Cosmic Telegram

Stardust 393

Δίδυμε, τιθάσευσε τη σκοτεινή σου πλευρά – εάν είναι αναγκαστικός ένας πόλεμος μην τον ξεκινήσεις τουλάχιστον εσύ πρώτος

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 393
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22369-49983.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Είναι εντυπωσιακό πόσο πολύ φοβούνται οι Κριοί ότι θα χάσουν τη δύναμή τους, έτσι και επιτρέψουν στον εαυτό τους τις χαρές της οικειότητας και του μοιράσματος ζώντας σε μια ευτυχισμένη οικογένεια.  Έτσι, συνέχεια αναζητούν καινούργιες συγκινήσεις, νέους στόχους, νέες κορυφές ταράζοντας το στάτους κβο, επειδή το στάτους κβο για αυτούς σημαίνει θάνατο. Τα ίδια και με την επαγγελματική ζωή – εάν δεν υπάρχει πρόκληση, παραίτηση κι αλλού. Μάλιστα. Κι όμως τα τελευταία χρόνια, όσο κι αν κλωτσάς, η ασφάλεια, η οικειότητα ενός Άλλου, η διάρκεια και η κανονικότητα φλερτάρουν μαζί σου και συχνά υποκύπτεις. Αυτό το διάστημα είναι αντίθετο στην ορμητικότητά σου – πρέπει να είσαι οδηγός σε ένα αυτοκίνητο που προχωράει με τη μηχανή σβησμένη από κεκτημένη ταχύτητα. Η αυτοπεποίθηση είναι πεσμένη, η επικοινωνία θολή, κανείς δεν σ’ ακούει, οι απόψεις και οι ιδέες σου ξεφουσκωμένες. Μείωσε την καφεΐνη και τη νικοτίνη και συμβιβάσου με το γεγονός ότι αυτή την περίοδο είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Φυσικά τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία αλλά –κακά τα ψέματα–, σου εξασφαλίζουν την ηρεμία δίνοντάς σου ό,τι σου δημιουργεί ασφάλεια. Το χρήμα λοιπόν είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος, γεγονός που σημαίνει ότι η επάρκεια ή η έλλειψή του θα καθορίσουν και το βαθμό της αυτοπεποίθησής σου. Μην ξεχνάμε ακόμα ότι το χρήμα αποτελεί και βαρόμετρο των διαπροσωπικών μας σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων των συντροφικών, δημιουργώντας εντάσεις. Υ.Γ. 1) Μην επαναφέρεις στη ζωή σου ανθρώπους και γεγονότα του παρελθόντος, παρά μόνο για να δώσεις οριστικές λύσεις. 2) Είναι ενοχλητικό τη στιγμή που πας να κόψεις το υπέροχο φρούτο από το δέντρο της ευημερίας αυτό να απομακρύνεται. Δεν είναι ζήτημα τιμωρίας, επειδή είσαι άπληστος ή λαίμαργος. Είναι γιατί όλα τα πράγματα γίνονται σύμφωνα με ένα σχέδιο και την ώρα που πρέπει να γίνουν. Άρα κάνε την ευχή, βάλε τη στο φούρνο και άσ’ την να ψηθεί μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι ότι έχει γίνει.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Εκλείψεις, ανάδρομη Αφροδίτη, Άρης στην Παρθένο. Tι σημαίνουν όλα αυτά για σένα; Ότι είναι μια χρονιά (χρονιές) που ο κατάλογος των μαθημάτων που πρέπει να εμπεδώσεις είναι: (1) Πώς να είσαι ανεκτικός σε αυτούς που δεν το αξίζουν (2) Πού, πώς, με ποιους συμβαδίζεις – επαγγελματικά και προσωπικά (3) Πώς να δεσμεύεσαι χωρίς να είσαι σίγουρος/η για το αποτέλεσμα (4) Πώς να ελέγχεις τον εαυτό σου και όχι τους άλλους. Εδώ ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Έχεις κι εσύ ανάγκες. Εντάξει, το πάθος δεν είναι κάτι που εξομολογούνται εύκολα ότι ονειρεύονται οι Δίδυμοι. Τώρα όμως πρέπει να επινοήσεις (εδώ θέλω να δω πόσο ευφυής Δίδυμος είσαι) έναν τρόπο δράσης που θα συνδυάζει την ανάγκη σου για συνεχή κίνηση, ενθουσιασμό και διαφορετικούς ανθρώπους με την επιθυμία σου για σταθερή σχέση, που θα ικανοποιεί και τις σεξουαλικές ορμές που διαθέτεις κι εσύ όπως και όλοι μας. Υ.Γ. Μην αναστατώνεσαι επειδή κάποιος που βρίσκεις γοητευτικό δεν γυρίζει καν να σε κοιτάξει, ή αν το κάνει στραβώνει τα μούτρα του σαν να είδε φάντασμα ή κάτι χειρότερο. Από την άλλη πλευρά, αν είσαι εσύ που μαρμαρώνεις μπροστά σε κάποιον/α σαν να είδες τη Μέδουσα, ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείς για την επίδραση που έχουν οι άλλοι πάνω σου και εσύ πάνω τους.

 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Χμμ… Ένας καθαρόαιμος Καρκίνος δεν γκρινιάζει – κρύβει. Ένας καθαρόαιμος Καρκίνος, επίσης, είναι επιρρεπής σε συναισθηματικές σχέσεις που δημιουργούν κλειστοφοβία σε όσους δεν έχουν επαφή με τα συναισθήματά τους. ΑΝ με τον Κρόνο, που συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του στον Ζυγό –οικογένεια, σπίτι, κοντινοί άνθρωποι, ψυχολογική κατάσταση–, έχεις αντιληφθεί ήδη ή συνειδητοποιείς τώρα ότι οι μεγάλες κρίσεις έρχονται και παρέρχονται και ότι η συναισθηματική σου εγγύτητα με τους άλλους δεν μπορεί να είναι διαρκώς έντονη, τότε έχεις λύσει πολλά από τα προβλήματά σου. Κι αν υπάρχουν εποχές όπως αυτή που αισθάνεσαι  ότι δεν ξέρεις πού πας, με ποιους πας κι αναρωτιέσαι αν αυτός ή αυτή που είναι στη ζωή σου ως σύντροφος ή ερωτικό αντικείμενο είναι όντως πλάι σου, θυμήσου ότι ΜΟΝΟ όταν δεν ξέρουμε πού πάμε φτάνουμε πολύ μακριά κι ότι κάποιος που είναι πλάι σου στην πράξη δεν χρειάζεται μεγάφωνο για να το καταλάβεις.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Από τη μια οι σχέσεις μας είναι συμβατικές και ψεύτικες κι από την άλλη οι γνήσιοι δεσμοί μάς κάνουν να πονάμε γιατί απαιτούν μια συμπεριφορά βασισμένη στην αλήθεια που είναι δύσκολο να υποστηρίξουμε. Σε μια αληθινή σχέση δεν φοβόμαστε να εκφράσουμε τις σκέψεις μας, που μπορούν σαν «φλυαρία» να μη μας αγγίξουν, αλλά τα αισθήματά μας που η πείρα μάς έδειξε ότι συνήθως ποδοπατιούνται. Έτσι, αν έχεις μια γνήσια σχέση στη ζωή σου ανήκεις στους τυχερούς. Όταν όμως αυτοί από τους οποίους εξαρτάσαι, ή αυτοί που συνεργάζεσαι, ή αυτοί που θεωρείς φίλοι σου, αρχίζουν να γυρίζουν το στομάχι σου σαν κάδο πλυντηρίου, είσαι αναγκασμένος να αναρωτηθείς γιατί έχεις την ανάγκη τους. Η ενεργοποίηση του 11ου οίκου σου από την έκλειψη και την ανάδρομη Αφροδίτη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Λέοντες επειδή  οι φιλίες σου, οι συνεργασίες σου και η ερωτική σου ζωή από σπόντα μπαίνουν σε δοκιμασία. Ήρθε ο καιρός για να ανακατέψεις και να μοιράσεις πάλι την τράπουλα. Υ.Γ. Εάν είσαι έμπειρος επαγγελματίας και η επαγγελματική σου ζωή έχει βαλτώσει ή βρίσκεται σε καθοδική πορεία, ή και σε σταυροδρόμι, μπορείς να ετοιμάσεις το εντυπωσιακό σου comeback.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Με τον Άρη στο ζώδιό σου μπορείς να φωνάξεις δυνατά  πόσο πολύ έχεις σιχαθεί όλους αυτούς που δεν σου αναγνώρισαν τουλάχιστον την προσπάθεια που κάνεις για να ανταποκριθείς στις προσδοκίες τους. Αν, από την άλλη πλευρά,  θελήσεις να κλειστείς στο καβούκι σου –όσο άνετο κι αν είναι– σε μια επίδειξη παθητικής επιθετικότητας, δεν θα μπορέσεις να το κάνεις. Όταν ο Αφροδίτη βρίσκεται στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να απομονωθείς από ανθρώπους που μπορούν να συμμερισθούν τις ιδέες σου, τις προτάσεις σου, τη δουλειά σου και να σε αναγνωρίσουν ως σημαντικό. Όμως η Αφροδίτη είναι ανάδρομη, κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα συνεννόησης ή συμπεριφοράς, που μπορεί να προσωποποιούνται σε μια γυναίκα που έχει εξουσία ή μπορεί να επηρεάσει την επαγγελματική σου εξέλιξη κι αυτή την εποχή λειτουργεί σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Οι επιλογές σου είναι δύο: Ή να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και τους καλούς σου τρόπους ξέροντας ότι έχεις να κάνεις με κάποιον εκτός εαυτού και πραγματικότητας ή μπαίνεις στο χορό της τρέλας και ο Θεός βοηθός.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Κι ενώ η Αφροδίτη στους Διδύμους σού έδινε μέχρι πριν από λίγο την αίσθηση ότι η ζωή παρόλα αυτά είναι ωραία, ότι υπάρχει η τέχνη που είναι βάλσαμο, υπάρχει ομορφιά, υπάρχουν ήρεμες σχέσεις, φίλοι, οικειότητα, ελπίδα, αισιοδοξία, τσουπ... γυρίζει ανάδρομη και από το παράθυρο μπαίνουν παλιές φωτογραφίες αγαπημένων που σε εγκατέλειψαν ή άφησες, μια αίσθηση ματαιότητας, η εντύπωση ότι ο ήλιος αλλού είναι πιο λαμπερός και οι άνθρωποι πιο χαμογελαστοί. Σε κλιματικές συνθήκες  συννεφιάς μπορείς να ευχαριστήσεις το σύμπαν που σε σωστό timing συνεχίζει να έχει τον Δία στον Ταύρο, που σε στηρίζει: Μη φοβάσαι, θα τα καταφέρεις. Προσοχή: Όταν η επικοινωνία είναι μονόπλευρη, να θυμάσαι ότι ο οποιοσδήποτε συνομιλητής μπορεί να σε μπουγελώσει με ένα ΟΧΙ. Επίσης είτε μόνος/η είτε με κάποιον/α δίπλα σου, όσο ανεξάρτητος/η κι αν δηλώνεις τώρα, χρειάζεται να δεθείς ή να αφήσεις τη ζωή σου να τη διευθύνει κάποιος άλλος – δεν είναι τόσο τρομερή απόφαση όσο φαίνεται... Μάλλον δελεαστική ακούγεται.  

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Εάν δεν ήταν τρομακτικό θα μπορούσε να είναι χαριτωμένο – δηλαδή, τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας Σκορπιός μόνο και μόνο για να δείχνει σαγηνευτικός και να γοητεύει. Βεβαίως τώρα έχεις οικονομικούς πονοκεφάλους και επαγγελματικές παρενέργειες να αντιμετωπίσεις, οπότε τα εμμονικά θέματα ερωτικής υφής μπαίνουν στο περιθώριο. Η ανάδρομη Αφροδίτη βγάζει έξοδα και υποχρεώσεις εκεί που δεν τα περιμένεις, ενώ δάνεια και λογαριασμοί σού χαλάνε τον ύπνο. Εσύ, όμως, έχεις μάθει να μη σκορπάς τα χρήματα σαν χαρτοπόλεμο. Φυσικά και είναι υπέροχο να σκύβεις στα προβλήματα των δικών σου ανθρώπων προσπαθώντας να καλυτερεύσεις τις ζωές τους, δίνοντάς τους είτε (τεράστια) ηθική είτε (υπέρμετρη) υλική υποστήριξη. Ευχήσου να ισχύει ότι «αυτό που πετάς από το παράθυρο σου έρχεται από την πόρτα» του Δία. Υ.Γ. Δεν έχεις ούτε την ενέργεια ούτε το χρόνο για να κάνεις τον εαυτό σου παγίδα. Ωστόσο είσαι πάντα Σκορπιός, οπότε θα βρεις κι έναν τρόπο για να κάνεις αυτόν/ήν που σε ενδιαφέρει να του τρέξουν τα σάλια.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η οικογένειά σου είναι πιθανόν όχι μόνο να μη σε στηρίζει καθόλου, αλλά να γίνεται επιπλέον πηγή άγχους, υποχρεώσεων και δυσφορίας. Όμως εσύ, όπως και οι περισσότεροι Τοξότες, υποκρινόσαστε ότι όλα είναι ρόδινα –ή σχεδόν ρόδινα– στο σπίτι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Επίσης αισθάνεσαι –και σωστά–  ότι αφεντικά, ανώτεροι και γενικότερα οι άνθρωποι που μπορούν να επηρεάσουν την επαγγελματική σου ζωή παρακολουθούν τις επιδόσεις σου, την παραγωγικότητά σου και την επάρκειά σου σαν κοράκια στέλνοντας το φανερό μήνυμα «Δούλεψε περισσότερο, γίνε πιο αποδοτικός/ή, τρέξε πιο πολύ». Ακόμα και οι διαπροσωπικές σχέσεις φυλλορροούν – αυτός/ή που σε ενδιαφέρει αδιαφορεί ξαφνικά αφήνοντάς σε ξεκρέμαστο να αναρωτιέσαι ή αισθάνεσαι ότι έχεις μπλέξει με κάποιον/α που έχει διαταραχές προσωπικότητάς. Και με αυτά τα δεδομένα προχωράς επιστρατεύοντας το γνωστό τοξοτίσιο τρικ: δεν συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Οι σχέσεις στη δουλειά με συνεργάτες, υπάλληλους ή και διευθυντές είναι πιθανόν να μην κυλάνε ομαλά ή η καθημερινότητα σε κάνει να τρέχεις με υποχρεώσεις και εκκρεμότητες που όλο ανέβαλλες ή αγχώνεσαι με σχέσεις που δεν έχουν την εξέλιξη που θέλεις. Παρόλα αυτά, αν συγκεντρώσεις την ενέργειά σου στην προστασία της υγείας σου και στην προσπάθεια για καλύτερες εργασιακές συνθήκες (ή αν αρχίσεις να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο μιας εργασιακής αλλαγής), θα αρχίσεις να βγάζεις άκρη παντού. Φιλοσόφησε τη «χαρά της εργασίας για την εργασία» και σκέψου ότι με τον Δία στον Ταύρο μπορείς να έχεις «μερικές αδιάκριτες νύχτες» με κάποιον/α που αγαπάς ή είσαι ερωτευμένος – και μέχρι εκεί, γιατί από συνεννόηση υπάρχει πρόβλημα. Υ.Γ. Όσο κι αν προσπαθείς να είσαι διπλωμάτης και πολιτικά ορθός με την ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα, η υπομονή σου εξαντλείται – δεν μπορείς να κάνεις υπομονή για κανέναν. Δεν μπορείς δηλαδή να ασχοληθείς με τα προβλήματα κανενός, όσο κοντά σου κι αν βρίσκεται, δεν μπορείς καν να ακούσεις τα παράπονα ή να συμμεριστείς τα άγχη αυτού/ής που κοιμάται δίπλα σου.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Υπάρχουν φιλίες, ή και έρωτες, που άρχισες να εκτιμάς πρόσφατα – ακόμα κι αν τέλειωσαν ή τις έχασες. Υπάρχουν δεσμοί που γίνονται δύσκολοι κάποια στιγμή, χωρίς το φταίξιμο να είναι κανενός. Υπάρχει ο δεσμός του γονιού με το παιδί του, που περνάει κρίση όταν το παιδί γίνεται έφηβος. Υπάρχει και ο έρωτας. Με την Αφροδίτη ανάδρομη τους Διδύμους, η καλύτερη λέξη για να περιγράψεις τη συναισθηματική σου ζωή αυτό το διάστημα  βρίσκεται στο λεξικό των Εσκιμώων κάτω από τη λέξη «πάγος». Φυσικά, όλα αυτά σημαίνουν ότι ΔΕΝ θα βγάλεις την καρδιά σου σε πλειστηριασμό όσο κι αν καίγεσαι να αφεθείς σε ένα σωτήρα που θα σε ξελαφρώσει από τα βάρη της ζωή σου, ούτε ότι θα την παραδόσεις στον πρώτο τυχόντα που θα σου κάνει τα γλυκά μάτια. Γιατί στο δρόμο για την Ιθάκη, «Χιούστον, έχουμε πρόβλημα». 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Δύο εκδοχές για αυτό το διάστημα: 1. Όσο κι αν σε ευχαριστεί να τραβιέσαι σε ερωτικές σχέσεις και να μεγαλώνεις τον κύκλο των πρώην, ο Νότιος Δεσμός και η ανάδρομη Αφροδίτη στον 4ο οίκο προσπαθούν να σε ρίξουν πίσω σε σαπουνόπερες του 1950 γεμάτες χωρισμούς και εγκατάλειψη. Αν μια τέτοια προοπτική, που είναι τρομακτική για όλους τους άλλους εκτός από σένα, δεν σε πείθει να την εγκαταλείψεις, τότε να σε βοηθήσω να μην την επιλέξεις με ένα άλλο επιχείρημα – είναι πολύ ντεμοντέ. 2. Τώρα, όσο κι αν σε αναστατώνει μια ανοιχτή αντιπαράθεση, έχε υπόψη σου ότι μπορεί να λειτουργήσει εκτονωτικά σε μια υπόγεια ένταση και να επαναφέρει την ισορροπία στη σχέση. Οι προκλήσεις και οι συγκρούσεις κάνουν τις σχέσεις να ανθίζουν, αλλά η επικοινωνία χρειάζεται θάρρος – που μάλλον έχεις αποκτήσει τελευταία. Αυτό σημαίνει ότι δεν καταφεύγεις σε παλιές τακτικές –εξαφανίζομαι, κρύβομαι, αποφεύγω–, αλλά μιλάς. Το πρόβλημα είναι ότι όταν αποσύρεσαι συναισθηματικά δεν μπορεί κανείς να σε αγγίξει. 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ