Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας (1-7 Απριλίου)

Κριέ, έχεις δυναμισμό κι αποφασιστικότητα αλλά κι απογοήτευση για ό,τι τελειώνει

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 697
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
krios.jpg

Μάθε τι θα συμβεί αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τις αστρολογικές προβλέψεις. Και να θυμάσαι, για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Δυναμισμός κι αποφασιστικότητα αλλά κι απογοήτευση για ό,τι τελειώνει
Τον τόνο της εβδομάδας δίνει η Νέα Σελήνη στο ζώδιο σου, η οποία αφυπνίζει τη θέλησή σου, τον δυναμισμό και την εστίαση να είσαι ο εαυτός σου και τελικά να κυνηγήσεις τις δραστηριότητες κι ανθρώπους που επιθυμείς. Το αποτέλεσμα είναι ευεργετικό για την κατάσταση στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον και σου δίνει ένα μέτρο χαράς. Επειδή όμως η κούραση κι η απογοήτευση των επιλογών σου σε επίπεδο επαγγελματικής και προσωπικής ρουτίνας επιμένει, φρόντισε να μη βουλιάξεις στον συναισθηματισμό και την αυτολύπηση, ούτε καν στο μυαλό σου. Ορισμένα πράγματα έκαναν τον κύκλο τους και περνάνε ταχέως στο παρελθόν. Εξασφάλισε χρόνο για σωματική και ψυχολογική χαλάρωση και ξεκούραση, για να δεις και να αποδεχτείς το πού σε οδήγησαν οι συναισθηματικές σου επιλογές και οικονομικές σου συνεργασίες. Μία σωματική αποτοξίνωση ή έστω η επίκαιρη νηστεία είναι σίγουρα εναρμονισμένη με τις ανάγκες σου και θα βοηθήσει το ανοσοποιητικό σου ώστε να έχεις το απαραίτητο καύσιμο για όσα θέλεις να κάνεις.

Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Νεύρα, ένταση και αξιόλογες επαγγελματικές και προσωπικές προοπτικές
Προβληματισμένο, αγχωμένο κι ανυπόμονο αλλά μάλλον θεωρητικά σε βρίσκει η Νέα Σελήνη (5). Η αρχή του τέλους που υπαγορεύει η κατάσταση στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον αλλά και οι συνήθειες στις καθημερινές σου συναλλαγές κι επαφές δεν σου είναι καθόλου εύκολη γαρ. Εν προκειμένω όμως διακρίνεις ήδη πολύ ιδανικότερες και πιο ξεκούραστες πιθανότητες για το μέλλον σου, σε επίπεδο φιλίας, ελεύθερου χρόνου, ποιότητας ζωής, επαγγελματικά, σε επίπεδο προσωπικής ανάπτυξης. Χρησιμοποίησέ τις για να διευκολύνουν τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται να αναλάβεις και τις αποφάσεις που πρέπει να πάρεις και μην εμμείνεις εγωιστικά κι επιφανειακά σε δράση μόνο για τη δράση, στην προσπάθειά σου να αντιμετωπίσεις δύσκολες κουβέντες, κουτσομπολιά και τους φόβους σου. Φρόντισε το νευρικό σου σύστημα και κινήσου για να εκτονώσεις την έντασή σου. Παράλληλα απόλαυσε τους ανθρώπους και τις δραστηριότητες που αγαπάς και την ικανοποίηση που μπορεί να σου δώσει μια καθημερινότητα σύμφωνη με τα πρότυπά σου.

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Προχωράς μπροστά εν μέσω συναισθηματικής σύγχυσης κι απογοήτευσης
Σε ιδιαίτερα δραστήρια περίοδο σε εισάγει η Νέα Σελήνη (5). Το υπόλοιπο στον τραπεζικό και συναισθηματικό σου λογαριασμό σε συνδυασμό με τις γνωριμίες, ιδέες και προτάσεις των ημερών επιβάλλουν νέα σχέδια και πρωτοβουλίες. Κι αυτό κάνεις ξεκινώντας να αναμορφώνεις τον ελεύθερο χρόνο, τις φιλίες, την ποιότητα ζωής σου. Στην καριέρα και τον γάμο σου τα πράγματα είναι ελαφρώς ζορισμένα, καθώς διάφορες εντυπώσεις και προσδοκίες σου ξεγυμνώνονται κι εγκαταλείπονται. Όσο δεν κολλάς στο δικό σου, τόσο πιο εύκολο είναι να βρεις το δίκιο σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απογοητεύεσαι ή ότι δεν δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις όσα συμβαίνουν. Δώσε προτεραιότητα στις πιο ευγενείς, δημιουργικές ή ακόμη και ρομαντικές σου ανάγκες, ιδιαίτερα στον έρωτα και τη σχέση με τα παιδιά σου. Έτσι θα βρεθείς πιο κοντά στους στόχους σου από ότι αν το ρίξεις στο μελόδραμα, την άρνηση ή την αυτοθυσία. Μην απορρίπτεις τον ιδεαλισμό σου, ακόμη κι αν σε ξεβολεύει, ακόμη κι αν απαιτεί σπάσιμο συναισθηματικών και υλικών στεγανών.

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Δράση για να αποκαταστήσεις συναισθηματική και υλική ισορροπία
Ξεκαθαρίζει στο μυαλό σου το τι θέλεις να κάνεις με τις παρέες, την επιμόρφωση, τους συγγενείς σου, με το επόμενο βήμα για τον εαυτό σου γενικώς. Η αίσθηση είναι χαρμολύπη, αφού από τη μία υπάρχει διασκέδαση, ευκαιρίες για αυτοέκφραση και δημιουργικότητα, για εκδρομές και για πιο ζεστή συναναστροφή με το συγγενικό σου περιβάλλον. Από την άλλη η Νέα Σελήνη (5) υπαγορεύει αποφασιστική δράση και πρωτοβουλίες για να αποκαταστήσεις τη θέση σου στην καριέρα και τον γάμο σου, πράγμα που σου πέφτει κάπως βαρύ. Όσο ξεχνάς τους χαζοεγωισμούς, τις κόντρες και το «γιατί έτσι θέλω» κι ενεργείς για να αποκαταστήσεις τη συναισθηματική και υλική σου ισορροπία, είσαι σε καλό δρόμο πάντως. Υπάρχει η τάση να θέλεις να αναμασήσεις ιστορίες από την κρύπτη και κουτσομπολιά, ιδιαίτερα σε επίπεδο καριέρας και γάμου. Αντ’ αυτού, κυνήγησε καινούρια γνώση, γνωριμίες και δραστηριότητες που σου ταιριάζουν και μπορείς να αγαπήσεις αβίαστα. Αφού ξέρεις πού θέλεις να πας, μην αναλώνεσαι σε άλλα «πρέπει» και σε κακές συνήθειες.

Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Κάποια δυσφορία οικονομικά, αλλά πολύς ενθουσιασμός και νέες προσλαμβάνουσες
Εύκολα χάνεσαι σε αρνητικά σενάρια για την κατάσταση των κοινών λογαριασμών σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Ισχύει το αξίωμα ότι για να πάρεις πρέπει να δώσεις κι αυτή είναι ίσως η πλέον παρήγορη σκέψη, μαζί με τις δημιουργικές προτάσεις κι ευκαιρίες για επενδύσεις στην καριέρα σου. Πάντως η Νέα Σελήνη (5) δεν σ’ αφήνει να πέσεις ψυχολογικά. Βάζεις στο πρόγραμμα εκδρομές, επιμορφωτικές δραστηριότητες, διασκέδαση με την παρέα σου, ενώ βλέπεις πρόοδο σε παλιές υποθέσεις που αφορούν σπουδές, νομικές υποθέσεις ή τον συγγενικό σου κύκλο. Φρόντισε ιδιαίτερα να μην παρασυρθείς από τον ενθουσιασμό σου να τα κάνεις όλα και να τους δεις όλους ώστε να μην εξαντληθείς σωματικά και ψυχολογικά. Παρά την ακόρεστη διάθεσή σου για ό,τι σου γυαλίζει, ασχολήσου κυρίως με πράγματα, ανθρώπους και δραστηριότητες που σε αγγίζουν βαθύτερα και σε ωφελούν συναισθηματικά και υλικά, ιδανικά και τα δύο. Αυτός είναι ο μπούσουλάς σου για να θέσεις ορθά τις προτεραιότητες της ρουτίνας σου.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Όλες οι αποχρώσεις των σχέσεων, προσωπικών και μη, κι αρκετό άγχος σχετικά
Θέτεις νέα πρότυπα κι αποδέχεσαι τον ρομαντισμό και τον ιδεαλισμό σου (όσο έχεις) πράγμα που οδηγεί σε νέο επίπεδο τη σχέση σου και τον τρόπο που βλέπεις τις σχέσεις γενικότερα. Είναι ευκολότερο να ικανοποιήσεις την ανάγκη σου για αυτοέκφραση, για να βρεις κάτι άξιο να αφοσιωθείς, αφού αποδέχεσαι τα πράγματα που χρειάζεσαι για να είσαι συναισθηματικά και υλικά εντάξει. Η Νέα Σελήνη (5) τροφοδοτεί τα πάθη και το να τα εκτονώσεις στην κρεβατοκάμαρα δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Ωστόσο υπάρχει περίπτωση να σε σπρώξει σε εγωιστικές συμπεριφορές και στη διεκδίκηση υπερβολικών πραγμάτων συναισθηματικά και οικονομικά για να αντισταθμίσεις την ανασφάλειά σου. Προσπάθησε να αποφύγεις το δράμα και αντίθετα στηρίξου στην εμπειρία σου και στο πώς φαντάζεσαι το ιδανικό μέλλον και φέρσου ανάλογα, χωρίς εμμονή. Το ίδιο ισχύει και στα επαγγελματικά-οικονομικά σου, αφού οφείλεις να δώσεις προτεραιότητα σε αυτά που γνωρίζεις ότι είναι απαραίτητα και να μην την πατήσεις προτρέχοντας από υπερβολικό ενθουσιασμό ή φόβο. Έχεις όσο χρόνο χρειάζεσαι.

Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Ανάγκη για απαλότητα στη ρουτίνα και για πρωτοβουλίες στις σχέσεις σου
Στοργή και τρυφερότητα έχεις ανάγκη στη ρουτίνα σου, από τον τρόπο που φροντίζεις την υγεία και την άσκησή σου, ως το πόσο δημιουργικός μπορείς να είσαι στη δουλειά και την καθημερινότητά σου. Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψεις ό,τι ωραίο χρειάζεσαι, απλώς να τα βάλεις σε μία σειρά και να ξεμπερδέψεις πρώτα με αυτά που σε βασανίζουν. Έχεις την ευκαιρία να βρεις μία μέση οδό και στο πώς ζεις τη σχέση σου, αρκεί να αποδεχτείς ότι έχεις κι εσύ ανάγκες, όχι μόνο η ομάδα. Η Νέα Σελήνη στον ζωδιακό σου άξονα (5) υπογραμμίζει τον ευεργετικό χαρακτήρα που έχουν οι ατομικές πρωτοβουλίες στις επαγγελματικές και προσωπικές σου σχέσεις, ειδικά αν εμπνέονται από την ποιότητα ζωής που ονειρεύεσαι και υποστηρίζονται από ανθρώπους που μοιράζονται τον τρόπο σκέψης και τα όνειρά σου. Καλό θα ήταν να μη μείνεις μόνο σε στείρους στόχους για καριέρα ή γάμο γιατί είναι η ποιότητα των στόχων σου που θα εξασφαλίσει τελικά τη συναίνεση, όχι η εγωιστική επιμονή.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

 

Ό,τι καλύτερο έχει ο έρωτας να προσφέρει ή αυτοεξαπάτηση. Εσύ διαλέγεις.
Συνειδητοποιείς νέες αποχρώσεις του έρωτα, της δημιουργικότητας, της σχέσης με τα παιδιά σου. Αν εμβαθύνεις και αποδεχτείς ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα που σου εμπνέουν έρωτα αφοσίωση, αγάπη, έχεις την ευκαιρία να θεραπεύσεις τραύματα του παρελθόντος και να απολαύσεις ό,τι ουσιαστικότερο μπορεί ο σύντροφος, τα παιδιά, το φλερτ, η διασκέδαση να προσφέρει. Αν κλείσεις τα μάτια και το ρίξεις στο ποτό, την εξαπάτηση και το «ό,τι κάτσει», θα ικανοποιηθείς μόνο προσωρινά και εντέλει θα νιώσεις απίστευτα μόνος. Η Νέα Σελήνη (5) πάντως δεν σ’ αφήνει σε χλωρό κλαρί καθώς σε ενεργοποιεί για να βγάλεις από τη μέση αγγαρείες και δουλειές ρουτίνας απαραίτητες για την καριέρα, τον γάμο, τις σπουδές ή ακόμη και για να δημιουργήσεις νέες ευκαιρίες. Προβλέπεται πολλή δουλειά και όσο πιο γενναιόδωρα την κάνεις τόσο το καλύτερο για σένα. Στο γενικότερο δραστήριο κλίμα, είναι ευκαιρία να ανασυνταχθείς σε θέματα άσκησης, διατροφής και υγείας, αφού είσαι έτοιμος για αποφασιστική δράση.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Δύσκολα ξεκαθαρίσματα στο σπίτι κι εσύ έτοιμος για έρωτα, έρωτα, έρωτα
Η Νέα Σελήνη (5) υποδαυλίζει την επιθυμία σου για φλερτ, για διασκέδαση αλλά και έρωτες μνημειωδών διαστάσεων, αφού η ανάγκη σου για κάτι που σε εκφράζει αληθινά και για κάποιον σε καταλαβαίνει σε βάθος μεγαλώνει. Συμβάλλει το πιο ανοιξιάτικο κλίμα και η πιο ερωτική σου διάθεση. Αν θέλεις να βοηθηθείς προσπάθησε να μη χάνεσαι στις πολλές επιλογές συντρόφων και στο επιφανειακά επιθυμητό. Ψάχνεις κάτι αξιόλογο και δεν θα το βρεις στην ποσότητα. Στρέψε καλύτερα την προσοχή σου σε δημιουργικές και δραστήριες ασχολίες για να αντισταθμίσεις τις δύσκολες συνειδητοποιήσεις που γίνονται στο σπίτι, στο γραφείο και τελικά μέσα σου όσον αφορά την ποιότητα της σχέσης σου (ή την έλλειψή της) και των συνεργασιών σου. Προσπάθησε να συγχωρήσεις φίλους κι εχθρούς, καθημερινές παρατυπίες και λανθασμένα μακρόπνοα σχέδια, ώστε να βρεις μία αίσθηση ηρεμίας μέσα σου και να μη χρειαστεί να απορρίψεις τους πάντες και τα πάντα. Και στο σπίτι, και στο γραφείο, και στην οικογένειά σου, υπάρχουν και καλά στοιχεία, προσπάθησε να εστιάσεις εκεί για να βγάλεις πορεία.

Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Χρειάζεται να αφεθείς στη ροή και να εγκαινιάσεις μεγαλύτερη ευλυγισία
Ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά διαπραγματεύσεις και προτάσεις που αφορούν κυρίως τις σπουδές και τη δουλειά σου και σου είναι ευκολότερο να αντιληφθείς τι αξίζει τον χρόνο σου και τι όχι. Σε προσωπικό επίπεδο έχεις ανάγκη από ρομάντζο, τρυφερότητα και μεγάλα συναισθήματα και πολύ καλές πιθανότητες να την ικανοποιήσεις όσο παραμένεις ανοιχτός στον έρωτα και τη δημιουργικότητα και ευέλικτος ως προς το τι και ποιος είναι τελικά ο έρωτας και η δημιουργικότητα. Κοινώς, δοκίμασε για μία φορά να μείνεις στη ροή, δεν θα το μετανιώσεις. Η Νέα Σελήνη (5) βέβαια σε ωθεί να μπεις σε κόντρα ρόλο καθώς τα πάθη, η ανασφάλεια και το αν τελικά θα βγεις χαμένος ή κερδισμένος από τις σχέσεις σου σε σπρώχνουν να αναλάβεις πρωτοβουλίες στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον. Για κοίταξε μήπως η πρωτοβουλία και το καινούριο που θα κάνεις είναι να είσαι ανοιχτός, πιο εύκαμπτος και τελικώς όχι τόσο μοιραία σοβαρός. Το δεσποτικό κι εγωιστικό θα δημιουργήσει μόνο συγκρούσεις.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Δυνατές γνωριμίες και οικονομικές συνειδητοποιήσεις, χωρίς σοκ όμως
Η Νέα Σελήνη (5) έρχεται ως πνοή φρέσκου αέρα καθώς σε ανοίγει σε εξόδους, καινούρια άτομα, προοπτικές κι έχεις τη δουλειά και τη σχέση σου να ευχαριστείς για αυτό. Πρωτοτύπησε όσο περισσότερο μπορείς και κράτα στο νου σου την ομάδα, είτε πρόκειται για συνεργάτες, είτε για τον σύντροφό σου, ώστε να αποφύγεις να κάνεις πράγματα μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσεις τη ρουτίνα σου. Έτσι ανοίγεσαι σε γνωριμίες που ισοδυναμούν με έρωτα, δημιουργία, καλύτερη σχέση με τα παιδιά σου. Το νου σου για μία ακόμη φορά στα οικονομικά σου και κυρίως στο να μην αφήσεις τον εαυτό σου να απογοητευτεί. Μπορεί να ξοδεύεις ή να παραξόδεψες για διασκέδαση, για τα παιδιά σου ή για να ξεσκάσεις, όμως έχει ήδη γίνει. Οι υποχρεώσεις σου είναι αυτές που είναι, και καλό είναι που το ξέρεις. Έχεις ακόμη τη στήριξη της οικογένειας και του σπιτιού σου, αλλά και έσοδα από νέα εγχειρήματα στο μενού, ιδιαίτερα δημιουργικής φύσεως, δουλειές με το εξωτερικό ή διδασκαλία.

Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Ευκαιρίες να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου και να ηρεμήσεις
Πολλές σκέψεις ξεκαθαρίζουν για τον εαυτό σου και τις σχέσεις σου κι αυτό δεν θα γινόταν αν το σπίτι, το οικογενειακό σου περιβάλλον και ο σύντροφός σου (υπαρκτός ή εν δυνάμει) δεν έδιναν την αφορμή. Είσαι πιο ικανοποιημένος, δυνατός, ευέλικτος κι έτοιμος να φτιάξεις ό,τι καλύτερο με ό,τι έχεις. Συμβάλλουν επί προσωπικού τα ερωτικά πάρε δώσε της περιόδου και οι διακανονισμοί και διαπραγματεύσεις, επί του οικονομικού. Τώρα, είναι τα ευγενέστερα στοιχεία του χαρακτήρα σου και οι πιο ρομαντικές και ίσως άπιαστες ανάγκες σου που σε βοηθούν περισσότερο και σου δείχνουν τον δρόμο, κανένας απολύτως λόγος να τα εγκαταλείψεις. Η Νέα Σελήνη (5) απενοχοποιεί τις ενέργειές σου για να εξασφαλίσεις καλύτερη συναισθηματική και οικονομική ισορροπία. Η επαγγελματική σου ρουτίνα σε οδηγεί σε κερδοφόρες πρωτοβουλίες και εγχειρήματα, αρκεί να μην ξεχάσεις ότι χρειάζεται να συνδυάσεις το ευχάριστο με το επικερδές. Μην αρχίσεις να απορρίπτεις ανθρώπους και πράγματα επειδή σου φαίνονται πολύ «καθημερινοί». Χρειάζεσαι δημιουργικότητα, διασκέδαση, έρωτα και ρουτίνα σε ίσες ποσότητες.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ