Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας (4-10 Νοεμβρίου)

Σκορπιέ, αγχώνεσαι με πρακτικά και υγεία, αν και οικονομικά είσαι καλύτερα

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 722
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
skorpios.jpg

Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (4-10 Νοεμβρίου).

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Κάθε επιλογή σου έχει τον αντίκτυπό της, οπότε άνοιξε στο καινούργιο και βούτα
Οι κινήσεις σου στη σχέση και τις συνεργασίες σου, ακόμη κι αν γίνονται με τις καλύτερες προθέσεις, οδηγούν σε ραγδαίες εξελίξεις. Σε προσωπικό επίπεδο οποιαδήποτε συναισθηματική ανισορροπία, οποιοδήποτε πάθος, χρησιμεύει για να σου δείξει τι συμφωνεί και τι όχι με τους στόχους σου. Σε επαγγελματικό επίπεδο, όλες οι επιλογές στις συνεργασίες σου είναι φορτισμένες και όπως και να τις προσεγγίσεις είναι δύσκολο να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Κάποια ξεκαθαρίσματα είναι στο πρόγραμμα. Στην ερωτική ζωή υπάρχει σίγουρα συναισθηματική και σεξουαλική φόρτιση που δυσκολεύει το έργο της επικοινωνίας. Παρά το ότι οι μικροσυγκρούσεις και διαφορές απόψεων υποδεικνύουν ότι η επαφή δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελες, παραμένει ταμπού το να πάψεις να εξωραΐζεις κάποιες πτυχές. Το τέλος της εβδομάδας προσφέρεται για να καλύψεις χαμένο έδαφος σε συζητήσεις για πρακτικές υποθέσεις και χρήματα ή για να προσπαθήσεις για μεγαλύτερη ειλικρίνεια συναισθηματικά.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Επιλέγεις και κινείσαι μονομερώς και μετά εκπλήσσεσαι που δεν σου βγαίνει
Οι συνεργάτες και η σχέση σου ίσως έχουν διαφορετική άποψη από σένα για το ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα σας. Κοπιάζεις πρακτικά, αρκετά και σταθερά, για να διασφαλίσεις τη ροή στη δουλειά και τη ρουτίνα σου, ωστόσο αυτό αναπόφευκτα σε σπρώχνει παρακάτω έστω κι αν εσύ θέλεις απλώς να μείνουν όλα ως έχουν. Προσπάθησε να δεις θετικά την όποια ανακατάταξη στον τρόπο που σχετίζεσαι με τους συγγενείς σου, όπως και τις όποιες εξελίξεις στις συνεργασίες σου, έστω κι αν αρχικά φαίνονται ιδιαίτερα απαιτητικές, δύσκολες, ακόμη και σαν αποτυχία. Παραμένουν πρόοδος. Φρόντισε να μην αναμείξεις αναίτια την οικογένεια ή τις οικογενειακές σου πεποιθήσεις είτε στην κοινωνική σου ζωή είτε στη σχέση σου. Αν έχεις δεύτερες σκέψεις για οποιοδήποτε θέμα, από πρακτικό μέχρι βαθιά συναισθηματικό, ο σύντροφός σου είναι αυτός που πρέπει να το ακούσει. Να είσαι όσο μπορείς πιο ελαστικός στα σχέδιά σου για το μέλλον και στη στάση σου απέναντι στους φίλους σου, τα πράγματα δεν έχουν όπως νομίζεις.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Δύσκολη η σύνδεση ανάμεσα στα ωραία που θέλεις να κάνεις και στο αποτέλεσμα
Η απόσταση ανάμεσα στο χαρούμενο και παιχνιδιάρικό κομμάτι τις προσωπικής σου ζωής και το βαθύτερο, συναισθηματικό και πρακτικό μοίρασμα γίνεται αρκετά μεγάλη στην αρχή της εβδομάδας. Παράλληλα είναι αρκετά δύσκολο σε επαγγελματικό επίπεδο να καλύψεις το έδαφος ανάμεσα στη δημιουργική κι ωραία δουλειά για τα σχέδιά σου, και στο πρακτικό τους αντίκρισμα σε χρήμα και επαγγελματικό κεφάλαιο στην καθημερινότητά σου. Και στις δύο περιπτώσεις, σεβαστή κάθε προσπάθεια να είσαι ομαδικός και δημιουργικός, όμως υπάρχουν ορισμένα στεγανά που λέγονται πρακτικές υποχρεώσεις και φοβίες που θα σου χαλάνε το γλυκό όσο δεν είσαι απολύτως ευέλικτος. Εξέτασε προσεκτικά τα δεδομένα της ρουτίνας σου σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο και πάσχισε να βάλεις μια τάξη τουλάχιστον σε μικροκλίμακα. Όσον αφορά το απώτερο μέλλον και τους μεγάλους στόχους σου, άραξε, δεν είναι η ώρα τους, είναι πολύ δύσκολο να δεις σαφώς πού πηγαίνει η καριέρα, ο γάμος, η κοινωνική σου ζωή. Κουβέντιασε και τακτοποίησε πρακτικές υποθέσεις που αφορούν την οικογένεια και το σπίτι σου.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Μπλέκεις δουλειά, διασκέδαση και οικογένεια, όμως κάπως διατηρείς το κέφι σου
Όταν μπλέκεις τη δουλειά με την οικογένεια ή φέρνεις τον προβληματισμό της καριέρας σου στο σπίτι, διαταράσσεις μόνος σου την οικογενειακή ή σπιτική ή εσωτερική σου γαλήνη. Σε προσωπικό επίπεδο είναι αρκετά δύσκολο να βρεις τη στήριξη που φαντάζεσαι, ακόμη κι αν τα πράγματα πηγαίνουν υπέροχα. Σε επίπεδο δουλειάς εσύ και οι συνεργάτες σου ίσως έχετε διαφορετική άποψη για το τι είναι σημαντικό και ευεργετικό για τη συνεργασία σας. Δύσκολο να βρεις ευήκοα ώτα. Από την άλλη, το συναίσθημα και η φαντασία σου δουλεύουν υπερωρίες, πράγμα που σου δίνει από τη μία διάθεση για ερωτικά παιχνίδια και φλερτ αλλά και για διασκέδαση. Επαγγελματικά δε, υπάρχουν ιδέες και υπάρχουν πραγματάκια να κάνεις που βρίσκεις αρκετά ευχάριστα. Το ότι και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται να ισιώσεις κάποιες παρανοήσεις, κάποια πισωγυρίσματα σε αρνητικούς τρόπους σκέψης και συμπεριφορές, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πράγματα να απολαύσεις. Μη στηρίζεις πάρα πολλά στους συγγενείς σου, μη στηρίζεις πάρα πολλά στις πεποιθήσεις σου.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αντιμετωπίζεις εύθραυστες ισορροπίες, όμως η υπερβολική σοβαρότητα βλάπτει
Με μπαμ ξεκινάει η εβδομάδα, του οποίου τα απόνερα πιάνουν την καθημερινότητά σου, τη δουλειά σου και τις πρακτικές σου υποθέσεις. Οι εξελίξεις που κινητοποιούνται στο οικογενειακό σου περιβάλλον, όπως και οι δικές σου προσπάθειες να κρατήσεις τις ισορροπίες ανάμεσα σε ανανεωτικές δραστηριότητες και το πρόγραμμά σου ως έχει, κάνουν τη ρουτίνα σου να μοιάζει με ναρκοπέδιο. Πρόσεχε τα λόγια σου όπως και τα “ναι” που λες σε προτάσεις και συναντήσεις, ίσως δεν είναι τόσο απλό να τα υποστηρίξεις, όπως νόμιζες. Στο γραφείο και στο σπίτι τα πράγματα από αλλού ξεκινάνε και αλλού καταλήγουν κι όχι πάντα ευχάριστα, αν δεν κάνεις τον κόπο να κρατάς το κλίμα ανάλαφρο. Γενικά καλό θα ’ναι να είσαι ανοιχτός σε αναθεωρήσεις, ειδικά όπου ανακατεύονται χρήματα για δραστηριότητες ή σχέδια. Ίσως χρειαστεί να περιοριστείς κάπως και να συγκεντρωθείς στα σημαντικά. Αυτό ίσως είναι αναγκαίο και στη δουλειά, έστω κι αν σε πρώτη φάση φαίνεται να εντείνει οικονομικές ανησυχίες και να διαταράσσει το κοινό ταμείο.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Αν και είσαι σχετικά καλά, η ζωή σου κινείται ανάμεσα σε άκρα κι αυτό σε σαστίζει
Στην αρχή της εβδομάδας κινείσαι ανάμεσα σε μεγάλες αντιθέσεις στην ερωτική σου ζωή και στην τσέπη σου. Μεγάλα κέρδη και στα δύο μέτωπα και μεγάλες απώλειες ταυτόχρονα. Σε προσωπικό επίπεδο, η σεξουαλική σου ζωή είναι σε φόρμα όμως η επικοινωνία και το πιο ευχάριστο ερωτικό στοιχείο περνούν περίοδο ανακατατάξεων που, όσο καλή κι αν είναι, σε αφήνει σαστισμένο. Σε οικονομικό επίπεδο, ό,τι μπαίνει στην τσέπη σου φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι κοπιάζεις πάρα πολύ για να το κερδίσεις ή απλώς ότι κάπως πρέπει να συντονίσεις καλύτερα έσοδα-έξοδα μήπως και καταφέρεις να απολαμβάνεις λίγο περισσότερο. Προς το τέλος της εβδομάδας ίσως έχεις εξελίξεις σε ανοιχτά θέματα που αφορούν την καριέρα σου, ωστόσο πριν βιαστείς να στηρίξεις οτιδήποτε πάνω σε αυτές τις εξελίξεις, κάνε τον κόπο να ξαναδείς πού στέκονται οι συνεργάτες σου σχετικά. Δεν είναι κακή ιδέα να δεις μήπως έχουν αλλάξει και οι δικοί σου στόχοι. Αυτό ισχύει τόσο για τη δουλειά όσο και για τα προσωπικά.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Πολλή προσπάθεια εκεί που χρειάζονται πιο εύστοχες κινήσεις και μία παύση
Στην αρχή της εβδομάδας τρέχεις ελαφρώς στον αυτόματο πιλότο για να κάνεις θεωρητικά αυτά που θέλεις, πρακτικά μάλλον για να ικανοποιήσεις το αίτημα των επαγγελματικών και προσωπικών σου σχέσεων. Προσπάθησε να μην μπεις στη λογική ότι όσο περισσότερο προσπαθήσεις τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να αισθανθείς ικανοποιημένος από όσα συμβαίνουν στο γραφείο και την τσέπη σου ή από όσα συμβαίνουν στα ερωτικά σου και στην οικογενειακή σου ζωή. Πάρε μία ανάσα, απόλαυσε περισσότερο τους φίλους σου και ξανακοίταξε τις προσωπικές σου δραστηριότητες και παρέες. Λιγότερες κι έξυπνες κινήσεις χρειάζονται τα υπόλοιπα. Προς το τέλος της εβδομάδας αισθάνεσαι πιο σίγουρος και ίσως ένα κλικ πιο χαλαρός, όμως είναι βασικό αυτό να μη γίνει δικαιολογία για να συνεχίσεις το μπάχαλο που συσσωρεύεις στη ρουτίνα σου. Στον επόμενο τόνο οδηγεί σε σωματική αδιαθεσία. Δεν γίνεται να παραμελείς επ’ αόριστον τα δικά σου σχέδια και την οριοθέτηση απέναντι στους συγγενείς σου, έχεις κι εσύ τα όριά σου.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Αγχώνεσαι με πρακτικά και υγεία, αν και οικονομικά είσαι καλύτερα
Οι πρακτικές σου υποχρεώσεις και τα θέματα που καλείσαι να διευθετήσεις, κυρίως οικονομικής φύσεως, γίνονται αγκάθι στο πλευρό σου αυτές τις ημέρες. Όσο εσύ στήνεις τόσο αυτά ξεστήνονται και όσο επιθυμείς να χαλαρώσεις τόσο βρίσκεσαι αντιμέτωπος με εκκρεμότητες, άγχη, ακόμη και σωματικές αδιαθεσίες. Μεγάλο κλειδί και κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει είναι το να μην το κρατήσεις μέσα σου, ούτε και να το αφήσεις να σε παρασύρει να εγκαταλείψεις πιο σημαντικές εξελίξεις στην καριέρα και τον γάμο σου. Εδώ που τα λέμε, ό,τι προσπαθείς να καταπιέσεις ή να κρύψεις, απλώς βγαίνει στη φόρα. Καλύτερα να βγει με τους δικούς σου όρους. Παράλληλα προκύπτουν κάποιες αναποδιές, κακές συνεννοήσεις και τελικώς ίσως καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά τα σχέδια της προσωπικής σου ζωής και γενικότερα τη χρηματοδότηση των πραγμάτων που προγραμματίζεις. Κάποιες προτάσεις, συναντήσεις, ακόμη και γνωριμίες, όσο υποσχόμενες κι αν φαίνονται, πιθανώς να διακοπούν άδοξα. Παραμένουν ωστόσο στο τραπέζι κάποια σοβαρά πράγματα επαγγελματικά, όπως και οι πλέον σοβαρές σχέσεις της καθημερινής σου ζωής.


 Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Δεν σου βγαίνει ως συνήθως ο προϋπολογισμός, όμως στην πορεία κάτι κερδίζεις
Κάτι σύνηθες πάει να γίνει στην αρχή της εβδομάδας με τα χρήματά σου, δηλαδή κάνεις πραγματάκια, περνάς καλά, κανονίζεις με φίλους και σύντροφο, είσαι προσεκτικός στο να κρατήσεις ένα μέτρο και ξαφνικά ουπς, κάτι γίνεται και σου φεύγει, δραματικά όμως. Συναισθηματικά δε, ξεκινάς με τις καλύτερες προθέσεις και καταλήγεις σε κάτι βαθυστόχαστους προβληματισμούς που τουλάχιστον αφού σου αλλάξουν τα φώτα, σε χαλαρώνουν κιόλας. Το πρόβλημα είναι ότι  παραμένουν πολλά που ακόμη είναι σε εκκρεμότητα μέσα σου όσον αφορά τις επαγγελματικές και προσωπικές σου σχέσεις, κι έτσι ακόμη και τα πιο λάιτ δύσκολα μένουν έτσι. Γίνεται φανερό βέβαια πόσο δεν γίνεται να αγνοείς για πάντα τον ελέφαντα στο δωμάτιο, δηλαδή παλιές κακές συνήθειες, άγχη και ιστορίες, αν θέλεις να ελπίζεις να χαλαρώσεις και να απολαύσεις σε κάποια φάση. Παραμένει κέρδος όσο το καταφέρεις και όντως το καταφέρνεις. Και πάλι, όμως,  όσο πιο μαζεμένος παραμείνεις σε σχέση με τις προσδοκίες σου εσωτερικά, για τον τρόπο που αυτό αντανακλά στην οικογένειά σου, στο γραφείο, στο σπίτι, τόσο το καλύτερο για σένα.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Θέλεις να είσαι ο εαυτός σου, συνεπώς χρειάζεται να κάνεις ανάλογες επιλογές
Δεν είσαι από τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με το καθήκον όμως αυτές τις ημέρες σε σέρνει από τη μύτη κανονικότατα. Βρίσκεσαι να παλεύεις επαγγελματικά και προσωπικά με αρκετά και η κατάληξη βασικά είναι είτε να γίνεις πτώμα, είτε να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί και να πεις ορισμένα όχι ακόμη κι αν αφορούν δρομολογημένα σχέδια. Με το πρέπει μόνο δεν γίνεται δουλειά. Σ’ αυτό το πνεύμα καλό θα ήταν να ξαναδείς το πρόγραμμα της ρουτίνας σου, ψάχνοντας περισσότερο ή καλύτερο ελεύθερο χρόνο γιατί κι αυτός έχει αρχίσει να θυμίζει επικίνδυνα δουλειά. Αυτόν τον καιρό χρειάζεσαι περισσότερη επιβεβαίωση από ό,τι συνήθως σε ερωτικό ή απλά ανθρώπινο συναισθηματικό επίπεδο και ίσως μπεις στη διαδικασία να την επιδιώξεις μέσα από πολύ κόσμο, πολλές δραστηριότητες. Κάνε στροφή στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση κι ασχολήσου μόνο με ό,τι κι όποιον επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Αν αυτό συμπεριλαμβάνει  ψέματα ή απόκρυψη, ειδικά σε ερωτικό επίπεδο, είναι αμφίβολο.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Κυνηγάς φρέσκες παραστάσεις όμως με καθεμιά, το παλιό γίνεται πιεστικότερο
Με διάθεση για κάτι σε εκδρομή, σε καινούρια δραστηριότητα, σε διαφορετική παρέα και εικόνες ξεκινάει η εβδομάδα. Σεβαστή η προσπάθειά σου να το συνδυάσεις με ό,τι ήδη κάνεις και να κάνεις τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Ωστόσο κάθε επαφή με καινούριες προοπτικές, ειδικά σε επίπεδο καριέρας και προσωπικής εξέλιξης, προσδίδει προβληματισμό, άγχος και βέβαια ψυχολογική και σωματική κούραση, αφού ορισμένοι στόχοι και παλιές δεσμεύσεις συνεχίζουν να σε βαραίνουν. Σε προσωπικό επίπεδο κάθε πρόοδος σε συνεννόηση ή άνοιγμα σε καινούριες πιθανότητες φαίνεται να ανακινεί βαθύτερες και πιο καλά κρυμμένες επώδυνες ιστορίες. Πάντως είναι ευκαιρία να κουβεντιάσεις από το πιο λάιτ μέχρι το πιο φορτισμένο και ίσως να αναπροσαρμόσεις τους στόχους σου. Απλώς δεν τρελαίνεσαι να το κάνεις εξαιτίας φόβου, ενοχών και των κρατημάτων σου. Φύλαξε καλά τα υπάρχοντά σου, μην είσαι απρόσεκτος με τα πράγματά σου για να αποφύγεις απώλειες ή και να αφήσεις να σε εκμεταλλευτούν. Γενναιοδωρία χρειάζεται ως εκεί που σε παίρνει.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Δίκιο έχεις σ’ αυτά που θέλεις και που σκέφτεσαι, όμως δεν το πιστεύεις ούτε εσύ
Κάνεις πολύ καλά που κυνηγάς τις επιθυμίες σου σε ερωτικό και συναισθηματικό επίπεδο, όπως και σε οικονομικό επίπεδο. Να είσαι προετοιμασμένος ότι οι προσπάθειές σου θα έχουν αποτέλεσμα, ίσως πιο δραστικό και ραγδαίο από ό,τι περίμενες. Κοινώς καινούριες σχέσεις και οπτική γωνία πιθανώς να ταράξουν τις υπάρχουσες ισορροπίες στον φιλικό και συγγενικό σου κύκλο. Επίσης καινούρια ανοίγματα, γνώσεις, σχέδια είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να εκτοπίσουν τα παλιά, αν πρόκειται τελικά να έχεις αυτό που επιθυμείς. Πάντως αξίζει να μπεις είτε σε φιλοσοφική ή έστω σε αμπελοφιλοσοφική διάθεση και κουβέντα για το τι γίνεται στο οικογενειακό σου περιβάλλον και τη σχέση σου, τι γίνεται με τους συγγενείς και τελικά πού βρίσκεσαι εσύ σε όλο αυτό. Αξίζει τον κόπο και σίγουρα θα σε σπρώξει εν καιρώ παρακάτω. Όσο βάλεις χέρι για να πειράξεις το οτιδήποτε από πρόγραμμα, σχέσεις, το με ποιον βγαίνεις και ποιος είσαι, τόσο μπορεί να βρεθείς με ανακατατάξεις σε φιλίες και στον τρόπο που βλέπεις το μέλλον σου. 


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ