσεις σου κι ενδεχομένως τον απέναντι, πολύ περισσότερο από ότι «ελέγχεις» στην πραγματικότητα. Είναι σαν πείθοντας τον εαυτό σου ότι προχωράς, να αρνείσαι ακόμη περισσότερο να μετακινηθείς. Η ορθδορόμηση του Ποσειδώνα στους Ιχθύς (29) και τον ζωδιακό σου άξονα και η σεληνιακή έκλειψη (30) τοποθετούν σε ένα πολύ ρεαλιστικότερο πλαίσιο όλες σου τις σχέσεις, όπου αντιλαμβάνεσαι ότι γνωστά και αρνητικά μοτίβα παραμένουν, ασχέτως αν επιλέγεις να τα αγνοείς. Παράλληλα αποσαφηνίζουν τις δυνατότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο οικογενειακό πλαίσιο, στο σπίτι και μέσα σου και το πόσο βάσιμα είναι για τους στόχους σου.


Ζυγός  (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Ικανοποιημένος βασικά κι έτσι έτοιμος να ξεχάσεις ουσιαστικότερες συνειδητοποιήσεις
Αρκετά ικανοποιημένος ξεκινάς την εβδομάδα σου και καλά κάνεις, καθώς όντως η ανταπόκριση της ερωτικής και οικονομικής σου ζωής σού δίνει ένα μεγαλύτερο μέτρο ασφάλειας. Παράλληλα τα μηνύματα που έχεις από το συγγενικό σου πλαίσιο, σε σχέση με την επιμόρφωση και την αυτοεξέλιξή σου και ειδικά όσον αφορά σχετικές δυσκολίες που αντιμετώπισες, τείνουν μάλλον προς το θετικό. Γι’ αυτό τον λόγο είναι εύκολο να υποτιμήσεις τα προβλήματα των συναισθηματικών-ερωτικών και οικονομικών σου συναλλαγών τα οποία έχεις διακρίνει, όπως και να θεωρήσεις ότι έχεις βάλει την υγεία σου και την καθημερινότητά σου σε μία τάξη. Η επιστροφή του Ποσειδώνα σε ευθεία πορεία (29) και η σεληνιακή έκλειψη (30) αρχικά θα βοηθήσουν να έχεις μια σαφέστερη εικόνα του θέματος της υγείας σου και ενδεχομένως της ελλιπούς οργάνωσης που μπορεί να έχεις σε επίπεδο ρουτίνας, έστω κι αν σε βολεύει. Παράλληλα θα βοηθήσουν να εκτιμήσεις τη σημασία και βαρύτητα των καθημερινών σου επαφών και επικοινωνίας, άσχετα με κάποια ιδανική συνθήκη ή ευσεβείς πόθους.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Αισθάνεσαι επιβεβαιωμένος και δυνατός σε βαθμό που ίσως το υπερεκτιμήσεις
Αν κάποιος αισθάνεται ότι «το ’χει» στην αρχή της εβδομάδας, είσαι εσύ, έστω κι αν γύρω επικρατεί ο κακός χαμός. Βοηθά σ’ αυτό η θετική ανταπόκριση από τις σχέσεις σου, προσωπικές κι επαγγελματικές, που σε επιβεβαιώνει, όπως και κάποια θετικά κατά βάση μηνύματα κι από τις δύο κατευθύνσεις που σε κάνουν να πιστεύεις πως έχεις στήριξη για το μέλλον και τα σχέδιά σου. Αυτά είναι όλα καλά, όμως ίσως σε ωθούν να υπερεκτιμήσεις τις δυνάμεις και τον εαυτό σου και να υποτιμήσεις τα κακώς κείμενα που γνωρίζεις στις ισορροπίες των σχέσεών σου. Η ορθοδρόμηση του Ποσειδώνα (29) και η σεληνιακή έκλειψη (30) σου υπενθυμίζουν το πραγματικό ποιόν της ερωτικής σου ζωής, της σχέσης με τα παιδιά σου, όπως και το τι όντως σε κάνει δημιουργικό και σου δίνει χαρά και πώς αυτά έχουν αλλάξει. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να αναγνωρίσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια πώς μπορείς να εξυπηρετήσεις καλύτερα τις οικονομικές και συναισθηματικές σου ανάγκες, χωρίς να εμπλέκεις τόσο τον «άλλο».


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Πιστεύεις σε σένα, πράγμα καλό, όμως σε αποτρέπει από το να λύσεις θέματα που σε κρατούν πίσω
Η εβδομάδα ανοίγει με διάθεση «καρδιογράφημα» αφού φαίνεται να έχουν ανακύψει πρακτικές εκκρεμότητες προς ολοκλήρωση, κάποια σχέδια να τείνουν προς λήξη, στις σχέσεις σου να επικρατεί σχετική θολούρα κι εσύ να ’σαι, τουλάχιστον σωματικά και ψυχολογικά κουρασμένος. Από την άλλη παίζει και μία περιπετειώδης διάθεση «πάμε για άλλα» και κάθε άλλο παρά έχεις χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Μέσα σε όλα αυτά το τελευταίο πράγμα με το οποίο έχεις όρεξη ν’ ασχοληθείς είναι το τι γίνεται στο σπίτι, το οικογενειακό περιβάλλον, ακόμη και μέσα σου, και μάλλον τείνεις να αποσυνδέσεις τα πρώτα από το δεύτερο, θεωρώντας το απλά σαν «δεδομένο». Η επιστροφή του Ποσειδώνα σε ευθεία πορεία (29) και η σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιό σου (30) διαφοροποιούν ιδιαίτερα την οπτική σου, καθώς φαίνεται αρκετά κρίσιμο να αποδεχτείς και να ασχοληθείς με όσα συμβαίνουν στο σπίτι και μέσα σου. Είναι επίσης ευκολότερο να αντιληφθείς τις δυνατότητές σου όπως και την αξία όσων κάνεις, άσχετα από το τι λένε οι άλλοι.


Αιγόκερος (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Παραφεύγεις από το «εδώ και τώρα» με κίνδυνο να πιστέψεις ότι είσαι ήδη «αλλού και μετά»
Στην αρχή της εβδομάδας, φαίνεται να την έχεις κάνει με διαστημόπλοιο από το «εδώ και τώρα» και να ασχολείσαι κατά κύριο λόγο με σχέδια, το μετά, με την ποιότητα ζωής που θα ήθελες κτλ. Καλά κάνεις γιατί όντως υπάρχουν κάποια θετικά μηνύματα τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Απλώς, υπάρχει μια τάση να θέλεις να βγάλεις από τη μύγα ξύγκι, δηλαδή να σπρώξεις το θετικό στο «υπερθετικό», όπως και να υπερβάλλεις τη σημασία όλων αυτών στην καθημερινότητά σου και τις κουβέντες με τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι. Επειδή βασικά γνωρίζεις τι συμβαίνει, καλό είναι να μην αγοράζεις από κεκτημένη ταχύτητα το σενάριο που διαφημίζεις προς τα έξω. Η ορθοδρόμηση του Ποσειδώνα (29) και η σεληνιακή έκλειψη (30) ξεκαθαρίζουν επαρκώς το θέμα της επικοινωνίας και των συνεννοήσεων, συνεπώς όσο λιγότερο τα έχεις φουσκώσει τόσο το καλύτερο. Επιπλέον φωτίζουν επαρκώς τα ανεπίλυτα και ασαφή θέματα δίνοντάς σου τη δυνατότητα να επιλέξεις μια αποτελεσματικότερη προσέγγιση στο εξής.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Κινητικότητα στα επαγγελματικά σου, που σε κάνει να εξωραΐζεις την πραγματικότητα
Η προσοχή σου είναι στραμμένη μάλλον σε όσα συμβαίνουν στην καριέρα σου και πού μπορείς να πας από εδώ που βρίσκεσαι, καθώς η δουλειά που έχεις ήδη κάνει, όπως και κάποιοι στόχοι σου, φαίνεται να έχουν συνδυαστεί και να έχουν δημιουργήσει αξία. Αν και δεν λείπουν οι προκλήσεις, υπάρχουν μηνύματα για εν δυνάμει δημιουργικές και κερδοφόρες ασχολίες. Όλα αυτά σε ανεβάζουν και ίσως σου δημιουργούν μια κάπως πρόωρη αίσθηση ασφάλειας και βεβαιότητας, σαν να έχουν ήδη συμβεί, όπως και την τάση να αφήσεις στην άκρη αλλαγές και τακτοποιήσεις που χρειάζεται να κάνεις στο σπίτι, την οικογένεια και μέσα σου. Καλό είναι να θυμάσαι πως από την πρόταση ή την ιδέα μέχρι την είσπραξη, ο δρόμος είναι μακρύς. Η ορθοδρόμηση του Ποσειδώνα (29) και η σεληνιακή έκλειψη (30) αποσαφηνίζουν αρκετά τις συνθήκες σε οικονομικό επίπεδο, ενώ και συναισθηματικά σου δείχνουν εάν και κατά πόσο είσαι όντως δικαιολογημένος να αισθάνεσαι ευχαριστημένος και ικανοποιημένος. Είναι καλή περίοδος για να θέσεις ουσιαστικούς στόχους.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Κάποιες συνεννοήσεις με συγγενείς και τον εαυτό σου που μάλλον υπερεκτιμάς
Στην αρχή της εβδομάδας είσαι στην ευχάριστη θέση να βλέπεις ότι οι προσπάθειες που έχεις κάνει σε οικονομικό επίπεδο ίσως σου ανοίγουν μια άλλη προοπτική, έστω κι αν αυτή είναι απλά το να εξασφαλίσεις κάποια υποστήριξη από τους δικούς σου. Παράλληλα φαίνεται πως η συνεννόηση είναι ευκολότερη με τον σύντροφό σου και την οικογένειά σου, πράγμα που σε κάνει να πιστεύεις πως έχει συμβεί κάποια ικανή μετατόπιση ή και να βλέπεις επόμενους στόχους σχετικά. Η ορθοδρόμηση του κυβερνήτη σου Ποσειδώνα (29) και η σεληνιακή έκλειψη (30) ξεκαθαρίζουν επαρκώς το τοπίο, καθώς αντιλαμβάνεσαι εάν και πόσο όντως έχεις κάνει κάποια πρόοδο ή έχεις απλώς κινηθεί στα ίδια μοτίβα επικοινωνίας και σχέσης, απλώς με διαφορετικό περιτύλιγμα. Παράλληλα είναι ευκολότερο να έχεις μία πιο ολοκληρωμένη και σαφή εικόνα της υγείας σου, για θέματα στα οποία επικρατούσε αβεβαιότητα ως τώρα. Έτσι γίνεται δυνατό να θέσεις με σαφήνεια και κυρίως, άσχετα από τα μαθημένα σου, επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ