Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της εβδομάδας | 19-25.10.2020

Ζυγέ, υπάρχει η δυνατότητα να ξεμπερδεύεις με βασικά προβλήματα, αλλά είσαι απρόθυμος να το κάνεις

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 758
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστρολογικές προβλέψεις από τον Zarastro

Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 19-25 Οκτωβρίου 2020

Kριός

Υπάρχει κάποια χρυσή τομή ανάμεσα στον εγωισμό και τη θυματοποίηση, βρες τη
Μόλις ξεπεράσεις το γεγονός πως αυτή την περίοδο όσα επιθυμείς δεν σου βγαίνουν με ιδιαίτερη ευκολία και πως γενικά απλώς βιώνεις τα αποτελέσματα των προηγούμενων επιλογών σου, ανοίγεται πεδίο δράσης. Πρόκειται για μέρες που αυτά που χρειάζεται να γίνουν στην καριέρα και την κοινωνική σου ζωή μπορούν να βελτιώσουν αισθητά την καθημερινότητά σου, από τα οικονομικά, μέχρι την υγεία σου. Ωστόσο, έχει μεγάλη σημασία να αναγνωρίσεις αυτά που όντως «χρειάζεται να γίνουν» και να μην τα μπερδέψεις με αυτά που οι κοινωνικές συμβάσεις, οι ενοχές, μια απροσμέτρητη φιλοδοξία ή ένα επιφανειακό «να περνάμε καλά» υποδεικνύουν. Αυτά που χρειάζεται να γίνουν αφορούν στους στόχους σου ως άτομο που δεν είναι ούτε απολύτως εγωιστής, ούτε απόλυτα έρμαιο. Ο Ήλιος στον Σκορπιό (23), εάν βρεις το θάρρος μέσα σου, βοηθά εξαιρετικά στο να διακρίνεις πώς μπορείς να γίνεις δημιουργικότερος, να αισθανθείς ερωτευμένος, να βελτιώσεις τη σχέση με τα παιδιά σου. Αν σε καταλαμβάνει φόβος, θα σε στρέψει μόνο σε «ασφαλείς» και πιθανότατα αδιέξοδες κατευθύνσεις.


Ταύρος

Μη μένεις σε κάτι μόνο επειδή είναι εύκολο και γνωστό, χάνεις το ακόμη καλύτερο
Χρειάζεται λίγη υπομονή με τις καταστάσεις που είναι εκτός ελέγχου σου και να ασχοληθείς άμεσα με σωματικές ή ψυχολογικές ενοχλήσεις. Η δουλειά που γίνεται στις προσωπικές σου σχέσεις και στις οικονομικές σου συνεργασίες αποδίδουν αυτές τις μέρες κι όχι τυχαία, θερίζεις ό,τι έσπειρες. Εδώ χρειάζεται προσοχή επειδή είναι πολύ εύκολο να επενδυθείς σε «εύκολες» επιλογές, ιδιαίτερα ερωτικά και οικονομικά, επειδή φαίνονται «στρωμένες» ή γιατί έχεις ήδη προσπαθήσει τόσο που δεν θέλεις να πεις όχι, ακόμη κι αν δεν σε εκφράζουν πια. Το κριτήριο καλό είναι να μην είναι αποκλειστικά τα οφέλη, αλλά και το εάν και πού μπορούν να σε πάνε. Ο Ήλιος στον Σκορπιό (23) και τον ζωδιακό σου άξονα δημιουργεί κινητικότητα στη σχέση σου και τα προσωπικά σου, με ευχάριστες και δύσκολες συνέπειες. Προσπάθησε να μην μπερδέψεις τις οικογενειακές ιδέες με τον εαυτό σου γιατί δημιουργείται επιθετικότητα και καχυποψία. Αυτά που είναι όντως δικά σου αξίζει να τα διαφυλάξεις ακόμη κι από τον κακό εαυτό σου.


Δίδυμοι

Ξεκινώντας από τα δύσκολα βρίσκονται λύσεις, διαφορετικά, μάταιες προσπάθειες
Αν και δεν υπάρχει καμία όρεξη, αξίζει να προσπαθήσεις να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου και, βέβαια, να ασχοληθείς με τα συναισθηματικά απόβλητα και τις οικονομικές σου προκλήσεις. Είναι κατανοητό πως ανυπομονείς για το παρακάτω, όμως ένα καλό ξεκαθαρισματάκι θα σου δώσει αμέσως την αίσθηση πως έχεις βάσεις και θα βοηθήσει οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στην οικογένεια και το σπίτι σου. Δεν είναι άκοπο, είναι όμως εξαιρετικά αποτελεσματικό άπαξ κι επιλέξεις να ασχοληθείς. Φρόντισε να μην υπερεκτιμήσεις τη συμβολή συνεργατών ή του συντρόφου σου και μπεις στη λογική πως τους είσαι υποχρεωμένος κι ως εκ τούτου δεσμευμένος σε συμφωνίες ή ερωτικές /συναισθηματικές καταστάσεις που ουδεμία σχέση έχουν με το παρόν σου. Η καθημερινότητα, προσωπική κι επαγγελματική, ίσως βοηθήσει να τα διακρίνεις όλα αυτά. Ο Ήλιος στον Σκορπιό (23) πυροδοτεί σωρό δραστηριότητες πρακτικής φύσεως, δουλειά και ενασχόληση με την υγεία σου. Σε όλες τις περιπτώσεις πάσχισε να έχεις καθαρή εικόνα του τι συμβαίνει και να μην πορεύεσαι στο περίπου, όσο γίνεται.


Καρκίνος

Τακτοποιώντας τις σχέσεις σου μπορείς να κάνεις κάτι καλό και για σένα
Λίγα μπορούν να γίνουν επί του παρόντος για την καριέρα σου και τους κοινωνικούς σου στόχους, τα οποία δεν περνάνε μέσα από τους συνεργάτες σου, τον σύντροφό σου ή την προσωπική σου ζωή γενικά. Όσον αφορά και στα τρία, είναι αρκετά δύσκολο να διαχωρίσεις την υγιή και οικειοθελή δέσμευση από την εμμονή σε μια οικονομική ή επαγγελματική σχέση επειδή υπάρχει και εργάστηκες για να τη στήσεις. Το θέμα των παιδιών, της δημιουργικότητας και του πόσο τελικά χαίρεσαι τη ζωή σου θα έπρεπε να είναι δείκτης για το αν μια σχέση είναι για σένα ή όχι. Δεν θα έπρεπε να είναι εργαλείο χειρισμού από τη θέση του αδικημένου και του αυτοθυσιαζόμενου. Σε επίπεδο καθημερινότητας υπάρχουν αρκετά θετικά αλλά, αν ισχύουν τα παραπάνω, πάνε κυριολεκτικά στράφι ή αναβάλλουν εξελίξεις που είναι απαραίτητες. Ο Ήλιος στον Σκορπιό (23) ίσως σε βοηθήσει να επιδιώξεις πιο μαχητικά περισσότερη χαρά στη ζωή σου. Ενέχει τον κίνδυνο του παραμυθιάσματος λόγω συναισθηματισμού και της εξαντλητικής χειριστικότητας.


Λέων

Πολλή δουλειά και πολύς κόσμος που, έστω κι ευχάριστα, κουράζουν και μπερδεύουν
Δίνεις χρόνο και προσπάθεια σε πολλές επαφές και συναντήσεις με την ελπίδα πως θα βοηθήσουν να διευρυνθείς, να αναπτυχθείς να προχωρήσεις. Αυτό δεν συμβαίνει ακριβώς, επειδή αρχικά δημιουργούν ένα σωρό δουλειές, υποχρεώσεις, δεσμεύσεις, άγχη, ακόμη και σωματικές πιέσεις που χρειάζεται να διευθετηθούν πρώτα. Ο δισταγμός σου να αναθεωρήσεις συνήθειες ή το καθημερινό σου πρόγραμμα ίσως είναι δικαιολογημένος, επειδή πιθανόν να φέρει ρήξεις στο σπίτι ή με την οικογένειά σου ή να απαιτεί αλλαγή περιβάλλοντος. Πάντως θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμος για την τσέπη σου, όπως και για τη συναισθηματική και ερωτική σου ζωή και την αυτοεκτίμησή σου. Το γεγονός πως μέσα σ’ αυτή την καθημερινότητα μπορείς να είσαι και δημιουργικός, κάνει πιο δύσκολη την απόφαση να μετακινηθείς. Ο Ήλιος στον Σκορπιό (23) ενδεχομένως να σε βοηθήσει αν δεν αναλωθείς απλώς σε μαλώματα, στραβώματα, πληγώματα και απόπειρες ελέγχου στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον. Η δυνατότητα είναι να αποδεχτείς τα πράγματα όπως είναι μήπως και μπορέσεις να κάνεις όντως κάτι για αυτά.


Παρθένος

Δεν καταλαβαίνεις τι σου φταίει και ψάχνεις υπαιτίους εξωτερικά
Για λίγο, καλό θα ήταν να απολαύσεις τα κεκτημένα σου, είτε οικονομικής, ερωτικής, είτε συναισθηματικής φύσεως, επειδή η επιθυμία για το παραπάνω δύσκολα ικανοποιείται. Άλλωστε δεν λείπουν οι νότες της δημιουργικότητας, της διασκέδασης και του έρωτα από τη ζωή σου, στον βαθμό που έχεις προσπαθήσει και έχεις δουλέψει για αυτά. Το δύσκολο είναι πως αυτά τα κυνήγησες σε κάποια άλλη φάση κι αυτό που κάποτε σου φαινόταν τέλειο, τώρα ίσως φαίνεται βαρύ και πιεστικό. Είναι επίσης δύσκολο να δεχθείς την ολοκλήρωση ερωτικών και δημιουργικών «πρότζεκτ» για τα οποία πάσχισες και αποδίδουν, τα οποία όμως δεν έχουν να πάνε κάπου στο εξής. Πρόσθεσε σ’ αυτά πως η κατάσταση στο σπίτι και το οικογενειακό περιβάλλον είναι προς το θετικό και βρίσκεσαι κάπως περίεργα και παράλογα δυσαρεστημένος με θεωρητικά ευχάριστα πράγματα. Ο Ήλιος στον Σκορπιό (23) μπορεί να βοηθήσει να επικοινωνήσεις αυτό το μπέρδεμα και να φέρει ιδέες για τη λύση του ή μπορεί να φέρει επικοινωνιακά παρατράγουδα, καθώς ψάχνεις κάποιον φταίχτη.


Ζυγός

Με δυνατότητα να ξεμπερδεύεις βασικά προβλήματα, αλλά απρόθυμος να το κάνειςΚαθώς τα των σχέσεών σου, ειδικά αυτά που θα ήθελες κι αυτά που θα έρχονταν από απέναντι, είναι φρεναρισμένα, ανοίγει χώρος για να ασχοληθείς βαθύτερα με τον εαυτό σου και με τα τεκταινόμενα στο σπίτι και την οικογένεια. Σε επίπεδο επικοινωνίας και συνεννοήσεων έχουν γίνει βήματα κι αυτό δυσκολεύει την αποδοχή όσων δεν πηγαίνουν καλά. Συγκεκριμένα φαίνεται πως επιμένεις να λειτουργείς βάσει αξιών, προσδοκιών και καθηκόντων που προέρχονται από την οικογένειά σου. Οι ανάγκες σου σε χρήμα, συναίσθημα και έρωτα θα έπρεπε να σε ξεθολώνουν ώστε να καταλάβεις την αδυναμία του σχήματος, μα προτιμάς να παραμένεις στο πρόβλημα και να χρησιμοποιείς την έλλειψη ικανοποίησης ή την εσφαλμένη αυταπάρνηση σαν μοχλό πίεσης. Ο Ήλιος στον Σκορπιό (23) ίσως βοηθήσει καθώς θα σου θυμίσει πως μοιάζει να είσαι ικανοποιημένος, ασφαλής και να εκτιμάς τον εαυτό σου ανεξάρτητα από τους άλλους. Ίσως πάλι σε κάνει κάπως εκδικητικό, καθώς θα προσπαθείς να ξεζουμίσεις προβληματικές καταστάσεις που δεν έχουν τίποτα να δώσουν ούτως ή άλλως.


Σκορπιός

Δύσκολο να κάνεις οτιδήποτε μόνος, αλλά σε συνεννόηση μ’ όσους κρατάνε το κλειδί

Η αυτοδιάθεσή σου σε επίπεδο δουλειάς και καθημερινότητας είναι σαφώς περιορισμένη αυτές τις ημέρες κι αυτό σκάει επάνω σε προϋπάρχουσα κούραση και επιλογές με πολύ αμφίβολα αποτελέσματα. Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα άτομα που βλέπεις και οι συζητήσεις που κάνεις, καθώς μέσα από εκεί προκύπτουν ικανοποιητικότατες προοπτικές για τα μελλοντικά σου σχέδια και όλες τις δραστηριότητές σου. Η πρόκληση είναι να μην είσαι κλειστός και σοβαροφανής επειδή ακούς μόνο τον εαυτό σου, όπως και να έχεις το θάρρος να αναθεωρήσεις δραστικά ή να λύσεις ή να απορρίψεις προτάσεις, σχέσεις και τρόπους σκέψης που βαθιά μέσα σου γνωρίζεις πως δεν σε αφορούν. Η δυσκολία έγκειται στην οικονομική, ερωτική και συναισθηματική επένδυση που έχεις κάνει, ίσως και στο ότι απέδωσε. Ο Ήλιος στο ζώδιό σου (23) θα σου κάνει καλό σωματικά και ψυχολογικά απομακρύνοντας μεγάλο κομμάτι της κούρασης σου. Παράλληλα, όμως, καθώς αισθάνεσαι δυνατότερος, ενδεχομένως να χάσεις ένα πολύ χρήσιμο κι απαραίτητο κομμάτι διαλλακτικότητας και εμπιστοσύνης που χρειάζεσαι για να βλέπεις καθαρά τον απέναντι.


Τοξότης
Εμπλουτίζεσαι σε αρκετά πεδία με κίνδυνο να εγκλωβιστείς μέσα στον εμπλουτισμό αυτό
Αποζημιώνεσαι για πολλές «θυσίες» ή καλύτερα να πω, για πολλές εξαλλοσύνες και ενθουσιασμούς που δεν μπορείς να ακολουθήσεις, αυτές τις ημέρες, καθώς αποκτάς μια πολύ πραγματικότερη εικόνα των οικονομικών, συναισθηματικών και ερωτικών σου αναγκών, όπως και του τι διαθέτεις σχετικά. Το γεγονός πως έχεις επιτυχία στο να εξασφαλίζεσαι και στα τρία πεδία και πως το κάνεις βασικά εσύ, δυσχεραίνει το νa αναγνωρίσεις πότε η «ασφάλεια» γίνεται περιορισμός. Σ’ αυτή τη φάση, το πώς λειτούργησαν οι κινήσεις που έκανες στο παρελθόν θα έπρεπε να είναι καλός οδηγός για να αποφύγεις τέτοιους εγκλωβισμούς. Αυτό που τείνει να συμβεί είναι να επιμένεις στο ίδιο πλαίσιο, έχοντας την εντύπωση πως επειδή το έχεις ξαναπεράσει μπορείς να το χειριστείς διαφορετικά. Αυτό δεν ισχύει, παρεκτός αν όντως του αλλάξεις τα φώτα και είναι πια ένα διαφορετικό πλαίσιο. Ο Ήλιος στον Σκορπιό (23) είναι το καμπανάκι του έτους για να κατεβάσεις ταχύτητα και να φροντίσεις σωματική και ψυχολογική υγεία, όπως και να δείξεις κατανόηση σε όσα λήγουν.


Αιγόκερος

Λίγη προσωπική αλλαγή που μπορεί να σε πάει έτη φωτός μπροστά
Μάλλον σε καλό σου βγαίνει πως το οικογενειακό σου περιβάλλον και οι καταστάσεις στο σπίτι δεν είναι επιδεκτικές αυτών που θέλεις να κάνεις. Βοηθά να εστιαστείς στον εαυτό σου και στο μερίδιο που σου αναλογεί στις σχέσεις σου, αντί να θέλεις να φτιάξεις τους άλλους. Εύχομαι να έχεις το θάρρος να αποδεχτείς πως πράγματα που είσαι κι έχεις φτιάξει δεν σου δίνουν χαρά, αλλά είναι ένα σκέτο βάσανο, ώστε να ξέρεις από τι χρειάζεται να αποδεσμευτείς. Η μεγάλη σου βοήθεια είναι το όραμα σου για το μέλλον, όπως και για τη ζωή πέρα από τη σχέση και τη δουλειά σου. Αυτό θα σου δείξει που είναι η αλλαγή που θα σε πετάξει στην ανάπτυξη με τρόπο και ταχύτητα που ούτε καν φαντάζεσαι. Ο Ήλιος στον Σκορπιό (23) θα δώσει βαρύτητα σ’ αυτά τα σχέδια και στη σημασία του εξωεπαγγελματικού χρόνου και μπορεί να βοηθήσει, αρκεί να μη θεωρήσεις ότι το καινούριο χωράει στο παλιό. Χωράει, όμως μόνο αν το κάνεις θερινό.


Υδροχόος

Λιγότερος θόρυβος και πολυκοσμία και ευκαιρία για «επισκευές»
Ο συνεχιζόμενος περιορισμός στην κοινωνικότητά σου και ειδικά στα αναίτια σούρτα-φέρτα σαφώς και σε καταπιέζει, όμως δημιουργεί χρόνο και χώρο για να κάνεις μια πολύ απαραίτητη στάση για σέρβις στο τρίπτυχο δουλειά, υγεία/ψυχολογία και σχέδια. Μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη σε επίπεδο οικονομικών συνεργασιών, όπως και για την ερωτική και συναισθηματική σου ζωή. Προϋπόθεση αποτελεί πως δεν επιμένεις να κρύβεσαι πίσω από σκεπτικισμό ή υπεραπλουστεύσεις για την ψυχολογία σου ή πίσω από κάποια πράγματα που έμαθες για τον εαυτό σου και σε προστάτεψαν αλλά ίσχυαν στα 5, 15, 25, 50 σου, παλιότερα τέλος πάντων και θέλουν αναθεώρηση. Η δυσκολία είναι πως τα σχέδιά σου φαίνεται να χρειάζονται αυτές τις στάσεις και να δικαιολογούν φοβίες, απομονώσεις και απωθήσεις. Όμως, κάποιο στόχο έχεις στη ζωή σου κι αυτός βαράει μια τεράστια καμπάνα πως αυτά είναι πλέον περιττά και σου είναι βάρος. Ο Ήλιος στον Σκορπιό (23) θα φωτίσει αυτόν τον στόχο και θα σε βοηθήσει αν έχεις το θάρρος να τον παραδεχτείς.


Ιχθύες

Περιορίζονται οι αναίτιες σπατάλες και στρέφεσαι στο μέλλονΕχουν περιοριστεί σημαντικά τα πράγματα στα οποία θα μπορούσες να ξοδεύεις οικονομικές και συναισθηματικές δυνάμεις και ωθείσαι να ασχοληθείς με το γεγονός ότι δεν γίνεται να συνεχίσεις έτσι εσσαεί. Η εστίαση σε σχέδια, όπως και στα πράγματα που δεν σχετίζονται άμεσα με τα χρήματα ή την ερωτική και συναισθηματική σου ζωή είναι χρήσιμη και θα μπορούσε να ωφελήσει όλες τις σχέσεις σου, δίνοντάς τους χώρο και υποδεικνύοντας την απαραίτητη ποιότητα, όχι ποσότητα. Οι δυσκολία είναι πως έχεις πολύ συγκεκριμένες προσδοκίες κι όνειρα, πράγμα που μάλλον σ’ εμποδίζει να αξιοποιήσεις αυτά που μαθαίνεις και τα ανοίγματά σου. Είναι σαν να έχεις χρέος σε άτομα, σχέδια, δραστηριότητες, τα οποία είναι ήδη πίσω σου. Το γεγονός πως αυτά «συνδέονται» τρόπο τινά με την καριέρα, το γάμο, την κοινωνική σου εικόνα, δεν βοηθά ν' αντιληφθείς πως ίσως είναι του παρελθόντος. Ο Ήλιος στον Σκορπιό (23) ίσως σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις την ανάπτυξή σου και τις πραγματικές σου πεποιθήσεις και ν’ αποδεσμευτείς από μάταιες προσδοκίες.
 

Εφαρμογή Cosmic Telegram για καθημερινές αστρολογικές προβλέψεις από την Ευαγγελία Τσαβδάρη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ