Cosmic Telegram

Δίας στον Σκορπιό

Μέσα από ένα μεγαλύτερο σκοτάδι, πρόβαλε ένα μεγαλύτερο φως

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375797-775619.jpg
«Η αφίσσα του Δία» του Τάκη Κατσουλίδη

Την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, ο Δίας περνάει στο ζώδιο του Σκορπιού όπου και θα παραμείνει για έναν περίπου χρόνο, ως τις 8 Νοεμβρίου 2018. Επιθυμώ να αφήσω στην άκρη τη θεώρηση του Δία ως «μέγα ευεργέτη» της κλασικής αστρολογίας. Στον 21ο αιώνα γνωρίζουμε ότι η ενέργεια είναι μία –ούτε θετική, ούτε αρνητική, ούτε καλή, ούτε κακή– και το αποτέλεσμά της είναι ανάλογο της χρήσης που της γίνεται.

Στην πραγματικότητα κανένας πλανήτης δεν προξενεί τίποτα, καλό ή κακό. Εκπέμπει απλώς έναν τύπο ενέργειας, τον οποίο η κάθε ζωή δέχεται και χρησιμοποιεί, ανάλογα με το ποια είναι, τι εξοπλισμό και τι στόχο έχει. Ο τύπος ενέργειας που διανέμει ο Δίας είναι μαγνητική, ελκτική ενέργεια της δεύτερης ακτίνας της Αγάπης-Σοφίας, της Θεοσοφίας. Αυτός ο τύπος ενέργειας είναι υπεύθυνος για το «νόμο της έλξης»: το καθετί έλκει το όμοιό του. Έτσι, λοιπόν, όταν ο Δίας σχηματίσει όψη με τον προσωπικό μας χάρτη, μπορούμε να περιμένουμε ότι θα αυξήσει κατακόρυφα το μαγνητισμό του. Θα παρατηρήσουμε μία πολύ μεγαλύτερη συρροή καταστάσεων, συμβάντων και ατόμων που ουσιαστικά ανταποκρίνονται στις εγγενείς μας ποιότητες. Δεν υπάρχει καμία ευεργεσία και καμία βλάβη, μόνο έλξη περισσότερου από αυτό που έχουμε και είμαστε ήδη ώστε να το δούμε, να το αναγνωρίσουμε για αυτό που είναι και, φυσικά, να το μετουσιώσουμε.

Όταν η μαγνητική ενέργεια του Δία εστιαστεί μέσα από το ζώδιο του Σκορπιού θα ενισχύσει την τάση για εμβάθυνση και διείσδυση, για την αναζήτηση απαντήσεων στα «γιατί» της ύπαρξης, για να ακολουθήσουμε τις διαδρομές που διαγράφουν τα καλώδια κάτω από το καπό των σχέσεών μας, προσωπικών, ερωτικών, σεξουαλικών επιχειρηματικών, επαγγελματικών. Θα μας φέρει ενώπιον μεγαλύτερης αλήθειας για τον εαυτό μας και τους άλλους, θα μας δείξει την ασχήμια και την ομορφιά, την καλοσύνη και την κακία, θα μας σπρώξει στα άκρα του φάσματος της συναισθηματικής μας ζωής και τελικά θα μας βοηθήσει να βρούμε τη γαλήνη και την ισορροπία στο μάτι του κυκλώνα, αφού πια έχουμε κοιτάξει στα βάθη και τα ύψη μας και, στεκόμαστε ακόμη.

Σε πρακτικό επίπεδο θα διευκολύνει τη ροή του χρήματος, της εξουσίας, του σεξ, της οικειότητας (ως την υπερβολή της εξάρτησης), την όσμωση, είτε διά μέσου κτητικότητας, είτε διά μέσου επιχειρηματικών εγχειρημάτων μεγάλης κλίμακας. Η αυξημένη ανάγκη για διείσδυση θα μεταφραστεί επίσης σε αυξημένο ενδιαφέρον για εγχειρήματα που αφορούν την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου (με αυτή την επίδραση να ενισχύεται περαιτέρω με τη μετάβαση του Κρόνου στον Αιγόκερο τις τελευταίες μέρες του έτους). Η τάση του ζωδίου δε να κατευθύνεται στις σκοτεινές γωνίες του κόσμου και του ανθρώπινου ψυχισμού, θα μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος των εξελίξεων και δράσεων «κεκλεισμένων των θυρών». Στη μεν ζωή μας, σε ιδιωτικά και φορτισμένα ενσταντανέ, στα δε κοινά, από το δημόσιο χορό της διπλωματίας και την ανάδυση ενωτικών πρωτοβουλιών, σε διαβουλεύσεις για λίγους, χειρισμούς και πιέσεις του μεγάλου κεφαλαίου για να διαφυλάξει τα συμφέροντά του. Είναι η δοκιμή επί του πραγματικού κάθε καλόβουλης (θεωρητικά τουλάχιστον) ιδέας και σχέσης, όταν αποκτήσει βαρύτητα ικανή να απειλεί την κατεστημένη ασφάλεια και κεφάλαιο.

Η διέλευση του Δία στον Σκορπιό σηματοδοτεί μία περίοδο πολύ πιο φορτισμένη συναισθηματικά και ταυτόχρονα πολύ πιο εστιασμένη σε υλικούς προβληματισμούς, από ό,τι η περίοδος που απέρχεται. Τρόπον τινά, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να κατέρθουν οι συνειδητοποιήσεις που έγιναν με το μυαλό στο επίπεδο του συναισθήματος και κατόπιν (με την είσοδο του Κρόνου στον Αιγόκερο) στο σώμα και το υλικό πεδίο. Οπότε περιμένουμε να τελειώσουν σιγά-σιγά οι αναμονές της προηγούμενης διετίας με τις υπεράφθονες θεωρητικές συνειδητοποιήσεις της και να περάσουμε σε πράξεις και υλοποίηση των όσων μάθαμε. Αυτό θα αποτελέσει μια μεγάλη εκφόρτιση της έντασης που συσσωρεύτηκε γιατί θα καταδείξει σαφώς το τέλος ή τις λαμπρές προοπτικές και την αναβιβασμένη συνέχεια σχέσεων, ιδεών, καταστάσεων.

Είτε διά της οδύνης του πάθους, είτε διά της λυτρωτικής κι ανανεωτικής δύναμης της μεγαλύτερης αλήθειας, πιθανότερα μέσω ενός συνδυασμού των δύο, ο Δίας στον Σκορπιό θα μας παραδώσει σοφότερους, με μεγαλύτερη συνειδητότητα, έλεγχο κι εξουσία πάνω στα πράγματα που ο καθένας μας επιθυμεί να μάθει, να διαχειριστεί και, γιατί όχι, να εξουσιάσει. Αν θα είναι χρήμα, άνθρωποι, πάθη ή ο εαυτός μας, είναι αποκλειστικά προσωπική μας επιλογή.

Για έναν περίπου χρόνο, το κάθε ζώδιο θα αισθάνεται το μαγνητικό άγγιγμα του Δία κυρίως σε συγκεκριμένα θέματα

Κριός

Έχεις τη βοήθεια που χρειάζεται για να ξεπεράσεις την ξεροκεφαλιά σου και να αναβαθμίσεις επιτέλους τις απόψεις σου για το τι σημαίνει μοιράζομαι το κρεβάτι, τον τραπεζικό μου λογαριασμό, τα συναισθήματά μου – ευχάριστα και δυσάρεστα. Μετά αφθόνων παθών, εννοείται.

Ταύρος

Βλέπεις το περιβάλλον των σχέσεών σου, προσωπικών κι επαγγελματικών, να γίνεται πιο υποστηρικτικό και μακράν πιο ευχάριστο, εφόσον βέβαια κι εσύ αποφασίσεις πλήρη αφοσίωση και ειλικρίνεια χωρίς τις συνηθισμένες πισινές, γιατί τότε το αποτέλεσμα θα είναι τανγκό με την παράνοια του απέναντι.

Δίδυμοι

Η διάσπαση προσοχής γίνεται το μεγαλύτερο ατού σου, αφού η καθημερινότητά σου γεμίζει μέχρι σκασμού με ένα σωρό πράγματα που πρέπει να διεκπεραιώσεις και μάλιστα ποιοτικά. Μαθαίνεις τι σημαίνει ποιοτική συμπεριφορά στο σώμα μου για να μπορέσεις να ανταπεξέρθεις ή ταλαιπωρείσαι.

Καρκίνος

Επιστρέφει η χαρά της ζωής, έστω κι αν για σένα έχει και το μελόδραμα, τον υπερσυναισθηματισμούλη της και λίγη παρανοιούλα, εσύ περνάς υπέροχα: ερωτεύεσαι, έναν άνθρωπο ή ένα πρότζεκτ, γίνεσαι δημιουργικότερος, πιο χαρούμενος κι αισιόδοξος κι αισθάνεσαι ότι έχεις το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Λέων

Αποσύρεσαι στα ενδότερα του εαυτού και της οικογενειακής σου ζωής για να αφομοιώσεις τις καινούριες πληροφορίες και να γαλουχήσεις τις καινούριες επαφές, γνωριμίες και διασυνδέσεις που έκανες, ανανεώνοντας τα θεμέλια σου, την αίσθηση ταυτότητας και ανήκειν και την πίστη σου.

Παρθένος

Ετοιμάζεσαι να ξανανεβάσεις ρυθμούς και να επιδοθείς σε καμπάνια γνωριμιών, επαφών, μαθημάτων, μετακινήσεων ώστε να αποκαταστήσεις θέματα που υπάρχουν με την οικογένεια και το σπίτι/α σου. Είσαι έτοιμος να διαπραγματευτείς το υπαρξιακό υπ’ αριθμόν 2: «από πού έρχομαι;»

Ζυγός

Ξαναθυμάσαι τα συναισθήματα και το σώμα σου και τα βλέπεις να γίνονται προτεραιότητα. Καθησυχάζεις τα πρώτα με χρήματα και το δεύτερο με φαγητό. Ωστόσο, μία πιο ολοκληρωμένη επιλογή περιέχει και α) μεγαλύτερη αλήθεια για το πρώτο β) περισσότερο άγγιγμα και τρυφερότητα για το δεύτερο.

Σκορπιός

Ναι, είναι η χρονιά σου τρόπον τινά. Να θυμάσαι ωστόσο ότι ο Δίας μεγεθύνει μόνο ό,τι είσαι κι έχεις, δεν φέρνει κάτι που δεν υπάρχει. Συνεπώς ναι περισσότερη ψυχική δύναμη, διαίσθηση, ενσυναίσθηση, πάθος, σφοδρότητα, αποφασιστικότητα, διεισδυτικότητα, πειθώ, οικονομικό ένστικτο, αλλά και ζήλεια, ανάγκη για έλεγχο και ροπή για συναισθηματική απομόνωση χάριν προστασίας και υπερσεξουαλικότητα για κάλυψη ανασφαλειών. Θα νιώθεις καλύτερα μέσα στον εαυτό σου, πολύ καλύτερα, επίλεξε λοιπόν να μην επιβεβαιώσεις το κλισέ που σιχαίνομαι «οι Σκορπιοί είναι αυτοκαταστροφικοί» και αναλωθείς κυρίως στη δεύτερη κατηγορία. Άλλωστε ο Δίας σε εισάγει ξεκάθαρα σε φάση δόμησης και δημιουργίας.

Τοξότης

Θα καταλάβεις τι σου έχει συμβεί την τελευταία τετραετία και για ποιο λόγο και κυρίως θα δεις πόσο έχεις αλλάξει και ότι πολλά πράγματα και σχέσεις που επέλεξες κάποτε πρέπει να μείνουν πίσω. Αναμένεται να πέσουν τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους κι επιτέλους να δεις την ευρύτερη εικόνα.

Αιγόκερος

Το τοπίο των εξωπαγγελματικών σου ασχολιών αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα και κερδίζει σε έδαφος, αφού αναδεικνύεται σε θεμέλιο λίθο του μέλλοντός σου. Στενότερες και ποιοτικότερες φιλίες, ποιοτικότερος χρόνος με τον εαυτό σου, τα χόμπι σου και ένα πιο ξεκάθαρο μελλοντικό μονοπάτι.

Υδροχόος

Βελτιωμένη ροή στα επαγγελματικά και την καριέρα σου και στιβαρότερη κοινωνική εικόνα που προέρχονται από τη δύσκολη για σένα συνειδητοποίηση ότι οι θεωρίες και τα σχέδιά σου οφείλουν να έχουν έρεισμα στο πρακτικό και υλικό, και οι σημαντικές σχέσεις σου, στο συναισθηματικό, για να προχωρήσουν.

Ιχθύες

Ανανέωση της σχέσης σου με τα πιστεύω σου μέσω μεγαλύτερης αυτογνωσίας, επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, ταξιδιών και σημαντικών ανθρώπων, η οποία οδηγεί σε καινούρια επαγγελματική και κοινωνική ατζέντα, νέα ανοίγματα, ανάταση και τελικά μια φρέσκια, αληθέστερη νοοτροπία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ