Cosmic Telegram

Stardust 414

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Κυκλοφορείς στη δουλειά σου αφηρημένος και η κρίση σου υπολειτουργεί.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 414
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
30138-67995.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Αφού τα ταξίδια, ο καθημερινός προγραμματισμός, ό,τι σχετίζεται με σπουδές, εργασιακές λεπτομέρειες, μεταφορικό μέσο, επαγγελματικά ραντεβού, αλληλογραφία και γραφειοκρατία κάθε είδους  βάλλονται αυτή την περίοδο, μπορεί να βρεθείς στη μέση ενός πελάγους από υποχρεώσεις και να ανακύπτουν διαρκώς θέματα που χρειάζονται να διεκπεραιωθούν αμέσως. Κυκλοφορείς στη δουλειά σου αφηρημένος και η κρίση σου υπολειτουργεί. Ναι, θα ήταν υπέροχο να φύγεις για το Μπαλί ή να προχωράς στους δρόμους του Μιλάνου χαζεύοντας βιτρίνες στη Montenapoleone, αλλά επειδή όπως και οι περισσότεροι από εμάς θα μείνουμε στην Αθήνα ακούγοντας την κόρνα του πίσω αυτοκινήτου να χτυπάει πριν ανάψει το πράσινο, είσαι υποχρεωμένος/η να παρακολουθήσεις την καθημερινότητα με τις απαιτήσεις της και να την υποστείς ολοκληρωτικά, ακόμα κι αν είσαι εσύ που κορνάρει πριν ανάψει το πράσινο. Υ.Γ. Ο Άρης στον Αιγόκερω ανάβει τα αίματα στην επαγγελματική σου ζωή – αν πρόκειται για αιμοδοσία ή αφαίμαξη είναι μια άλλη συζήτηση.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η οικονομική σου κατάσταση είναι ρευστή με αποχρώσεις κυλιόμενης σκάλας – άλλοτε προς τα πάνω και άλλοτε προς το υπόγειο. Όταν ο Ερμής  βρίσκεται ανάδρομος σ’ έναν από τους οικονομικούς οίκους αισθάνεσαι ευάλωτος και ανασφαλής. Συνήθως η λογική και το ένστικτο σου υπαγορεύουν τις λύσεις, αλλά αυτή την εποχή η λογική σου δεν είναι στα καλύτερά της και το ένστικτο δεν λειτουργεί. Κάθε οικονομική δοσοληψία είναι ιδιαίτερα εύθραυστη, οπότε ούτε δάνεια, ούτε οικονομικές συμφωνίες, ούτε εργασιακές αλλαγές, ούτε σημαντικές αγορές, ούτε δάνεια από σένα προς άλλους –αστείο– είναι προς το συμφέρον σου. Υ.Γ. Όσο για τον Άρη στον Αιγόκερω, σε βοηθάει στη συνειδητοποίηση ότι δεν μπορείς να καθρεφτίζεις αέναα τον Άλλο στη σχέση κι ότι πρέπει να δώσεις  απαντήσεις στον εαυτό σου σύμφωνα με τη δική σου εμπειρία. Έχεις μια μοναδική ευκαιρία να χαμηλώσεις τη συναισθηματική σου ένταση και να πάρεις απόσταση από οποιονδήποτε εξαρτάσαι. Να ασχολείσαι με τη ζωή σου, όχι με τη ζωή του/της.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο 8ος οίκος σου, τον οποίο κυβερνάει ο Αιγόκερως, είναι ένα σκοτεινό και σημαντικό από ψυχολογικής πλευράς σημείο στο χάρτη σου. Με τον Άρη εκεί, θα κληθείς να επαναπροσδιορίσεις την αξία των σχέσεων και κυρίως να εξετάσεις πόσο ποιοτική είναι η επαφή σου με  αυτούς που σε ενδιαφέρουν σε ένα πιο βαθύ συναισθηματικό επίπεδο. Φυσικά και δεν είναι του στιλ σου να βρίσκεσαι σε σχέσεις τόσο «σοβαρές», κι ενώ είναι πολύ πιθανό αυτή η περίοδος να σηματοδοτήσει την είσοδο ενός πολύ απαιτητικού και φτωχού συναισθηματικά ατόμου στη ζωή σου, είναι ακόμα πιθανότερο να μάθεις κάτι από όλα αυτά με αφορμή μια ερωτική ή και επαγγελματική σου σχέση. Έχεις σίγουρα μεγαλύτερο βάθος απ’ όσο πιστεύεις και διαθέτεις μια εσωτερική σοφία που σπάνια λαμβάνεις υπόψη. Αν ασχοληθείς τώρα με αυτά, μπορεί να βιώσεις μια πρωτοφανή εμπειρία κάθαρσης.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Αυτή είναι μια περίοδος υψηλών βολτ στρες για όσους έχουν σταθερές, μακροχρόνιες σχέσεις. Φαίνεται ότι η διέλευση του Άρη στον Αιγόκερω φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα επιβολής, εξουσίας, ποιος έχει το πάνω χέρι στη σχέση, ποιος δίνει και τι σ’ αυτήν, τι υποχωρήσεις έχουν γίνει. Οι ούτως ή άλλως ισχυρές ανασφάλειές σου, οι φόβοι σου, τα αισθήματα εγκατάλειψης πλέουν πια ανοιχτά στην επιφάνεια. Είναι εποχές που προσπαθείς να μη δείξεις στον Άλλο τα δυνατά συναισθήματά σου παριστάνοντας τον ψυχρό, τον απόμακρο, τον αδιάφορο. Μην αφήσεις τον εαυτό σου να κυκλοφορεί θυμωμένος επειδή δεν έχεις τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα στις σχέσεις σου, περιμένοντας να λυθούν από μόνα τους. Η αλήθεια είναι ότι με τον Ερμή ανάδρομο στον Σκορπιό δεν μπορείς να αναλάβεις εξυγιαντικές πρωτοβουλίες, δεν μπορείς καν να συγκρουστείς. Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να αποφύγεις να δώσεις ριζικές λύσεις τώρα και να επικεντρωθείς στους άλλους προσωπικούς σου στόχους.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Έχε υπόψη σου ότι κάθε φοράς που μιλάς πρέπει να περιμένεις και απαντήσεις που δεν σου αρέσουν. Η οικογένειά σου ή ο στενός κύκλος των αγαπημένων σου ανθρώπων δεν είναι στρατιωτάκια που θα τους δώσεις μια σημαία στέλνοντάς τους να καταλάβουν μια βραχονησίδα. Αντιθέτως αντιδρούν, και μάλιστα δυναμικά, κάθε φορά που πηγαίνεις να τους κάνεις το αφεντικό. Από την άλλη πλευρά είναι εποχή που αισθάνεσαι παραγκωνισμένος, ανεπιθύμητος, εγκαταλειμμένος, μόνος. Θα το αντέξεις. Αγόγγυστα. Πρέπει να το αντέξεις, γιατί θα υπάρξουν πολλές τέτοιες στιγμές μέσα στον επόμενο πολύ καιρό. Υ.Γ. Ναι, οι Λέοντες θέλουν φως, ήλιο, όνειρα, έρωτα, δημιουργικότητα και μία μεγάλη σκηνή για να πρωταγωνιστήσουν στη δραματοποιημένη απόδοση της ζωής τους. Φαντάσου πόσο μεγάλη σύγχυση, αμηχανία και δυσπραγία μπορεί να αισθανθείς όταν μεταφέρεις όλα αυτά που σε κάνουν ζωντανό σε ένα ανήλιαγο, γεμάτο καπνούς υπόγειο των παρασκηνίων.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτέμβριου)

Αυτή η περίοδος του ανάδρομου Ερμή δεν αποτελεί μια σκληρή περίοδο για σένα, παρόλο που ο τομέας της επικοινωνίας επηρεάζεται άμεσα. Με τον Άρη πάντως στον οίκο του Έρωτα, της Δημιουργικότητας και των Παιδιών, εάν είσαι μόνος μπορεί να επιθυμήσεις μια ερωτική ιστορία ή να δελεαστείς από τον υπέροχο γοητευτικό ξένο, αν είσαι σε σχέση μπορεί να κάνεις βουτιά στο κρεβάτι ως ξαναγεννημένος εραστής/ερωμένη, αν έχεις βαρεθεί τον έρωτα και το καλό του μπορείς να δημιουργήσεις, να υλοποιήσεις, να ανοιχτείς στο μέλλον, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας να σκεφτείς το ενδεχόμενο να βγεις εκτός συνόρων, αν είσαι γονιός να ασχοληθείς με τα παιδιά σου, αν θέλεις να γίνεις γονιός να εντατικοποιήσεις τις προσπάθειες κι αν δεν σε ενδιαφέρουν τίποτα από όλα αυτά να ενθουσιαστείς με την πάρτη σου.    

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Όταν ο Άρης διελαύνει σε ένα κομβικό σημείο του ηλιακού αστρολογικού σου χάρτη ετοιμάσου για ένταση και δυσφορία. Οι αντιπαραθέσεις μέσα στην οικογένεια είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες, όταν μάλιστα έχουν συναισθηματικό υπόβαθρο. Θέλεις να μιλήσεις για τραύματα και παράπονα, ή απλά για παρεξηγήσεις, για την αίσθησή σου ότι δεν σε υπολογίζουν όσο θέλεις, ότι νιώθεις παραμελημένος/η, «ότι να, ρε παιδί μου, αισθάνομαι ότι αν μια μέρα δεν με έβλεπες δεν θα με αναζητούσες». Ίσως είσαι υπερβολικός, αλλά σου ’ρχεται να φωνάξεις ότι κάτι δεν πάει καλά και η φωνή φτάνει στα χείλη σου σαν ξεψυχισμένος ψίθυρος. Ακόμα κι αν οι ρίζες των προβλημάτων σου βρίσκονται στο παρελθόν, η δική σου αίσθηση είναι ότι συνέβησαν χθες. Το μόνο που μπορείς να κάνεις με αυτή τη διέλευση είναι να συμφιλιωθείς με κάποιο μέλος της οικογένειάς σου ή να επιλύσεις τις διαφορές σου με κάποιον/α που έχεις αποξενωθεί εδώ και καιρό.  

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Είναι πιθανόν να νιώσεις εγκλωβισμένος αυτή την περίοδο κι ότι, ενώ θέλεις να προχωρήσεις, τα παπούτσια σου είναι κολλημένα σε λιωμένη άσφαλτο. Δεν μπορείς να βάλεις σε εφαρμογή τα σχέδιά σου. Δεν μπορείς να αναλάβεις πρωτοβουλίες. Φαίνεται ότι τίποτα δεν προχωράει κι αυτό σε απορρυθμίζει. Η πρόκληση ονομάζεται «βάζω έναν απώτερο οικονομικό στόχο σε μία δουλειά ή εξελίσσω ένα σχέδιο που ήδη πραγματοποιώ ή έχω στα σκαριά» – εννοείται ότι τώρα δεν ξεκινάς τίποτα καινούργιο. Οι φάσεις των ανάδρομων πλανητών, όπως τώρα συμβαίνει με τον Ερμή,  βοηθάνε στο να επαναθεωρείς, να ξανακοιτάς, να επιδιορθώνεις, να τροποποιείς τις επαγγελματικές προοπτικές και να συνειδητοποιείς τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις για να φτάσεις εκεί που ποτέ δεν ξέρουμε αν φτάσαμε. Υ.Γ. Η Αφροδίτη είναι στο ζώδιό σου: Κάποιος μ’ αγαπάει, κόσμε!

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με τον Άρη στον Αιγόκερω ο αέρας έχει οικονομική κατεύθυνση. Το χρήμα είτε εξαφανίζεται είτε πρέπει να το ανακαλύψεις πάση θυσία. Ο Αιγόκερως για σένα συμβολίζει την οικονομική σου ασφάλεια και βάλλεται, αφού το χρήμα έχει την τάση ασανσέρ με τάσεις προς το υπόγειο. Αυτή την περίοδο του άγχους και της σύγχυσης μην το χρησιμοποιήσεις ως μέσο εκβιασμού στις σχέσεις σου. Φρόντισε ώστε να μην προκαλέσει προβλήματα μέσα στη σχέση, ή την οικογένεια, κι έχε υπόψη σου ότι αν δεν γίνει από σένα θέμα μπορεί να γίνει από τους άλλους – μέσω της  δουλειάς ή των κοντινών σου ανθρώπων. Κάποιος δεν έχει και σου ζητάει, κάποιος σου κόβει εισόδημα ή ζητάς εσύ από τους άλλους. Τουλάχιστον η Αφροδίτη στον Σκορπιό σε ρίχνει στα μαλακά όπου αντιμετωπίζεις δυσκολίες, κάπως σου ανυψώνει το ηθικό, ακούς ίσως μια καλή κουβέντα από αυτούς που θέλεις να την ακούσεις, στη δουλειά κάπως τα πράγματα τσουλάνε. Πολύ «κάπως», παντού. Ναι, γιατί στον Σκορπιό βρίσκεται επίσης ο Ερμής ανάδρομος κι έτσι όλα λειτουργούν στο περίπου σε έναν «κάπως»μήνα.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ενώ δεν σου αρέσει καθόλου η ρευστότητα, αλλά ούτε και το πάθος στις σχέσεις, αναγκάζεσαι να ζεις με αμφιβολίες, με αποξένωση, ξεκρέμαστος ή να τρελαίνεσαι με με άλλους που σε τρελαίνουν. Αν αναζητάς την επιβεβαίωση και την έγκριση των άλλων, δεν την παίρνεις. Ούτε φυσικά την αγάπη τους ή την επιθυμία τους να είναι μαζί σου. Ακόμα κι αν δεν ανήκεις στους ψυχρούς, αποστασιοποιημένους Αιγόκερους μπαίνεις στον πειρασμό να μαζέψεις τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι αυτού, αυτής ή αυτών που σε ενδιαφέρουν. ΑΛΛΑ: Ο Άρης στο ζώδιο σου δεν έχει ούτε υπαρξιακές αγωνίες, ούτε συναισθηματικές ανάγκες. Αναλαμβάνει δράση με ένα συνδυασμό επιθετικότητας, παρόρμησης και εγωισμού. Αν και είναι πιθανόν να ξεχάσεις τα μαθήματα ταπεινοφροσύνης που πήρες (;) τους προηγούμενους πολλούς μήνες, έχεις δίκιο να μην μπορείς να ανεχτείς οποιαδήποτε ζαβολιά από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται, είτε στις σχέσεις σου είτε στη δουλειά σου. Με το μαλακό.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Έτσι με τον Ερμή ανάδρομο σε υδάτινο ζώδιο και σε ένα κομβικό σημείο του ηλιακού σου ωροσκοπίου –στον τομέα της καριέρας– και τον Κρόνο βεβαίως εκεί, τα πράγματα περιπλέκονται δημιουργώντας απογοήτευση και ανησυχία. Οι φιλόδοξοι Υδροχόοι θα νιώσουν πολύ άβολα συνειδητοποιώντας ότι δεν έχουν κανένα έλεγχο πάνω στην επαγγελματική τους ζωή και ότι αυτή κινείται σε ρυθμούς slow motion χωρίς καμία δυνατότητα να πατήσουν το fast-forward. Περιττό να αναφέρουμε ότι δεν είναι καλή εποχή για εργασιακές αλλαγές, αλλαγή κατεύθυνσης ή καινούργια ξεκινήματα. Αν και αισθάνεσαι εξαιρετικά ευάλωτος/η και εν συγχύσει ως προς τη θέση σου, δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας ότι θα χάσεις τη δουλειά σου – τουλάχιστον μεγαλύτερος από άλλες φορές, παρά μόνο αν το έχεις ήδη προαποφασίσει. Υ.Γ. Άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν χωρίς να τα πιέσεις, παρόλο που όλοι ξέρουμε πόσο μανιακός είσαι με τον έλεγχο των καταστάσεων. Χαλάρωσε και άφησε για μία φορά τις πρωτοβουλίες στους άλλους, δεν πρόκειται απαραίτητα να σε εγκαταλείψουν.    

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Σαν Ιχθύς δεν μπορείς να διαχειριστείς πολλές φορές  τον Ερμή, αφού ενέχει μέσα του τη διεκπεραίωση της καθημερινότητας και μια πρακτικότητα που δεν είναι καθόλου του γούστου σου – λογαριασμοί, υποχρεώσεις, εκκρεμότητες, δημόσιες υπηρεσίες, εργασιακές συζητήσεις, διορίες, αυτοκίνητο για σέρβις… Η πραγματικότητα στην πιο βαρετή της μορφή. Με τον Ερμή στον Σκορπιό πολλές φορές θα βραχυκυκλώσεις, άλλες δεν θα συνεννοηθείς, μερικές θα χαθείς στη μετάφραση, κάποιες άλλες θα χαθείς κυριολεκτικά ή θα ξεχάσεις τα κλειδιά, τα λεφτά και τα μυαλά σου στο σπίτι ή έξω. Η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια διέλευση έχεις πολλές ευκαιρίες να τη χρησιμοποιήσεις θετικά. Μπορείς να δουλέψεις εξαιρετικά παραγωγικά και να μη σε νοιάζει αν το κάνεις από τη δεύτερη θέση. Όταν ο Ερμής επιστρέψει σε ορθή πορεία και η Αφροδίτη επίσης στον Σκορπιό λειτουργήσει πιο ελεύθερα, θα ευχαριστηθείς και πάλι τη θαλπωρή των ανθρώπινων σχέσεων και της πραγματικότητας. 

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ