Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας (8-14 Απριλίου)

Κριέ, ροδάνι η γλώσσα σου, αλλά όχι για αυτά που πραγματικά θέλεις να πεις

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 698
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
krios.jpg

Μάθε τι θα συμβεί αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τις αστρολογικές προβλέψεις. Και να θυμάσαι, για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ροδάνι η γλώσσα σου, αλλά όχι για αυτά που πραγματικά θέλεις να πεις
Έχεις χάσει ένα μεγάλο μέρος της διαλλακτικότητας (παγώματος) και της παθητικότητας της τελευταίας περιόδου, πράγμα που σε ξεκουράζει και σε βοηθάει να ηρεμήσεις. Αφορμή αποτελεί η κατάσταση στο σπίτι και τη σχέση σου που σε ωθεί να τα πεις ένα χεράκι και να τελειώνεις. Παράλληλα, οι διαπραγματεύσεις, διακανονισμοί, συμφωνίες κι επαφές που έκανες αποδίδουν και βλέπεις το κατιτίς παραπάνω να μπαίνει στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Συνεχίζεις βέβαια τις προσπάθειές σου να διευρυνθείς και να ανανεωθείς επαγγελματικά όχι όμως χωρίς κόστος για την τσέπη, τις συνήθειες και το σώμα σου. Όσον αφορά αυτό το τελευταίο, οι μέρες σού ανοίγουν την όρεξη για φαγητό κι απόλαυση, τονώνοντας και τη λίμπιντό σου. Η αναδρομή του Δία τέλος (10) σου δημιουργεί αρκετές αμφιβολίες για τον αν η οπτική σου γωνία είναι σωστή και για το κατά πόσο η επένδυσή σου σε συγκεκριμένες παρέες, τρόπους διασκέδασης κι επιμόρφωσης, συγγενείς και νοοτροπίες τελικά προάγει τους στόχους σου.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Ψάχνεις το φρένο αλλά το ρεύμα των αλλαγών σε παρασύρει
Οι αλλαγές συνεχίζονται και η νευρικότητά σου παραμένει, αν και υπάρχει η επιθυμία να βγεις απο το καβούκι σου και πυροδοτείται η ομιλία σου και η λίμπιντό σου ταυτόχρονα. Η σχέση σου, ο περίγυρός σου και γενικά η ρουτίνα σου αρχίζουν επιτέλους να λειτουργούν υποστηρικτικά και δεν φαίνεται να είσαι ο χαμένος σε κάθε κουβέντα. Η διάθεσή σου για έξω, βόλτες και διασκέδαση αυξάνεται, όπως και η διάθεσή σου να ασχοληθείς με επιμόρφωση, μαθήματα και να το παίξεις καλό παιδί στους συγγενείς σου. Ωστόσο η αναδρομή του Δία (10) λέει ότι τουλάχιστον ως το καλοκαίρι το εγχείρημά σου μπορεί να αποδειχθεί δυσκολότερο και πιο κοστοβόρο από ό,τι υπολόγιζες. Από την άλλη βλέπεις ανοιχτές οικονομικές, νομικές κι ερωτικές σου υποθέσεις να βαίνουν προς ολοκλήρωση. Οι αλλαγές αυτές και οι συνειδητοποιήσεις και μετακινήσεις που έχουν ως συνέπεια, αναμένεται να αναμορφώσουν τα μελλοντικά σου σχέδια με τρόπο σοκ που εντέλει είναι υπέρ σου.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Ο ζυγός της πραγματικότητας και δεύτερες σκέψεις για ανοίγματα στις σχέσεις
Πρακτικά ζητήματα σε ταλανίζουν αυτό τον καιρό και παραμένουν αγκάθι στο πλευρό σου όσο κι αν έχεις την ενέργεια και τη διάθεση να τα χωρέσεις όλα και να κάνεις τον ζογκλέρ. Καλό θα ήταν να πάρεις πρωτοβουλίες ώστε να χαλαρώσεις και να ξεπεράσεις υποθέσεις που σε αγχώνουν, καθώς είναι πολλά αυτά που θα ευεργετηθούν και μόνο αν σταματήσεις να αναβάλλεις και κάνεις κάτι. Έτσι προστατεύεις την υγεία σου κι έχεις την ευκαιρία να κλείσεις ψυχολογικά, οικονομικά, καθώς και θέματα των ερωτικών σου που ανήκουν σαφώς στο παρελθόν. Εφάρμοσε τις ιδέες που ενστερνίστηκες αυτή τη σεζόν. Ωστόσο έχε στο νου σου ότι η αναδρομή του Δία (10) εγκαινιάζει μία περίοδο, ως τον Αύγουστο, που μπαίνεις στον πειρασμό να πάρεις πίσω ό,τι άνοιγμα συντροφικότητας, σεξουαλικότητας ή μοιρασμένων οικονομικών έχεις κάνει σε σχέσεις και συνεργασίες. Τέλος, στη δουλειά, ετοιμάσου και πάλι για την επανεμφάνιση των γνωστών προβλημάτων και την επακόλουθη αναστάτωση.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Ευχάριστες εικόνες, αλλά και δύσκολα ζητήματα σχέσεων που επιμένουν
Αλλάζεις τον αέρα σου με μεγαλύτερη συχνότητα αυτή την περίοδο και αυτό σίγουρα κάνει καλό στη διάθεσή σου, ακόμη κι αν η γεύση είναι γλυκόπικρη. Η επικοινωνία με την οικογένεια και τα παιδιά σου βελτιώνεται και προγραμματίζετε κοινές δραστηριότητες, ενώ θέλεις να διαθέσεις περισσότερο χρόνο σε φίλους και χόμπι. Το πρόγραμμα σιγοντάρουν και τα ερωτικά σου. Η αλλαγή σού κάνει καλό, μεγεθύνει όμως τον προβληματισμό σου για το πώς διαχειρίζεσαι το θέμα του γάμου, της συντροφικότητας, το μοιρασμένο πορτοφόλι και, τελικά, τις όποιες υποχρεώσεις της κοινής ζωής. Ο ανάδρομος Δίας (10) σε φρενάρει και φέρνει δεύτερες σκέψεις για τις αλλαγές που δημιούργησες στη ρουτίνα σου, ενώ αμφιβάλλεις αν τελικά μπορείς να συμβιβάσεις σχέδια, φίλους και ερωτική σχέση. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πρόκληση, ώστε να αξιοποιήσεις όλο το δυναμικό σου για να κάνεις τις προσαρμογές που χρειάζονται ώστε, ναι, να μη χρειάζεται να κάνεις τη λιγότερο κακή επιλογή.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Πλάνες σειρήνες αφελών ή φαινομενικά εύκολων αποφάσεων
Η εβδομάδα φέρνει αυξημένη κινητικότητα στην καριέρα σου και την ανάγκη να αποφύγεις αφελείς κινήσεις για να διαφυλάξεις τις βάσεις σου και την ατζέντα σου. Δουλειά υπάρχει μπόλικη, τώρα όμως υπάρχει κι η ευκαιρία να δεις αντίκρισμα, αν βέβαια κάνεις τις σωστές επιλογές και πεις τα «όχι» που χρειάζεται. Είναι μία λεπτή ισορροπία, γιατί ο Δίας, ανάδρομος (10), σε βάζει σε πειρασμό να βάλεις στην άκρη την ουσιαστικότερη ενασχόληση με τη σχέση, τα παιδιά και τη δημιουργικότητά σου, για να γυρίσεις σε σχετικές συνήθειες. Παράλληλα, μέσα από τις σκέψεις και τις κουβέντες των ημερών, βλέπεις ότι χρειάζεται να σπάσεις κάποια στεγανά της σχέσης ή του γάμου σου και ίσως να ξεφορτώσεις ένα μέρος της ευθύνης της από πάνω σου, για να μπορέσεις να ανταπεξέρθεις. Χρόνος για να ηρεμήσεις δεν φαίνεται να υπάρχει, όμως οι επιμορφωτικές σου δραστηριότητες, οι εκδρομές, οι παρέες σου δρουν αντισταθμιστικά για να σου δώσουν την ενέργεια και τις ιδέες που χρειάζεσαι.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Μείγμα υπεραισιοδοξίας και πρακτικότητας, ανασφάλειας και ευαισθησίας
Αντί για δραματικότητα και σεναριολογία, κράτησε ρομαντισμό, ευαισθησία και την προσπάθεια να καταλάβεις τον άλλο σε σχέση και συνεργασίες. Οι απαιτήσεις της δουλειάς, της τσέπης και της κοινωνικής σου ζωής σε σπρώχνουν να ασχοληθείς με καινούρια αντικείμενα, μέρη και ανθρώπους, υπό τη μορφή μαθημάτων, ταξιδιών, εξόδων και γενικά πραγμάτων που σε κάνουν καλύτερο. Τακτοποιείται επιπλέον η σχέση με το συγγενολόι σου, έστω κι αν όχι ακριβώς όπως φανταζόσουν, ενώ υπάρχουν πρόσφορες συνθήκες για πρωτοβουλίες στα οικονομικά. Η δραστηριοποίησή σου δίνει νέα πνοή στον γάμο και την καριέρα σου, όπου γίνεσαι πιο περιπετειώδης. Χρειάζεται να προσέξεις ότι παραμένεις αρκετά μπερδεμένος και με μία υποβόσκουσα ροπή στις συναισθηματικές υπερβολές, πράγμα που μπορεί να σε κάνει να αμφιβάλλεις για την καλυτέρευση του κλίματος στο σπίτι και μέσα σου. Όταν κάτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, ίσως είναι γιατί αρνείσαι να το δεις ή γιατί εγκαταλείπεις συνειδητοποιήσεις που έγιναν.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Μίτος της Αριάδνης η ρουτίνα σου και δεύτερες σκέψεις ακόμη και στις χαρές σου
Η εβδομάδα εστιάζει τη σκέψη και τις κουβέντες σου σε θέματα που αφορούν τη δουλειά σου, την υγεία σου και όλα τα περιφερειακά θέματα της ρουτίνας σου. Η προσπάθειά σου είναι να βρεις καθαρότητα σε όλα αυτά. Είναι μια περίοδος αναδιοργάνωσης και αλλαγών σε θέματα που αφορούν επενδύσεις, τα πάρε-δώσε με συγγενείς ή οργανισμούς και σε προσωπικό επίπεδο, σε ό,τι αφορά το σεξ, τη σχέση και το μοίρασμα, υλικό, συναισθηματικό και νοητικό. Η αναδρομή του Δία (10) τονίζει ότι επικοινωνιακά δεν είσαι στην καλύτερή σου φάση, κι ας έχεις την ανάγκη και την επιθυμία να πεις πολλά κι ας σκέφτεσαι ακόμη περισσότερα κι ας περνάνε χίλιες ιδέες από το μυαλό σου που θέλεις να τις βγάλεις προς τα έξω. Γνωριμίες, συμφωνίες και ιδέες του τελευταίου μισού χρόνου προς το παρόν σου φαίνεται ότι δεν είναι ακριβώς αυτό που νόμιζες. Καλό θα ήταν ωστόσο να μην μπεις στη διαδικασία να ματαιώσεις τις σχετικές σου αποφάσεις, προθέσεις ή προγραμματισμούς, γιατί ενδέχεται να έχεις την ευκαιρία να δεις πως μπορείς να φτάσεις σε συνεννόηση αναίμακτα, σε θέματα που δεν το περιμένεις.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Εξετάζεις την ποιότητα σχέσης, έρωτα, δημιουργικότητας
Το άρωμα της εβδομάδας είναι της αρεσκείας σου, αφού περιλαμβάνει χρόνο και κουβέντες που τρέφουν τον έρωτα, τη σχέση με τον σύντροφο και τα παιδιά σου. Παράλληλα βρίσκεις έδαφος για να εκφράσεις τα θέλω σου σε ερωτικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο στον γάμο σου τα μεν, στις συνεργασίες σου τα δε. Άλλωστε ο έντονα επικοινωνιακός και μεταβλητός χαρακτήρας των ημερών φέρνει στο προσκήνιο των σχέσεών σου μεγάλη ευαισθησία στο θέμα έρωτας, περνάω καλά και δημιουργώ, καθώς και το πώς επηρεάζουν αυτά τα θέματα τη σχέση. Ο Δίας ανάδρομος (10) σηματοδοτεί καμπή στα έσοδά σου, λόγω καθυστερήσεων σε συναλλαγές και συμφωνίες ή λόγω εξόδων που κάνεις για το συγγενικό σου περιβάλλον. Από την άλλη όμως δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για να φτάσουν επιτέλους στην τσέπη σου χρήματα που έχουν συμφωνηθεί και περιμένεις εδώ και καιρό, ενώ σε βοηθάει να ρυθμίσεις καλύτερα το θέμα της όρεξής σου για φαγητό, έξω και ξόδεμα. Φρόντισε να μην ενδώσεις σε παλιές συνήθειες.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Δεύτερη ματιά σε ό,τι κάνεις και η τάση να θέλεις να αποφύγεις οτιδήποτε δύσκολο
Περνάς από τη θεωρία στην πράξη στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου αυτή την περίοδο, καθώς ο έρωτας, τα παιδιά ή η δημιουργικότητά σου σε σπρώχνουν να αναλάβεις δράση για να κυνηγήσεις τις επιθυμίες σου. Αυτό μεταφράζεται σε κουβέντες, σκέψεις κι ένα σωρό επαφές για να τακτοποιήσεις σχετικά ζητήματα και να δημιουργήσεις χώρο. Η αναδιοργάνωση συνεχίζεται σε θέματα υγείας, διατροφής, άσκησης και γενικά ρουτίνας. Μεγάλο κίνητρο παραμένουν τα οικονομικά σου και η έκκληση για αλλαγή τους. Η αναδρομή του κυβερνήτη σου, Δία (10), μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά γιατί σου κόβει την ταχύτητα και σε ωθεί να ξαναδείς το πώς διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου, ζητώντας σου να τερματίσεις την επιπολαιότητα και να εξετάσεις σφαιρικότερα και πιο ενήλικα τις ευκαιρίες που σου δίνονται, ιδιαίτερα προσωπικά. Φρόντισε να μη χαραμίσεις την πρόοδό σου με ένα «δεν βαριέσαι», την επιστροφή σε ό,τι έκανες πάντα και την παιδική σου αισιοδοξία. Καλά όλα αυτά, να τα χρησιμοποιείς, όμως, όχι να σε χρησιμοποιούν.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Δυσκολεύεσαι να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου και φοβάσαι, κι όμως είναι για καλό
Πολλά μπορεί να είναι η εβδομάδα που έρχεται, βαρετή όμως όχι, καθώς η περίοδος έχει μεγάλη εναλλαγή εικόνων και προσώπων που είναι σχεδόν εγγύηση ότι περνάς καλύτερα καθημερινά, είτε αυτό λέγεται δουλειά, είτε σχέση. Αξιοποιείς τη δημιουργικότητα, το χιούμορ και παίρνεις πρωτοβουλίες που οδηγούν σε καθόλα ικανοποιητικές επαφές και κουβέντες και τακτοποίηση της ρουτίνας. Μέσα στο κλίμα αυτό, οι ηλεκτρισμένες γνωριμίες είναι απολύτως δυνατές, αν και η αναδρομή του Δία (10) σε προειδοποιεί να μην εγκαταλείψεις τις καινούριες σου φροντίδες για τον εαυτό σου, ούτε να αμφισβητήσεις τα συμπεράσματα που έχεις βγάλει για το παρελθόν σου και για ότι δεν θέλεις να επαναληφθεί. Αντιθέτως η δημιουργικότητα, ο δυναμισμός σου και οι δρόμοι που αναγνώρισες τους τελευταίους μήνες είναι στη διάθεσή σου. Μπορεί να φαίνονται πολύ ξένοι και πολύ δύσκολοι, όμως βοηθούν σίγουρα για να μετουσιώσεις οτιδήποτε αρνητικό θελήσεις και να κλείσεις μια και καλή τους φαύλους κύκλους της ζωής σου.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Εσωτερικά και οικογενειακά θέματα και πλούσια ερωτική ατζέντα
Σε φάση παστρικής νοικοκυράς σε βρίσκει η εβδομάδα, αφού υπάρχει ανάγκη να μείνεις και να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με το σπίτι σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εγκαταλείψεις την κοινωνική και ερωτική σου ατζέντα βεβαίως βεβαίως, την οποία κυνηγάς με ασυνήθιστη ευκινησία. Η παστρικότητα μπορεί να είναι και αποκλειστικά ψυχολογικής φύσεως. Επ’ ευκαιρίας ανοίγεις και διάφορες κουβέντες με την οικογένειά σου για ζητήματα που αφορούν ό,τι είσαι κι έχεις ειδικά θέματα που παραμένουν ανοιχτά εδώ και καιρό, σου γίνονται πλέον στενός κορσές και τελικά διαταράσσουν τη γαλήνη σου. Ο Δίας ανάδρομος (10) σου κάνει απολύτως σαφές πόσο οποιαδήποτε εκκρεμότητα και ανεπίλυτο θέμα, ακόμη και θέμα που αφορά την υγεία σου, λειτουργεί περιοριστικά για τα σχέδιά σου και για το πώς θα ήθελες να διαθέτεις τον ελεύθερό σου χρόνο. Παράλληλα φέρνει στη ζωή σου παλιούς φίλους κι ασχολίες, καθώς και δεύτερες σκέψεις για οτιδήποτε καινούριο σε αυτό το επίπεδο.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Ανάγκες που ικανοποιούνται προσωπικά και υπερβάλλων ζήλος οικογενειακά
Η βελτίωση της επικοινωνίας στη σχέση και τις συνεργασίες σου ή η τροπή της σε κάτι πιο οικείο και ταιριαστό σε σένα, συνεχίζεται. Το να προσεγγίσεις, να συναντήσεις και να συνδιαλλαγείς με ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν διευκολύνεται σημαντικά, ενώ παράλληλα παίρνεις ευκολότερα από οποιονδήποτε συναναστρέφεσαι αυτό που χρειάζεσαι σε χρηματικό ή συναισθηματικό επίπεδο. Το ότι στροφάρεις καλύτερα είναι ευεργετικό επίσης για πάσης φύσεως μαθήματα, παρουσιάσεις και διαπραγματεύσεις, όσο δεν λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο δηλαδή. αυτά που θα έπρεπε ήδη να έχεις κάνει. Δραστηριοποιείσαι παραπάνω και στο σπίτι, βάζοντας ενέργεια και χρήμα. Ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι αυτό είναι καλοδεχούμενο. Τέλος, η αναδρομή του Δία (10) σηματοδοτεί μια κάποια επιβράδυνση στις εξελίξεις στην καριέρα σου, λιγότερη ρευστότητα και γενικά σε κάνει να δυσκολεύεσαι να βρεις ισορροπία ανάμεσα στο καινούριο και το παλιό και στο κατά πόσο μπορείς να υποστηρίξεις τα ανοίγματα και τις ιδέες σου. Καλό θα ήταν να μην υπαναχωρήσεις στη θεωρία, στην αυτοθυσία και στην υπερβολή κάθε είδους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ