Cosmic Telegram

Stardust 430

Κριέ, δρας αμέσως, ζητάς συγγνώμη αργότερα

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 430
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38017-85588.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

O κυβερνήτης σου Άρης είναι εδώ, όπως και η Αφροδίτη, προς το τέλος της εβδομάδας μάλιστα αγκαλιάζονται. Η λέξη-κλειδί αυτής της όψης είναι Επιθυμία. Ο κυνηγός μέσα σου αφυπνίζεται. Πάθος. Μαζί. Δύο. Γοητεία. Δεν έχει τίποτα σημασία αρκεί να είστε μαζί. Δεν έχει τίποτα σημασία, αν δεν βρεις κάποιον/α να είστε μαζί. Μέσα στο χαμό θέλεις να αφεθείς στη φωτεινή πλευρά της ζωής – έστω για λίγο, για ένα εικοσιτετράωρο. Ανάπαυλα, ανακωχή, ξεκούραση. Δεν πειράζει να κοιτάζεσαι πιο συχνά στον καθρέφτη για να αρέσεις. Δεν πειράζει να κολλάει το βλέμμα σου μερικά δευτερόλεπτα παρά πάνω σε αυτόν ή εκείνη που σου αρέσει. Θέλεις να ευχαριστήσεις και να σε ευχαριστήσουν. Βρες έναν τρόπο να κακομάθεις και να κάνεις τα χατίρια στον εαυτό σου – έστω για λίγο.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Νιώθεις τη βαθιά επιθυμία να βαθύνεις τις σχέσεις σου. Να αισθανθείς ότι σε αγαπάει αυτός/ή που θέλεις να σε αγαπάει. Να νιώσει(ς) ότι τον/την αγαπάς. Έμπρακτα. Μμμ. Είναι τέτοια η ανάγκη να νιώσεις, που σου περνάει από το μυαλό να γυρίσεις πίσω σε μια σχέση που έχει τελειώσει και τη νοσταλγείς ξεχνώντας το λόγο του χωρισμού ή εξιδανικεύοντας αυτήν ή αυτόν που άφησες πίσω, επειδή ο καιρός όλα τα εξωραΐζει και ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα. ΜΗΝ. Είναι μια περίοδος άγχους, που το μυαλό σου παίζει παράξενα παιχνίδια υποσκάπτοντας το ηθικό σου.  Η αυτοπεποίθησή σου επίσης κινείται σε χαμηλά επίπεδα είτε γιατί εργασιακά κανείς δεν αναγνωρίζει αυτό που κάνεις είτε γιατί στη δουλειά υπάρχει ένταση είτε γιατί προσωπικά κάτι στραβώνει. Σαν κάτι να συμβαίνει πίσω από την πλάτη σου, που όμως σε επηρεάζει και σε υποσκάπτει – μπορεί. Αντίδοτο η πρακτικότητα. Η επικοινωνία. Μίλα.    

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Τι συμβαίνει επαγγελματικά; Φαίνεται ότι υπάρχει ένα σούρτα φέρτα με πολλές συζητήσεις, πολλές συναντήσεις, πολλά πρόσωπα. Υποχρεώσεις, ευθύνες, είπα-ξείπα, επαφές, σχέδια, φαεινές ιδέες. Βγαίνει κάποια άκρη ή η κινητικότητα είναι για να δημιουργεί μόνο σκόνη και από ουσία τίποτα; Αν δεν είναι επαγγελματική αυτή η κίνηση μπορεί να είναι κοινωνική – προσκλήσεις, παρέες, έξοδοι, μάζεμα σε σπίτια, βόλτες. Τι; Επίσης με Αφροδίτη και Άρη στον Κριό όλα περιστρέφονται γύρω από φίλους, φιλίες, από ανθρώπους που μοιράζεσαι κοινούς στόχους, όνειρα, ελπίδες. Αγαπάς τους ανθρώπους ή τουλάχιστον σου αρέσουν πάρα πολύ όταν επικοινωνείς μαζί τους, όταν κάνεις παρέα μαζί τους, όταν ανταλλάσσεται ιδέες και πληροφορίες, όταν σου ανοίγουν καινούργιες διεξόδους και μερικές φορές τους ερωτεύεσαι ή τους αφήνεις να σε ερωτευθούν. Σου αρέσει να μοιράζεσαι το όραμά σου για το αύριο, ακόμα κι αν μερικές φορές φαίνεται στους άλλους αδιάφορο, πολύ προσωπικό ή υπερβολικό. Δεν έχει καμιά σημασία πώς το βρίσκουν οι άλλοι το όνειρό σου, σημασία έχει να το κρατάς ζωντανό.  

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Aνυπομονησία σε όλα τα επίπεδα. Μακάρι να μπορούσαν να αλλάξουν όλα παραμένοντας ίδια. Θα ’θελες να είσαι με κάποιον/α που σου δημιουργεί ασφάλεια, μ’ αγαπάς και σε αγαπάω, με μια δουλειά που σε ενθουσιάζει, και ταυτόχρονα να αφηνόσουν να παρασυρθείς από τις σειρήνες του κόσμου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις. Να ’χες και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Δεν γίνεται. Κι αυτό είναι που σε κάνει να στριφογυρίζεις τις νύχτες στον ύπνο σου και κάποιες στιγμές της μέρας να αναστενάζεις επειδή αισθάνεσαι παγιδευμένος/η σε μια ζωή στάσιμη ή από ξαφνικές αλλαγές και ανατροπές που δεν ήθελες. Λοιπόν; Να ριχτείς στα επαγγελματικά σου ή σε μια αγκαλιά; Όσο κι αν συναισθηματικά προτιμάς μια αγκαλιά, χωρίς δεύτερη κουβέντα η πλάστιγγα γέρνει προς την καριέρα. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι ο συνδυασμός πίστης σ’ αυτό που κάνεις και προσπάθειας μπορεί να σε προχωρήσει περισσότερο από την αγωνία αν θα τα καταφέρεις. Θα τα καταφέρεις. Το ζήτημα είναι σε ποια δουλειά και σε ποιον/α ποντάρεις.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

To ένα πόδι συνεχίζει να πατάει στην καθημερινότητα της δουλειάς, της ανάγκης για φροντίδα του σώματος και της υγείας, της ρουτίνας των σχέσεων, με λίγα λόγια στο πρακτικό κομμάτι της ζωής και στην ανάγκη να παγιωθείς εργασιακά, και το άλλο βρίσκεται σε ταξίδια, σε έρωτες που δεν έρχονται, σε ένα καλύτερο μέλλον, στο αύριο, στις νέες λεωφόρους που υπόσχονται νέες διαδρομές. Το ευχάριστο είναι ότι αυτό το διάστημα είναι ανοιχτό στην έκπληξη, στο απρόσμενο, στο ξαφνικό. Πέφτεις πάνω σε αυτόν/ή που ψάχνεις –αρχικά τουλάχιστον– ή σου έρχεται ουρανοκατέβατη μια επαγγελματική πρόταση ή μια συνεργασία που σε βάζει σε καινούργια τροχιά, αποφασίζεις σε ένα φλασάκι ότι θέλεις να κάνεις και κάτι άλλο εργασιακά ή σου ’ρχεται να μετακομίσεις ως ορατή ένδειξη μιας καινούργιας αρχής. Με δύο λόγια: αθλήσου, τρώγε πολλές πράσινες σαλάτες, δούλεψε εντατικά σε αυτό που σε ενδιαφέρει ή βελτίωσέ το, ανοίξου σε καινούργιους ανθρώπους, πες ναι σε ενδιαφέρουσες προτάσεις και κάνε κάτι που θα σου δείξει ότι η ζωή  δεν είναι στατική.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ο κυβερνήτης σου Ερμής συνεχίζει να βρίσκεται στους Ιχθύς, οπότε τα θέματα διαπροσωπικών  σχέσεων συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο. Κι όταν λέμε διαπροσωπικές σχέσεις εννοούμε κάθε σημαντική σχέση από την οποία επηρεάζεσαι με οποιοδήποτε τρόπο – είτε συναισθηματική είτε προσωπική είτε επαγγελματική. Είναι, δηλαδή, εποχή στην οποία μπορούν να εξομαλυνθούν παρεξηγήσεις, να ανανεωθούν δεσμοί, να ξεκαθαριστούν αρμοδιότητες, να συζητηθούν επαγγελματικές εξελίξεις, να βρεθούν λύσεις σε θέματα σχέσεων, να αναζητηθούν σύμμαχοι, να μπουν στο τραπέζι δυσαρέσκειες, προβλήματα, χάσματα. Ο Ερμής είναι ένας ουδέτερος πλανήτης που ενδιαφέρεται για διεκπεραίωση, κινητικότητα, απόψεις, πληροφορίες, λύσεις – δεν τον νοιάζει το συναίσθημα, ούτε οι συγκρούσεις ή οι αντιπαραθέσεις. Τον νοιάζει η αποστασιοποιημένη επικοινωνία, οι διαπραγματεύσεις και ο διάλογος που καταλήγει κάπου. Δηλαδή: Μίλα, κάνε επαφές που σε ενδιαφέρουν, εξήγησε όπου χρειάζεται, ίσιωσε όπου υπάρχει πρόβλημα.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Τράβα με κι ας κλαίω. Ενώ λες ότι δεν είσαι έτοιμος ή έτοιμη να παραδοθείς σε μια καινούργια σχέση γιατί ακόμα συνέρχεσαι από μία που τέλειωσε, ή δεν τέλειωσε αλλά σούρνεται, εντούτοις πεταρίζει η καρδιά σου κάθε φορά που κάποιος ή κάποια κλειδώνει με τον πόθο σου και καταχωρείται στη φαντασία σου ως υποψήφιος παρτενέρ. Άρης και Αφροδίτη απέναντί σου στον Κριό σε δελεάζουν στέλνοντάς σου γοητευτικούς άντρες ή γυναίκες για να τεστάρουν την αυτοσυγκράτησή σου, αν είσαι σε σχέση, ενώ στην περίπτωση που είσαι μόνος/η χρειάζεται να συγκρατήσεις την κραυγή «σε παντρεύομαι» σε κάποιον/α που γνώρισες πριν από λίγα λεπτά και μάλιστα προτού τελειώσετε το πρώτο ποτό. Με λίγα λόγια, θέλεις έντονες σχέσεις έχοντας κατά νου ότι στη λέξη «έντονα» συμπεριλαμβάνονται συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις ή και ρήξη, αν η σχέση τρεμοσβήνει. Αν είσαι ελεύθερος/η, καλή τύχη!

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Τι λέει ο Ερμής στους Ιχθύς; Να πεις δυνατά ό,τι σκέπτεσαι (εντάξει, στο περίπου) και να κάνεις ξεκάθαρη τη θέση σου στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν. Να χρησιμοποιήσεις την ενέργεια αυτής της διέλευσης δημιουργικά – να γράψεις, να διαβάσεις, να σχεδιάσεις, να εκφραστείς. Τα παιδιά θέλουν την προσοχή σου, τα μικρά ταξίδια μπορούν να είναι ένας γρήγορος και απολαυστικός τρόπος για να έρθεις πιο κοντά σε κάποιον/α, η διασκέδαση μπορεί να γίνει ευκαιρία για να φλερτάρεις, η ιδέα που ψάχνεις μπορεί να σκάσει στη μέση του πουθενά, έχεις την ευκαιρία να αναζωπυρώσεις τις φιλίες σου και γενικά υπάρχουν ξέφωτα αυτό το διάστημα που μπορούν να σε κάνουν να ξεχαστείς από τη μελαγχολία του Κρόνου. Τώρα, στο άλλο μέτωπο, το εργασιακό, με Αφροδίτη και Άρη στον Κριό η γκάμα των επιλογών περιέχει από το να αναγνωριστείς ως ο εργαζόμενος του μήνα, να γκαζώσεις στη δουλειά με κάτι που γουστάρεις τρελά, να προτείνεις κάτι που θα αρέσει στους άλλους ή να ξεκολλήσεις με κάποιον τρόπο την εργασιακή σου πραγματικότητα, μέχρι να αρχίσεις να βλέπεις με άλλο μάτι κάποιο συνάδελφο – ερωτικό εννοείται. Να αποφασίσεις ξαφνικά ότι πρέπει να στραφείς αλλού ή να κοιτάξεις τις εργασιακές σου εναλλακτικές. Εργασία και χαρά; Μερικές φορές ναι.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ο Δίας στους Διδύμους δημιουργεί τις προοπτικές για εξαιρετικές σχέσεις. Και ο Ουρανός πυροδοτεί απρόοπτους έρωτες – ουρανοκατέβατους  έρωτες. Και τώρα πάλι Άρης και Αφροδίτη στον Κριό επαναφέρουν το ζήτημα της ερωτικής επιθυμίας. Δεν μπορεί, κάπου θα  παραπατήσεις, κάπου θα γοητευτείς, με κάποιον/α θα παρασυρθείς, θα αφεθείς. Η αγάπη κατακτάει τα πάντα. Πολιορκείσαι, κι αν είσαι μόνος/η θα μαγευτείς – sooner or later. Κι αν δεν είσαι χρειάζεσαι ανανέωση, μια δόση αστερόσκονης για να ξαναπάρει μπρος το παραμύθι των σχέσεων. Οι ίδιες διελεύσεις μπορούν να αναφέρονται και στη δημιουργία, στη δημιουργία κάτι μοναδικού που θα σε κάνει περήφανο ή στον ερχομό ενός παιδιού. Ακόμα κι έτσι, όμως, πίσω υπάρχει Έρωτας. Τι καλά που θα ήταν, αν βρίσκεσαι σε σχέση, να μπορούσες μια στο τόσο να απομακρυνόσουν φλερτάροντας και κυνηγώντας, και επιστρέφοντας να μην είχε αλλάξει τίποτα.   

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Άρης και Αφροδίτη στη βάση του ωροσκοπίου σου μπορούν να δημιουργήσουν εντάσεις και  εκρήξεις, αλλά το ουσιαστικό ζήτημα έγκειται στο ότι θέλεις κάτι να συμβεί – κάπου: στην ερωτική ζωή, στα επαγγελματικά, στη συντροφική ζωή, κάτι που να ταράξει τα νερά και να σε κάνει να αισθανθείς ζωντανός. Διαθέτεις ευελιξία, μπορείς να βρίσκεις άκρη όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, υποχωρείς όταν δεν υπάρχει διέξοδος, μπορείς να χτίζεις τη ζωή σου ανάλογα με το χώμα που βρίσκεσαι. Μπορείς να γυρίσεις μόνος/η σου ολόκληρο τον κόσμο σε ογδόντα μέρες και να μη νιώσεις ούτε στιγμή ότι χάθηκες, αλλά αυτή την εποχή, αυτή τη στιγμή, θα ’θελες να έχεις κάποιο δίπλα σου μακριά από υποχρεώσεις, καθήκοντα, dead lines. Κάποιον/α που θα σε φροντίζει, θα είναι τρυφερός, θερμός και που έτσι, για αλλαγή, δεν θα καταλήξεις να κάνεις τη μαμά ή τον μπαμπά του/της.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Είναι από αυτά τα ευχάριστα διαλείμματα (αν δεν έχεις τον Κρόνο να σε σφυροκοπάει αυτή τη στιγμή, οπότε ακόμα και σ’ αυτό το ηλιόλουστο διάλειμμα εσύ συνεχίζεις να κρατάς ομπρέλα), που αυξάνεται η κοινωνικότητα, που θέλεις να δεις φίλους και να περάσεις πολύ ευχάριστα, που η καθημερινότητα γίνεται πιο έντονη, που οι συζητήσεις είναι ζωηρές, που θέλεις να τρέξει η δουλειά σου πιο γρήγορα, που έχεις ιδέες και διάθεση να τις μοιραστείς ή να πουλήσεις τις υπηρεσίες σου εύκολα ή να διαφημίσεις πειστικά τον εαυτό σου. Είναι μια περίοδος που μπορείς να κάνεις μια εξαιρετική  πρώτη εντύπωση σε ανθρώπους που σε ενδιαφέρον επαγγελματικά και όχι μόνο. Τώρα, επειδή υπάρχει ανάγκη για ζωντάνια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μιλάς ως αντιπρόσωπος του Μωυσή με τις δέκα εντολές, ούτε θα επιμένεις ότι έχεις το αλάνθαστο κι ούτε θα πάρεις το αυτοκίνητο για να κάνεις κόντρες ή θα την πεις σε όσους στην έχουν σπάσει το προηγούμενο διάστημα. Για να πετύχεις οτιδήποτε χρειάζεται λογική και φλόγα, όχι παρόρμηση και μπαρούτι. Μπορείς να εντυπωσιάσεις τους άλλους με την ευφυΐα σου, αλλά αν θες να τους κατακτήσεις χρειάζεται κι η φλόγα.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον Ερμή εδώ στο ζώδιό σου υπάρχουν μέρες που χτυπάνε πολλές φορές τα τηλέφωνα, που ανεβαίνει η εργασιακή ένταση, που πρέπει να τρέξεις στην τράπεζα, να πληρώσεις τους λογαριασμούς, να πας σουπερμάρκετ, να συναντήσεις φίλους, να πας σινεμά, να κανονίσεις ραντεβού με τον οδοντίατρο, να δεις το αυτοκίνητο, να πάρεις σημαντικές αποφάσεις. Που η ζωή αποκτάει πιο έντονους ρυθμούς κι εσύ τρέχεις άλλοτε αγχωμένος κι άλλοτε ευχαριστημένος, που έχεις μια ζωή γεμάτη. Πέρα από αυτά, αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι στη διάρκεια αυτής της διέλευσης είναι ότι μπορείς να βρίσκεσαι στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή, με τον κατάλληλο άνθρωπο. Και: οποιοδήποτε στόχο, όνειρο κι επιδίωξη έχεις, βάλ’ τα σε εφαρμογή δημιουργώντας συνθήκες ώστε να γίνουν πραγματικότητα. Μπορεί να ταξιδέψεις για επαγγελματικούς ή λόγους αναψυχής, να συναντήσεις ανθρώπους επαγγελματικά ή προσωπικά, αλλά μην αφήσεις σε καμία περίπτωση να περάσει αυτό το διάστημα χωρίς να επιλέξεις πού θα δώσεις την ενέργειά σου και χωρίς να είσαι πρακτικός στις υποθέσεις που σε ενδιαφέρουν.  

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ