Cosmic Telegram

​Πανσέληνος στον άξονα Τοξότη - Διδύμων

Μόνο η Τύχη δεν φτάνει

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333698-691999.jpg

Η Πανσέληνος που γίνεται στον άξονα Τοξότη – Διδύμων, τα ξημερώματα της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου, αφορά κυρίως δύο θέματα: αρχικά, την επιστροφή στο Σπίτι, κυριολεκτικά λόγω της περιόδου στην οποία συμβαίνει, πριν τα Χριστούγεννα, αλλά και μεταφορικά, με την έννοια της εμπειρίας εκ νέου των ανθρώπων, πραγμάτων και καταστάσεων με τις οποίες μεγαλώσαμε. Δευτερευόντως δημιουργεί μία συνθήκη «καλής νεραϊδονονάς» που, όπως στο γνωστό παραμύθι της Σταχτοπούτας, έρχεται να λύσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά η παρέμβασή της τελικά οδηγεί στο να έρθει στην επιφάνεια μια πιο γενικευμένη, όχι πολύ ευχάριστη, κατάσταση.

Ο ωροσκόπος του χάρτη της Πανσελήνου, με συντεταγμένες Αθήνας, βρίσκεται στις 14° 47΄του Ζυγού, τονίζοντας το θέμα της επικοινωνίας με σκοπό τη συνεννόηση μέσω αμοιβαίων συμβιβασμών. Αυτή την προσπάθεια και ανάγκη για επικοινωνία εντείνει η θέση των Φώτων - Ηλίου και Σελήνης, στον άξονα τρίτου - ενάτου οίκου που συγκεκριμενοποιεί την επίδραση και μιλά για επικοινωνία, και μάλιστα με αδέρφια, με συγγενείς, με συγγενείς εξ αγχιστείας, με τους ανθρώπους που δημιουργούν το περιβάλλον της καθημερινής μας ζωής. Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του χάρτη της Πανσελήνου, βρίσκεται στον Υδροχόο, στον τέταρτο οίκο, και υπογραμμίζει περαιτέρω την ανάγκη μας να νιώσουμε ικανοποιημένοι και πλήρεις μέσα από αυτή την επιστροφή στο Σπίτι.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο αρχικά φαντάζουν. Οι ενέργειες που πρωταγωνιστούν αυτές τις ημέρες φαίνονται να κουνάνε μπροστά στα μάτια μας ένα δόλωμα νοσταλγίας, άνεσης και μαγικών λύσεων. Εντείνουν επίσης την εντύπωσή μας ότι είμαστε πολύ έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος. Αυτά δεν είναι άλλα από τις συμβάσεις και τα πρέπει που ρύθμιζαν το συγγενικό και φιλικό μας κύκλο. Θεωρούμε ότι μέσα από όσα  έχουμε μάθει, από την εμπειρία της ζωής, από τη γνώση που έχουμε συγκεντρώσει αλλά και από τα όρια που έχουμε ήδη θέσει, γίναμε αρκετά δυνατοί ώστε να διακρίνουμε με σαφήνεια το παλιό από το καινούριο. Η ευκολία και το επικοινωνιακό άνοιγμα που φέρνει αυτή η Πανσέληνος μας κάνουν να αισθανόμαστε δυνατοί κι έτοιμοι να συγχωρέσουμε λάθη του παρελθόντος και κυρίως να χαράξουμε πορεία στη ζωή μας κρατώντας το καλύτερο κι από τους δύο κόσμους: τα ωραία του παρελθόντος μας και την καινούρια κατανόησή μας.

Αρχικά όλα βαίνουν καλώς, αφού η «νεραϊδονονά» θα φέρει γνωριμίες, συναντήσεις και κουβέντες που θα φαίνονται να έχουν μία ολοκαίνουρια ποιότητα και να απαντούν στην ανάγκη της περιόδου. Λίγο παρακάτω, στο δρόμο, τα πράγματα όμως θα αρχίσουν να φαίνονται ύποπτα γνωστά. Οι καινούργιες ιδέες θα φανεί ότι δεν επαρκούν για να εγγυηθούν απροβλημάτιστες σχέσεις αλλά ούτε και για να ανακαινίσουν την επαγγελματική και κοινωνική μας εικόνα ή, πιο απλά, την εντύπωση που οι θιασώτες της ζωής μας έχουν για εμάς. Το ενάμισι τετράγωνο που σχηματίζει η Αφροδίτη από τον Υδροχόο με τη Σελήνη στους Διδύμους μιλούν για το παλιό που φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς και μας έπεισε ότι για μια φορά τα καταφέραμε, ότι ξεπεράσαμε ανθρώπους, καταστάσεις και δεσμά. Ότι είμαστε έξυπνοι, λογικοί και φιλελεύθεροι. Για λίγο θα είναι έτσι και έχουμε κάθε δικαίωμα να το απολαύσουμε.

Ωστόσο, σε δεύτερο χρόνο, όταν θα πάμε να κάνουμε πράξη στα του Οίκου μας τις καινούργιες μας αντιλήψεις, θα δούμε ότι αν δεν έχουμε στις αποσκευές μας αρκετή πρακτική ώστε να αισθανόμαστε αρκετά ασφαλείς και ικανοποιημένοι οι ίδιοι, θα γυρίσουμε γρήγορα σε παλαιές συνήθειες. Το τεστ θα είναι οι ίδιοι οι γονείς μας, ο σύντροφός μας ή οποιοσδήποτε θεωρούμε οικογένειά μας ή καλέσαμε στο σπίτι μας, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Καλό θα ήταν συνεπώς να μπούμε σε οποιαδήποτε καινούργια γνωριμία αλλά και κουβέντα με ανθρώπους που γνωρίζουμε από παλιά, μάλλον με διάθεση εξερευνητή που έχει ακόμη πολλά να μάθει, παρά με διάθεση θριαμβευτή που έχει ήδη κυριαρχήσει πλήρως την πρόκλησή του. Αν καταφέρουμε δε, να κρατήσουμε την όποια αβεβαιότητά μας και ανασφάλειά μας για τον εαυτό μας, ακόμη καλύτερα. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να κρύψουμε την αβεβαιότητά μας, ας ακούσουμε καλύτερα. Δεν χρειάζονται επίσης συναισθηματικές επιθέσεις ή λεκτική σκληρότητα για να καμουφλάρουμε τη συναισθηματική μας πενία ή την απουσία όσης απόλαυσης θα θέλαμε από τη ζωή μας. Μία υγιής περιέργεια, ένας εφηβικός ενθουσιασμός και η παραδοχή ότι υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε αλλά και πολλά που μένει να γίνουν, είναι η καλύτερη συνταγή για το χρονικό διάστημα που ακολουθεί.

Σε ερωτικό επίπεδο, η «νεραϊδονονά» φαίνεται ότι είναι η αυξημένη κοινωνικότητα και κινητικότητα της περιόδου. Μπορεί να είναι ένα ταξίδι που υπόσχεται νέα πνοή στη σχέση μας ή ένας ολοκαίνουριος άνθρωπος ή ακόμη και ένα πρόγραμμα πιο πλούσιο σε ασχολίες «έξω από τη ρουτίνα». Αυτά όλα είναι καλά και ευπρόσδεκτα και θα λειτουργήσουν εξαιρετικά εφόσον υπάρχουν ήδη υγιείς βάσεις, σε προσωπικό ή σε επίπεδο ζευγαριού. Διαφορετικά, όταν αρχίσει να διαλύεται η μαγεία και η χρυσόσκονη θα έρθουμε δυστυχώς αντιμέτωποι με αρκετή αμηχανία και μια τάση να αντιμετωπίσουμε τον απέναντι ως τροχοπέδη στην ελευθερία μας, τη δημιουργικότητά μας και τελικά την όποια πορεία θέλουμε να ακολουθήσουμε. Η ίδια συνταγή μπορεί να λειτουργήσει: ας δούμε την περίοδο ως πείραμα και ας περιμένουμε το αποτέλεσμα με γνήσια επιστημονική περιέργεια. Είτε θετικό, είτε λιγότερο θετικό, σίγουρα θα μας επικοινωνήσει με εύγλωττο τρόπο κάτι για τον τρόπο που συνδεόμαστε με τους ανθρώπους της ζωής μας.

Σε πολιτικό επίπεδο, οι εξελίξεις φαίνονται όντως να αντικατοπτρίζουν ήδη το εφέ της «νεραϊδονονάς» με τα πολυδιαφημισμένα μέτρα της ελάφρυνσης του χρέους αλλά και την πρόσφατη εξαγγελία για το χριστουγεννιάτικο «δώρο» προς χιλιάδες συνταξιούχους. Αυτά δίνουν τον τόνο μίας «επιστροφής στο σπίτι» με την κυβέρνηση σε ρόλο αναμορφωμένης μητρός, οριοθετημένης μέσα από την εμπειρία και τη γνώση του παρελθόντος. Ωστόσο, διαφαίνεται ήδη το δεύτερο μέρος της εξίσωσης, αυτό που απαιτεί τις υγιείς βάσεις για να λειτουργήσει το καινούριο, στις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΔΝΤ και τη θέση της Κομισιόν σχετικά με τη δυνατότητα ή καλύτερα την αδυναμία αυτοδιαχείρισης των όποιων πόρων έχει η Ελλάδα. Επιπλέον, η συντηρητική παράταξη, και σε αυτή ανήκουν κατ’ ουσίαν όλοι οι εταίροι της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, φαίνεται προς το παρόν φρεναρισμένη, αφήνοντας την κυβέρνηση να κάνει την προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα κλίμα μεγαλύτερης ευφορίας.

Όπως και να έχει, ας απολαύσουμε τη χρυσόσκονη και τα μαγικά μας δώρα σε κάθε επίπεδο με μία διάθεση «εδώ και τώρα», αλλά ας έχουμε στο νου μας ότι κρατάνε λίγο... 

* H Πανσέληνος θα γίνει περισσότερο αισθητή σε όσους έχουν γεννηθεί στις αρχές του γ΄ δεκαημέρου των ζωδίων του μεταβλητού σταυρού: Διδύμων, Παρθένου, Τοξότη και Ιχθύων και δευτερευόντως στους γεννημένους στη μέση του β’ δεκαημέρου του Ζυγού και Κριού. Οι συνθήκες που θα δημιουργήσει η συγκεκριμένη Πανσέληνος αλλά και κάθε αστρολογική συγκυρία στη ζωή ενός ατόμου μπορούν να διασαφηνιστούν περαιτέρω μόνο με την ανάλυση του προσωπικού του χάρτη, η οποία δεν υποκαθίσταται από καμία γενική ανάλυση, όπως η παραπάνω. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ