Αθλητισμος

Μεξικό: Επεισόδια σε αγώνα ποδοσφαίρου- Πληροφορίες για νεκρούς

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε οπαδούς της Κουερετάρο και της Άτλας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Μεξικό: Οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο
Επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Μεξικό © EPA / Enrique Contla

Μεξικό - Αγώνας Κουερετάρο - Άτλας: Επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα - Πληροφορίες για τουλάχιστον 17 νεκρούς και τραυματίες.

Πληροφορίες για τουλάχιστον 17 νεκρούς στον αγώνα Κουερετάρο - Άτλας στο Μεξικό μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, μία ημέρα μετά τα επεισόδια που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα στις εξέδρες του σταδίου. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών και δύο σοβαρά, κατά τα επεισόδια. 

Ο αγώνας διακόπηκε στο 62ο λεπτό, όταν ξαφνικά ξέσπασαν μάχες στις εξέδρες, με άνδρες να σκίζουν τις φανέλες των αντιπάλων τους. Το προσωπικό ασφαλείας άνοιξε τις μπροστινές πύλες του γηπέδου, έτσι ώστε οι οπαδοί, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, να μπορέσουν να ξεφύγουν από την κερκίδα.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων έφυγαν γρήγορα στα αποδυτήρια. Ωστόσο, κάποιοι παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να ηρεμήσουν τους οπαδούς. 

Σε βίντεο και φωτογραφίες ατόμων που βρίσκονταν στο γήπεδο την ώρα των επεισοδίων διακρίνονται φίλαθλοι πεσμένοι στο έδαφος, αιμόφυρτοι, την ώρα που δίπλα τους κάποιοι εξακολουθούν να ρίχνουν κλωτσιές και γροθιές. Λίγη ώρα μετά τα πρώτα επεισόδια, οπαδοί άρχισαν να πετούν καθίσματα, αλλά και μεταλλικές ράβδους.

 

 

 

 

Μεξικό: Δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξη νεκρών από την Κουερετάρο

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά για θανάτους. 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι εννέα από αυτούς μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο και από αυτούς οι δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση», ανέφερε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Κουερετάρο. 

Η Λίγκα καταδίκασε τη βία με μήνυμά της στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter. Ο πρόεδρος της Λίγκας, Mikel Arriola, είπε ότι ο αγώνας δεν θα συνεχιστεί το Σάββατο και ότι οι υπεύθυνοι για την έλλειψη κανόνων ασφαλείας στο γήπεδο θα τιμωρηθούν. 

Ο Chris CC Lopez πρόσθεσε: «Είμαι Μεξικανός και νομίζω ότι το Μεξικό θα πρέπει να αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022 και να απομακρυνθεί από τις υποχρεώσεις φιλοξενίας το 2026». 

Η παίκτρια Miah Alexia Zuazua έγραψε στο Twitter: «Είμαι αηδιασμένη από αυτό που συνέβη σήμερα στον αγώνα Querétaro εναντίον Atlas. Αυτό το άθλημα υποτίθεται ότι φέρνει οικογένειες και άλλους ανθρώπους κοντά για να απολαύσουν το όμορφο παιχνίδι».

 

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ