Cosmic Telegram

Stardust Notes 21.03.16

Έκλειψη Σελήνης στις 23 Μαρτίου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
123890-277869.jpg

Οι Πανσέληνοι μας ενεργοποιούν. Η ηλεκτρομαγνητική έλξη του Ήλιου και της Σελήνης στις αντίθετες πλευρές της Γης παράγουν κύματα στους ωκεανούς, όπως και στα αισθήματά μας. Τα αισθήματα διογκώνονται. Οι ψυχές κατακλύζονται. Η λογική υποχωρεί όταν η Σελήνη γεμίζει.

Σε πολιτισμούς που κυριαρχούν η προβλεπτικότητα, η συμμόρφωση και η επιμονή στο δοκιμασμένο, στο επαναλαμβανόμενο, στο συνηθισμένο, ο Κριός υποφέρει και περιορίζεται. Η ενέργεια πρέπει να κινηθεί, να αλλάξει, γιατί όταν καταπιέζεται δημιουργεί κατάθλιψη και απωθημένα. Εάν έχεις τον Ήλιο σου ή τον ωροσκόπο σου γύρω στις 3° Κριού/Καρκίνου/Ζυγού και Αιγόκερου, εκεί είναι που χρειάζεται να τολμήσεις, να ξεκολλήσεις, να προχωρήσεις, να αλλάξεις, να κάνεις κάτι που επιθυμείς. Όπως, αντίστοιχα, εάν έχεις τη Σελήνη σου γύρω στις 3° του Ζυγού ίσως χρειάζεται να συμβιβαστείς ώστε να προχωρήσεις.

Να σημειώσω ότι στις 28 του περασμένου Σεπτεμβρίου είχαμε τη Σεληνιακή Έκλειψη στις 4°40´ Κριού/Ζυγού που είναι πολύ κοντά σε αυτή την Έκλειψη που συμβαίνει αντίθετα: στις 3°17´ Ζυγού/Κριού και άρα επαναλαμβάνονται θέματα –κυρίως διαπροσωπικών σχέσεων– που μας απασχόλησαν και τότε.

Κατά την Έκλειψη έχουμε μια στενή σύνοδο του Ερμή, 20 μόλις λεπτά μακριά από τον Ήλιο στον Κριό και σε αντίθεση με τη Σελήνη στον Ζυγό, υπενθυμίζοντάς μας ότι η αυτογνωσία είναι επιτακτική ανάγκη και ότι η δυναμική υπεράσπιση της γνώμης μας, ή των απόψεών μας, δεν σημαίνει και αδιαφορία ή έλλειψη κατανόησης στα αισθήματα και τις αντιλήψεις των άλλων.

Ο Χείρων επίσης κάνει στενή σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στις 22° των Ιχθύων: μία ανάγνωση της όψης μπορεί να είναι ότι όποιος δεν μαθαίνει από τα λάθη του είναι αναγκασμένος να τα επαναλάβει. Μια άλλη είναι ότι σε καταστάσεις έντονου άγχους, φόβου ή απογοήτευσης και θλίψης έχουμε την τάση να ενεργοποιούμε αυτόματες συμπεριφορές που εκφράζονται συνήθως σπασμωδικά. Αυτή η όψη λέει να διαπιστώσουμε το τραύμα, το λάθος, το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουμε.

Ο Δίας ταυτόχρονα σχηματίζει το δεύτερο από τα τρία τετράγωνά του με τον Κρόνο κατά τη διάρκεια της Έκλειψης. Το πρώτο ήταν στις αρχές του περασμένου Αυγούστου στις 28° Λέοντα/Σκορπιού, το δεύτερο γίνεται τώρα στις 16° Παρθένου/Τοξότη και το τρίτο και τελευταίο γίνεται στο τέλος Μαΐου στις 14° Παρθένου/Τοξότη. Ο Δίας μάς προτρέπει να ανοιχτούμε σε νέες οπτικές, ιδέες, οπτικές που εμπλουτίζουν τις δικές μας, να ρισκάρουμε για κάτι που επιθυμούμε ουσιαστικά, να ρίξουμε τους σπόρους του μέλλοντός μας, να περπατήσουμε σε ένα άγνωστο έδαφος πιστεύοντας ακράδαντα ότι θα μας οδηγήσει εκεί που θα νιώσουμε ολοκληρωμένοι και δημιουργικοί. Από την άλλη πλευρά ο Κρόνος μάς υπενθυμίζει ότι η ζωή έχει ευθύνες, καθήκοντα, υποχρεώσεις και φθορά. Κρόνος είναι η φιλοδοξία να τα καταφέρουμε ως αξιοσέβαστα μέλη της κοινωνίας.

Την περίοδο της επιρροής αυτού του τετραγώνου δοκιμάζεται η αντοχή των επαγγελματικών μας επιδιώξεων, έρχονται πιθανόν στην επιφάνεια σημαντικές εκκρεμότητες του παρελθόντος που παραβλέψαμε, σχέσεις με εργοδότες, συναδέλφους, πελάτες, συνεταίρους που ίσως χρειάζονται επανεξέταση. Γραφειοκρατικά θέματα, επαφές με το δημόσιο και κρατικά ιδρύματα, πληρωμές, δάνεια κ.λπ. μπαίνουν στο κάδρο άτσαλα. Σχέδια ή επαγγελματικές κινήσεις φαίνεται να αντιμετωπίζουν εμπόδια, καθυστερήσεις, δυσκολίες. Προτού σπεύσουμε να κατηγορήσουμε κάποιον για την «ατυχία» μας ή να αισθανθούμε θύματα, να ρίξουμε το ανάθεμα που δεν μας αφήνουν να εξελιχθούμε και να προχωρήσουμε, χρειάζεται να ρίξουμε φως στον εαυτό μας, στις αποφάσεις, τα κίνητρα, τη συμπεριφορά μας, τις προσδοκίες μας – χρειάζεται να ελέγξουμε την πραγματικότητα που δημιουργήσαμε. Σε κοινωνικό επίπεδο θέματα θρησκείας, φανατισμού, μετανάστευσης, τρομοκρατίας, παιδείας, εργασίας έρχονται εκρηκτικά ξανά στην επιφάνεια με φόρα και επείγουσα ανάγκη για λύσεις.

Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του Ζυγού που βρίσκεται στους Ιχθύς, παίζει κομβικό ρόλο αυτή την περίοδο με τις αλλεπάλληλες δύσκολες όψεις της: έτσι σε αντίθεση με τον Δία (στην Παρθένο) διογκώνει τις απαιτήσεις μας από τους άλλους, υπερβάλλει και γίνεται άπληστη, ενώ σε τετράγωνο με τον Κρόνο (στον Τοξότη) δημιουργεί παράπονα, γκρίνιες, περιορισμούς και αναταραχή στις σχέσεις. Η σύνοδός της με τον Ποσειδώνα (στους Ιχθύς) προσθέτει στο μείγμα αυταπάτες, σύγχυση, ρευστότητα και ψευδαισθήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η Πανσέληνος στον Ζυγό μάς γεμίζει από τον Άλλο, αναζητάει τον Άλλο, μας ξεχειλίζει από επιθυμία για τον Άλλο. Σαν λύκος κάτω από το γεμάτο φεγγάρι ουρλιάζουμε χαμηλόφωνα:

Διψάω γι’ αγάπη, πεινάω γι’ αγάπη, πονάω γι’ αγάπη

Ουρλιάζω γι’ αγάπη, πεθαίνω γι’ αγάπη αλλά

Είμαι o λύκος, o κακός o λύκος και δεν γίνεται

Δεν είναι δυνατόν τέτοια αισθήματα να έχω

Γιατί αν το μάθουνε τα πρόβατα

Θα πέσουνε να με σπαράξουν

- «Ένας λύκος αισθηματίας», Αργύρης Χιόνης

* Eπηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς/ Καρκίνους/ Ζυγούς/Αιγόκερους) και κυρίως τους γεννημένους στις έξι πρώτες ημέρες, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 0-6°.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ