Cosmic Telegram

Stardust 391

Εϊ, ψιτ... Ταύρε, τι θα κάνεις με τις ορμόνες σου που χτυπάνε κόκκινο;

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 391
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22056-49329.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ειλικρινά, δεν φταίει ο Άρης αν, ενώ είσαι έτοιμος να πρωταγωνιστήσεις σε μια υπερπαραγωγή, ο συμπρωταγωνιστής βάζει βέτο «ή αυτός ή εγώ», γιατί ποτέ δεν ξέχασε ότι εσύ απαίτησες στην πρώτη του εμφάνιση να κοπεί ο ρόλος του στο μοντάζ. Ούτε ο Κρόνος, επειδή δεν μπορείς να αποφασίσεις μεταξύ της ανάγκης σου για δέσμευση και της επιθυμίας σου για ελευθερία, αν θα ρίξεις όλο το βάρος σου στην καριέρα σου ζώντας σε ένα συναισθηματικό ιγκλού ή αν η προσωπική σου ζωή έχει προτεραιότητα. Έρχεται μια στιγμή που φτάνεις στο ταμείο που ή πληρώνεις ακριβά ή εξαργυρώνεις τις δωροεπιταγές. Παρόλα αυτά, με την Αφροδίτη στους Διδύμους, τα πράγματα κυλάνε. Παίξε όσο θέλεις. Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις είναι να αρχίσεις κάτι που δεν μπορείς να τελειώσεις. Και, κυρίως, ξεκίνησε κάτι που δεν θα σε στείλει στο τέλος γονατιστό/ή στην Τήνο.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Αγοροπωλησίες, φόροι, δάνεια, κάρτες, ακίνητα, marketing plans και τα παρόμοια. Here we are: Χρήμα και Ταύρος. Ταύρος και οικονομική ασφάλεια. Κανονικά θα ’πρεπε να περνάς τον καιρό σου υπνωτίζοντας τους γύρω με τη γοητεία σου, ώστε να σου δίνουν  οτιδήποτε έχουν. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι δυνατόν αυτή την περίοδο. Δεν είναι ότι είσαι άπληστος, αλλά έχοντας δοκιμάσει τις απολαύσεις της ζωής δεν είσαι διατεθειμένος να τις αφήσεις. Τώρα, όμως, πρέπει να βγεις στο δρόμο και να διαλαλήσεις τα προϊόντα σου, αν θέλεις να μπεις στις τσέπες των άλλων. Ή να αρχίσεις να ξεχρεώνεις ή να σκεφθείς σοβαρά μήπως η δουλειά σου χρειάζεται έξτρα εφόδια που πρέπει να αποκτήσεις. Ή, αν έχεις πολλά χρήματα –κανένας φυσικά Ταύρος δεν αισθάνεται ότι έχει αρκετά, ακόμα και αν ανήκει στους 100 πλουσιότερους του Forbes–, να τα κάνεις περισσότερα. Υ.Γ. Εϊ, ψιτ... Τι θα κάνεις με τις ορμόνες σου, που χτυπάνε κόκκινο από τις επιθυμίες και δεν έχουν καμία σχέση με έσοδα-έξοδα;

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Είτε κάποτε ήσουν ο σπασίκλας της τάξης που οι δάσκαλοι λάτρευαν και οι συμμαθητές σιχαινόντουσαν είτε ο κολλητός/ή που γινόταν η ψυχή της παρέας και κυκλοφορούσε με την κονκάρδα «All is fun» στο πέτο του, εδώ και μήνες βιώνεις την ωριμότητα και την αγωνία της ενηλικίωσης –σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι–, με χάρη και στιλ βεβαίως. Αχ και να σε έβλεπαν οι συμμαθητές σου. Επαγγελματικά πρέπει να ανεχθείς ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να σε χαστουκίζουν με την κριτική τους, ενώ ονειρεύονται ότι κάνουν  δημόσιες σχέσεις στην Γκεστάπο. Προσωπικά, δεν αρκεί μόνο να ενθαρρύνεις την ελευθερία κάποιου που σε ενδιαφέρει, αλλά επίσης –άκουσον, άκουσον– να ακούς σιωπηλός όταν ο άλλος μιλάει. Ταυτόχρονα, με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου (12/4), έχεις ανάγκη από επιδοκιμασία, χειροκρότημα, αγάπη. Ναι, για μία ακόμη φορά συνειδητοποιείς τι σημαίνει να είσαι Δίδυμος – να ζεις την ίδια στιγμή δύο διαφορετικές και αντιφατικές ζωές που καμία δεν ξέρει την ύπαρξη της άλλης.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχεδιάζεις, δουλεύεις σκληρά, στύβεις το μυαλό σου και σπαταλάς όλες σου τις δυνάμεις για να ανταπεξέλθεις στις εργασιακές υποχρεώσεις σου, σκέφτεσαι όλες τις λεπτομέρειες, προσπαθείς να σκουπίσεις γρήγορα τις σταγόνες του ιδρώτα που εμφανίζονται στο μέτωπό σου από την κούραση και το άγχος... και τότε boom! Μερικές σταγόνες βροχής από τη μέση του πουθενά σε κάνουν να τρέχεις για να βρεις επειγόντως υπόστεγο. Πρόκειται για μια μεταφορά του γεγονότος ότι δεν έχει σημασία πώς εσύ σκέφτεσαι την προσωπική/οικογενειακή/επαγγελματική σου ζωή, αλλά ότι εδώ και πολλούς μήνες όταν σκέφτεσαι ο Θεός γελάει – κι αν κοιτάξεις λίγο αποστασιοποιημένα τη ζωή σου θα του δώσεις δίκιο: Όταν σκεφτόσουν το χειρότερο σενάριο η ζωή χαμογελούσε και όταν σκεφτόσουν το καλύτερο η ζωή σε ειρωνευόταν. Υ.Γ. Έχεις δίκιο. Είναι ταπεινωτικό, ενώ βρίσκεσαι γονατιστός στο πάτωμα, αυτός που έχει κόψει ένα κομμάτι από την καρδιά σου και το κρατάει θριαμβευτικά στα χέρια του να σου ζητάει απλά συγγνώμη περιμένοντας να ισοφαρίσετε. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Όσο ο Χείρων (ο αστεροειδής που έχει πάρει το όνομά του από το δάσκαλο των μυθολογικών ηρώων, τον Κένταυρο Χείρωνα, τον «πληγωμένο θεραπευτή» που αστρολογικά συμβολίζει το ανεπούλωτο τραύμα) προχωράει εδώ και μήνες στον 8ο οίκο σου, το γεγονός ότι σε πολλούς Λέοντες αναμοχλεύει περασμένα τραύματα που καθορίζουν τις ερωτικές τους σχέσεις, έχοντας οδηγήσει τις πιο σημαντικές σε μαντρότοιχο, δεν αποτελεί αξιοπερίεργο. Όπως και ότι πολλοί έχουν κουραστεί από την οικονομική δυσπραγία. Έτσι, σαν αντίδραση, παριστάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα και μπαίνουν σε σχέσεις που κατά βάθος ξέρουν ότι είναι εντελώς ακατάλληλες. Κατανοητό. Όταν όμως ντύνεσαι με στολή αρκούδας για να δοκιμάσεις το μέλι, έχε υπόψη σου ότι οι παράνομοι κυνηγοί  καραδοκούν. Υ.Γ. And now, ladies and gentlemen, the 1 million question (ο χρόνος αρχίζει από τώρα)… Τικ τακ, τικ τακ, τικ τακ… «Πες μου, σε παρακαλώ, τι είναι προτιμότερο; Να μετανιώνεις για όσα δεν έκανες ή να έχεις τύψεις για όσα έκανες;» Τικ τακ, τικ τακ… 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η απογοήτευσή σου από σχέσεις και συνεργασίες μετριέται με ρίχτερ σεισμού στην Ιαπωνία. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η περίοδος θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις το είδος των διαπροσωπικών σχέσεων που επιθυμείς. Σε τέτοιες περιόδους, πάντως, οι συντροφικές σχέσεις κυρίως δοκιμάζονται και σφυροκοπούνται στο αμόνι. Αν χρειάζεται να κάνεις μια έντονη σκηνή για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, τόλμησέ την. Αν η σύγκρουση φανερώνει βαθιές και αγεφύρωτες διαφορές, μην αφήσεις την ψυχοφθόρα συνήθεια να σε αποτρέψει από δραστικές λύσεις. Α, θυμήσου ότι δεν υπάρχει πιο θλιβερό πράγμα από το να τριγυρίζεις πέρα δώθε τρομάζοντας τους άλλους ΚΑΙ τον εαυτό σου με τη σκληρή κριτική που τους κάνεις.  Σκέψου και το ενδεχόμενο οι άνθρωποι να είναι πολύ καλύτεροι από όσο φαντάζεσαι ή από όσο αξίζεις. Επαγγελματικά, τώρα που έχεις ενέργεια και είσαι διατεθειμένος να προχωρήσεις, μείνε προσηλωμένος στο στόχο. Πήγαινε νωρίς στο κρεβάτι, τρώγε τα λαχανικά σου και προσπάθησε να είναι ευγενής, αλλά και αποφασιστικός.  

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Οι σχέσεις με συνεργάτες, συναδέλφους ακόμα και με φίλους ή ανθρώπους που σε ενδιέφεραν, φαίνεται ότι δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Ούτε και οι ερωτικές σχέσεις. Η θέση σου στην παλιά παρέα έχει αλλάξει, γιατί προτίμησες (και αναγκάστηκες σε πολλές περιπτώσεις) να πάρεις το δρόμο το λιγότερο ταξιδεμένο. Έτσι είναι. Όταν αποφασίζεις να μην ακολουθήσεις τους άλλους αλλά να διαλέξεις το δικό σου δρόμο, πρέπει να περιμένεις τέτοιες αλλαγές. Κι αν οι στόχοι και τα όνειρα που είχες κάποτε χρειάζονται τροποποιήσεις, κάνε τις. Αν αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να τροποποιήσεις και τη συμπεριφορά σου, μη διστάσεις. Θυμήσου επίσης ότι, όταν σχετίζεσαι με άλλα ανθρώπινα πλάσματα, μπορεί να υπάρξουν μπερδέματα και μάλιστα οικονομικής φύσης. Υ.Γ. Η Αφροδίτη στους Διδύμους σού θυμίζει ότι όχι μόνο δεν χάθηκε η μάχη, αλλά με ανανεωμένη στρατηγική, με την εμπειρία του τελευταίου καιρού, με ελπίδα και μανία για ζωή είσαι έτοιμος/η να κερδίσεις τον πόλεμο, αρκεί να μην ξαναμετρήσεις πόσα τραύματα έχουν δημιουργήσει στην ψυχή σου οι άλλοι, χωρίς να ξεχάσεις να υπολογίσεις και τον εαυτό σου ανάμεσά τους. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με ενεργοποιημένο τον 7ο οίκο των διαπροσωπικών σου σχέσεων και την Αφροδίτη στον 8ο οίκο, το μήνυμα είναι σαφές: Τίναξε από την ψυχή σου τις ψευδαισθήσεις για τον έρωτα, ομολόγησε στον εαυτό σου τις συναισθηματικές σου ανάγκες και κάνε βουτιά στο κύμα της ζωής. Είναι υπέροχο να διασκεδάζεις, να βγαίνεις σε ραντεβού, να ερωτεύεσαι και να κάνεις σεξ, αλλά αυτή τη φορά ομολόγησε ότι «βαρέθηκα πια» να μπλέκω σε σχέσεις με τύπους που το βάθος του πάθους τους ισοδυναμεί με το πάχος της επιδερμίδας τους. Από την άλλη πλευρά δικαιολογείσαι να ενδίδεις στις ψευδαισθήσεις, όταν μετά από καιρό συναισθηματικής ερημιάς εισβάλλει ξαφνικά κάποιος/α στη ζωή σου που πιστεύεις ότι θα σου δώσει απλόχερα ό,τι έχεις στερηθεί μέχρι τώρα. Ναι… μπορεί να είναι ο Έρωτας. Υ.Γ. Όταν εργάζεσαι με άλλους ανθρώπους καθημερινά είναι απίθανο να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, συγκρούσεις ή παράπονα. Ο κοινός στόχος όμως λειτουργεί σαν κόλλα και το τελευταίο λεπτό όλα μπαίνουνε στη θέση τους και όλοι συνεχίζουν από το σημείο πριν τις φωνές – εκτός κι αν… οπότε…

 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Εξαιτίας του φόβου της εγκατάλειψης πολλές φορές αφήνεις τους ανθρώπους που αγαπάς να σε εκμεταλλεύονται, να σου παίρνουν τον αέρα, να αδιαφορούν για τις δικές σου επιθυμίες. Όταν δε οι παιδικοί σου φόβοι προβάλλονται στη δουλειά και στους ανώτερούς σου θεωρώντας τους σαν προέκταση των γονιών σου, το σίγουρο είναι ότι θα επηρεαστεί αρνητικά και η καριέρα σου. Να ξέρεις όμως ότι δεν έχει σημασία πόσο έχεις συμπαρασταθεί στους άλλους ή πόσο πολύ ικανοποίησες τον εγωισμό τους, αφού όταν έρχεται η ώρα των «αντίο» το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους αντιμετωπίσεις θαρραλέα. Όσο για αυτούς που θα σε κατηγορήσουν για σκληρότητα και αναισθησία, σου επιτρέπεται να τους απαντήσεις με οποιαδήποτε αγενή χειρονομία. Από την άλλη πλευρά, επειδή υπάρχει και η Αφροδίτη στους Διδύμους και ξελογιάζεσαι με τη συντροφικότητα, την επιθυμία να είσαι μαζί με κάποιον/α, μπορείς να στέλνεις ερωτικά μηνύματα με το κινητό στη διάρκεια της μέρας που εργάζεσαι σκληρά και να ξενυχτάς ερωτικά τις νύχτες. Παράπονα τύπου «Είμαι μόνος, γι’ αυτό δεν έχω ενέργεια» δεν πιάνουν – κάνε κάτι για αυτό.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Πιστεύεις δεν πιστεύεις σε έναν Θεό, τα θαύματα δεν έχουν πάψει ποτέ να συμβαίνουν – είτε με τη μορφή σωτηρίας την τελευταία στιγμή, είτε με αντιστροφή της τύχης εκεί που είσαι πεπεισμένος ότι όλα τέλειωσαν, είτε ως ανταμοιβή εκεί που δεν το περιμένεις, είτε σαν απάντηση σε προσευχές ή επιθυμίες, είτε με το να είσαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή με τους σωστούς ανθρώπους. Μπορεί να θεωρείς ότι η ζωή σου είναι όλο δυσκολίες, ιδρώτα και τιμωρίες με ελάχιστη ανταμοιβή, αλλά ευτυχώς ποτέ μα ποτέ δεν το βάζεις κάτω. Με την Αφροδίτη στους Διδύμους, τον Άρη στην Παρθένο, τον Δία στον Ταύρο και τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στο 12ο ηλιακό σου οίκο, τα θαύματα συνεχίζουν να συμβαίνουν ακόμα και σε αυτή την εποχή που όλα αλλάζουν δημιουργώντας αναταραχή και αβεβαιότητα. Το θαύμα συμβαίνει σε ΣΕΝΑ εκεί που δεν το περιμένεις, ακριβώς επειδή δεν το περιμένεις. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στον 5ο μας οίκο αυτό που έχει σημασία είναι η δική μας καλοπέραση, οι δικές μας επιθυμίες, το δικό μας σενάριο. Ο Άλλος βρίσκεται εκεί έξω για να μας κάνει τα χατίρια, για να υποκύπτει στη γοητεία μας, να απογειώνει το ναρκισσισμό και τη μοναδικότητά μας. Έτσι θα ’θελες. Γιατί με τον Άρη στον 8ο οίκο σου, στην Παρθένο δηλαδή, πρέπει να έχεις κατά νου ότι μερικές φορές, όσο κι αν προσπαθούμε,  η κεκτημένη ταχύτητα από προηγούμενες σχέσεις και τραύματα μας επαναφέρει σε μια πραγματικότητα που οι σχέσεις μπορεί να είναι και πόλεμος στον οποίο όλα επιτρέπονται προς χάρη της νίκης – δηλαδή αποδεικνύοντας ότι δεν έχεις ανάγκη τον άλλο, όσο περισσότερο τον έχεις. Με δυο λόγια: Προσοχή στις παγιωμένες σχέσεις, γενναιοδωρία στην καινούργια. Να συμπεριφέρεσαι στον υπέροχο, τρομακτικό, συγκλονιστικό Άλλο σαν να κρατάς στα χέρια σου κάτι εύθραυστο. Αλλιώς θα αισθάνεσαι ενοχές. Υ.Γ. Να μιλήσουμε για οικονομικά προβλήματα και εργασιακό άγχος; Μπα... Είναι άνοιξη κι όλα είναι ανοιχτά.   

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον Άρη στην Παρθένο μπορεί, αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να σου πει τι να κάνεις, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να σε χειραγωγήσει, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς απόρριψη ή εγκατάλειψη. ΚΑΝΕΙΣ. Με λίγα λόγια, αλίμονο σε αυτόν που θα τα βάλει μαζί σου αυτή την περίοδο, που θα προσπαθήσει να σε εγκλωβίσει ή θα προσπαθήσει να σου επιβάλλει πράγματα για το «καλό» σου. Οι περιστάσεις κι ο αφόρητος  ρεαλισμός της ζωής, ωστόσο, σε κάνουν να συνειδητοποιείς και κάτι άλλο: ούτε τα εμπόδια, ούτε οι αντικρουόμενες επιθυμίες ή ο τετραγωνισμός του κύκλου που αντιμετωπίζεις στο μέτωπο των σχέσεων στην προσωπική ή επαγγελματική σου ζωή είναι ικανά να σπάσουν το ηθικό σου –εντάξει, υπάρχουν στιγμές που λυγίζεις– και την πίστη σου ότι στο τέλος θα καταφέρεις να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Y.Γ. Το αντίδοτο είναι η Αφροδίτη στους Διδύμους. Τα επίπεδα υστερίας στην καριέρα μειώνονται και η οικογενειακή ζωή μοιάζει με σκηνές με καρτούν του Ντίσνεϊ που κανένας δεν ουρλιάζει, κανείς δεν απειλεί τον άλλον και οι συναισθηματικές καταστροφές έχουν μετακομίσει έξω, μακριά, στην πραγματική ζωή.  

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ