Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της εβδομάδας | 05-11.10.2020

Ζυγέ, ξεκίνα από τα ανθρώπινα όρια σου πριν τα βάλεις με τους άλλους ή τον εαυτό σου

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 756
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστρολογικές προβλέψεις από τον Zarastro

Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 5-11 Οκτωβρίου 2020

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ομαλότητα και καταστάσεις με το «γάντι» εξωτερικά, μεγάλες εντάσεις εσωτερικά
Αρκετά συγκρουσιακή η εβδομάδα σου, καθώς η Αφροδίτη, ο ανάδρομος Άρης στο ζώδιό σου και ο Πλούτωνας συνδέονται (9), με αντίκτυπο στην καθημερινότητά σου, εξίσου σε θέματα που εμπλέκουν τις οικονομικές και προσωπικές σου σχέσεις. Η ρουτίνα σου μπαίνει στο μικροσκόπιο και χρειάζεται αρκετά ποιοτικότερη προσέγγιση και τεράστια ελαστικότητα, κατανόηση και ευελιξία για να ρυθμιστεί σωστά. Ούτε ο σύντροφός σου, ούτε οι άνθρωποι ή μηχανισμοί που σε στηρίζουν οικονομικά πρόκειται να δώσουν αβίαστα τη συγκατάθεσή τους ή να σταθούν στο πλάι σου σε αυτά που επιθυμείς, αν εσύ πρώτος δεν ανοίξεις την οπτική σου γωνία. Το πείσμα ή η άτακτη υποχώρηση δεν βοηθούν σε τίποτα, πέραν ίσως από το να αντιμετωπίσεις δραστικές αλλαγές στην καριέρα και την κοινωνική σου κατάσταση, συναισθηματική αναστάτωση και κόντρες, ενόσω στην επιφάνεια μπορεί να φαίνεται πως όλα είναι ομαλά. Καλό θα ήταν επίσης να δώσεις προσοχή στην υγεία και την υγιεινή σου, κάνοντας όχι αυτά που θέλεις, αλλά αυτά που ξέρεις ότι χρειάζονται.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Με ανάμεικτα αισθήματα απέναντι ακόμη και στα θετικά που σου συμβαίνουν
Είναι αρκετά δύσκολο να προσδιορίσεις αν χρειάζεται να είσαι ευχαριστημένος ή δυσαρεστημένος. Οι δραστηριότητες που έχεις βάλει στο πρόγραμμα, προσωπικό κι επαγγελματικό, είναι σαφώς πηγή χαράς, διασκέδασης και πιθανόν έμπνευσης. Ωστόσο ίσως ο τρόπος που τα αντιμετωπίζεις ενδεχομένως να είναι κάπως «στενός» και περιοριστικός, σαν άρνηση να αναγνωρίσεις τον ελέφαντα, στο πολύ ωραίο κατά τα άλλα, δωμάτιο. Έτσι ενδεχομένως να βρεθείς με σωματικές ενοχλήσεις και ψυχολογική ένταση, ίσως κάποια δυσκολία να κοιμηθείς, κάτι έντονα ενοχλητικό, που όμως δεν θέλεις καθόλου να αναγνωρίσεις. Σε αυτό συμβάλλει και η στάση και δράση του συντρόφου και των συνεργατών σου ή κάποια συμφωνία στην οποία εμπλέκεσαι. Το δύσκολο στην ιστορία είναι πως η συμβολή τους στην πραγματικότητα είναι θετική, καθώς σου ξεκαθαρίζουν τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν (ή να μην κάνουν) σε σχέση με αυτά που αντιλαμβάνεσαι ως το επόμενο βήμα. Ακόμη κι αν είναι υποστηρικτικοί, ο τρόπος με τον οποίο το κάνουν σε βγάζει από τα νερά σου κι αυτό, εσένα, σε δυσκολεύει.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Ελαφριά διάθεση και αρκετά σοβαρά συμβάντα που ενδεχομένως υποτιμήσεις
Έχεις δει και καλύτερες μέρες, καθώς η αλληλεπίδραση ανάδρομου Άρη, Αφροδίτης και Πλούτωνα (9) δημιουργεί συνθήκη που σε δυσκολεύει εσωτερικά και στους οικείους σου χώρους, σπίτι, οικογένεια, ενδεχομένως στο γραφείο. Τα πράγματα και τα άτομα με τα οποία θέλεις να ασχοληθείς, ιδιαίτερα εξωεπαγγελματικά, φαίνονται απροσπέλαστα καθώς η καθημερινότητά σου έχει καταλυτική επίδραση στον τρόπο που κινείσαι στις προϋπάρχουσες συναισθηματικές και οικονομικές ισορροπίες. Είτε πρόκειται για θετική μεταβολή, είτε για αρνητική, δεσμεύει προς το παρόν τη δυνατότητά σου να σχεδιάζεις ελεύθερα. Πάντως όσο κι αν η προσοχή σου είναι φυσιολογικό να απορροφηθεί από αυτές τις καταστάσεις, παραμένεις σε δημιουργική και ευδιάθετη φάση, πράγμα που σαφώς είναι θετικό, αρκεί να μη σε κάνει να υποτιμήσεις τη σοβαρότητα όσων συμβαίνουν. Αν και θα θελήσεις να μπεις επιθετικά και με ενθουσιασμό στην όλη ιστορία, η μεγαλύτερη βοήθεια αυτές τις ημέρες θα είναι να κάνεις μια ποιοτικότερη ιεράρχηση των βασικών σου προτεραιοτήτων, μέσα σου και στο σπίτι σου και να διατηρήσεις την ευελιξία και προσαρμοστικότητά σου.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Στάσεις κι ανταποκρίσεις συνεργατών και σχέσης που δημιουργούν δυσφορία
Κάπως ζόρικα φαίνονται τα πράγματα στην καριέρα σου και την κοινωνική σου ζωή, καθώς ο ανάδρομος Άρης, η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας έρχονται σε τακτή αλληλεπίδραση (9). Επαγγελματικά το ζήτημα της δημιουργικότητας και της χαράς μ’ αυτό που κάνεις αρχίζει να αποκτά εξέχουσα βαρύτητα στις συνεργασίες σου και πιθανώς να δημιουργεί αντιδράσεις και μεταβολές που δυσκολεύουν εξαιρετικά αυτά που θέλεις να κάνεις. Σε προσωπικό επίπεδο η αναζήτηση της εγγύτητας, της ζεστασιάς ίσως και του συναισθηματισμού ή απλά του έρωτα έχουν καταλυτική επίδραση στη σχέση σου, αν κι όχι σύμφωνη με τους στόχους σου. Το σημαντικότερο για να βοηθηθούν όλα αυτά είναι να μην ξεχάσεις να επικοινωνείς ουσιαστικά και επίσης να μην παραλείπεις να πηγαίνεις και να βρίσκεσαι όπου χρειάζεται να βρίσκεσαι. Η τάση σου είναι να περιοριστείς στη μηχανικότητα επειδή ίσως σου πέφτουν κάπως πολλά αυτά και άλλα που βλέπεις πως χρειάζονται στο σπίτι και την οικογένεια σου. Θα είναι λάθος. Αν θέλεις διαφορετικό αποτέλεσμα, χρειάζεται να επιδείξεις ουσιαστική ευελιξία.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Περιφερειακά θέματα, οικογένειας, δουλειάς, σπιτιού που σε περιορίζουν προσωπικά
Με τις εξελίξεις στη δουλειά, ίσως και με κάποια οικογενειακά ή θέματα του σπιτιού με πρακτικές προεκτάσεις κι ενδεχομένως σχετικά με την υγεία, η δυνατότητα να στρέψεις την προσοχή σου σε αυτά που θα ήθελες να κάνεις για την ανάπτυξή σου ή έστω για την ανανέωσή σου, είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Καθώς ο ανάδρομος Άρης, η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας έρχονται σε σχέση (9), όσα έχουν αξία για σένα προσωπικά, από το χρήμα, μέχρι το συναίσθημα και την ασφάλεια εμφανίζονται εξαιρετικά περίπλοκα. Βέβαια ένας από τους λόγους που δυσχεραίνουν τη συνθήκη στην οποία βρίσκεσαι, είναι η επιμονή έως και εμμονή σε ένα σετ πραγμάτων κι ατόμων που σου εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ ασφάλειας. Αυτό το σετ ωστόσο χρειάζεται ποιοτική αναθεώρηση. Όχι εξωτερικό ξεδιάλεγμα «με συμφέρει/δεν με συμφέρει» αλλά την καθαρότητα να αποδεχτείς ότι αυτά που λειτουργούσαν για σένα είναι πολύ πιθανό πλέον να μην σε καλύπτουν. Διεύρυνε τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις οικονομικές σου συνδιαλλαγές και τις κοινωνικές σου συναναστροφές.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Εξαιτίας της σχετικής σου ασφάλειας, είναι εύκολο να παραβλέψεις τα λάθη σου
Η δυσκολία σου να δεις το πόσο συμβάλλεις στη διαμόρφωση των καταστάσεων που σε ενοχλούν μεγεθύνεται καθώς ο ανάδρομος Άρης, η Αφροδίτη στο ζώδιό σου και ο Πλούτωνας έρχονται σε σχέση (9). Όσα λέγονται και συμφωνούνται αυτές τις μέρες είναι καταλυτικά για την προσωπική σου ζωή και για τη δημιουργικότητά σου, έστω κι αν δεν είναι η ξέφρενη οικονομική ή ερωτική/συναισθηματική κούρσα που θα ήθελες. Ωστόσο, γεγονός παραμένει πως η συναναστροφή, η επικοινωνία και οι επαφές σου είναι καθοριστικές για το πόσο αποτελεσματικά χαρούμενος και δημιουργικός μπορείς να είσαι. Επειδή σ’ όλα αυτά απαρέγκλιτα εμπλέκεται και κάποιος άλλος, η προσοχή σου είναι στραμμένη εκεί και δυσκολεύεσαι να αντιληφθείς πως καταλυτική για την όλη ιστορία είναι η δική σου υπερβολική βεβαιότητα πως οι συνήθειές σου, οι πεποιθήσεις σου, η οπτική σου γωνία, οι στόχοι σου, είναι τα σωστά επειδή σε βολεύουν. Επιβεβαιωμένος οικονομικά και συναισθηματικά, είναι ακόμη δυσκολότερο να εξετάσεις το ενδεχόμενο να προχωράς με παρωπίδες, αλλά ακριβώς αυτό χρειάζεται.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Ξεκίνα από τα ανθρώπινα όρια σου πριν τα βάλεις με τους άλλους ή τον εαυτό σου
Η εβδομάδα δεν είναι εύκολη καθώς ο ανάδρομος Άρης, η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας έρχονται σε σχέση (9). Οι καταστάσεις είναι αρκετά έντονες στο σπίτι και μέσα σου, ενδεχομένως καθώς κάποια οικονομικά ζητήματα ή και το ζήτημά της συναισθηματικής σου άνεσης απαιτεί δραστικές αλλαγές και στα δύο επίπεδα. Αυτά που θέλεις να κάνεις με τους συνεργάτες σου και τον σύντροφό σου δεν φαίνεται να είναι εφικτά και γι’ αυτό ίδιο ή μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν εκείνοι. Έτσι, από τη μία με τις βάσεις σου να τρίζουν, από την άλλη με την αδυναμία να εκφραστείς όπως επιθυμείς στη σχέση ή τις συνεργασίες σου, παρ’ ότι βρίσκεσαι σε φάση που έχεις αποθέματα αντοχών, δεν βλέπεις πολλές επιλογές μπροστά σου. Αυτό είναι το προσκήνιο. Το σημαντικότερο ωστόσο αυτές τις ημέρες είναι να δεις με λίγη μεγαλύτερη κατανόηση τους συναισθηματικούς και οικονομικούς σου φόβους και απογοητεύσεις. Αρχικά να τους δεις. Έτσι θα αποκτήσεις μεγαλύτερη κατανόηση κι ενδεχομένως το θάρρος να μη μένεις στην επιφάνεια.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Σημαντικές επαφές και επικοινωνίες που μπορεί να βοηθήσει η εμπειρία σου
Με τις δραστικές αλλαγές τόνου στις επαφές, την επικοινωνία, τις συνδιαλλαγές σου, πολλά από τα πράγματα που θέλεις να κάνεις για τη δουλειά σου ή πρακτικά, για την καθημερινότητά σου, δυσκολεύουν εξαιρετικά. Η σχέση μεταξύ ανάδρομου Άρη, Αφροδίτης και Πλούτωνα (9), αναδεικνύει βέβαια πως αυτά που εσύ ο ίδιος λες και κάνεις αποτελούν τον καταλύτη που δημιουργεί αυτή τη συνθήκη. Χρειάζεται επίσης, ακριβώς επειδή έχεις ιδιαίτερη ευθύνη αυτές τις μέρες, να προσέχεις εξαιρετικά στην οδήγηση και σε όλες σου τις μετακινήσεις και δραστηριότητες που ενέχουν ακόμη και υποψία κινδύνου και να αποφύγεις οποιαδήποτε ώθηση να κάνεις επίδειξη δύναμης, δεξιοτεχνίας ή οτιδήποτε άλλου. Συνεπώς, τι λες, πώς το λες, ποιον βλέπεις, σε τι συμφωνείς, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Καλή κατεύθυνση θα πάρεις από την ως τώρα εμπειρία σου στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις, χωρίς να εστιάζεις υπερβολικά στο αρνητικό, αλλά στην ίδια την εμπειρία. Αν τη χρησιμοποιήσεις με ευελιξία, κατανόηση και γενναιοδωρία στον μελλοντικό σχεδιασμό, θα δεις να ανοίγεται πεδίο μπροστά σου. 


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Παίρνοντας περισσότερα (και μάλλον διαφορετικά) από όσα είχες παζαρέψει
Με την ευθύνη του να πρέπει να διαχειριστείς αρκετά σοβαρές υποθέσεις οικονομικής ή συναισθηματικής φύσεως τις οποίες είχες «ξεχάσει» ή σε είχαν «ξεχάσει» έρχεσαι αντιμέτωπος. Ενδεχομένως αυτό να ξεκινήσει καθώς πληροφορείσαι για πράγματα που δεν γνώριζες. Καθώς ο ανάδρομος Άρης, η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας έρχονται σε επαφή (9), μαζεύεις κατά κάποιο τρόπο αυτά που θέλεις να κάνεις στην προσωπική σου ζωή, χάνεται ενδεχομένως κομμάτι αυθορμητισμού, ενθουσιασμού ίσως και δημιουργικότητας, εξαιτίας ακριβώς ζητημάτων με μεγαλύτερη βαρύτητα. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, αλλά μάλλον σε εστιάζει καλύτερα, ακόμη κι αν εσύ δεν θέλεις να εστιαστείς. Σε κάθε περίπτωση, έχεις καλύτερη αίσθηση του πόσο μπορεί να έχεις υπερβάλει. Αντί να μείνεις σε αυτό, βοηθά να ασχοληθείς ρεαλιστικά και πρακτικά με το ποιες από τις ευκαιρίες και τους στόχους σου όντως σε αφορούν. Η δυνατότητα να βλέπεις το δάσος και να μην κολλάς στο δέντρο θα σου προσφέρει καθοδήγηση για όσα έχουν ουσιαστική κι όχι μόνο συμβατική αξία επαγγελματικά και κοινωνικά.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Δύσκολες επιλογές που πηγαίνουν σε βάθος και δεν θέλεις να κάνεις
Βρίσκεσαι στην όχι ιδιαίτερα αξιοζήλευτη θέση τα σχέδιά σου κι αυτά που ονειρεύεσαι να κοντράρουν το ποιος είσαι, αυτή την εβδομάδα. Ο ανάδρομος Άρης, η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας συνδέονται (9) και αποσαφηνίζουν στο μη περαιτέρω πόσο δύσκολο είναι να συνεχίσεις χωρίς κάποια δραστική αλλαγή εαυτού. Κι επειδή το ζητούμενο δεν είναι αυτό που θέλεις να κάνεις αλλά το ποιος χρειάζεται να είσαι, πρότζεκτ που αφορούν ακόμη και σημαντικές πρωτοβουλίες για ανανέωση στο σπίτι, μέσα σου, στον επαγγελματικό και οικογενειακό σου χώρο, δυσκολεύουν ιδιαίτερα, εάν δεν ματαιωθούν ολοσχερώς. Καθώς δεν λείπει ούτε η επαγγελματική και κοινωνική αναγνώριση, ούτε οι ευκαιρίες, είναι εξαιρετικά δύσκολο και μάλλον ανεπιθύμητο για σένα, να αλλάξεις μια συνταγή που λειτουργεί, δηλαδή τον εαυτό σου. Ωστόσο κοιτάζοντας τι σου δίνει πραγματική χαρά και δημιουργικότητα θα βρεις σε τι υπάρχει σοβαρό περιθώριο βελτίωσης, όπως και έναν πολύ χρήσιμο οδηγό για να αναθεωρήσεις πεποιθήσεις και στάσεις σου σχετικά με το τι συνιστά πρόοδο και ανάπτυξη στη ζωή σου.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Επαγγελματικές και κοινωνικές εκκρεμότητες που χρειάζονται άμεση φροντίδα
Η κοινωνική και επαγγελματική σου ζωή σε φέρνουν σε ένα κρίσιμο σημείο, καθώς το κόστος τους σε άγχος, φόβο για το μέλλον και άλλα παρόμοια καλούδια, υπαγορεύει αλλαγή στάσης και αλλαγή μεθόδων. Ο ανάδρομος Άρης, η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας έρχονται σε σχέση (9) και μέσα από αυτή περιορίζεται το εύρος της κίνησης, των επαφών και συναναστροφών σου, ενδεχομένως και επικοινωνιακές πρωτοβουλίες ή συναντήσεις που θέλεις να κάνεις. Υπάρχει η πιθανότητα αυτό να σχετίζεται και με την υγεία σου, ειδικά αν έχεις αφεθεί να περάσεις τα όρια ψυχολογικά ή σωματικά. Σου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αναθεωρήσεις υπάρχουσες μορφές δουλειάς ή κοινωνικής ζωής κι αυτές δεσμεύουν πρωτοβουλίες και σχέσεις με τις οποίες θέλεις να αλληλεπιδράσεις. Θα είναι εξαιρετικά βοηθητικό για σένα να κάνεις μια ποιοτική αξιολόγηση των προτεραιοτήτων σου συναισθηματικά, στο θέμα της συντροφικότητας και των οικονομικών σχέσεων. Χρειάζεται να βγεις από τον μηχανισμό οφέλους που αντλείς από  το σπίτι, την οικογένεια, και από  ιδεολογίες, και να αξιολογήσεις ποιοτικά τις στενές «συνεργασίες» σου.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Αλλαγές που μαγειρεύονταν καιρό, σε φιλίες και σχέδια, αλλά δεν μπορούσες να διακρίνεις
Σοβαρή συρρίκνωση ή αλλαγή συμβαίνει στις εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες, στις φιλίες σου, όπως και τα σχέδιά σου με μοχλό το άνοιγμά σου σε καινούρια αντικείμενα και πεδία, ενδεχομένως κάποια επιμορφωτική δραστηριότητα ή νέο μέρος. Η συνάντηση του ανάδρομου Άρη, της Αφροδίτης και του Πλούτωνα (9) στρέφει την προσοχή σου στις δραστικές αυτές μεταβολές που προς το παρόν σου κόβουν αρκετή από την όρεξη ή τη δυνατότητα για αλόγιστη συναισθηματική, ερωτική ή οικονομική κατανάλωση. Αυτό είναι θετικό γιατί σε βοηθά να συνειδητοποιήσεις και κάποιες καταχρήσεις που δεν μπορούσες να δεις προηγουμένως. Καλό θα ’ναι σ’ αυτό το πλαίσιο, να προσπαθήσεις για ποιοτική επικοινωνία με τον σύντροφό σου και βέβαια με οποιονδήποτε βρεθεί απέναντί σου, επειδή, όπως αντιλαμβάνεσαι, όταν μπαίνεις στον αυτόματο πιλότο ό,τι και να προκύψει, θετικό, αρνητικό, είναι ένα σοκ. Θα σε βοηθήσει να μην περιοριστείς στα κλισέ και τις πρακτικούρες στις σχέσεις σου, αλλά να βρεις το θάρρος να θίξεις τα βαθύτερα κομμάτια, χωρίς επιθετικότητα ή αδιαπέραστα φίλτρα.

Εφαρμογή Cosmic Telegram για καθημερινές αστρολογικές προβλέψεις από την Ευαγγελία Τσαβδάρη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ