Cosmic Telegram

Stardust 595

Τοξότη, αποφάσισε ότι αλλάζεις και πήγαινε να το χαρείς ανάλογα!

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 595
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333789-692269.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Αποτελέσματα ανάλογα της δουλειάς που θα κάνεις, με το μηδέν κι αυτό πιθανό.

Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο απλά όσο λέει και το άσμα «άμα θες να φύγεις, φύγε, άμα θες να κάτσεις, κάτσε». Το θέμα είναι ότι επί του παρόντος δεν φαίνεται να μπορείς να φύγεις από τη δουλειά/τη σχέση/την κατάσταση που σε ταλαιπωρεί και μάλιστα για πολύ πραγματικούς λόγους. Προφανώς και μία διπλωματική προσέγγιση θα βοηθούσε τα πράγματα, όμως τώρα τη διπλωματία σου την εξαγοράζεις με βαριά προσωπική πίεση και είναι θέμα χρόνου μόνο μία άσχημη έκρηξη αν δεν αλλάξεις ρότα. Δοκίμασε να κάνεις όλη τη δουλειά που απαιτείται από σένα και άφησε τις παρακάμψεις για άλλες πιο πρόσφορες εποχές. Στο κάτω-κάτω της γραφής θέλεις να ηγείσαι κι αυτό μόνο διά του παραδείγματος γίνεται. Κάθισε λοιπόν όπου βρίσκεσαι, φέρσου κατά τα πρότυπά σου, μη γκρινιάζεις που αυτά είναι απαιτητικά – εσύ τα επέλεξες, και περίμενε να δεις τα αποτελέσματα. Ναι, λες ότι δεν έχεις υπομονή, αλλά κοίταξε καλύτερα και θα δεις πόση έχεις κάνει ήδη.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Μόνο αν εκμεταλλεύτηκες καταστάσεις σού έρχεται τώρα ο λογαριασμός.

Η προσέγγιση «τα δικά σου, δικά μου και τα δικά μου, δικά μου» καλή για σένα, όσο λειτουργεί. Είναι όμως θέμα χρόνου να δημιουργήσει προβλήματα, ειδικά αν την έχεις καταχραστεί μέσα στο συγγενικό πλαίσιο, γιατί μαζί με τις ευκολίες, όπως καταλαβαίνεις, επωμίστηκες αυτομάτως και ένα σωρό υποχρεώσεις που τώρα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Αν βρίσκεις τον εαυτό σου σε μια κατάσταση που δεν ζήτησες, είναι καιρός να πατήσεις λίγο πόδι. Προσπάθησε να βάλεις κάποια όρια ευθέως κι άσε τις αγαπημένες σου πλαγιομετωπικές προσεγγίσεις γιατί επιτρέπουν στον άλλον να κάνει ότι δεν σε καταλαβαίνει. Είπαμε, έχεις αντοχές, αλλά δεν χρειάζεται να κρεβατωθείς για να καταλάβεις ότι κάτι πηγαίνει στραβά. Βλέπεις ήδη πολύ καθαρά ότι η ψυχολογία σου δυσκολεύεται μαζί με την καθημερινότητά σου και βοήθεια έχεις μόνο στα ασήμαντα και στα μικρά. Δεν λέω οικονομικά αποζημιώνεσαι, αλλά ζύγισε καλά μήπως αγοράζεις τελικά πολύ ακριβά τα όποια χρηματικά οφέλη.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Μικρή ενηλικίωση στα προσωπικά σου και δεν τρελαίνεσαι απ’ τη χαρά σου.

Με την Πανσέληνο να γίνεται στο ζωδιακό σου άξονα, την Τετάρτη, περίμενε τα φώτα να στραφούν στα ερωτικά σου, ειδικά αν είσαι γεννημένος στις αρχές του γ΄ δεκαημέρου. Μη γελιέσαι και περιμένεις μία από τα ίδια, τα γνώριμα και τα εύκολα ή αδύνατα στα οποία συνήθως αναλώνεσαι. Αυτό που χρειάζεσαι επειγόντως είναι μία σοβαρότητα που δεν έχεις και πρέπει να ψάξεις να τη βρεις σταματώντας να κάνεις αντίλογο για τον αντίλογο και κουβέντα χάριν της κουβέντας. Άσε για λίγο στην άκρη θεωρίες και σχέδια και κοίταξε τι γίνεται επί του πρακτέου. Αν είσαι ζευγαρωμένος, αντέχεις μια ουσιαστικότερη δέσμευση ή προτιμάς να συνεχίσεις να κάνεις κύκλους; Αν είσαι ελεύθερος, δεν μπορείς να περιμένεις και μεγάλες στιγμές και την ανασφάλειά σου άθικτη αποφεύγοντας να δώσεις οτιδήποτε ουσιαστικό. Σουξέ πάντως έχεις, κι αν μη τι άλλο, απόλαυσε αυτό. Άλλωστε συντόμως θα έχεις ευκαιρία για άφθονες διορθωτικές κινήσεις κι έναν καλό ετήσιο απολογισμό. 


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Τόσο πολλοί διαφορετικοί ρυθμοί στη ζωή σου που ζαλίζεσαι από την πολυφωνία.

Λίγο δύσκολα τα πράγματα αυτή την εβδομάδα γιατί η Πανσέληνος, που γίνεται στις 14, φέρνει στην επιφάνεια αρκετά πράγματα που δεν έχεις όρεξη να δεις. Πού θα επιλέξεις να πρωτοκοιτάξεις είναι το ζήτημα, αφού στην καθημερινότητά σου τρέχεις και δεν φτάνεις. Προτείνω ν’ ασχοληθείς αρχικά με το θέμα υγεία και άγχος για τα λεφτά και στη συνέχεια με το θέμα ερωτικά και άγχος για τη σχέση ή την ανυπαρξία της. Θα βοηθήσει πολύ να μην κατεβάσεις ρολά και κλειστείς, όπως θέλεις να κάνεις, ούτε να πιάνεσαι στα λόγια με το παραμικρό, ειδικά με τους γνωστούς της ρουτίνας της ζωής σου. Βάλε πέντε πραγματάκια στη σειρά και προσπάθησε να τα πεις με έναν κάπως ευγενικό τρόπο, έστω και με λίγο δράμα, μήπως και ξεφορτώσεις λίγο. Σε άλλα νέα, η ερωτική σου διάθεση κάνει κάποια ακροβατικά αλλά δώσε λίγο χρόνο και μην απογοητεύεσαι, αν δεν περνάς ακόμη όπως θέλεις, περιμένεις καλύτερα πράγματα. 


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Διάθεση ανεβασμένη και με όρεξη να την κάνεις και κάτι ουσιαστικό.

Αυτή την εβδομάδα αν θέλεις να δραματοποιήσεις θα πρέπει να πας μάλλον προς την  κωμωδία, αφού η Πανσέληνος στις 14 του μήνα σού φτιάχνει τη διάθεση και σου θυμίζει το χιούμορ σου, ακόμη κι αν στη δουλειά τα πράγματα είναι αρκετά πιεστικά και δεν ξέρεις ακριβώς τι θα σου ξημερώσει. Επένδυσε σε χρόνο ψυχαγωγίας με τα παιδιά και το σύντροφό σου, αν υπάρχουν, και θα έχεις και κοινό για τις παραστάσεις που θέλεις να δώσεις. Τοποθέτησε φλερτ, εξόδους και γνωριμίες πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων σου γιατί η εβδομάδα το σηκώνει και μην αισθάνεσαι ξενέρωτος αν για μία φορά στη ζωή σου σκέφτεσαι και δύο πιο πρακτικά πράγματα πάνω στο θέμα έρωτας, το αποτέλεσμα μπορεί να σε εκπλήξει ευχάριστα. Στη δουλειά απόφυγε να γίνεις υπερβολικά αυστηρός, πρώτον γιατί δεν σου πάει και δεύτερον γιατί μπορεί να γίνεις λίγο τρομακτικός αν το επιχειρήσεις και να επιβαρύνεις το κλίμα, ακόμη κι αν δεις αποτέλεσμα. 


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Συνήθως σ’ αρέσει να συγυρίζεις, όχι όμως τώρα, όχι τα του οίκου σου.

Ένα ξεβόλεμα το έχει η εβδομάδα, μπορεί και δύο, κυρίως γιατί πασχίζοντας να κρατήσεις τις ισορροπίες με υποχρεώσεις και δουλειά, έρχεσαι να ξεφορτώσεις στο σπίτι και το κλίμα βαραίνει αρκετά. Αν θέλεις να βγάλεις λόγους τύπου «όλα από το χέρι μου περνάνε» και «για σας τα κάνω όλα», μην περιμένεις να βρεις ανταπόκριση και βοήθεια.  Φρόντισε έκτακτα έξοδα που πιθανόν να δεις να προβάλλουν στον ορίζοντα, αφού ούτως ή άλλως οικονομική ροή υπάρχει. Φρόντισε επίσης εσύ τον εαυτό σου, την υγεία και τη χαλάρωσή σου και μην περιμένεις από τους άλλους. Θα κάνεις σε αυτούς και κυρίως σε σένα μία τεράστια χάρη. Τώρα, το άγχος της περιόδου δεν αποφεύγεται και ο μόνος τρόπος να το διαχειριστείς είναι να είσαι στη δράση και να κάνεις αυτά που πρέπει αντί να σκέφτεσαι αυτά που πρέπει να γίνουν. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, αλλά ξέρουμε και οι δύο ότι για σένα είναι τελικά θέμα απόφασης. 


 Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η εικόνα εμπλουτίζεται με καινούργιες αφίξεις σε πρόσωπα και πράγματα. 

Αν καταφέρεις να μην πάρεις προσωπικά ακυρώσεις και καθυστερήσεις στο πρόγραμμά σου και σε συναντήσεις που έχεις κανονίσει, η εβδομάδα υπόσχεται να είναι αρκούντως ευχάριστη. Επειδή το θέμα γονείς, σπίτι και οικογένεια δεν είναι το αγαπημένο σου αυτή την περίοδο, κάνε στον εαυτό σου τη χάρη και ασχολήσου με πιο δημιουργικά πράγματα, είτε μέσα από ανοίγματα και γνωριμίες στον επαγγελματικό σου χώρο, είτε παίζοντας με τα παιδιά σου, είτε με καινούριες ερωτικές γνωριμίες, καλής είναι η αλήθεια ποιότητας. Αυτές τις τελευταίες απόλαυσέ τις για αυτό που είναι και μην τις βαρύνεις πρόωρα και αναίτια με τις συνηθισμένες σου προσδοκίες. Μην μπεις επίσης στον πειρασμό να κάνεις το γονιό στα αδέρφια σου και μετά να γκρινιάξεις ότι πιέζεσαι, επιλογή σου. Κλείνω λέγοντας, κινήσου, γνώρισε κόσμο και μη κολλάς σε σχήματα τόσο πολύ, απόφυγε να κάνεις συνεχώς τα ίδια πράγματα, με τον ίδιο τρόπο, με τους ίδιους ανθρώπους και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα.  


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Σταμάτα να σκέφτεσαι και να υποφέρεις και μπες στην κρεβατοκάμαρα.

Αφθονούν οι συνειδητοποιήσεις της εβδομάδας και μάλιστα στην όχι και τόσο καταπληκτική κατεύθυνση του ότι πολλά που σου άρεσαν και ήξερες και γούσταρες, δεν τα αντέχεις πια. Επειδή η εβδομάδα την έχει την κινητικότητά της και τις κουβέντες που δεν μπορείς να αποφύγεις, βάλε στο πρόγραμμα όσο περισσότερο χρόνο μπορείς στο σπίτι σου και για να ξεκουραστείς αλλά και για να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και χρειάζεσαι. Πρόσεξε λίγο τις οικονομικές σου συνεργασίες και το θέμα μοιρασμένο πορτοφόλι, δεν είναι ότι τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα αλλά καλό θα ήταν να μη σχεδιάζεις με λεφτά που δεν είναι ήδη στα χέρια σου. Το καλύτερο για το τέλος, και αυτό είναι η λίμπιντό σου που από τη μία αλωνίζει μέσα στο μυαλό σου, από την άλλη στην πράξη καπελώνεται από χίλιες δυο σκέψεις και κουβέντες. Αποδέσμευσέ την κατανοώντας ότι αν η αλλαγή παίρνει μπάλα και την προσέγγισή σου στο θέμα κρεβάτι, δεν χάλασε κι ο κόσμος. 


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Αποφάσισε ότι αλλάζεις και πήγαινε να το χαρείς ανάλογα!

Η Πανσέληνος στις 14, στρογγυλοκαθισμένη στο ζωδιακό σου άξονα, σε κάνει να συνειδητοποιείς πόσο αλλάζεις και πόσο αλλάζει μαζί σου και η προσέγγισή σου στο θέμα έρωτας αλλά και φιλία. Τα καλά νέα είναι ότι το θέμα έρχεται στην επιφάνεια με διάφορα πιθανά κι απίθανα συμβάντα και συναντήσεις. Τα όχι και τόσο καλά νέα είναι ότι μυρίζεσαι απαιτητικές αλλαγές στο επόμενο βήμα και σε πιάνει μία έστω και πρόσκαιρη επιθυμία να γυρίσεις σε συμπεριφορές και ανθρώπους που βαθιά μέσα σου γνωρίζεις ότι δεν σου κάνουν πια. Κάτι το εορταστικό κλίμα, κάτι η πρέσα που έχεις υποστεί από την αρχή του χρόνου, χρειάζεσαι λίγη απόλαυση και να πας να την διεκδικήσεις. Ωστόσο έχε κατά νου ότι, ακόμη κι αν περάσεις πολύ καλά σε πρώτη ανάλυση, σε δεύτερη ανάλυση θα έρθεις αντιμέτωπος με φοβίες, ενώ συνήθειες που σε κρατάνε πίσω είναι για να τις αντιμετωπίσεις κι όχι για να σε αδρανοποιήσουν!


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Πρόσεξε πόσα μυστικά θα φορτώσεις στους ώμους σου που ήδη κουράστηκαν.

Για να βγει από τη μέση, να σου πω να προσέξεις κάπως παραπάνω το θέμα της υγείας σου αυτή την εβδομάδα, ειδικά αν είσαι γεννημένος στη μέση του β΄ δεκαημέρου. Από εκεί και πέρα σε θέλω πολύ προσεκτικό σε σχέση με ατοπήματα ερωτικής φύσεως που ετοιμάζεσαι να κάνεις και μάλιστα στα κρυφά και σκοτεινά. Περιττό να σου πω ότι αυτά είναι συνήθως κι επικίνδυνα για την εικόνα σου, την καριέρα σου και έχουν και το ανάλογο προσωπικό κόστος, οπότε πάρε βαθιές αναπνοές και σκέψου πολύ καλά πριν κάνεις το οτιδήποτε. Κοίταξε επίσης λίγο τι γίνεται στον φιλικό σου χώρο, νομίζω ότι ίσως χρειάζεται να δώσεις μία χείρα βοήθειας ακόμη κι αν αυτό θα σου είναι δύσκολο. Τέλος απόλαυσε όσο μπορείς τα μικρά πράγματα και τις αναγνωρίσεις που σου φέρνει η εβδομάδα στο επαγγελματικό κομμάτι και μην ταράζεσαι τόσο από έξοδα και άλλα ευτράπελα που θα δεις στον οικογενειακό σου χώρο. 


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Καλός ο απολογισμός, αλλά κοίταζε καλύτερα μπροστά, όπως σ’ αρέσει.

Αυτή την εβδομάδα γίνεται ένα ωραίο θετικό κρεσέντο στη ζωή σου, αν αποφασίσεις ότι θα το δεις και δεν κολλήσεις επίμονα σε αναλύσεις ό,τι λάθους έχει γίνει από τη γέννησή σου ως και σήμερα. Σταμάτησε να φοβάσαι ότι θα ζήσεις μια από τα ίδια και πειραματίσου με ανθρώπους και οπτικές γωνίες που δεν είναι οι συνηθισμένες σου. Θα έχεις κάθε ευκαιρία και μάλιστα ό,τι κάνεις θα γίνει και με δίχτυ ασφαλείας, αφού η ερχόμενη περίοδος ούτως ή άλλως θα ζητήσει διορθώσεις πορείας. Δες την εβδομάδα σαν πίστα δοκιμών που για να συμμετέχεις όμως πρέπει να βγεις στον κόσμο, ολόκληρος, χωρίς να αφήνεις τον πραγματικό σου εαυτό στο βάθος της σπηλιάς του μυαλού σου. Αν μου πεις ότι δεν έχεις διάθεση, θα σου πω ότι τη διάθεσή σου την φτιάχνεις εσύ και αυτό το ξέρεις καλύτερα από μένα. Είναι μία περίοδος ανοιγμάτων και ευκαιριών νοητικών και πραγματικών, κοίτα μπροστά λοιπόν σε ό,τι έρχεται, όπως συνήθως.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αν δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα άλλο, κάνε τουλάχιστον διαφορετικά λάθη.

Τόσο πολλή δουλειά και τόσο λίγη διάθεση να την κάνεις. Απόλυτα κατανοητό, αφού έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας των παρελθόντων λαθών και χρειάζεσαι σχεδόν όλη την ενέργειά σου για να μη λυγίσεις κάτω από το βάρος τους. Ελπίζω να μην επιλέξεις να κάνεις ό,τι δεν βλέπεις, όπως συνήθως, και να πας να επαναλάβεις ακριβώς τα ίδια, οικονομικά τουλάχιστον, ατοπήματα. Γιατί όσον αφορά τα προσωπικά σου, νομίζω ότι μάλλον μάταιο είναι να σου πω να μην πας να κάνεις τα ίδια. Κάποιο κομματάκι σου το θέλει πάρα πολύ κι ας αισθάνεσαι ήδη εξαντλημένος. Μάλλον αποζημιώνεσαι με πάθος και δράμα και μία θέση τραγικού ήρωα που τόσο αγαπάς. Η πρόταση είναι αντί να υποφέρεις με τα παλιά και τετριμμένα, βασανίσου να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα τουλάχιστον στις σχέσεις σου, δεν ξέρεις, μπορεί να σου βγει και σε καλό! Για τον ύπνο και το άγχος σου, η μόνη συνταγή είναι, πράξε αντί να φαντάζεσαι. 


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ