Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας | 16-22 Νοεμβρίου 2020

Σκορπιέ, είμαι καλά δεν σημαίνει πως είμαι και καλός για τους άλλους

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
skorpios.jpg

Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 16-22 Νοεμβρίου 2020

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Αρκετές εντάσεις, ακόμη κι αν έχεις κάθε πρόθεση να μη μένεις στην επιφάνεια
Με εντάσεις μπαίνει η εβδομάδα σου. Σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στην καλοπροαίρετη προσπάθειά σου να μιλήσεις πιο ουσιαστικά επί του οικονομικού ή επί του προσωπικού. Η δυσκολία είναι ότι παρά την καλή πρόθεση ή και την αναγκαστική εμπλοκή σε αυτά τα σοβαρούτσικα, δεν είσαι έτοιμος για συμβιβασμούς ή για σοβαρές αλλαγές στις συνήθειές σου. Έτσι, ακόμη κι αυτά που ξεκινούν όμορφα είναι πολύ εύκολο να καταλήξουν σε μαλώματα και στην απογοήτευσή σου σε θέματα αρχών, ακόμη κι αν πρακτικά τα πράγματα πηγαίνουν όπως θα ήθελες. Ο Ήλιος στον Τοξότη (21) και η Αφροδίτη στον Σκορπιό (21) σε βοηθούν να δεις με λιγότερη μεμψιμοιρία και δραματική διάθεση όσα σου συμβαίνουν, ακόμη κι αν είναι όντως δυσάρεστα. Ανανεώνεις τους στόχους σου με αποτέλεσμα να μπαίνεις με άλλον αέρα ακόμη και σε κουβέντες και συμφωνίες/συνεννοήσεις που γνωρίζεις ότι θα είναι δύσκολες. Έχε το νου σου για βιαστικές κινήσεις και αποφάσεις. Αυτό που έχεις συνηθίσει, δεν ισχύει πλέον.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Τεστάρεται η επιμονή σου, καθώς οι μέρες απαιτούν τεράστια ευελιξία
Δεν ξέρω αν γίνεται να είσαι προετοιμασμένος για τον τρόπο που κινούνται γενικώς οι κουβέντες σου και ειδικότερα με τον σύντροφό σου και τους συνεργάτες σου. Καλό είναι να θυμάσαι ότι όταν «πειράζεις» μια ευαίσθητη κατάσταση ή δοκιμάζεις την τύχη σου σπρώχνοντας τον απέναντι στα όριά του, το πιθανότερο είναι πως θα σου ανταποδώσει τη χάρη. Το θετικό της ιστορίας είναι ότι αντιλαμβάνεσαι πως σε πολλές περιπτώσεις προκαλείς, σε μια περίοδο που είναι ήδη εξαιρετικά φορτισμένη. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό (21) και τον ζωδιακό σου άξονα και ο Ήλιος στον Τοξότη μπορεί να λειτουργήσουν βοηθητικά επειδή μεταξύ άλλων εντείνουν την ερωτική σου διάθεση. Αν έχεις την δυνατότητα να ασχοληθείς, η ερωτική επαφή μπορεί να συμβάλει στο να μη βγουν εκτός ελέγχου οι διάφορες αντιθέσεις. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να θυμάσαι πως τα δεδομένα στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις είναι ιδιαίτερα ρευστά, δεν ωφελεί να περιμένεις συνοχή, δεν είναι καν χρήσιμη όταν κάθε μέρα είναι τελείως μα τελείως διαφορετική.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Έξτρα φροντίδα και προσοχή για την υγεία και τη δουλειά σου
Εξαιρετική προσοχή στη δουλειά σου και στην υγεία σου χρειάζεται η αρχή της εβδομάδας. Στην πρώτη περίπτωση επειδή εξαιτίας της δικαιολογημένης σχετικής ανησυχίας είναι εύκολο να σου «φύγουν» σημαντικά πράγματα ενώ προσπαθείς ακριβώς για τον αντίθετο. Στη δεύτερη περίπτωση αυτά που επιτρέπεις να κάνεις στο σώμα σου για ψυχολογικούς λόγους, έχουν το κόστος τους και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να σου δημιουργήσουν θεματάκι. Ο Ήλιος στον Τοξότη (21) και τον ζωδιακό σου άξονα βοηθάει να βρεις μια θετική οπτική μέσα στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις, ακόμη κι αν οι συνθήκες κάθε άλλο παρά εύκολες είναι. Αξιοποίησε τα μέσα που έχεις για να συντηρήσεις το κοινωνικό στοιχείο κι αν μπορείς μην περιορίζεσαι στην παθητική κατανάλωση τηλεοπτικών προγραμμάτων, επειδή λίγο θα σε ικανοποιήσουν. Χρειάζεσαι κάτι που να είναι λίγο καλύτερη γυμναστική για το μυαλό σου, θα σου είναι πολύ πιο ευχάριστο. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό (21) μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις καλύτερα οτιδήποτε αφορά την υγεία σου.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Προσπάθησε να ενισχύσεις το θετικό αντί για το αρνητικό, επειδή υπάρχει
Η αρχή της εβδομάδας είναι ένα περίεργο μείγμα καταπληκτικής συνεννόησης με τα παιδιά και τον σύντροφό σου, όπου φαίνεται να έχει εγκαθιδρυθεί άλλο επίπεδο συνεννόησης, εναλλάξ με την εντύπωση ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα ποτέ να συνεννοηθείτε. Σίγουρα δεν είναι βαρετή, πάντως, ακόμη κι αν έχεις πολύ περιορισμένα πράγματα να κάνεις. Σε κάθε περίπτωση, έχει αξία να περιορίσεις κάπως τις συγκρουσιακές τάσεις σου και να μην "τσιμπάς» στις προκλήσεις που σου πετάνε οι άλλοι για καβγά. Δες μήπως μπορέσεις να σκεφτείς κάτι λιγότερο επιβαρυντικό για να επικοινωνήσεις από τον καβγά. Ο Ήλιος στον Τοξότη (21) σε βοηθάει να βρεις έναν λίγο πιο ανάλαφρο ή λιγότερο μονότονο ρυθμό στη ρουτίνα και την καθημερινή σου εργασία. Παράλληλα τονώνει την όρεξή σου για φαγητό και κραιπάλη, εκτός αν σου εξασφαλίσεις αρκετή κίνηση μέσα στη μέρα. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό (21) μπορεί να σε κάνει ακόμη πιο γενναιόδωρο με τα συναισθήματά σου, όμως και πολύ πολύ ζήτουλα που δεν καλύπτεται με τίποτα.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Προσπαθείς να κρατήσεις κάποια στεγανά, όμως η καθημερινότητά σου μοιάζει με σούπα
Όσο κι αν διαχωρίσεις εσύ ή διαχωριστούν εξαιτίας συνθηκών η οικογένεια και η καριέρα σου, ο συνδετικός κρίκος που τα ενώνει παραμένει, πράγμα που σημαίνει πως αυτά που συμβαίνουν στο σπίτι επηρεάζουν πολύ στενά τις αποφάσεις που παίρνεις για την καριέρα σου, την προσπάθεια που κάνεις ή το ότι δεν ενδιαφέρεσαι. Στην αρχή της εβδομάδας καλό είναι να θυμάσαι αυτή τη σχέση και πως όσα συμβαίνουν στην ιδιωτική σου ζωή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνουν και στη δημόσια, από τον τρόπο που επιλεγμένα και μη, εκτίθεσαι. Με τον Ήλιο στον Τοξότη (21) ξυπνάει μια διάθεση για έναν συνδυασμό τεμπελιάς, διασκέδασης και ρομάντζου, ο οποίος δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί στην παρούσα φάση. Από την άλλη επιστρέφει μεγάλο κομμάτι αισιοδοξίας και δημιουργικότητας που σίγουρα θα χαρούν τα παιδιά σου. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό (21) μπορεί να σε κάνει λίγο πιο έντονο από ό,τι συνήθως (ω ναι), κράτα το κατά νου, όταν κάτι στραβώνει στο σπίτι.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Ακούς αυτά που ήθελες, όμως μην αφήνεις τη φαντασία σου να οργιάσει
Όσο μετακινείσαι, καλό είναι να το κάνεις με ιδιαίτερη προσοχή, είτε γίνεται με αφορμή τη δουλειά, είτε με αφορμή κάποιον προσωπικό λόγο. Παρόμοια χρειάζεται αρκετή φροντίδα στον τρόπο που εκφράζεσαι επειδή γίνεσαι ιδιαίτερα δηκτικός και εριστικός με τεράστια ευκολία, πράγμα που είναι βέβαιο πως δεν προάγει με κανέναν τρόπο κανέναν στόχο σου, αλλά μπορεί να σου φέρει κάποια όχι ιδιαίτερα ευχάριστη ανταπόκριση, ειδικά όταν τα βάζεις με το συγγενικό σου περιβάλλον. Ο Ήλιος στον Τοξότη (21) και η Αφροδίτη στον Σκορπιό (21) δημιουργούν μια περίεργη κατάσταση ιδιαίτερα στο σπίτι, όπου φαίνεται να πείθεις τον εαυτό σου ότι όλα είναι καλά. Επειδή σου φεύγουν σχόλια και σκέψεις που δεν συνάδουν με το «όλα είναι καλά», είναι πολύ πιθανό να στο υποδείξουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σου. Μάλλον δίκιο έχουν και χρειάζεται να αναθεωρήσεις συνειδητά τι συνιστά πλέον για σένα το «καλά». Γενικά, να προσέχεις τις κακίες προς πάσα κατεύθυνση.


Ζυγός  (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Βρίσκεις κάτι καλό για σένα και τείνεις να γράψεις όλους τους άλλους
Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που λέει ότι όταν εσύ περνάς καλά κι ό άλλος όχι, στις ερωτικές σχέσεις, ή όταν εσύ κερδίζεις σε βάρος των συνεργατών σου, στις οικονομικές σχέσεις, αυτό είναι προσωρινό. Κάπως έτσι είναι οι μέρες σου, οπότε φαίνεται να κάνεις κάτι πολύ σωστά, από την άλλη όμως χωρίς να φροντίζεις ή να σέβεσαι ή να εξυπηρετείς εξίσου και τους άλλους που εμπλέκονται μαζί σου προσωπικά ή οικονομικά. Με το πέρασμα του Ηλίου στον Τοξότη (21) και της Αφροδίτης στον Σκορπιό (21)  η παραπάνω κατάσταση μπορεί να οδηγηθεί σε άκρα καθώς τονώνεται η διάθεσή σου κι αυτό σε κάνει ενδεχομένως πιο θρασύ, απαιτητικό κι ακραίο σ’ αυτά που διεκδικείς. Ίσως να είναι χρήσιμο αν δεν χάσεις την μπάλα, την ευγένεια και οποιοδήποτε ενδιαφέρον για τον απέναντι, επειδή σ’ αυτό τον δρόμο φαίνεται να βαδίζεις. Λίγα και καλά λόγια είναι πολύ προτιμότερα από πολλά και μνησίκακα, εκδικητικά, χειριστικά ή κακόβουλα.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Είμαι καλά δεν σημαίνει πως είμαι και καλός για τους άλλους
Η αρχή της εβδομάδας μπορεί να γίνει το Βατερλό στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις, επειδή ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τι είναι σωστό και τι όχι, όπως και τι επιτρέπεται και τι όχι, γίνεται αυστηρά προσωπικός. Αυτό για σένα είναι μια χαρά, αλλά δεν εγγυάται καθόλου την κατανόηση, τη συνεργασία ή έστω και την απλή ανταπόκριση από τον απέναντι. Όσο πιο γλυκός (ναι, αυτή η λέξη) είσαι, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητές σου να συνεννοηθείς, άλλωστε ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που γίνονται πιο γλυκείς όταν αυξάνουν οι πιέσεις. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου (21) μπορεί να σε ξελασπώσει από πολύ δύσκολα πράγματα προσωπικά κι επαγγελματικά, αρκεί να φροντίσεις να μη φέρεσαι σαν τέρας. Ο Ήλιος στον Τοξότη (21)  αποκαθιστά ένα μέτρο ασφάλειας και ικανοποίησης, μάλλον οικονομικής, ενδεχόμενα συναισθηματικής, με αποτέλεσμα να είναι όντως ευκολότερο να δείξεις κατανόηση και ανεκτικότητα στις συναναστροφές σου, κάτι που είναι απαραίτητο να κάνεις.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Μερικές φορές για να πάει κάτι καλύτερα, χρειάζεται να πάει λίγο χειρότερα πρώτα
Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να ντιλάρεις ψυχολογικές ανησυχίες και απαισιοδοξίες και φόβους και ταυτόχρονα να συνεχίσεις να ζεις την καθημερινότητά σου, να κάνεις τη δουλειά σου, να διατηρείς την υγεία σου. Το μοναδικό που μπορεί να ειπωθεί, είναι πως πάνω σε έναν πιεσμένο ψυχισμό καλό είναι να μη φορτώνεις κι άλλα, είτε πρόκειται για υποχρεώσεις είτε για σκέψεις. Ο Ήλιος στο ζώδιό σου (21) διαφοροποιεί σημαντικά την κατάσταση και σίγουρα θα σε βοηθήσει να εκφράσεις πιο συγκεκριμένα αυτά που σε απασχολούν και πιθανώς να βρεις ανακούφιση. Παράλληλα σε ανανεώνει σωματικά και συνολικά. Ενώ αυτό είναι καλό και φέρνει στην επιφάνεια την αισιοδοξία σου, είναι ταυτόχρονα μια ώθηση για να αναπτύξεις υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες από τις καταστάσεις. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό αυξάνει την ευαισθησία σου και σίγουρα αντιλαμβάνεσαι περισσότερα και είσαι σε θέση ίσως να δεις πιο καθαρά ποιες από τις καθημερινές σου προοπτικές όντως έχουν μέλλον.


Αιγόκερος (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ευκολότερη συνεννόηση κι εξελίξεις σε αυτά που επιλέγεις, αντιστάσεις στα υπόλοιπα
Συνήθως είναι πιο εύκολο να βρούμε άκρη με τους φίλους μας, από ό,τι με τους πιο συγγενικούς μας ανθρώπους, τα παιδιά, τον σύντροφο. Έτσι, το ότι μπορεί και δίκιο να σου δίνουν οι φίλοι σου και σύμφωνοι να είναι και γενικώς να τα βρίσκετε, δεν εγγυάται καθόλου ότι το ίδιο κλίμα θα μεταφερθεί στις ιδιωτικότερες σχέσεις σου. Εάν δεν το βλέπεις και συνεχίζεις στο ίδιο βιολί, το μόνο σίγουρο είναι ότι και η αντίδραση θα συνεχίζει στο ίδιο βιολί. Είναι πάντα καλή ιδέα να αλλάζεις τακτική, όταν αλλάζουν οι περιστάσεις. Κι ενώ η Αφροδίτη στον Σκορπιό (21) μπορεί να συμβάλει να βρεις ουσία σε αυτά που κάνεις εξωεπαγγελματικά ή να βεβαιώσει κάποια ιδέα σου ή κάποιο σχέδιό σου, ο Ήλιος στον Τοξότη (21) ανοίγει τον μήνα που προηγείται του μήνα του ζωδίου σου κι αυτός είναι πάντα ένας μήνας απολογισμού για σένα. Στο «απολογισμός» κατάταξε μια γενική διαδικασία χαμηλότερων ρυθμών για να δεις τελικά πώς θα συνεχίσεις μετά τα γενέθλιά σου.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Ελάχιστη όρεξη ν’ ασχοληθείς με τα του σπιτιού, οπότε επιλέγεις οτιδήποτε άλλο
Στην αρχή της εβδομάδας, οτιδήποτε μπορεί να σε βοηθήσει να μην ασχολείσαι με το σπίτι και όσα γίνονται στο σπίτι ή με την οικογένειά σου, ακόμη κι αν δεν είναι εύκολο, σου φαίνεται σαν μια καλύτερη επιλογή. Γνωρίζεις, βέβαια,ότι όταν κάτι πηγαίνει στραβά στα εν οίκω, το κουβαλάς μέσα σου κι έτσι ίσως είναι προτιμότερο να ασχοληθείς οικειοθελώς για να μην ασχοληθείς αναγκαστικά εξαιτίας κάποιας έξαρσης. Ο Ήλιος στον Τοξότη (21) κάνει κάπως πιο ελαφριά ή έστω ευρύτερη την οπτική σου για το παρακάτω και το πώς θα ήθελες να διαμορφώσεις την κατάστασή σου. Βοηθά σ’ αυτό ότι ενδεχομένως αποκαθίσταται η επαφή με κάποιο σχέδιό σου ή και με τους φίλους σου. Με την Αφροδίτη στον Σκορπιό (21) εμφανίζονται κάποιες σοβαρές προοπτικές ή καλύτερα μια σοβαρότερη προοπτική για την πορεία της προσωπικής και επαγγελματικής σου ζωής. Ακόμη κι αν υπάρχουν σοβαρά οφέλη, δεν είναι εύκολη η συνθήκη που παρουσιάζεται και προσεγγίζεται με επιτυχία μόνο αν δεν τη δεις ψυχρά και διαδικαστικά.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Προσπαθείς να κεντραριστείς και, ως ένα βαθμό, κάτι καταφέρνεις
Στην αρχή της εβδομάδας κάπως καταφέρνεις να βρεις μια άκρη μέσα στο κεφάλι σου, ενδεχομένως και στο συγγενικό σου περιβάλλον για το πώς θα κινηθείς στο εξής. Κι αυτό είναι σίγουρα καλό κι ευχάριστο. Ο καβγάς ξεκινάει όταν αποφασίζεις να περάσεις στην εφαρμογή ή, το πιθανότερο, όταν αποφασίζεις να μην περάσεις στην εφαρμογή. Αυτό περιπλέκει και τις πιο απλές συνεννοήσεις και συνδιαλλαγές, γιατί στην πραγματικότητα εσύ λειτουργείς με μια μεγάλη εσωτερική ή και εξωτερική αντίφαση. Ο Ήλιος στον Τοξότη (21) σε κάνει να αναζητάς καινούριες προοπτικές στην καριέρα και την προσωπική σου ζωή, αν και χωρίς να σε διευκολύνει ιδιαίτερα στο να εντοπίσεις κάποιο σαφή στόχο. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό (21) πάντως και η δυνατότητα να βελτιώσεις μερικά πραγματάκια που θεωρείς ότι χρειάζονταν βελτίωση, είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Μπορεί να είναι ωφέλιμη και κερδοφόρα πρακτικά ή συναισθηματικά, ανανεώνοντας το πλαίσιο στο οποίο κινείσαι, το μόνο που πρέπει να αποφύγεις είναι να την αναλώσεις σε δράμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ