Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας (18-24 Μαρτίου)

Κριέ, υπάρχει μια ένεση αισιοδοξίας και ενέργειας που ίσως αναλώσεις σε απλή τεμπελιά

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 695
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
krios.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ένεση αισιοδοξίας και ενέργειας που ίσως αναλώσεις σε απλή τεμπελιά
Χαράς ευαγγέλιο ο Ήλιος στο ζώδιό σου (20), έρχεται με μια ένεση αληθινής ενέργειας και ψυχολογικού σθένους που είναι ιδιαίτερα απαραίτητα αυτή την περίοδο. Συνέχισε να αμφισβητείς όποια σενάρια καταστροφής ή χολιγουντιανής ευτυχίας κάνεις στο μυαλό σου και μην αφήνεις απόψεις τυχάρπαστων και υποθέσεις εργασιακής ρουτίνας να σε κρατήσουν πίσω. Θα συμβεί, αν κολλήσεις σε άκαρπο κουτσομπολιό ή παράπονο για όσα θα μπορούσαν να γίνουν. Η ανάγκη σου για καινούριες δυνατότητες και ανανέωση σε επίπεδο φίλων και ελεύθερων ασχολιών είναι απολύτως σεβαστή και έγκαιρη. Καλό θα ήταν να μη σε οδηγήσει να κάνεις επιλογές που έχουν τεράστιο συναισθηματικό ή οικονομικό κόστος, διαλέγοντας ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι ασφάλεια ή διαλέγοντας να μην κάνεις τίποτα. Το τίποτα κοστίζει. Σωματικά τα πράγματα είναι ανεξιχνίαστα και κινούνται σε άκρα ενέργειας-απώλειας, χαλάρωσης-έντασης κοκ. Απόφυγε καταχρήσεις σε αλκοόλ και φαγητό, χρησιμοποίησε καλλιτεχνία ή εναλλακτικές μεθόδους για να χαλαρώσεις και, φυσικά, μη βολεύεσαι στο να μην κάνεις τίποτα.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Αμφιβόλου ποιότητας προτάσεις και ανασκόπηση συμπεριφορών και καταστάσεων
Μην ενδίδεις αμαχητί σε ό,τι πρόταση έρχεται από τον σύντροφο, τα παιδιά ή τους δημιουργικούς σου συνοδοιπόρους, ειδικά αν βλέπεις ότι σε κάνει να μη θέλεις να κουνηθείς από τη θέση σου. Ο Ήλιος στον Κριό (20) ανοίγει έναν μήνα - ευκαιρία κατά τον οποίο μπορείς να αναλάβεις πρωτοβουλίες για να τελειώσεις τα κακώς κείμενα στο σπίτι, το οικογενειακό σου περιβάλλον. Παράλληλα ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσεις σχετικά απρόοπτα, οπότε έσω έτοιμος και πρόθυμος να προσφέρεις τη συμπαράστασή σου. Επειδή η ανάγκη για ανανέωση και ευγενέστερους στόχους σε επίπεδο καριέρας και γάμου είναι πολύ αληθινή και την αισθάνεσαι στο πετσί σου, μην τρομάζεις από την προοπτική της αλλαγής και κοκαλώνεις. Στο κάτω κάτω της γραφής, δική σου ανάγκη είναι αν ο σύντροφος και οι συνεργάτες σου σε ωθούν προς αυτή την κατεύθυνση, μην τους ακυρώνεις. Απλώς δεν χρειάζεται να γίνουν τα πάντα μεμιάς, ένα πράγμα τη φορά και προσεκτικά, ακόμη κι αν διχάζεσαι ανάμεσα στο θέλω να αλλάξω τα πάντα/τίποτα.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Προστάτεψε τον εαυτό σου από σαχλές επιλογές επειδή φοβάσαι το καινούργιο
Ίσως να μπορείς να αποφύγεις να μπεις σε ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα και ό,τι γυρνάς προς τα πίσω στην καριέρα και τον γάμο σου. Ίσως βέβαια να θέλεις να δώσεις λίγο χρόνο παραπάνω στον εαυτό σου για να αποφασίσεις. Ο Ήλιος στον Κριό (20) σίγουρα επιταχύνει τις εξελίξεις, καθώς οι κουβέντες, συναναστροφές, προτάσεις και γνωριμίες των ημερών σε ωθούν σε πρωτοβουλίες για το μέλλον σου, τις φιλίες και τις εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες. Δεν μπορείς να περιμένεις για πολύ. Προσπάθησε να μην πάρεις πολύ στα σοβαρά την επιθυμία σου να μείνεις πρακτικά στα ίδια. Οι νέες παραστάσεις, γνώση, εικόνες, ιδέες που έρχονται προς το μέρος σου μπορεί να σου προξενήσουν αντίδραση, όμως αξιοποίησέ τις κόντρα στην αδράνειά σου. Δικές σου ανάγκες είναι. Εξελίξεις σε υποθέσεις σπουδών, νομικής ή συγγενικής υπόστασης, καθώς και τα πάρε δώσε με εξωτερικό πιθανώς να σου δημιουργούν ανασφάλεια και άγχος, όμως έχε κατά νου ότι αυτά που συμβαίνουν είναι υπέρ σου, ακόμη κι αν δεν φαίνεται.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Μη θυσιάζεις την ακεραιότητά σου για την παρέα ή για τον οποιοδήποτε
Απόφυγε να ανακυκλώσεις κουτσομπολιά, παράπονα κι εντυπώσεις σε πλαίσιο παρέας, συγγενών ή σπουδών γιατί η αίσθηση συντροφικότητας που σου δίνει αυτό είναι τελείως, μα τελείως αβάσιμη. Με τον Ήλιο στον Κριό (20) καθαρίζει το κεφάλι σου και καταλαβαίνεις (προς μεγάλη σου δυσαρέσκεια) ότι αν θέλεις οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια σε καριέρα και γάμο αντίστοιχα, πρέπει να αναλάβεις πρωτοβουλίες σε σχέση με τους στόχους σου. Και θα το κάνεις. Καλό θα ήταν η ανάγκη σου να «ξεκολλήσεις» συναισθηματικά, ερωτικά ή οικονομικά από σύντροφο ή συνεργάτες να μη σε παγώσει και να μη σε κάνει να κυνηγάς με μανία ό,τι νομίζεις ότι σε ικανοποιεί σε επίπεδο φιλιών, χόμπι και μελλοντικών σχεδίων. Δεν είναι όλα τα κριτήρια το ίδιο αξιόλογα. Δείξε σεβασμό, λοιπόν, για τις αληθινές σου αξίες, αυτές που σε συγκινούν, και μη λειτουργείς με βάση αυτά που θεωρείς ότι θα έπρεπε να είναι οι αξίες σου ή με βάση αυστηρές οικογενειακές ή κοινωνικές συμβάσεις.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Οικονομική και συναισθηματική αμφισημία, αλλά εξαιρετικές προοπτικές
Έχε το νου σου στα μοιρασμένα οικονομικά και ειδικά σε συνεργασίες του είδους, ειδικά όταν βλέπεις τα πράγματα να παίρνουν πάρα πολύ χρόνο και κόπο. Ο κυβερνήτης σου Ήλιος στον Κριό (20) θα σε βοηθήσει να εστιάσεις σε πιο ανοιξιάτικες ασχολίες. Εκδρομές, καινούριες επιμορφωτικές δραστηριότητες, περισσότερος χρόνος στη φύση, καθώς και με την παρέα και τους συγγενείς σου, πρωτοβουλίες για τις σπουδές σου ή για νομικά ζητήματα που σε προβληματίζουν, είναι όλα στο μενού. Μαζί τους και η μεγαλύτερη αισιοδοξία, έμπνευση και πεποίθηση ότι τα πράγματα, τελικώς, θα πάνε καλά. Στην προσωπική σου ζωή η ανάγκη σου για ανανέωση ικανοποιείται, πράγμα που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, ίσως όμως σε κάνει να τεμπελιάζεις ή να ανέχεσαι καθυστερήσεις σε σχέση με τους επαγγελματικούς σου στόχους. Προσπάθησε να κρατήσεις τις ισορροπίες, βάζοντας προτεραιότητες σε όλα τα πεδία της ζωής σου, ώστε να μην εξαντλείσαι και να μη μένεις πίσω. Γενικά απόφυγε ερωτικά και συναισθηματικά πισωγυρίσματα γιατί αισθάνεσαι μόνος ή για το σεξ.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Κάνοντας τα πάντα για να μη δεις τη μεγάλη εικόνα (χωρίς επιτυχία)
Μη λες ψέματα στον σύντροφο ή τον εαυτό σου για τη σχέση σου, ιδίως αν το κάνεις για να δικαιολογήσεις το κόλλημα στις ίδιες πεποιθήσεις, παρέες και συγγενικές ισορροπίες. Ο Ήλιος στον Κριό (20) δημιουργεί τις συνθήκες και συνεπώς τη διάθεση για να εμβαθύνεις στο τι αισθάνεσαι, στα ερωτικά σου, στην ανασφάλεια που σου προξενεί το καινούριο. Παράλληλα σε βοηθά να αναλάβεις πρωτοβουλίες για διορθωτικές κινήσεις στα οικονομικά των συνεργασιών σου και σε επίπεδο επενδύσεων. Όλα όχι ιδιαίτερα βολικά, αλλά απολύτως απαραίτητα. Οι αλλαγές που χρειαζόσουν σε επίπεδο ρουτίνας –προσωπικής κι επαγγελματικής– είναι εδώ, καλό θα ήταν να μην τις χρησιμοποιήσεις ως άλλοθι για να μείνεις περιορισμένος στα σίγουρα σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο. Κοινώς, είναι περίοδος αναθεωρήσεων στο σχετίζεσθαι και είναι καιρός να βγεις έξω από τη ζώνη ασφαλείας σου, χωρίς απότομες κινήσεις, παύοντας να πιστεύεις ότι η ζωή σου μπορεί να χωριστεί σε κουτάκια και κάποια να μείνουν ανέπαφα ενώ άλλα μετατοπίζονται και μεταβάλλονται δραστικά.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Ξεχαρβαλωμένη ρουτίνα και ραγδαίες οικονομικές και ερωτικές εξελίξεις
Προσπάθησε να αποδεχτείς το γεγονός ότι προς το παρόν η ζωή σου μοιάζει λίγο σαν να τρέχεις σε τροχό για χάμστερ με ξεκούρδιστα γρανάζια. Όσο πιο ευέλικτος είσαι σχετικά με απρόοπτα κι αναποδιές σε θέματα υγείας, σπουδών, συγγενών και γενικώς σε ό,τι προσπαθείς να κάνεις, τόσο γρηγορότερα θα κάνεις διόρθωση πορείας και θα ξεμπερδέψεις. Ο Ήλιος στον Κριό (20) και τον ζωδιακό σου άξονα μετατοπίζει το ενδιαφέρον σου από τη ρουτίνα στις σχέσεις σου, ερωτικές κι επαγγελματικές. Μπαίνεις με φόρα σε κοινωνικότερη φάση και αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες για να δεις κόσμο (ουσιαστικά), να δημιουργήσεις μία σχέση ή μια συνεργασία. Καλά κι άγια όλα αυτά, εφόσον θυμάσαι α) ότι τα πράγματα δεν είναι γενικά όπως φαίνονται (ειδικά στη δουλειά) β) ότι το φλερτ, ο έρωτας, η διασκέδαση οδηγούν και οφείλουν να οδηγούν σε πιο στενές και ουσιαστικές καταστάσεις. Μη σοκάρεσαι, λοιπόν, αν ξεκινήσεις ελαφριά τη καρδία και καταλήξεις χωμένος ως τα μπούνια ερωτικά ή οικονομικά. Έσω ειλικρινής και πήγαινε αργά.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος κι οι προφήτες της συμφοράς, περιττοί
Οι φόβοι για το μέλλον και οι φίλοι από ανάγκη είναι κακοί σύμβουλοι για την ερωτική και δημιουργική σου ζωή, καθώς και για τη σχέση με τα παιδιά σου. Μπορεί αυτά που ακούς να φαίνονται λογικά, αλλά να είσαι δύσπιστος ειδικά αν σε οδηγούν σε ξεροκεφαλιά, αυτοδικαίωση και πρακτικές «ότι με συμφέρει» στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις. Δράσε αργά κι σίγουρα, αλλά δράσε και ξεψάχνιζε τι και ποιον ακούς και συγχρωτίζεσαι. Ο Ήλιος στον Κριό (20) στρέφει την προσοχή σου σε υποθέσεις δουλειάς, ρουτίνας και υγείας και σου δίνει αρκετή ενέργεια και διάθεση να αναλάβεις πρωτοβουλίες για να τα πας στο επόμενο, καλύτερο επίπεδο. Προσπάθησε να βρεις τη χρυσή τομή στις σχέσεις με το σπίτι, την οικογένεια και τον σύντροφό σου. Μην απομακρύνεσαι, μη γίνεσαι βδέλλα, μη γίνεσαι υπερβολικά επαναστατικός και ριζοσπαστικός, ούτε αρτηριοσκληρωτικός και υπερσυντηρητικός. Αποδέξου ότι χρειάζεσαι τον ιδεαλισμό σου και την ισχύ εν τη ενώσει, ειδικά όταν σε κάνει αποτελεσματικότερο ως σύντροφο και συνεργάτη.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Αξιοποίησε τον ήλιο μέσα σου και μην ασχολείσαι με τα υπολείμματα του χειμώνα
Πολλά δεν λέγονται ή λέγονται κάπως στο σπίτι και το γραφείο, πράγμα που σε κάνει να μη θέλεις να ασχοληθείς με τίποτα ή να επαναλαμβάνεις ψυχαναγκαστικά τα ίδια και τα ίδια στη ρουτίνα σου. Αρχικά, μην παίρνεις τα πράγματα τόσο κατάκαρδα, η περίοδος είναι συναισθηματικά υπερβολική. Δευτερευόντως ο Ήλιος στον Κριό (20) είναι εξαιρετικά ικανός βοηθός διάθεσης. Σου θυμίζει ότι το να βαλτώνεις και να κολλάς δεν σε βοηθάει καθόλου και σε ωθεί να αναλάβεις πρωτοβουλίες για φλερτ, διασκέδαση, για να θυμηθείς τον χαρούμενο, δημιουργικό, ενθουσιώδη εαυτό σου. Αυτό από μόνο του δημιουργεί καλύτερες συνθήκες στα ερωτικά σου, τη σχέση με τα παιδιά σου και τονώνει την ικανότητά αυτοέκφρασής σου. Παράλληλα οι γνωριμίες, συζητήσεις και προτάσεις γίνονται ποιοτικότερες και η αίσθηση αυτοδυναμίας και ορθής τάξης στις καθημερινές σου συναλλαγές γίνεται πιο ευδιάκριτη. Φρόντισε να μην τα χαραμίσεις αυτά κυνηγώντας μόνο να κλείσεις τις υποχρεώσεις της ρουτίνας σου ή πηγαίνοντας στον αντίποδα της τεμπελιάς και της αδράνειας.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Γνώριζε πού κάνεις τις επενδύσεις σου σε χρήμα και συναίσθημα
Ο σκοπός σίγουρα δεν αγιάζει τα μέσα, ιδιαίτερα αν ο σκοπός είναι απολύτως εγωκεντρικός κι αφορά 100% την προσωπική σου ατζέντα. Κοινώς, προσπάθησε να μην πεις ψέματα στον εαυτό σου ή τους άλλους έστω κι αν γνωρίζεις ότι αυτό θα σε προωθήσει ερωτικά, θα σου δημιουργήσει ευκαιρίες για διασκέδαση ή δημιουργία. Γιατί; Απλώς γιατί δεν είναι σωστό και γιατί ο Ήλιος στον Κριό (20) θα φωτίσει με ιδιαίτερη ένταση το τι συμβαίνει εντός σου, στο σπίτι σου, την οικογένειά σου. Θα χρειαστεί πρωτοβουλίες για να προχωρήσουν αυτά παρακάτω, μην τα φορτώνεις έξτρα πρόβλημα. Παρομοίως, καλό θα ήταν να μην επενδύσεις τελείως παρορμητικά το χρήμα ή το συναίσθημά σου σε δραστηριότητες για διασκέδαση ή για να προωθήσεις τη σχέση με τα παιδιά ή τον σύντροφό σου. Πάρε λίγο χρόνο για να δεις ποιες είναι οι σχετικές σου ανάγκες τώρα και μη στηρίζεσαι αυθόρμητα σε παραδοσιακούς τυφλοσούρτες. Υπάρχει σίγουρα και καλύτερη εναλλακτική.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Είσαι τόσο δυνατός όσο οι βάσεις σου, μην τις καταχράσαι/απαξιώνεις
Τοπίο στην ομίχλη ο τραπεζικός σου λογαριασμός και η ερωτική σου ζωή. Καλό θα ήταν να μην παραξοδευτείς σε οποιοδήποτε από τα δύο επίπεδα για χάρη κάποιου που φαίνεται να είναι ο έρωτας. Δώσε χρόνο στα πράγματα και χρησιμοποίησε τη λογική σου, όχι την εκρηκτικότητά σου για μία φορά στη ζωή σου. Ταυτόχρονα μη σπαταλάς χρήμα ή γίνεσαι υπερανεκτικός για να καθησυχάσεις ανασφάλειες κι ενοχές για τα παιδιά σου. Υπάρχουν καλύτεροι γονεϊκοί τρόποι. Ο Ήλιος στον Κριό (20) σου δίνει μεγαλύτερη διάθεση για έξω, γνωριμίες και γενικώς για να κυκλοφορήσεις, κατάσταση την οποία υποστηρίζουν και υποβοηθούν οι συνεργάτες και ο σύντροφός σου. Προσπάθησε να μην καταχραστείς τη γοητεία, την επιβεβαίωση, την ελευθερία κίνησης και κυρίως την υποστήριξη από το σπίτι, την οικογένεια και τους συγγενείς σου. Η τάση είναι να θέλεις να κάνεις το δικό σου ή να μην κάνεις τίποτα και να δημιουργήσεις εντάσεις. Ό,τι χρειάζεται αλλαγή θα αλλάξει, αλλά όχι σε μία μέρα, μην αυταπατάσαι.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Πλανερές σκέψεις και στοχευμένες δράσεις
Αν μπορείς να αγνοήσεις τον νοητικό διάλογο στο κεφάλι σου (ο οποίος ξεκάθαρα χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα άλλων) σίγουρα θα κάνεις σωστότερες κινήσεις. Αρχικά, θα κάνεις κινήσεις. Η πρώτη αίσθηση κι όχι η ανάλυση που ακολουθεί είναι το καλύτερό σου χαρτί για να επιλέξεις ποιον θα δεις, τι θα πεις, τι θα αποδεχτείς από τις προτάσεις που σου γίνονται. Ο Ήλιος στον Κριό (20) θα σου θυμίσει άλλωστε ότι για σένα πραγματική χαλάρωση, ασφάλεια και ικανοποίηση είναι η δυνατότητα να αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες, να είσαι μπροστάρης, να αξιοποιείς την ευρεία οπτική σου γωνία. Έτσι θα λειτουργήσεις αποτελεσματικότερα στην επαγγελματική και προσωπική σου ρουτίνα με τα αντίστοιχα οφέλη σε οικονομικό και συναισθηματικό επίπεδο. Θα μπορέσεις να βρεις έναν ρυθμό που σου ταιριάζει και δεν σε εξαντλεί. Καλό θα ήταν να βρεις ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη σου να φροντίζεις τους άλλους και την επιθυμία σου να κυνηγήσεις τα δικά σου θέλω. Έχεις την απαραίτητη ευελιξία και φαντασία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ