Cosmic Telegram

Stardust 423

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Η προσφορά στους άλλους και η επαφή με τον εαυτό σου είναι ο ήλιος που μπορεί να σε ζεστάνει.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 423
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34839-78476.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Υπάρχει η πλευρά της δύσκολης διέλευσης του Άρη στους Ιχθείς που δημιουργεί την αίσθηση ότι η ζωή είναι ανεξέλεγκτη, γεμάτη δυσάρεστες εκπλήξεις, με εργασιακά και συναισθηματικά κενά αέρος, με αυτομαστίγωμα για περασμένα λάθη, με ενοχές για ό,τι θεωρείς ότι δεν ήταν σωστό ή για ό,τι δεν έκανες ενώ έπρεπε να κάνεις. Υπάρχει και η άλλη πλευρά, όμως, που είναι δημιουργική. Αν είσαι κάποιος που η δουλειά του χρειάζεται απομόνωση και ησυχία, μακριά από τον κόσμο, ή απλά χρειάζεσαι συγκέντρωση για να ξεκινήσεις ή για να ολοκληρώσεις κάτι, τότε αυτή η εποχή είναι η κατάλληλη για να είσαι δημιουργικός και παραγωγικός. Είναι μια εποχή που μπορείς να μιλήσεις από καρδιάς. Η βοήθεια που σου ζητάνε, ή η στήριξη που προσφέρεις ανιδιοτελώς, ισοδυναμεί με χίλιες ώρες ψυχανάλυσης – σε εξανθρωπίζει και σου δίνει δύναμη. Θυμήσου και ανάλυσε τα όνειρά σου – αυτό το διάστημα αποτελούν τα μεγάφωνα της ψυχής σου. Η προσφορά στους άλλους και η επαφή με τον εαυτό σου είναι ο ήλιος που μπορεί να σε ζεστάνει. Όχι εγώ, αλλά Εσύ πρώτος.      

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Στόχοι; Όνειρα; Προοπτικές; Φίλοι, σύμμαχοι, μαζί; Είναι ερωτήσεις που επείγουν για απαντήσεις ή τουλάχιστον για να δοθεί μια κατεύθυνση. Πώς φαντάζεσαι το μέλλον σου; Με ποιους; Με τι σκοπό; Μόνος ή με άλλους; Με λίγα λόγια, πού πας; – είτε επαγγελματικά είτε συναισθηματικά. Σου δίνεται η ευκαιρία να φτιάξεις το χάρτη της ζωή σου με τους επόμενους σταθμούς. Έχεις φόρα και διαθέτεις τη δύναμη να τραβήξεις το δρόμο σου. Λακκούβες: 1. Στο δρόμο που έχεις επιλέξει χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή συμμάχους και φίλους. Οι δικές σου επιδιώξεις δεν είναι πάνω από των άλλων. Το εγώ σου θέλει να βάλει στο δικό του βαγόνι και τους άλλους, θέλουν δεν θέλουν. 2. Ο επαγγελματικός ανταγωνισμός, όταν γίνεται μάχη επιβίωσης, δημιουργεί θύματα. 3. Το πρώτο μεταξύ ίσων είναι παραδεκτό, το κάνω ό,τι θέλω αλλιώς είσαι αντίπαλός μου είναι απαράδεκτο. Αν συνεργαστείς εργασιακά υπάρχει μέλλον. Αν υπάρχει σεβασμός και αγάπη στη σχέση που σε ενδιαφέρει, τότε τα πράγματα θα πάνε καλά. Σου δίνεται η ευκαιρία να δεις τη ζωή σου και αυτούς που την απαρτίζουν περισσότερο καθαρά και χωρίς αγωνία και άγχος ότι θα πρέπει να δέσω τον άλλο για να μη μου φύγει. Ε;    

     

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Είναι ένας μήνας που σε κάθε στάση του υπάρχει διαφορετική ατμόσφαιρα – άλλοτε ηλιόλουστη, άλλοτε συννεφιασμένη και κάποιες φορές θύελλα με χαλάζι. Αναταραχή και εξέλιξη. Παντού. Δύο, τρία πράγματα που πρέπει να θυμάσαι: 1. Το μυαλό δεν είναι αξιόπιστο σε κατάσταση έντονου στρες. 2. Η αυτοκριτική πέραν ενός ορίου δείχνει κακή σχέση με τον εαυτό. 3. Άσε τις γκρίνιες τύπου πότε θα δούμε άσπρη μέρα κ.λπ. γιατί την έχετε δει ήδη, τη βλέπετε ή θα τη δείτε. Κι όταν λες άσπρη μέρα, τι σημαίνει για σένα επακριβώς; Σου δίνεται μια ευκαιρία, την αρπάζεις από τα μαλλιά και την αξιοποιείς. Αυτό είναι όλο. Αυτή την περίοδο τα πράγματα είναι ανοιχτά και τρέχουν στους βασικούς τομείς της ζωής σου – επαγγελματικούς, προσωπικούς/αισθηματικούς, οικογενειακούς. Στο δρόμο δεν πειράζει να σπάσεις και κανένα αυγό, αρκεί να μη σκοτώσεις την κότα.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σε αυτό το διάλειμμα ξαστεριάς με τον Άρη και τον Ερμή στους Ιχθείς μπορείς να κοιτάξεις την επαγγελματική σου ζωή από απόσταση – χωρίς συναισθηματισμό και χωρίς παιχνίδια του μυαλού πώς είναι το παρόν και το μέλλον της δουλειάς σου; Ποιες είναι οι επιλογές σου σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά; Ναι, το παλιά παροιμία «κανείς προφήτης στην πατρίδα του» επανέρχεται στις μέρες μας πιο δυνατό από ποτέ. Το ενδεχόμενο μετανάστευσης –ακόμα και εσωτερικής– θα μπει δυναμικά στο τραπέζι των επιλογών σου, όταν ο Δίας θα περάσει στον Καρκίνο από τα τέλη Ιουνίου για ένα χρόνο. Πάντως είναι ένα διάστημα επικοινωνιακό στο οποίο μπορείς να ανανεώσεις τις επαγγελματικές σου επαφές, να ερευνήσεις θέματα σπουδών και συνεργασιών, αλλά και τις φιλικές, προσωπικές σου σχέσεις. Υ.Γ. Η Αφροδίτη σε απαλλάσσει από φόβους και σου φέρνει δίπλα σου, πιο δίπλα σου αν υπάρχουν ήδη, ανθρώπους, έναν άνθρωπο που μπορεί να σε οδηγήσει σε μια καινούργια εποχή ή να σου συμπαρασταθεί ακόμα και υλικά σε αυτήν.  

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με τον Άρη να διασχίζει τους Ιχθείς ή τον 8ο ηλιακό σου οίκο μπορεί, ή δεν μπορεί, να πάρεις τη κληρονομιά που περίμενες ή μια γονική παροχή. Μπορεί να σε ζαλίζουν από την τράπεζα για το δάνειο, μπορεί να είσαι σε δημιουργικό οίστρο, να βρεις συνεταίρους για να ξεκινήσεις την επιχείρηση που θέλεις, να αισθανθείς εγκλωβισμένος μέσα στη σχέση, να μείνεις έγκυος, να συνειδητοποιήσεις ότι σε χωρίζει μια θάλασσα με αυτόν/ή που είσαι μαζί, να ενδιαφερθείς για το πέραν του θανάτου ή να ψάξεις απαντήσεις στις μεταφυσικές σου αγωνίες. Από τη μία δηλαδή οικονομικά θέματα που χρειάζονται διευθέτηση, από την άλλη πιθανά προβλήματα σχέσεων και στη μέση μια ανάγκη για βαθιές αλλαγές που όμως διστάζεις, όπως αυτός που πατάει το πόδι του σε έδαφος που δεν ξέρει αν είναι σταθερό. Ευτυχώς, η Αφροδίτη στον Υδροχόο σού λέει ότι οι άλλοι είναι καλά διατεθειμένοι απέναντί σου, ότι ο σύντροφος ή αυτός που σε ενδιαφέρει και μαζί όλος ο κόσμος σε κάνουν να αισιοδοξείς. Όλα παίζονται. Ακόμα. Υ.Γ. Η νέα Σελήνη στις 10/2 δείχνει ότι η Αγάπη κι όχι το χρήμα μάς κάνουν ευτυχισμένους. Αλλά αυτό είναι ήδη κάτι που ξέρεις. Όχι;

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Με Άρη και Ερμή στον τομέα του Άλλου –που περιέχει από το σύντροφο, μέχρι το συνεργάτη, το διευθυντή, το συνεταίρο, οποιοδήποτε σημαντικό πρόσωπο επηρεάζει τη ζωή σου και γενικότερα το μεγάλο κόσμο στον οποίο μπορεί να απευθύνεσαι μέσα από τη δουλειά σου– αντιλαμβάνεσαι ότι διανύεις μια σημαντική εποχή εξελίξεων. Σχέσεις και επαγγελματική ζωή βρίσκονται σε σταυροδρόμι. Αν υπάρχει δυσαρέσκεια, παράπονα, διαφορές, έρχονται στη επιφάνεια ακόμα κι αν προσπαθείς να μείνουν κάτω από το χαλί. Δεν μπορείς να αποφύγεις τα προβλήματα όταν τίθενται. Κάθε φορά λέμε ότι η συζήτηση είναι σημαντική σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν εννοείς ότι αφήνεις τον άλλο να εκτίθεται, ενώ εσύ ένα λες δέκα κρύβεις, τότε καταλαβαίνεις ότι η συζήτηση πέφτει σε ξέρες. Αν αυτά που λες έχουν την αλήθεια σου, τότε υπάρχει ελπίδα να γεφυρωθούν οι διαφορές όπου υπάρχουν. Θυμήσου: Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγος μη λες.   

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Συνεχίζει να είναι μια εποχή αγχώδης – δουλειά, τρέξιμο, λογαριασμοί, τράπεζες, κρυολόγημα κι άλλη δουλειά ή μάλλον κι άλλη χαμαλοδουλειά χωρίς καμία ευχαρίστηση. Η πρακτικότητα της μέρας δεν είναι ό,τι καλύτερο και το σώμα σαν βαρόμετρο της ψυχολογικής σου κατάστασης θέλει ιδιαίτερη φροντίδα – μην το αμελείς, δεν είναι μηχανάκι που μπορείς να του αντικαταστήσεις τα εξαρτήματα. Κι ενώ βρίσκεσαι στο μέσον μιας εκνευριστικής περιόδου, η Αφροδίτη στον Υδροχόο σού κουνάει την ουρά της θέλοντας να σε αποσπάσει από τις πιέσεις. Δεν ξέρω αν η διάθεσή σου είναι για έρωτες, για ρομαντικές περιπέτειες, για φλερτ ή για κατακτήσεις, ή έστω για αγκαλιές με κάποιον/α που υπάρχει ήδη στη ζωή σου, αλλά όσο κι αν η ζωή αυτή τη στιγμή δεν συνηγορεί για το έξω καρδιά είναι ευχάριστο να ξέρεις ότι η φλόγα του έρωτα είναι αναμμένη ή ότι σε ενδιαφέρει ακόμα η αγάπη την ώρα που ιδρώνεις στη δουλειά.   

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με τον Ερμή και τον Άρη στους Ιχθείς η δημιουργικότητα, ο έρωτας και τα παιδιά, ή τα σχέδια για το μέλλον, οι φίλοι και οι επιδιώξεις σου γίνονται τα θέματα που ζητάνε την προσοχή σου. Είναι από τις εποχές που μπορείς πιο άνετα να πεις σε όσους σε ενδιαφέρουν τι έχεις στο μυαλό σου, να τους εξηγήσεις, να τους προτείνεις, να ξεκαθαρίσεις. Έχε κατά νου επίσης ότι επειδή κυρίως σε ενδιαφέρει να ακουστείς παρά να ακούσεις μπορεί να παραβλέψεις τις ανάγκες, τις επιθυμίες ή τις απόψεις των άλλων με αποτέλεσμα μια τρύπα στο νερό. Στις ερωτικές σχέσεις η διέλευση του Άρη κάνει τις επιθυμίες πιο έντονες – ξέρεις τι θέλεις, ποιον/α θέλεις και προσπαθείς να τον/την αποκτήσεις, κατακτήσεις, κρατήσεις, διεκδικήσεις. Ναι, το σεξ είναι πιο σημαντικό από ένα γεύμα με κεριά ή από το τσούγκρισμα δύο ποτηριών στον αέρα υπό τους ήχους Μπάρι Γουάιτ. Υ.Γ. Α, κι αν έχεις παιδιά κράτησέ τα απασχολημένα γιατί η ένταση της ενέργειας δημιουργεί υπερφόρτωση και συγκρούσεις.

Τοξότης  (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

«Είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρώσεις οτιδήποτε, αν ακόμα διαθέτεις την παιδική αξίωση ότι θα ζήσεις για πάντα και ότι ο πατέρας σου θα σε προστατεύει αιωνίως». Μάλιστα. Οι διελεύσεις στους Ιχθείς, ή στον 4ο ηλιακό σου οίκο που περιέχει την ψυχολογική σου ιδιοσυστασία, τους γονείς, τις ρίζες σου, την οικογένεια και το σπίτι σου, ανακινεί το υποσυνείδητο ενεργοποιώντας συμπεριφορές που διαμορφώθηκαν στο παρελθόν – στην παιδική ηλικία συγκεκριμένα. Χρειάζεται να είσαι συνειδητός στις αντιδράσεις σου. Η οικογένεια, η μαμά, ο μπαμπάς, ο σύντροφος, ο πάνω από σένα, κάποιος με εξουσία γίνονται εύκολα το αγκίστρι για να προβάλεις πάνω τους άλυτα προβλήματά σου. Οικογενειακά θέματα, ή ζητήματα επαγγελματικής ζωής, σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν μικρό ανυπεράσπιστο παιδάκι που θυμώνει, τσακώνεται, κλαίει, φοβάται. Κάνε ένα βήμα πίσω και δείξε ψυχραιμία κάθε φορά που κάποιος σου θυμίζει μια κακή μητέρα ή ένα σκληρό πατέρα.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ο 3ος ηλιακός σου οίκος στον οποίο βρίσκονται Άρης και Ερμής είναι ενεργοποιημένος και περιέχει επικοινωνία, σπουδές, το αυτοκίνητο, τα αδέλφια, μίντια, δημόσιες σχέσεις, ανταλλαγή απόψεων, συγγενείς, μετακινήσεις, γείτονες, σχέδια. Τις περισσότερες φορές οι αστρολόγοι, στις προβλέψεις που κάνουν, τον παρακάμπτουν γιατί δεν βρίσκουνε κάτι που να δικαιολογεί λεπτομερή εξέταση». Οι προτάσεις τους είναι... εξέλιξε τις επικοινωνιακές σου ικανότητες, μάθε μια γλώσσα, πάρε δίπλωμα αυτοκινήτου, μάθε να χειρίζεσαι κομπιούτερ, μετακόμισε αν το θέλεις, πήγαινε ένα κοντινό ταξίδι. Ή κάποιος μπορεί να πει ότι είναι μια περίοδος με μεγαλύτερη κινητικότητα από ό,τι συνήθως, οπότε βρες τρόπους χαλάρωσης μετά από μία κουραστική μέρα. Αυτά. Υ.Γ. Όταν γινόμαστε η γνώμη μας και οι απόψεις μας χωρίς να μπορούμε να πάρουμε μια απόσταση από αυτές τη στιγμή που τις μοιραζόμαστε, τότε υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να πιεις για να επικοινωνήσεις –αν και μερικες φορές δεν θα ήταν άσχημη ιδέα–, αλλά να θυμάσαι ότι η απολυτότητα δεν είναι –δεν χρειάζεται να είναι– χαρακτηριστικό σου.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ναι, το οικονομικό είναι θέμα – για ποιον δεν είναι; Ναι, από τη μια τσέπη μπαίνουν τα χρήματα και από την άλλη αμέσως βγαίνουν, με αποτέλεσμα δύο άδειες τσέπες και την αγωνία αν αύριο θα υπάρχει ένα ευρώ σε κάποια από τις δύο. Ο Δίας στους Διδύμους σε κάνει να σκέφτεσαι να φύγεις έξω, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, και πιο πρακτικά σου δίνει εναλλακτικές – ναι, έχεις εναλλακτικές (σε επαγγελματικό επίπεδο) που χρειάζεται να βάλεις στο τραπέζι και να υλοποιήσεις. Όσο κι αν φαίνεται αδιανόητο στους άλλους, εσύ ο Υδροχόος είσαι αλλεργικός στις αλλαγές, που όμως θα γίνουν, οπότε αν τις δρομολογήσεις δεν θα βρεθείς προ εκπλήξεων. Η Αφροδίτη συνεχίζει ωστόσο να βρίσκεται στο ζώδιό σου. Η διέλευσή της δεν δημιουργεί φαντασμαγορία ή γεγονότα που αλλάζουν τη ζωή, όμως δίνουν έναν κόκκο τύχης και τη δυνατότητα να δώσεις βελούδινες λύσεις σε επαγγελματικά και αισθηματικά θέματα. Όσο για τη νέα Σελήνη αυτού του μήνα, που έγινε στις 10/2, λέει να λύσεις όσο το δυνατόν περισσότερες συναισθηματικές και επαγγελματικές εκκρεμότητες ώστε να προχωρήσεις. Σαν να πετάς ό,τι δεν χρειάζεσαι στο αερόστατο, ώστε να ανέβει ακόμα ψηλότερα.  

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Άλλοτε αισθάνεσαι παγιδευμένος κι άλλοτε σαν Αμερικανός πρόεδρος στην εποχή του ψυχρού πολέμου που είναι έτοιμος να πατήσει το κόκκινο κουμπί για το πυρηνικό ολοκαύτωμα. Tις καλές μέρες μπορείς να διεκδικήσεις τη ζωή σου, τον έρωτα, το αντικείμενο του πόθου σου, την εξέλιξη της δουλειάς σου, και τις άσχημες ο κόσμος είναι ένα εχθρικό μέρος που προσπαθεί να σου κόψει τη φόρα – δηλαδή ο σύντροφος σου τη λέει, ο από πάνω σε εκμεταλλεύεται, η καθημερινότητα σε δυσκολεύει, η οικογένεια είναι πρόβλημα. Αν καταφέρεις να μετριάσεις το θυμό σου, που προέρχεται από το γεγονός ότι πιέζεσαι από παντού, και διοχετεύσεις την έντονη ενέργειά σου σε ένα συγκεκριμένο στόχο ή πρόσωπο ή στη δουλειά, τότε θα είναι ένα διάστημα που χαλάλι ο εκνευρισμός και τα νεύρα. Αν όχι είναι διάστημα συγκρούσεων, αντιπαραθέσεων, με τοίχους γύρω που χτυπάς το κεφάλι σου. Υ.Γ. Ακολούθησε το ένστικτο και όχι την παρόρμησή σου.  

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ