Αθλητισμος

Η FIBA απέβαλε τη Ρωσία και τις ομάδες της μέχρι νεωτέρας

Μετά την FIFA και την UEFA

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάσκετ: Εκτός των διοργανώσεων της FIBA η Ρωσία
O Ρώσος μπασκετμπολίστας Αλεξέι Σβέντ © EPA Pool

Η FIBA ακολούθησε το παράδειγμα της FIFA, ανακοινώνοντας την αποβολή των ρωσικών ομάδων και αξιωματούχων από όλες τις διοργανώσεις.

Η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ μετά την FIFA και την UEFA ενημέρωσε ότι αναστέλλεται η συμμετοχή των Ρωσικών ομάδων και της Εθνικής Μπάσκετ της Ρωσίας την Τρίτη 1 Μαρτίου, με την υποσημείωση πως όλο αυτό γίνεται μέχρι νεωτέρας.

 

 

Αυτό σημαίνει πως η Εθνική Ρωσίας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 (είναι μαζί με Ιταλία, Ισλανδία και Ολλανδία), όπως αντίστοιχα στην τελική φάση του EuroBasket 2022 (είναι στον ίδιο όμιλο με Γεωργία, Ισπανία, Βουλγαρία, Βέλγιο και Τουρκία). Τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή, αυτό το καθεστώς ισχύει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η FIBA εξακολουθεί να ανησυχεί πολύ για τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία και εκφράζει τη βαθύτατη συμπάθειά της στα θύματα.

Σύμφωνα με το ψήφισμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και τους λόγους της, η FIBA ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ομάδες και οι διαιτητές δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε αγώνες μπάσκετ της FIBA και μπάσκετ 3x3 μέχρι νεωτέρας.

Η FIBA θα κοινοποιήσει τυχόν περαιτέρω αποφάσεις που θα ληφθούν από το Κεντρικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 25 Μαρτίου, καθώς και από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ζώνης της FIBA τις επόμενες ημέρες.

Η FIBA καταδικάζει σθεναρά τη βία και ελπίζει ότι θα επικρατήσει επειγόντως η ειρήνη». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ