Cosmic Telegram

Stardust 343

Με αντίθεση Άρη/Κρόνου. Η Αφροδίτη μπαίνει στον Κριό (21/4). Ο Ερμής επανέρχεται σε ορθή πορεία (23/4, 10:05΄).

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 343
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
13803-30802.jpg

 

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Αν δεν αισθάνεσαι ανησυχία, ανυπομονησία, ανάγκη για περισσότερη ελευθερία, ένταση, τον ενθουσιασμό να κατακτήσεις τον κόσμο με τα δικά σου όπλα, τη δύναμη να σπάσεις οποιαδήποτε αλυσίδα σε κρατάει στο παρελθόν και ταυτόχρονα περιορισμένος, αδύναμος, επιθετικός, λυπημένος, ανυπεράσπιστος, εύθραυστος, ε, τότε πρέπει να κοιτάξεις το πιστοποιητικό γέννησής σου γιατί δεν ανήκεις στους Κριούς. Είναι δύσκολο να θυμηθείς άλλη εποχή που το έδαφος κάτω από τα πόδια σου να μοιάζει τόσο αβέβαιο σε όποιον τομέα και να κοιτάξεις. Πριν διαβάσεις άλλη λέξη, σταμάτα μια στιγμή και ανάπνευσε. Κλείσε τα μάτια και πάρε μια βαθιά, μακριά, ήρεμη αναπνοή. Αυτό είναι το μήνυμα τώρα που η Αφροδίτη μπαίνει στο ζώδιό σου (21/4) και ο Ερμής επανέρχεται σε ορθή πορεία (23/4, 10:05΄). Για να κατεβάσεις την πίεση, για να καθησυχάσεις τις αγωνίες και να σιγουρευτείς ότι το οξυγόνο πηγαίνει σε όλα τα σωστά σημεία όλες τις στιγμές, χρειάζεσαι ώρα για να εισπνέεις και να εκπνέεις. Πολλοί Κριοί έχουν πρόβλημα να ακολουθήσουν αυτή την απλή διαδικασία. Πάμε μαζί: μέσα-έξω, μέσα-έξω. (Ο πόλεμος συνεχίζεται, μόνο που τώρα η στολή σου είναι σιδερωμένη και το μαλλί κομμωτηρίου) 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Κι ενώ οι κανονικοί άνθρωποι κάνουν σχέδια για διακοπές, εσύ συνεχίζεις να εργάζεσαι σαν αφιονισμένο ρομπότ του “Metropolis” και να υπηρετείς το όραμα κάποιων πολυεθνικών Φαραώ σαν σκλάβος την εποχή των Πυραμίδων. Μην περιμένεις ούτε διάλειμμα. Ούτε ευχαριστίες. Χάρη στην Αφροδίτη πάντως και την επιστροφή του Ερμή σε ορθη πορεία (23/4, 10:05΄), δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς στην ύπουλη παρόρμηση να βγεις έξω για διασκέδαση και μπλεξίματα. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την τύχη για να εντοπίσεις αυτόν που είσαι πεπεισμένος ότι υπάρχει για να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Ακόμα όμως και αν η υπερδραστηριότητα στο 12ο οίκο σου σε ωθεί να δουλεύεις από το παρασκήνιο, ή σου δημιουργεί την έντονη διάθεση να εξαφανιστείς από όλους και όλα, εντούτοις δεν έχεις την πολυτέλεια να κρύβεσαι. Με την Ήλιο να αρχίζει τη διέλευσή του στον Ταύρο, πρέπει να βρίσκεσαι σε κίνηση, στο φως και σε συνεχή επικοινωνία με αυτούς που μπορούν να σε βοηθήσουν ή να σε στηρίξουν.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι η ελευθερία δεν σημαίνει ότι παραδινόμαστε σε μια χαοτική ζωή της οποίας είμαστε κέντρο. Χρειάζεται να είμαστε ευαίσθητοι όχι μόνο σε ό,τι θεωρούμε καλύτερο για εμάς, αλλά και για τους άλλους επίσης. Αυτό είναι αλήθεια, ειδικά για σένα που ο 11ος οίκος σου είναι ενεργοποιημένος στο μάξιμουμ. Το να είσαι χρήσιμος στους άλλους, να δίνεις ένα χέρι βοήθειας και να στηρίζεις τους δίπλα σου δεν είναι φιλοσοφικές επιδιώξεις για μια ουτοπική κοινωνία, αλλά υποχρεώσεις που δεν πρέπει να παραβλέπεις. Άσε τις γκρίνιες ότι οι άλλοι σε εκμεταλεύονται ή ότι είσαι ένα αθώο πρόβατο εν μέσω λύκων και βοήθησε αυτούς που σε χρειάζονται χωρίς πολλές πολλές φανφάρες και, ει δυνατόν, χωρίς να στο ζητήσουν.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η είσοδος της Αφροδίτης στον Κριό (21/4)  και η  επιστροφή σε ορθή πλέον πορεία του Ερμή (23/4, στις 10:05΄) δημιουργούν μια σχετική ισορροπία στην επαγγελματική σου ζωή. Φυσικά όσο βρίσκεται όμως ο Άρης στον Κριό, που κάνει μάλιστα αντίθεση με τον Κρόνο στον Ζυγό, δεν θα αποφύγεις τις επαφές με αυτούς που έχουν την εξουσία ή τη δύναμη να σε βοηθήσουν ή να σε καταστρέψουν. Με τον Δία επίσης στον Κριό, σου είναι δύσκολο να φανταστείς γιατί άραγε θα ’πρεπε να αποδείξεις ότι αξίζεις το σεβασμό και την εκτίμηση, όμως έχε υπόψη σου ότι υπάρχουν μερικοί πάνω από σένα που θα προτιμούσαν να σε δουν να εξαφανίζεσαι, παρά να καθιερώνεσαι. Μπορεί τον τελευταίο καιρό να συμβαίνουν πράγματα πίσω από την πλάτη σου, εσύ όμως ξέρεις ότι είσαι εξαιρετικός σε ό,τι κάνεις – κι αυτό είναι που μετράει, έτσι δεν είναι;

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Παρόλο που μπορεί να προσποιείσαι τον κεφάτο και τον υπερδραστήριο, οφείλεις να ομολογήσεις ότι δεν διαθέτεις τη Φιλοδοξία που είχες κάποτε. Ασφαλώς ακόμα πεθαίνεις να κάνεις κάτι σημαντικό, μόνο που δεν ξέρεις τι είναι αυτό. Πολλοί Λέοντες μάλιστα σκέφτονται να επιστρέψουν στα θρανία ή να ξαναρχίσουν τη ζωή τους αλλάζοντας τα πάντα, μήπως κι έτσι αυξήσουν τις πιθανότητες να κάνουν κάτι που να είναι αντάξιο της ευφυΐας και των ονείρων τους. Αν ζητούσες τη συμβουλή κάποιου που εμπιστεύεσαι τη γνώμη του ίσως να μπορούσες να σχηματοποιήσεις τον πολτό των στόχων και των επιθυμιών σου. Ή βρες ένα ήσυχο μέρος που θα σου επιτρέψει να δεις τη ζωή σου καρέ καρέ, κάνε freeze frame στις στιγμές που σε έκαναν ευτυχισμένο, που σε ικανοποίησαν, που αισθανόσουν τη χαρά της ζωής, που ένιωθες δημιουργικός και γεμάτος και πατώντας το στοπ θα αντιληφθείς με έκπληξη ότι αυτά που χθες σου δημιουργούσαν κύματα απόλαυσης τώρα σου φαίνονται τόσο άνοστα όσο και μια  τούρτα με 0 θερμίδες. Άρα, αυτό που θα ’πρεπε να σε ενδιαφέρει είναι το Νόημα της Ζωής, τα ταξίδια και οι ορίζοντες που ανοίγουν, οι ανώτερες  σπουδές και ο εξιδανικευμένος έρωτας – δηλαδή η αφίσα κι όχι το πρόσωπο μπροστά σου; Μην πέσεις στην παγίδα των εξιδανικεύσεων. Τώρα έχεις ανάγκη από μία παρούσα, υπαρκτή, υποστηρικτική «οικογένεια».

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Οι πλανήτες στον 8ο οίκο μπορούν να  είναι τόσο ψυχοφθόροι, που να σε κάνουν να βιώσεις την ίδια ένταση, φόβο, άγχος, αλλά και και την  έκσταση  που ένιωσαν οι πρώτοι θεατές του «Ψυχώ». Για τους Παρθένους βεβαίως που αντιμετωπίζουν κάθε κατάσταση χωρίς ενθουσιασμό, αλλά με σύνεση και επιφυλακτικότητα, δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερη δοκιμασία. Ακόμα κι αν οι επόμενες εβδομάδες έχουν τόσο σεξ –ναι, και οι Παρθένοι κάνουν σεξ– που θα έκανε τον Χιου Χέφνερ να κοκκινίσει, όπως και εκρήξεις καταπιεσμένου αισθήματος, το γεγονός ότι έρχεσαι αντιμέτωπος και με υπαρξιακές αγωνίες που σχετίζονται με τη ζωή και το θάνατο δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να φανταστείς. Ακόμα: η παραχώρηση του ελέγχου των οικονομικών σου (ή της ζωής σου για λίγο) σε ένα άλλο πρόσωπο μοιάζει με απλή πρόταση. Στο κάτω κάτω, εσύ δεν είσαι που ονειρεύεσαι να αναλάβει τη φροντίδα σου ένας φλογερός σύντροφος, ή να σε χρηματοδοτήσει ένας συνεταίρος ή ένα ίδρυμα/τράπεζα/σπόνσορας, που μάλιστα θα σε αφήσουν ελεύθερο να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου; Η ειρωνεία είναι ότι στο τέλος οι Παρθένοι καταλήγουν να δουλεύουν σαν είλωτες. Πάντως είναι εποχή για να πάρεις ικανοποίηση από τα λεφτά των άλλων. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πέσεις στο κρεβάτι με τον πρώτο που θα σου πληρώσει το δείπνο. Εκτός κι αν το θέλεις.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ποτέ δεν θα έχεις μια πλήρη εικόνα των πραγματικών σχέσεων όσο κάθεσαι και ξεφυλλίζεις αντρικά και γυναικεία περιοδικά ή παρακολουθείς ρομαντικές κωμωδίες στην τηλεόραση. Μπορεί ο ρομαντικός έρωτας να κάνει την καρδιά πολλών Ζυγών να χτυπάει πιο γρήγορα, αλλά δεν μπορείς να έχεις τέτοιες φαντασιώσεις όταν γίνεται πλανητικό μποτιλιάρισμα στον 7ο οίκο σου και ο Κρόνος συνεχίζει να διελαύνει στο ζώδιό σου δημιουργώντας μάλιστα αντίθεση με τον Άρη στον Κριό. Οι επιτυχημένες σχέσεις βασίζονται σε κοινές αποφάσεις, αμοιβαίες υποχωρήσεις και συνεχή ειλικρινή επικοινωνία χωρίς κενά. Προς το παρόν οι σχέσεις είναι σα να μεταφέρεις πυρηνικά πάνω σε έναν ανώμαλο δρόμο. Και η είσοδος της Αφροδίτης στον Κριό; Και η επιστροφή του Ερμή σε ορθή πορεία (23/4, 10:05΄) δεν κάνουν τα πράγματα λίγο καλύτερα; Ίσως. Μπορεί. Πιθανόν. Ενδέχεται. Μάλλον.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Οι περισσότεροι Σκορπιοί δουλεύουν σα σκυλιά τον τελευταίο καιρό. Τουλάχιστον η επαναφορά του Ερμή σε ορθή πορεία (23/4) και η είσοδος επίσης στον Κριό της Αφροδίτης βοηθάνε στην εξομάλυνση της εργασιακής ζωής. Όμως η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή  σού επιβάλλει να εργαστείς χωρίς καμία ανταμοιβή, χωρίς κανένα ευχαριστώ, χωρίς καμία αναγνώριση. Είναι μια εποχή που εσύ για όλους, για σένα κανένας. Το ουσιώδες είναι ότι ο Δίας σού εξασφαλίζει (κυρίως αν έχεις ωροσκόπο Σκορπιό) ότι σε αυτό το ρευστό εργασιακό περιβάλλον εσύ προστατεύεσαι και ότι έχεις ψυχικά αποθέματα ώστε να είσαι χρήσιμος χωρίς ανταλλάγματα – προς το παρόν.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Μην τρελαίνεσαι. Δεν είσαι ο μόνος που έχει οικονομικά προβλήματα – αν και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω δείχνει ότι τα δικά σου είναι λίγο πιο σοβαρά από των άλλων. Έχοντας όμως σαν τον Σκρουτζ την αντίστοιχη τυχερή δεκάρα, που στην περίπτωσή σου ονομάζεται Δίας –και σε ευνοϊκή θέση με τον Ήλιο σου–, είναι καλό να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να καταστραφείς, το πρώτο τουλάχιστον εξάμηνο που βρίσκεται στον Κριό. Οπότε, αφού στον 5ο ηλιακό σου οίκο δίνεται ένα πλανητικό πάρτι, είναι κρίμα να κάθεσαι μακριά μετρώντας τα ευρώ που έχεις στην τσέπη σου. Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, οι ανιδιοτελείς χειρονομίες που προέρχονται από την καρδιά σου μπορούν να ανακουφίσουν για λίγο τα οικονομικά σου άγχη. Ακόμα κι αν ανοίγεις ένα λογαριασμό και αισθάνεσαι να ιδρώνουν οι παλάμες σου από το στρες δεν θα γίνεις ποτέ τσιγκούνης ούτε στα χρήματα ούτε στα αισθήματα.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Εκεί στο στομάχι σου βαθιά νιώθεις έναν αδιόρατο πόνο που δεν λέει να φύγει. Είναι ένα αίσθημα εγκατάλειψης που μπορεί να σε παρασύρει και που σε κάνει να νιώθεις μόνος και θλιμμένος. Το σύμπαν μέσα από τον πλανητικό συνωστισμό στον 4ο ηλιακό σου οίκο θέλει να σε διδάξει ότι οι στενές σχέσεις που περιέχουν δέσμευση συχνά συνοδεύονται από μεγάλες λύπες, και ειδικά σε σένα που είσαι ο τύπος τού για πάντα. Αν υπάρχει κάποιος/α δίπλα σου μπορεί να σου τονώσει τη διάθεση και ταυτόχρονα να σου υπενθυμίσει πόσο γελοίο είναι να αρρωσταίνεις για τον οποιονδήποτε ή το οτιδήποτε. Άρα ξέχνα τον πόνο και πάρε μια βαθιά ανάσα, αφού η Αφροδίτη μπαίνει στον Κριό και ο Ερμής γυρίζει σε ευθεία πορεία από τις 23 βάζοντάς σε μια περίοδο που τα βάρη ελαφραίνουν και ό,τι θέλεις το σκοπεύεις με σταθερό χέρι. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Με τόσα αντιφατικά μηνύματα μέσα στο κεφάλι σου θα ’πρεπε να αισθάνεσαι συμπόνια για όλους αυτούς τους ανθρώπους που κάποτε θεωρούσες υποκριτές επειδή έκαναν δημόσια κηρύγματα ηθικής ενώ πίσω από κλειστές πόρτες  έκαναν πράγματα που μπορούσαν να τους κλείσουν στη φυλακή για πάντα. Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει κάποιος σαν κι εσένα, που ενώ ο Κρόνος στον 9ο οίκο σου τον κάνει να λέει ατάκες από τη Βίβλο και  που υπόσχεται να συμπεριφέρεται σαν άγγελος, εντούτοις ο πλανητικός ορυμαγδός στον 3ο οίκο του τον βγάζει εκεί έξω στον κόσμο ως Δημόσιο Κίνδυνο με μια γλώσσα που κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει; Ευτυχώς που η Αφροδίτη μπαίνει επίσης στον Κριό και ο Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία στις 23/4, οπότε μπορείς να αποκαθιστάς όσα τυχόν πάνε στραβά σαν εκείνα τα βιβλία μαγειρικής που σου λένε πώς να διορθώσεις το κομμένο αυγολέμονο. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Τι να τα λέμε… Το θέμα της οικονομίας έχει γίνει εθνική εμμονή. Άρα είναι φυσικό επόμενο στο ζήτημα των χρημάτων να έχουμε γίνει όλοι πιο παρανοϊκοί και πιο τρελαμένοι από ποτέ. Μπορεί λοιπόν κανείς να φανταστεί εύκολα πως αισθάνεσαι εσύ ως Ιχθύς, όταν στο 2ο οίκο σου –που συμβολίζει την οικονομική σου ασφάλεια, τη σχέση σου με το χρήμα και την υλική πλευρά της ζωής– υπάρχει πλανητικό μποτιλιάρισμα: ανήσυχος, αγχωμένος, με έντονη αγωνία για την παρούσα και την αυριανή ευημερία σου. Μετά τη φοβισμένη αντίδραση σε λογαριασμούς που έρχονται, υποχρεώσεις που τρέχουν, δάνεια που απαιτούν πληρωμή και τηλέφωνα που δεν σηκώνεις γιατί ξέρεις ότι σε αναζητούν από τις τράπεζες και σε οδηγούν σε κρίση πανικού, χρειάζεται να δείξεις ψυχραιμία και να κινηθείς γρήγορα. Δεν έχεις την πολυτέλεια να κάνεις ότι τα δυσάρεστα γεγονότα που έχουν ως αποτέλεσμα να αισθάνεσαι ξεκρέμαστος δεν συμβαίνουν σε σένα. Αντί να κατηγορείς τη ζωή, τους εργοδότες, τον καπιταλισμό, την κακή σου τύχη, το ευρώ και τον εαυτό σου, καλύτερα να σκεφτείς με καθαρό μυαλό τις λύσεις: με επέκταση των επαγγελματικών σου προσόντων; Με δεύτερη δουλειά; Καθίζοντας ξανά στα θρανία; Ζητώντας στήριξη και βοήθεια; Ξεκινώντας κάτι δικό σου; Μην περιμένεις να αλλάξει η κατάσταση από μόνη της. Δράσε.

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ